Test: Isolés sommertøj
13. juni 2019 15:00 af Morten Andersen

Isolés holder den høje kvalitet med sin nye sommerkollektion, hvor der er tilføjet flere væsentlige opgraderinger og nyskabelser sammen med et øget miljømæssigt fokus.

Introduktion

Isolés er et nyskabt dansk brand, som hurtigt har skabt en masse opmærksomhed omkring sig selv med underspillede, moderne designs holdt i noget man bedst kan betegne som skandinavisk minimalisme.

 

Bag mærket står Henrik Dahl Rubak, som har lang erfaring med udvikling af cykeltøj og så ingen ringere end Jakob Fuglsang, som tidligere i år blev medejer af isolés.

 

Her bidrager Danmarks bedste cykelrytter med uvurderlig feedback og idéer til fremtidige kollektioner og nye produkter. Fuglsang er i øvrigt kendt som en detaljens mand, når det kommer til grej, hvor han stiller høje krav til sit udstyr og sit tøj.

 

Isolés er grundlagt ud fra princippet, at intet er vigtigere end den enkelte rytters oplevelse.


En central del af oplevelsen er godt udstyr og her har brandet ganske enkelt et erklæret mål om at skabe tøj, som giver bedre ture for de ryttere, som bruger det.

 

I denne sæson har isolés også lanceret en meget klar og miljøbevidst holdning, hvor ambitionen er, at produkterne skal produceres så bæredygtigt som muligt ved at udforske nye veje, som blandt andet benytter sig af genanvendelige materialetyper. Miljømæssige egenskaber som isolés har fortsatte ambitioner om at udvikle og forfine over tid.

 

Vi har haft fingrene i den nyeste sommerkollektion, som indeholder både opdaterede bibshorts samt nye trøjer med både korte og lange ærmer.

 

Charles jersey

Feltet.dk's vurdering

Fakta:

Farve: Desert Green / hvid
Størrelser: XS – 3XL
Vejl. pris: Kr. 789.95,-

Test

At isolés vil noget med sit design, kræver blot et enkelt blik på den nye kollektion af sommertrøjer til denne sæson.

 

Her i brandets anden sommersæson forbliver isolés tro mod den hidtidige skandinaviske elegance og præsenterer med Charles-trøjen fire farvevarianter, som alle taler direkte til fans af den underspillede minimalisme, som har gjort, at mange hurtigt har fået øjnene op for denne forholdsvis nye spiller på markedet.

 

Jeg har tidligere talt med isolés’ Henrik Dahl Rubak om netop farver og designs og han har et klart ønske om at udvikle kollektionerne designmæssigt hen over sæsonerne, mens den tydelige identitet bibeholdes, så man kan opbygge sin garderobe løbende og at produkterne stadig spiller effektivt sammen på tværs af kollektioner.

 

Det synes jeg, at de lykkes rigtig fint med her: Farverne er afdæmpede og giver et eksklusivt look, som er ret tidløst.

 

Isolés’ signatur – en bred perforeret stribe i mørk grå – er implementeret både på ryggen og skulderen og gør Isolés-identiteten tydelig.

 

Teknisk opbygning

At isolés også vil noget med sin tekniske formåen er også forholdsvis let at afkode.

 

For trøjen er nidkært opbygget med varierende brug af materialer for at optimere diverse egenskaber.

 

Selve hoveddelen, som udgør trøjen fra underkanten og op til brystet er lavet i den kraftigste lycra-kvalitet, som er brugt i denne trøje. Det er denne del, som er farvet.

 

Det giver en stofkvalitet som danner en solid base for trøjen – ja, nærmest fundamentet om man vil.


Der er masser af stræk i stoffet, så det sætter sig helt tæt om kroppen, men kvaliteten er høj, så stoffet strækkes på ingen måde tyndt eller sårbart. Det gør desuden, at farven ikke kompromiteres, når man tager trøjen på og den strækkes ud over overkroppen.

 

Den øverste hvide del er fremstillet i en lettere, perforeret lycra, som skal give lidt mere afkøling og ’udluftning’. Den dækker både skuldre og ærmer med undtagelse af armhulerne, hvor et stykke ren mesh er indsat for at sikre optimal ventilation der hvor der ophober sig allermest varme.

 

 

Sublim pasform

Materialevalgene er fremragende for en sommertrøje, som er skabt til at excellere i høj varme. Hoveddelen giver masser af struktur i trøjen, mens den mere luftige overdel og ærmer, giver fornemmelsen af luftighed og god ventilation.

 

Isolés kunne godt have gået hele vejen og lavet hele trøjen i det allerletteste materiale for på den måde at lave en ultra-sommertrøje. Dog synes jeg, at den lidt mere faste struktur i hoveddelen er rigtig god og egner sig rigtig god til den danske sommer, hvor det nok kan blive varmt, men dog sjældent decideret hedt.

 

Fra et pasformmæssigt synspunkt er det også et godt valg, for hoveddelen giver fasthed med masser af strækbarhed, så man kan få den gode balance, hvor trøjen sidder tæt, men stadig behageligt. Det lidt kraftigere materiale lægger sig blødt om kroppen og den gode lycra-kvalitet kommer virkelig til sin ret.

 

Dernæst er der ærmerne, som designmæssigt følger tidens trend og har lidt mere længde end mere klassiske trøjesnit. Det forstærker det tætsiddende udtryk med klare race-orienterede – ja, nærmest aerodynamiske – referencer.

 

Det er for så vidt let nok at lave ærmerne længere, men isolés lykkes også rent funktionelt. Det skyldes især afslutningerne, som er en bred, laserskåret elastikkant, som er med til at holde ærmerne på plads under bevægelse.

 

Ærmerne sidder til og bliver på plads og har man lidt større arme en den gængse cykelrytter, så kræver det blot et par ture at køre elastikken til.

 

Herefter har man til gengæld et ærme som sidder til og er med til at forstærke den fine pasform ved at være tætsiddende hen over skulderpartiet og hele vejen ned til albuen.

 

Rent æstetisk er ærmerne som sagt ret lange – de går helt ned til albuen. Personligt synes jeg, at det giver en pæn silhuet og komplimenterer det strømlinede look, men er man meget klassisk anlagt, så vil man måske finde dem for lange.

 

Ude på cyklen

I sadlen får man fornemmelsen af en vellykket trøje også. Pasformen bibeholdes og elastikken i livet sørger for, at trøjen bliver på plads i samarbejde med det indvendige silikonebånd.

 

Jeg er især imponeret over, hvordan trøjen sidder tæt, behagelig og fladt hen over hele skulderpartiet, hvor stoffet lægger sig blødt mod huden helt uden folder og samtidig giver masser af bevægelsesfrihed.

 

Bagpå har isolés arbejdet med en ny lommekonstruktion efter feedback fra Jakob Fuglsang, hvor lommerne er gjort en centimeter dybere for at kunne rumme endnu mere på den lange sommerture eller turene sydpå.

 

Meningen er, at lommerne skal sidde helt tæt til kroppen, når de er tomme, men udvide sig, når de bliver fyldt op.

 

Jeg har haft lejlighed til at køre et par lange ture med godt med proviant i lommerne, som ganske rigtigt opfylder de ovenstående krav.

 

Lommerne udvider sig velvilligt og selv med en del oppakning holder pasformen sig upåvirket. Om det er den ekstra dybde eller den rigtig velvalgte lycra-kvalitet, som strækker så godt og stadig beholder sin struktur, er svært at sige, men faktum er, at det virker ret godt!

Paul Bib Shorts Eco

Feltet.dk's vurdering

Fakta:

Farve: Steel Grey
Størrelser: S – 3XL
Vejl. pris: Kr. 999.95,-

Test

Tilbringer man mange timer i sadlen hen over sæsonen, så starter en god sommer ofte med et par bibs i god kvalitet.

 

Isolés har i denne kollektion opdateret deres platform væsentligt og udviklet på deres bibshorts for give en endnu bedre oplevelse.

 

Først og fremmest så er bukserne fremstillet med en klar holdning til miljøet og hovedmaterialet er således fremstillet i 65 % genbrugsmaterialer.

 

Det betyder dog på ingen måde, at der er gået på kompromis med kvaliteten eller ambitionerne.

 

For lycra-blandingen i shortsene er vildt lækker og det allerførste som man lægger mærke til med produktet i hånden.

 

Den fornemmelse forstærkes med bukserne på, hvor man får et tætsiddende materiale, som er kraftigt og blødt mod huden.

 

Shortsene fås i tre farver, hvor sort og navy er mere traditionelle, mens den testede grå er lidt mere vovet. Jeg kunne på forhånd have min skepsis overfor, om shortsene ville blive gennemsigtige, når de kom på, men heldigvis er både kvalitet, tykkelse og indfarvning så god, at det på ingen måde er tilfældet.

 

I stedet synes jeg, at man får et lidt anderledes, men dog underspillet look, som adskiller sig fra de helt traditionelle mørke farver.

 

I det hele taget er kvaliteten ikke til at sætte en finger på. Materialer er dejligt kraftigt og det fortjener ros for sin fine strækbarhed og gode fornemmelse mod huden.

 

Disse egenskaber spiller også en væsentlig rolle i pasformen, som er behagelig og tæt. Et kvadratisk panel i lænden sørger for god støtte, som fortsætter hele vejen ned over lårene og hele buksebenet.

 

Jeg bider især mærke i netop den støtte, som det kraftige materiale giver hele vejen rundt. Kvaliteten er virkelig i top og er blød mod huden, sidder godt og giver i det hele taget en lækker fornemmelse.

 

 

Pasform

Denne støtte kommer primært fra en god materialekvalitet samt en god dosering af stretch. Ikke underligt er det også disse egenskaber som forstærker en god pasform, hvor shortsene sidder behageligt, men fast og tæt.

 

Samtidig bliver de effektivt holdt på plads og når jeg har testet på lange ture, så har der ikke været nogen irriterende forskydelser at bemærke.

 

Det er også fint hjulpet på vej af en bred, laserskåret kant i buksebenenes afslutninger som med indvendige silikoneprikker er med til at holde alt effektivt på plads. Den brede elastik er i min optik som oftest den bedste løsning, da den effektivt kan sprede trykket over et større område og derved give plads til flere størrelser af lår uden afklemning.

 

Indlægget er isolés også sluppet fint afsted med. Det er en teknisk størrelse med varierende skumtætheder, men for det blotte øje er det et minimalistisk indlæg, som falder godt sammen med resten af pakken. Puden fylder ikke meget, men giver fint med støtte til al brug og sidder tæt og godt.

 

I øvrigt har isolés dækket indlægget med et genanvendt mikrofibermateriale i tråd med den bæredygtige filosofi.

 

Opdateret selesystem

Slutteligt er det også værd at bemærke, at de nye Paul-shorts kommer med et nyt selesystem, som er en velfortjent opgradering. Foran er selerne blevet laserskårede, så syningerne er taget væk.

 

Det giver en helt flad sele, som lægger sig helt tæt til huden og derved ikke kan ses igennem trøjen. Bagpå går selen over i en bokserryg af mesh, som let og effektivt kan absorbere og fjerne overskydende fugt.

 

Hele systemet har masser af gods, så det kan være med til at holde underdelen på plads.

 

Konklusion

Efter sin vellykkede debut sidste sæson har isolés allerede opdateret flere væsentligt punkter i sine produkter. Især shortsene har fået endnu et nøk opad og den suveræne stofkvalitet er en sikker vinder. Og så er den tilmed bæredygtig!

 

Shortsene kan let måle sig med produkter, som er dobbelt så dyre for både kvalitet, pasform og komfort er i top. Ofte er det de små detaljer, som giver prikken over i’et, og de nye seler og den brede afslutning i bukserne løfter for mig produkter helt op på øverste hylde.

 

Trøjen holder samme høje kadence og udmærker sig især ved klog brug af varierende materialetyper, som både øger komfortegenskaber og pasform.

 

Ærmernes længde – og derved trøjens silhuet – vil måske være for moderne til nogle, men er man fan af tidens trend, så er de lange ærmer både behagelige og veludførte.

 

Stillet til rådighed af: isolés

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Mads P kan få to nye danske holdkammerater

Sunweb-rytter udgår af Touren

Efter 15. etape i Touren: Sådan er klassementet på point

Nedslået Fuglsang: Jeg mangler noget

Overblik: Udgåede ryttere i årets Tour de France

Nomaden Roche vil være mere end en, der bare cykler rundt

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

Valverde: Det var næsten en perfekt dag for os

Landa: jeg følte mig bedre kørende i dag

Optakt: 16. etape af Tour de France

Emanuel Buchmann havde endnu en god dag

Bernal: Jeg fik besked på at køre mit eget løb

Kämna: Jeg var selv overrasket

Kruijswijk: Hovedet ned, kør til stregen og begræns skaden

Tour de France-analyse: Den rette hest at spille på

Følg tirsdagens glohede sprinteretape

Fuglsang gav ingen interviews

Presset Geraint: Det er nemt bare at tænke på sidste år

Alaphilippe: Glad for at beholde trøjen

Simon Yates: Jeg var bekymret for, om de hentede mig bagfra

Matt White: Den største kvalitet ved denne organisation er at vende modgang til medgang

Geraint Thomas: Vi ville ikke føre med Alaphilippe på hjul

Tom Steels: Jeg tror, at Julien gik en smule over grænsen for at følge Pinot

Thibaut Pinot: Jeg vil tilbage til toppen af klassementet

Julien Alaphilippe: Det bliver en vildt hård sidste uge, så jeg nyder hver dag i den gule trøje

Yates: Jeg kørte aggressivt – lige som jeg kan lide det

Pinot: Vejret og etapen passede mig godt

Yates vinder på Prat d'Albis - Pinot i storstilet angreb

Alaphilippe knækker for første gang

Simon Yates: Alaphilippe vinder Touren

Lutsenko tæt på at styrte - Brian Holm ganske rolig i boksen

Landa angriber, og Fuglsang går efter!

Bagioli snupper sidste etape i d'Aosta - Vansevenant vinder samlet

Mas droppet tidligt på etapen!

Fuglsang: Bjergene i dag passer mig bedre end i går

#AskSagan: Indstudering af etapen på forhånd

Ulissi vinder testkørsel af OL-ruten i Tokyo

Uran: Jeg ville ikke gå for dybt

Porte efter tidstab: De kommer til at betale prisen søndag

Bardet efter tidstab: Det har været et mareridt

Efter 14. etape i Touren: Sådan er klassementet på point

Mohoric satser fortsat bredt: Vil ikke lukke nogen døre

Yates undskylder til holdkammerater – Mitchelton-Scott sadler om

Rune Kristensen om holdets udstyr: Derfor kører vi med skivebremser

LØRDAG

Tour de France-analyse: Franske missiler mod svækket bristisk panser

Klein erobrer førertrøjen efter dagens to halvetaper i BeNe Ladies Tour

Barguil: Jeg angreb lidt for tidligt

Optakt: 15. etape af Tour de France

Bennett: Kruijswijk kan bestemt vinde Touren

Bernal: De sagde over radioen, at jeg ikke skulle hjælpe Thomas

Buchmann imponerede: Havde gode ben lige fra start

Valverde: Quintana fortalte os ikke, at han havde en dårlig dag

Fuglsang: Jeg led virkelig

Se video: Groupama-FDJ boss i vild jubel

Alaphilippe: Tanken om førertrøjen i Paris strejfer mig oftere

Landa var færdig fem kilometer fra stregen

Mørkøv: Vi havde været glade for bare at beholde trøjen

Quintana efter tidstab: Nu fokuserer vi på Landa og Valverde

Kruijswijk: Jeg kan helt sikkert slutte på podiet

Geraint Thomas: Jeg følte mig ikke klar

Pinot: En af mine største sejre

Gaudu om sin kaptajn Pinot: Han er genial

Castroviejo: Movistar var virkelig stærke på første stigning

Contadors hold sejrer i d'Aosta - Belgier konsoliderer føring

Pinot sejrer på toppen af Tourmalet - Fuglsang og Thomas taber tid

Quintana ryger af efter stort Movistar-initiativ

Van Aert ude i to måneder - Landevejssæsonen er ovre

Adam Yates i store problemer på Col du Soulor

Bilbao og Landa rygtes til Bahrain-Merida

Kampen er ikke ovre for Yates

Ofre allerede på første bjerg - Bardet faldet fra

#AskSagan: Backstage inden podiet

Siggaard efter sejr: Det var en meget hektisk etape

Uttrup Ludwig: Vos var bare for stærk på dagen

Benoot: Ineos blev bange for Alaphilippe

Falden Tour-stjerne: Skal genfinde mit niveau

Dansk stortalent blander sig i toppen

Flere danskere måtte give fortabt i Italien

Jumbo-kaptajn: Resten af Touren bliver spændende

Efter 13. etape i Touren: Sådan er klassementet på point

Sagan: Jeg krydser fingre for Alaphilippe