Test: Polar Grit X Pro multisportsur
05. maj 2022 13:00
af Jakob Kaalund

Polar Grit X er et lækkert multisportsur, som ikke lader meget tilbage at ønske, og som uden problemer kan byde konkurrenterne op til dans. Med dette ur på håndleddet bliver dine fysiologiske data registreret 24/7. Uanset sportsgren eller navigationsopgave så kan denne schweizerkniv af et ur, løse udfordringen. Særligt den visuelle nedbrydning af data samt overblikket, bør bestemt fremhæves.

Annonce

Fakta

Producent: Polar
Produkt: Grit X Pro
Farver: Black DLC, Nordic Copper, Arctic Gold
Specifikationer: Vandtæt til 100m, -20° til +50°, ↑ 7 dages batteritid, testet ifht. militære standarder (MIL-STD-810G)
Vægt: Ca. 79 gram.

Pris: Kr. 3.799,-

 

Grit X Pro er et unisex-ur med en overflod af features.


Introduktion

Det er mere end nogensinde populært med multisports-ure, som forener sports-tracking, tracking af fysiologisk data og muligheden for smartfunktioner, som understøttes af ens mobiltelefon.

 

Det er ret imponerende, hvor mange der efterhånden har et ”smart-watch” på håndleddet. Der er dog stadig en stiplet linje mellem disse og et multisportsur.   

 

Polar behøver måske ikke den mest dybdegående introduktion for cykelentusiaster. Det finske firma blev grundlagt i 1977, søgte deres første patent tre år senere og har siden været en af pionererne indenfor mobilt sportsteknologi. De var de første i verden til at introducere en trådløs pulsmåler og har siden været en af de førende producenter.

 

Udviklingen indenfor Smart Watches, GPS-ure og multisportsure har nok sat Polar lidt i baggrunden de sidste par år, da andre producenter har været i forgrunden på dette marked. Det betyder dog ikke, at Polar har sovet i timen og med deres nyeste multisportsur - Pro Grit X Pro - har de uden tvivl et produkt, som kan blande sig i kampen med andre modeller på markedet.

 

Grit X Pro er Polar’s topmodel indenfor multisportsure til udendørs brug. Lavet til holdbarhed på militært niveau med safirglas og batteri med ekstra lang levetid. Funktioner til udebrug, som altid er slået til, og Polars træningsløsninger gør, at du kan bruge det overalt.

Annonce

 

Uret indeholder et hav af forskellige funktioner - for mange til at giver mening at liste dem op her, men man kan nørde yderligere funktioner her.

 

Grit X Pro er en opdateret version af Grit X. Opdateringerne består blandt andet i et slankere urkassedesign med 47 millimeter bredde og 13 millimeter tykkelse, nye navigationsmuligheder og ekstra performance- og recovery-tests.

 

I forhold til kategorien med digitale ure er det vigtigt at skelne mellem rendyrkede Smart Watches og multisportsure. Forskellen er, at Smart Watches har flere funktioner rettet mod at skabe et fuldstændigt univers omkring det digitale, med udgangspunkt i en smartphone. Et sportsur rummer til dels en række Smart Watch funktioner, men er med fokus på træning, tracking og analyse af fysiologiske data.

 

Polar Pro Grit X falder i den sidste kategori.

 

Uret har masser af cykelspecifikke funktioner.

 

Test

Lad det være sagt med det samme - der er tale om et superlækkert high-end ur. Allerede når man pakker det ud, fornemmer man kvaliteten og det smarte design. Den sidder rigtigt godt på hånden, ligesom remmen virker robust og i rigtig god kvalitet.

 

Urets saphirglas dækker over en hæderlig størrelse touch-skærm, som navigerer brugeren intuitivt og let igennem de mange funktioner og muligheder, som uret rummer. Det er derfor yderst sjældent, at man har svært ved at finde de funktioner, man leder efter. Touch-skærmen kunne dog godt have en endnu bedre responstid, da det til tider er en anelse til den ”sløve” side. Med det sagt kan man altid bruge de fem knapper på uret i stedet for.  

 

Uret kommer med en ganske hæderlig indbygget pulsmåler på bagsiden af urkassen, som problemfrit måler ens puls 24/7 og herved også registrerer søvn- og stress-niveau.

Pulsmåleren kan nemt forbindes til eksterne enheder. I test fungerer det upåklageligt med eksempelvis Zwift eller Garmin Edge-cykelcomputer. Eksterne enheder såsom en watt-måler parres også uden problemer til uret.

 

Sensorer på urets bagside registrerer ens puls døgnet rundt.

 

GPS-trackeren fungerer rigtig fint, og det er egentlig til trods for, at man kan finde mere detaljerede kortdetaljer hos enkelte andre konkurrenters modeller.  

Annonce

 

Polar Flow App bruges til at overføre data fra uret til telefonen eller computeren. Det virker upåklageligt og netop her excellerer Polar særligt. For de dataanalyser, nedbrydning af træningsdata samt let overblik over træningsstatus og fremgang er virkeligt godt. Det er her uret viser sit sande jeg som et multitræningsur, der kan løse selv den mest kræsne brugers behov.

Man kan faktisk foranlediges til at påstå, at Polar Flow appen kan erstatte eksempelvis Training Peaks, hvis man ikke vil bekoste denne månedlige investering.  

 

Det er uden tvivl et solidt og velfungerende ur - uanset om du er løber, svømmer, cykelrytter, elsker at vandre eller ynder at gå i træningscentret.

 

Batterilevetiden på en fuld opladning er i test på omkring en uges tid med cirka 30-60 minutters aktivitet per dag, hvilket er mere end godkendt.
Det er nok ikke ”best in class”, men det er bestemt i den øverste del af multisportsure på markedet. Ved test af GPS i en time ”koster” det ca. 4% på batteriniveauet.  

 

Grit X Pro har indbygget navigation.

  

Polar Recovery Pro er en “recovery tracking solution”, som simplificeret sagt fortæller dig om dit cardiosystem er restitueret og klart til konditionstræning. Herfra leverer det feedback og træningsanbefalinger baseret på din træning og restitutionsbalance.

 

Denne funktion er en anelse til den nørdede side og en anelse ”overkill” i forhold til denne testers behov og evner ud i træningsteori. Med det sagt er det dog en super fed detalje, og med denne feature samler Polar for alvor din data og performance til et træningsspecifikt stykke værktøj.

Annonce

 

 

Recovery Pro-funktionerne hjælper brugeren med at holde styr på restitutionen - blandt andet ved at tracke søvn.
 

Konklusion
Grit X Pro er et rigtig godt multisportsur, som leverer tilfredsstillende på alle parametre, og derfor også sagtens kan være med, når man sammenligner med konkurrenterne på markedet. Designet er enkelt, flot og emmer af kvalitet. Særligt data nedbrydning og overblik ved hjælp af Polar Flow er et rigtig stærkt element ved dette ur. Prisen er generelt i den høje ende, når man taler et træningsur, men ikke sammenlignet med markedet, hvor de fleste sammenlignelige konkurrenter ligger på cirka samme niveau.   

 

Så hvis man vil have et multifunktionsur på militært niveau, så er Grit X Pro bestemt et godt valg, og som kan løse langt de fleste opgaver fra træning til navigationsbehov.  

 

Grit X Pro kan også bruges til andre aktiviteter end cykling og alt data kan analyseres grundigt i den tilhørende app.


Sådan har vi testet

Polar Grit Pro X er testet døgnet rundt i seks uger. Har ikke været af håndleddet i perioden og testet i alle de elementer, der har budt sig. Det har været anvendt i forbindelse med cykling, løb, crossfit og skiløb.


Stillet til rådighed af: Polar

 

Feltet.dk's vurdering

(8/10)

Se mere om Feltet.dk's test kriterier

INFO
Arkiv: Andet udstyr
Nyheder
Materiale og udstyr
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tirsdag den 09. august 2022

Video i artiklenSe highlights fra 1. etape af Tour of Scandinavia
Video
Belgierduo skifter til Intermarché
Landevej
Video i artiklenHolm og Bay om voldsomt styrt: Det er ikke godt nok
Video
Video i artiklenRørt etapevinder: Min familie har ofret meget for mig
Video
Video i artiklenSe afslutningen på 1. etape af Tour de lAin
Video
Israel – Premier Tech forlænger med vejkaptajn
Landevej
Fordel for Dideriksen? Stjernes form er et stort spørgsmålstegn
Landevej
Video i artiklenSkjelmose med fremme - Ung brite tager karrierens første sejr
Landevej
Erfaren spanier med nobelt initiativ i Vueltaen
Landevej

Annonce

Eksklusivt interviewLandsholdsrytter advarer: Det er en kringlet rute
INTERVIEW Landevej
Produktnyt: Cannondale SuperSix EVO Leichtbau
Udstyr og test
Eksklusivt interviewVollering om Uttrup: Hun er farlig
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewHollandsk stjerne håber at være klar til Tour of Scandinavia
INTERVIEW Landevej

Annonce

Transferlisten 2022-2023 – ProTeams
Landevej
Kæmpe forløsning for dansker: Bliver professionel
Landevej
Optakt: Tour de l’Ain
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de l’Ain
Landevej
Video i artiklenStudiet i enighed: 1. etape kunne godt ende i en samlet spurt
Video
Video i artiklenStudiet: Rigtig mange kvinder kan leve af at cykle nu
Video
Slovensk stjerne forklarer Tour-nedtur
Landevej
Dideriksen ikke i sin ’allerbedste form’ før dansk åbningsetape
Landevej

Annonce

Video i artiklenStjerne om duel med Uttrup: Første dag ligger måske mere til hende
Video
Video i artiklenNorsgaard-fravær: Sportsdirektør forklarer hvorfor
Video
Video i artiklenLars Bak før Tour of Scandinavia: Vil gerne frem over isen
Video

Annonce

Eksklusivt interviewUttrup inden start i København: Det er en festdag
INTERVIEW Landevej
Den store Tv-oversigt 2022 - Køb Discovery+
Landevej
Eksklusivt interviewDCU-formand jubler efter seks års Tour of Scandinavia-arbejde
INTERVIEW Landevej

Annonce

Belgisk stjerne misser EM
Landevej
Eksklusivt interviewUde af stort løb: Dansk stortalent arbejder sig tilbage fra modgang
INTERVIEW Landevej
Jumbo-stjerne i alvorligt træningsstyrt
Landevej
Video i artiklenMads P: Cykel med lygter i dagtimerne
Udstyr og test
Transferlisten 2022-2023 - WorldTour
Landevej
Tour-stjerne skifter til BORA
Landevej
UAE henter stjerne til holdet
Landevej
2ned - Danmarks nye cykelunivers
Udstyr og test
Norsk hold i krise: Har akut brug for sponsorer
Landevej
Dansk talent får mulighed på WorldTour-hold
Landevej
Fire danskere til start i fransk etapeløb
Landevej
Tour of Scandinavia og Tour Revanchen sendes på Discovery+
Landevej
Video i artiklenSuperstjerne diskvalificeret i Vårgårda
Video
Her er startlisten til Tour of Scandinavia
Landevej
Eksklusivt interviewCecilie Uttrup har opskriften for samlet sejr i Tour of Scandinavia klar
INTERVIEW Landevej
Vingegaard gør comeback efter Tour-sejr
Landevej
Mads P. vinder dansk gadeløb
Landevej
Test: Assos gravel-tøj
Udstyr og test

Mandag den 08. august 2022

Eksklusivt interviewLandstræner ser store perspektiver for dansk kvindecykling i WorldTour-løb
INTERVIEW Landevej
Van Aert ændrer VM-optakt radikalt
Landevej
Dideriksens mandskab er klar til de danske landeveje
Landevej
Spansk stjerne i tvivl om Vuelta-klassement
Landevej
Eksklusivt interviewAmalie Dideriksen tror på stort resultat i dansk ilddåb
INTERVIEW Landevej
Vingegaards mandskab tæt på nyt talent
Landevej
Fransk stjerne deler morsom Pogacar-historie fra Touren
Landevej
Belgier levede op til store forventninger på VM-vejene
Landevej
DSM klar med fire danskere til PostNord Danmark Rundt
Landevej
Britisk supertalent forlænger med Ineos
Landevej
Kæmpede om sejren i går: Klassiker-profil står uden kontrakt
Landevej
Europæisk mester har fremtiden på plads
Landevej
Medie: Fuglsang får endnu en ny belgisk holdkammerat
Landevej
Video: UCI diskvalificerer vinder for denne fejl
Landevej
Officielt: Ingen dansker på Uno-X trup til Tour of Scandinavia
Landevej
Dominerende sejre i World Cup-afdeling - Bohé i top ti igen
MTB
Lydens By gentager succesen med Le Tour Revanchen 2022
Landevej
Eksklusivt interviewStort interview: Få hele historien om storholds interesse i 20-årig dansker
INTERVIEW Landevej

Søndag den 07. august 2022

22-årig dansker vinder fransk endagsløb
Landevej
Ung dansker vinder to trøjer i belgisk etapeløb
Landevej
Video: Koster fartbump dansker sejren i Sazka Tour?
Landevej
Eksklusivt interviewOfficielt: 20-årig dansker får stor WorldTour-chance
INTERVIEW Landevej
Stybar fik krampe på kritisk tidspunkt i belgisk endagsløb
Landevej
Kristoff tanker selvtillid frem mod kommende løb
Landevej
Newzealænder vinder sin fjerde guldmedalje ved mesterskab
Landevej
Fornem holdpræstation giver hjemmesejr på VM-ruten
Landevej
Charmig glipper samlet sejr med få sekunder
Landevej
Optakt: Tour of Leuven – Memorial Jef Scherens
Landevej
Forvirring om dansker - holdchef giver klart svar
Landevej
Drama i Vårgårda: Vinder diskvalificeret
Landevej
ColoQuick tager både etapesejr og samlet sejr i Randers
Landevej
VIS FLERE

Annonce