Prøv vores nye app
Test: MAAP-tøj
16. oktober 2022 17:00
af Morten Andersen

Australske MAAP imponerer stort med lækker cykeltøj, hvor æstetik og performance går op i en højere enhed. Især trøjen er blandt de bedste, vi har testet.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Introduktion

Australske MAAP var blandt pionererne for cykeltøj, hvor moderne æstetik møder højeste niveau af tekniske egenskaber.

 

Kendte for deres vovede og anderledes designs, har MAAP også fundet vej til hjerterne hos ryttere med fokus på ydeevne og performance, og indtager i dag en af de øverste pladser på verdensplan, når ryttere der ikke vil gå på kompromis med hverken stil eller kvalitet skal vælge deres outfit.

 

Fakta

Producent: MAAP
Produkt: Emblem Pro Hex Jersey
Størrelse: Medium (Tester er 183 cm / 75 kilo)
Pris: Euro 155
 

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Emblem-trøjen her er forsynet med efternavnet Pro, og det giver rigtig god mening.

For trøjen her indeholder rigtig mange af de kvaliteter, som konkurrenceorienterede og seriøse ryttere har behov for.

 

For det første, så er det en virkelig teknisk størrelse, hvor MAAP viser, at de har styr på både materialer og konstruktion, til gavn for både funktion og pasform.
Derfor er selve opbygningen af trøjen flere bemærkninger værd, for tingene er sat sammen på en måde, som virkelig fremelsker et førsteklasses produkt.

 

Forsiden er fremstillet i et let lycra-materiale, som strækker godt og sidder behageligt tæt og samtidig giver en smule modstandsdygtighed, der hvor man bryder vinden.

På ryggen er der brugt et finere, perforeret stof, som breder sig helt perfekt over ryggen og samtidig er med til at øge åndbarheden markant.

Annonce

 

Det samme materiale er brugt i sidepanelerne for optimal afkøling.

 

Trøjen holdes på plads af en kraftig elastik i livet med indvendige silikonekanter, så man kan få en tæt og stram trøje, uden at den kravler op.

 

Ærmerne er lavet i det såkaldte Hex-tech-materiale, som er vævet og har en glat overflade. Enderne er laserskårede, så man undgår en elastik der kan stramme og i stedet får en sæt tætsiddende ærmer - helt aero - men med nærmest perfekt fordelt tryk.

 

Endeligt er der baglommerne, som er lavet i et åndbart materiale, så de matcher resten af trøjens kvaliteter, men har en forstærkning med kraftig elasticitet, så man ikke mister den aero-orienterede pasform, når man fylder dem.

 

 

Alle materiale- og konstruktionsdetaljerne giver en trøje, som er overlegen i sin fremtoning, og hvor det står klart at MAAP har brugt alle kneb i bogen for at lave en trøje optimeret til den seriøse rytter.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

Det giver også en trøje med en vanvittig pasform generelt, men hvor fittet over skuldre, ryg og bryst er helt exceptionelt. Det er blandt de bedste fits, jeg har prøvet i de mange år, jeg har testet.

 

Materialerne gør, at man får en trøje, som er genial til sommerdage, ture sydpå og konkurrence, hvor intensiteten er høj. Trøjen er egentlig ret alsidig og man kan sagtens konkludere, at den generelt er ideel til alle, som ønsker et produkt, hvor performance er i højsædet.

 

På mange måder lyder konklusionen derved på den ultimative, kortærmede trøje til rytteren, som vil have ydeevne, tæt pasform og overlegen kvalitet. Blandt de bedste trøjer jeg har prøvet.

 

Producent: MAAP
Produkt: Team Bib Evo
Størrelse: Medium (Tester er 183 cm / 75 kilo)
Pris: Euro 155

Annonce

 

 

Team Bib Evo er en videreudvikling af MAAP’s tidligere Team-version - deres hidtil mest populære shorts.

 

Shortsene bruger en klassisk panelopbygning og det samme materiale hele vejen rundt i selve buksedelen. Det er et kraftigt lycra-materiale, som både strækker godt og er tilpas kraftigt i kvaliteten til, at det kan holde til noget. Der er masser af gods i og det føles både lækkert og robust i hånden.

 

Stoffet strækker i alle fire retninger og er derved super-funktionelt. Det er lavet til at sikre en tæt og behagelig pasform og til at være kraftigt nok til at holde denne pasform, selv efter mange timer i sadlen.

 

Det kraftige materiale gør også, at shortsene kan bruges under mange forhold.

Annonce

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

Ude på cyklen er stoffet og pasformen omkring lår og hofteregion rigtig god og det hele sidder behageligt. Fittet føles helt rigtigt rent ergonomisk - man får en fornemmelse af et par shorts, som arbejder med kroppen og de bevægelser, som man gør på cyklen.  

 

Den kraftige elastikafslutning i benenes ender fungerer som et godt anker, for den holder bukserne godt på plads og forhindrer at de kravler med en silikonebehandlet inderside. Trykket er godt fordelt på den ekstra brede elastik i øvrigt, så selvom man har store lår, så er der stadig plads.
 

 

Pasformen og den lækre fornemmelse er også fremelsket af en god overdel med helt flade elastikseler, der giver et godt hold. Ryggen er lavet i mesh med tynde kantelastikker, så man får både åndbarhed og støtte.

Indlægget fremstår enormt teknisk, da det er 3D-formet og har en masse zoner, som er optimeret til mødet med sadlen. Samtidig har det en række perforeringer til at øge åndbarheden.

 

Ude på cyklen giver det masser af komfort og sidder godt.

 

Et par klassiske shorts, som er proppet med teknologi i materialer og udførsel og som kan bruges til alle slags ture.
 

Producent: MAAP
Produkt: Draft Team Vest
Størrelse: Medium (Tester er 183 cm / 75 kilo)
Pris: Euro 110
 

Annonce

 

Vesten her er ifølge MAAP selv den ultimative, letvægtsvest, som kan pakkes væk i en lomme.
 

Og vi er tilbøjelige til at give dem ret, da produktet her er virkeligt lækkert på alle parametre.

 

For det første er vesten let og minimalistisk. Den kan således let gemmes væk i en lomme. Det kan man gøre enten i ’krøllet sammen’ tilstand, når man tager den af i farten eller man kan folde den, hvis man er på langtur, hvorved den fylder virkelig lidt, så man kan have plads til alle sine ting og bibeholde pasformen på ens trøje.

 

Dernæst er der pasformen, som er rigtig lækker. En vindvest skal absolut sidde til, og det gør Draft Team-versionen. Det har MAAP sikret ved at forsidens materiale strækker i bredden, så der er plads til både brystkasse og et kraftigt lag indenunder.

 

Man kan således sagtens bruge vesten over en kraftig forårs- eller efterårstrøje, såvel som den egner sig over en let sommer-jersey.

 

Læs også
Optakt: Presidential Tour of Türkiye

 

Ryggen er lavet i et let mesh-materiale, som også er forsynet med en ekstra tand stretch, så den bidrager til fornemmelsen af en vest, som ’krammer’ overkroppen behageligt og giver et fit, som er helt tæt, men dejligt forfinet, så man ikke føler sig klemt på nogen måde.

Annonce

 

 

MAAP er også sluppet rigtigt godt fra hullerne til armene, som slutter behageligt tæt til i armhulerne med en godt afstemt elastik.

 

Materialekvaliteten er generelt helt som man forventer af et produkt i denne prisklasse: Virkelig god. Forsiden har en stærk følelse af kvalitet, selvom stoffet er tyndt og let. Materialet er helt vindtæt og er samtidig behandlet med en vandafvisende behandling.

Derfor er den også yderst effektiv ude på landevejen, hvor den let afviser både vind og vand og beskytter exceptionelt.   

Samtidig er der placeret laserskårede huller på både skuldre og sidepaneler, så der er chance for at komme af med overskydende varme.

 

Først var jeg en smule lunken ved åbne- og lukkemekanismen på lynlåsen, som ved første øjekast virker lidt mindre gennemarbejdet end resten. Men i praksis er den skepsis gjort til skamme, da den blot er kraftig og pålidelig, og måske derfor mangler lidt finesse, da den ikke er farvet som resten af vesten. Her trumfer funktion dog langt form og lynlåsen er kraftig og god. Ikke mindst to-vejs-mekanismen, hvor den også kan åbnes nedefra, når den er lukket. Det gør, at man hurtigt kan skaffe sig effektiv udluftning, men også at man let kan komme til sine lommer på trøjen.

 

Alt i alt en vest, som på mange måder lever op til ’ultimativ’-mærkatet: Den tikker alle bokse og er lækker både i funktion, kvalitet og rent æstetisk.

Annonce

 

 

 

INFO
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
Materiale og udstyr
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 19. april 2024

Landevej
Følg søndagens store monument i Liege samt sprinterbraget i Tyrkiet
Landevej
Lotto Dstny-rytter tilbage på cyklen for første gang efter lårbensbrud
Landevej
Søren Kragh udtaget til Liège-Bastogne-Liège
Landevej
Evenepoel giver opdatering på skader: Touren er ikke i fare
Landevej
Formand for DCU trækker sig
Landevej
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet
Landevej
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse
Cross
UCI annoncerer store ændringer i cyklecross-kalenderen
Landevej
Overvældet Lopez: Vigtigste sejr i mit liv
Udstyr og test
Test: Specialized S-Works Evade 3
Landevej
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb
Landevej
Italiensk stjerne annoncerer comeback og Grand Tour-double
Landevej
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps
Landevej
Mandskaberne til den danske UCI-weekend: Nyt danskerhold med
Landevej
Tour-chefen håber på Vingegaard - men helbredet er det vigtigste
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
Bora mangler stjerne i Liege-Bastogne-Liege
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Landevej
Ikonisk navnesponsor skriver langtidskontrakt
Landevej
WorldTour-hold henter cross-profil, og giver ham debut i monument
Landevej
Pogacar før monument: Det er et af mine yndlingsløb
Landevej
Journalist med godt nyt om Quintana

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom

Annonce

Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas
Landevej
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

Annonce

Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege
Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr
Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
VIS FLERE

Annonce