Test: Polar Pacer Pro løbe- og multisportsur
06. december 2022 18:35
af Morten Andersen

Polar Pacer Pro er Polar’s nyeste multisportsur, som ligger i den prisvenlige ende, med et funktionsspektrum, der ikke lader meget tilbage at ønske. Med dette ur på håndleddet bliver dine fysiologiske data ”registreret” 24/7. Det sidder ubemærket på armen og uanset sportsgren eller navigationsopgave, så kan denne ”schweizerkniv” af et ur, løse opgaven. Uden touch-skærm, men button-only betjening skæmmer bestemt ikke betjeningsoplevelsen, ligesom uret imponerer med en forrygende betjeningshastighed.

Annonce

Fakta

Producent: Polar
Produkt: Pacer Pro
Farver: Carbon Gray, Snow white, Midnight Blue, Autumn Maroon, Aurora Green.
Specifikationer: Vandtæt: WR50, -10° til +50°, ↑ 7 dages batteritid, testet ift. militære standarder (MIL-STD-810G).
Vægt: Ca. 41 gram.

Pris: Kr. 2.299.-

 


Introduktion

Vi har på feltet.dk tidligere i år haft mulighed for at Polar Grit X Pro - en opdateret version af Polar’s topmodel indenfor multisportsure. Nu er turen kommet til Polar’s nyeste multisportsur Polar Pacer Pro, som vi på Feltet har foretaget en langtidstest af. Uret har derfor siddet mere end 4 måneder på testerens arm 24/7.

 

Det er mere end nogensinde populært med multisports-ure, som forener sports-tracking, fysiologisk data tracking og muligheden for smart funktioner, som understøttes af ens mobiltelefonen. Topmodellerne kan til tider koste, hvad der svarer til anskaffelsesprisen på en smartphone. Ikke alle er klar til at investere beløb af denne størrelse, hvorfor de mere ”prisvenlige” varianter er vundet meget frem hos det brede publikum. Prøv selv at lægge mærke til hvor mange mennesker, der har et ”smart-watch” siddende på håndleddet!

 

Grænserne mellem et ”smart-watch” og et multisportsur bliver løbende mere og mere flydende, da de fleste modeller efterhånden rummer funktioner der dækker begge dele af spektret.

 

Polar behøver måske ikke den mest dybdegående introduktion for cykelentusiaster. Det finske firma blev grundlagt i 1977, søgte deres første patent tre år senere og har siden været en af pionererne indenfor mobilt sportsteknologi. De var de første i verden til at introducere en trådløs pulsmåler og har siden været en af de førende producenter.

 

Udviklingen indenfor Smart Watches, GPS-ure og multisportsure har nok sat Polar lidt i baggrunden de sidste par år, da andre producenter har været i forgrunden på dette marked. Det betyder dog ikke, at Polar har ”sovet i timen” og med deres nye Polar Pacer Pro multisports-ur, har de nu uden tvivl et prisvenligt produkt, som kan blande sig i kampen med alle andre modeller på markedet.

Annonce

 

Polar Pacer Pro er et mere prisvenligt bud på et meget alsidigt træningsur, som dækker vel sagtens alle de sportsgrene, man kan finde på at dyrke og opsamler så mange fysiske træningsdata, at de fleste sidder forpustet tilbage. Det kan ligeledes navigere dig fra A til B i alle terræner, og samtidig sørge for at du får øjeblik notifikation på uret, hvis der er nogen der har slået din Strava rekord.

 

Lavet til holdbarhed på militært niveau med safirglas og batteri med ekstra lang levetid. Funktioner til udebrug, som altid er slået til. Uret indeholder et hav af forskellige funktioner - for mange til at det giver mening at liste dem op her, men man kan nørde det yderligere på hjemmesiden.

 

Uret er uden touch-skærm og kan således kun betjenes med de knapper der sidder på siden af uret. Det bidrager til en lavere kostpris samt en hurtigere skærmreaktion og en hurtigere brugeroplevelse.

 

I forhold til kategorien med digitale ure er det vigtigt at skelne mellem rendyrkede Smart Watches og multisports-ure. Forskellen er at Smart Watches har flere funktioner rettet mod at skabe et fuldstændigt univers omkring det digitale, med udgangspunkt i en smartphone. Et sports-ur rummer til dels en række Smart Watch funktioner, men er med fokus på træning, tracking og analyse af fysiologiske data. Der er ingen tvivl om at grænserne imellem de to kategorier med tidens udvikling er blevet meget udviskede - hvilket Pacer Pro er et glimrende eksempel på - og til tider kan man derfor stille sig selv spørgsmålet om der overhovedet mere findes to kategorier.

 

Test

Med fare for at spolere spændingen, så er Polar Pacer Pro et fantastisk godt multisportsur, som imponerer på alle parametre.

 

Ved udpakning bliver man mødt af et velskåret design og straks bliver man imponeret og hvor let (41 gram) og fladt (11 mm.) uret er på armen. Samtidig er diameteren stor nok til, at man uden problemer kan aflæse de viste data. Derfor irriterer uret heller ikke, når man skal have det under en skjorte, jakke eller en anden tætsiddende tøjgenstand.

 

Det er særligt oplevelsen af uret på armen, som er imponerende, for man mærker knap man har uret på, og denne tester har ikke på noget tidspunkt haft den mindste irritation over uret på håndleddet. Det er bare et kæmpe plus at man til tider ”glemmer” at man har et ur på, og særligt i træningssituationen er det noget, der giver stor værdi.

 

Urets saphirglas dækker over en ”button-only” skærm, hvor man ved hjælp af de 5 knapper på siden nemt kan navigere intuitivt, let og hurtigt igennem de mange funktioner og muligheder, som uret rummer. Det er derfor yderst sjældent, at man har svært ved at finde de funktioner, man leder efter. Typisk har ure som dette en hurtigere responstid end ure med touch-skærm, hvilket også er tilfældet her.   

 

 

Ved andre ure i denne kategori har oplevelsen til tider været at holdbarheden og den tydelige brugsmærker på uret, til tider kan lade noget tilbage at ønske. Det er bare ikke tilfældet med Pacer Pro. Selv efter 4 måneders uafbrudt brug er der minimale brugspor at se på uret og holdbarheden er derfor meget tilfredsstillende. Remmen - som til tider kan være det ”svage punkt” på alle ure - fremstår også pænt og uden nævneværdige brugsmærker. Så også her imponerer uret.

Annonce

 

Innovative menuer og aktivitetsvisninger

Uret kommer med en indbygget pulsmåler på bagsiden af urkassen, som problemfrit måler ens puls 24/7 og herved også registrerer søvn- og stress-niveau.

Pulsmåleren kan nemt forbindes til eksterne enheder. I test fungerer det upåklageligt med eksempelvis Zwift eller Garmin Edge cykelcomputer. Eksterne enheder såsom en Watt-måler kan også parres til uret.

 

GPS-trackeren fungerer rigtig fint, og det er egentlig til trods for, at man kan finde mere detaljerede kortdetaljer hos enkelte andre konkurrenters modeller. Men under eksempelvis løb er det ret nemt at bevare overblik over vejvisningen, til trods for at man ligger i den høje ende af pulsskalaen.  

 

Uret dækker som sagt langt de fleste sportsgrene, men dem denne tester har fokuseret på har været løb, cykling, indendørs træning og svømning. Overordnet set leverer uret på højt niveau i alle sportsgrenene.

 

I flere af træningspassene har vi derfor også kontrolmålt med et andet multisportsur eller cykelcomputer. Og der er ingen større afvigelser at bemærke de ligger alle indenfor ca. 1% difference.

Afvigelser er en ting - udfald i løbet af aktiviteten er noget andet, og her har vi ingen udfald eller mangler identificeret. Selv under svømning hvor man kunne antage at vandet kunne gøre det sværere for uret at registrere træningsdata, har vi ingen uregelmæssigheder registreret.

 

Polar Flow App bruges til at overføre data fra uret til telefonen eller computeren. Det virker upåklageligt og netop her excellerer Polar særligt. For de dataanalyser, nedbrydning af træningsdata samt let overblik over træningsstatus og fremgang er virkeligt godt. Det er her uret viser sit sande jeg som et multitrænings-ur, der kan løse selv den mest kræsne brugers behov. Man kan faktisk foranlediges til at påstå, at Polar Flow appen kan erstatte eksempelvis Training Peaks, hvis man ikke vil bekoste denne månedlige investering.  

Annonce

 

Det er uden tvivl et solidt og velfungerende ur - uanset om du er løber, svømmer, cykelrytter, elsker at vandre eller ynder at gå i træningscentret.

 

Batterilevetiden på en fuld opladning er opgivet til ↑1032 timer i urtilstand, ↑35 timer i trænings. I test lever uret op til disse angivelser, selv efter 4 mdr. brug, hvilket også må siges at være godkendt. Det er måske ikke ”best in class”, men det er bestemt tilfredsstillende, og de er vel de færreste der skal bruge uret i træningssammenhæng uafbrudt i 35 timer uden opladning. Ved test af GPS i en time ”koster” det ca. 5% på batteriniveauet.  

   

Polar Pacer Pro indeholder ikke helt de samme funktioner som Polar topmodel Polar Grit X Pro. Det drejer sig primært omkring tre testfunktioner og ”Recovery Pro”. Testfunktioner som primært tjener til formål at ”binde” de selvstændige sportsspecifikke testfunktioner sammen, til et samlet overblik. Der er stadig en del specifikke testfunktioner i uret, som godt kan dække over de manglende funktioner. Her bør man i høj grad også afveje hvilke funktionsbehov man har kontra urets pris.

 

 

Konklusion
Polar Pacer Pro er et imponerende godt multisports-ur, som i forhold til hvad man kan forvente i dette prisniveau, leverer meget tilfredsstillende på alle parametre, og derfor også sagtens kan være med, når man sammenligner med konkurrenterne på markedet. Designet er enkelt, flot og særligt det faktum, at man nærmest ikke fornemmer, at man har et ur på armen er imponerende.

Henset til den periode vi har testet uret og med det uret er blevet udsat for, har holdbarhed og kvalitet været overraskende godt. Responstiden på skærmen er virkelig hurtig og fejlfri, og det gør bestemt ikke noget, at uret ikke har touch-skærm.

Særligt data nedbrydning og overblik ved hjælp af Polar Flow er et rigtig stærkt element ved dette ur. Prisen er generelt i den lavere ende, når man taler et trænings-ur, men ikke sammenlignet med markedet, hvor de fleste sammenlignelige konkurrenter ligger på ca. samme niveau. Med det sagt virker Polar Pacer Pro med dets holdbarhed, batterilevetid, design (størrelse og vægt) og pris i markedet, et ur med en meget høj grad af ”value for money”.

 

Så hvis man vil have et multifunktions-ur på militært niveau, med høj ”value for money”, der dækker langt de fleste trænings- og trackingbehov, så er Polar Pacer Pro bestemt et meget kompetent valg.

Sådan har vi testet

Polar Pacer Pro er testet 24/7 i +4 mdr. Har ikke været af håndleddet i perioden og testet i alle de elementer, der har budt sig. Det har været anvendt i forbindelse med cykling, løb, crossfit, svømning, navigation (hiking) og indendørs cykling.  


Stillet til rådighed af: Polar


 

Annonce

Feltet.dk's vurdering

(9/10)

Se mere om Feltet.dk's test kriterier

INFO
Arkiv: Andet udstyr
Nyheder
Materiale og udstyr
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Lørdag den 28. januar 2023

LIVE nu: Cavagna alene i front af snevejrsramt løb på Mallorca
Landevej
Igen vandt Empel i ny solosejr
Cross
Stort udbrud førte til estisk sejr i Gabon
Landevej
Hollandsk legende forlænger kontrakten med Jumbo
Landevej
Forbund: Quintana stiller alligevel op til mesterskab
Landevej
Veteran narret af uerfaren hollænder: Hvad skal jeg gøre?
Landevej
Ny profil brugte Zwift-erfaring til at vinde stort landevejsløb
Landevej
Lotto-juvel frøs sig vej til topresultat: Et spørgsmål om at overleve
Landevej
Stortalent hylder Mørkøv og Cavendish: Aldrig set det før
Landevej
Lopez: Det er ikke revanche
Landevej
Optakt: 6. etape af Vuelta a San Juan
Landevej
Bernal motiveret af bedste præstation siden bus-kollisionen
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på Cadel Evans Great Ocean Road Race
Video

Annonce

Video i artiklenSe afslutningen på 5. etape af Vuelta a San Juan
Video
Bjergtrøjen kylet ud af San Juan
Landevej
Evenepoel reagerer på klart nederlag
Landevej
Sensationel sejrherre: Mine ben var fuldstændig tomme
Landevej
Den store tv-oversigt 2023 - Køb Discovery+
Landevej
Zwift-verdensmester vinder WorldTour-løb
Landevej
Evenepoel i kæmpe nedtur på vild kongeetape
Landevej
Klæd dig på til 2023-sæsonen med vores store sæsonguide
Landevej

Annonce

Fredag den 27. januar 2023

Optakt: Cadel Evans Great Ocean Road Race
Landevej
Optakt: GP Cycliste de Marseille La Marseillaise
Landevej
Optakt: Saudi Tour
Landevej

Annonce

Optakt: 5. etape af Vuelta a San Juan
Landevej
Stortalent træder et skridt op
Landevej
Alpecin-Deceuninck tager nye metoder i brug
Landevej

Annonce

Bjerg: Mit knæ er hævet
Landevej
Evenepoel om klassiker-rute: Der inviteres til angreb
Landevej
Holdet bekræfter: Dansker får comeback efter lang skadespause
Landevej
Overblik: WorldTour-holdenes trøjer i 2023
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på Trofeo Andratx
Video
Vild præstation sænker storhold
Landevej
Mindst fire danskere til Saudi Tour
Landevej
Nyt ProTeam udtager første trup nogensinde
Landevej
Optakt: Trofeo Andratx-Mirador d’Es Colomer
Landevej
Dansker-optakter 2023: Prædikatet er væk - men ét aspekt bekymrer
Landevej
Superstjerne forlænger med Jumbo-Visma
Landevej
Rekord blev smadret da spanier sejrede
Landevej
Eksklusivt interviewKragh udpeger sit hovedfokus i foråret
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewChris Juul om hjælperrollen: Jeg nyder at have mestret rollen
INTERVIEW Landevej
Sæsonmanagerspillene er åbnet - 40.000 kroner i startpuljen
Landevej
Colombiansk mester om generationsskifte: Bevar roen
Landevej
Hurtig franskmand ude med slem skulderskade
Landevej
Tidligere Trek-rytter forsvarer Quintana og López: UCI er en mafia
Landevej
Video i artiklenEfter hård tid: Gregaard har genopfundet sig selv
Video
Eksklusivt interviewDansk sportsdirektør har ét mål: Vil skabe en kultur
INTERVIEW Landevej
Peter Sagan stopper karrieren efter OL - færdig på WorldTouren efter 2023
Landevej

Torsdag den 26. januar 2023

Video i artiklenDansker drømmer om Tour de France - men nedtoner fordel
Video
Endelig: I dette løb gør Asgreen comeback
Landevej
Evenepoel undrer sig over Bernal: Det var selvmord
Landevej
Eksklusivt interviewHvor sikker er Krons Tour-plads egentlig? Her er hans vurdering
INTERVIEW Landevej
Sprintertalent kritiserer afslutning: Det er farligt
Landevej
Verdensmesteren melder fra til VM
Cross
Eksklusivt interviewAsgreen gør status inden comeback og kommenterer Lefevere-udtalelser
INTERVIEW Landevej
Girmay utilfreds med ruten: Det var ikke en rigtig spurt
Landevej
Store sprintere starter sæsonen i Saudi-Arabien
Landevej
Dagens sejrherre konkluderer: Det er der, min styrke ligger
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på Trofeo Alcudia
Video
EF-rytter tager overraskende første sejr på Mallorca
Landevej
Styrt og udbrud dikterede slaget i Lambaréné
Landevej
Norsgaards sæsondebut er offentliggjort
Landevej
Uno-X med ny kæmpe løbsinvitation
Landevej
Manager om franske stjerners konflikt: Jeg beder ikke mine ryttere om at være venner
Landevej
Lækket gruppesamtale: Fransk stjerne sviner holdkammerat
Landevej
Belgisk stjernefrø slipper med skrækken
Landevej
Uheldig italiener sætter dato på comeback
Landevej
Eksklusivt interviewStor analyse: De unge stjerner, det grå guld og dem, der brændte ud
INTERVIEW Landevej
Optakt: Trofeo Ses Salines-Alcudia
Landevej
Verdensmesteren afslører: Forsøgte sent angreb
Landevej
WorldTour-løb er aflyst
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 4. etape af Vuelta a San Juan
Video
Dansk komet roses efter udbrud og leadout
Landevej
Gaviria griner: Fredag taber jeg en halv time
Landevej
Stjerne runder milepæl og overtager førertrøjen
Landevej

Onsdag den 25. januar 2023

Asgreen udskyder comeback for anden gang
Landevej
Status på Bjerg efter styrt
Landevej
Ikonisk Vingegaard-billede vinder pris
Landevej
Alaphilippe: Vægten fra regnbuetrøjen er forsvundet
Landevej
VIS FLERE

Annonce