Test: Isolés sommertøj
13. juni 2019 15:00
af Morten Andersen

Isolés holder den høje kvalitet med sin nye sommerkollektion, hvor der er tilføjet flere væsentlige opgraderinger og nyskabelser sammen med et øget miljømæssigt fokus.

Introduktion

Isolés er et nyskabt dansk brand, som hurtigt har skabt en masse opmærksomhed omkring sig selv med underspillede, moderne designs holdt i noget man bedst kan betegne som skandinavisk minimalisme.

 

Bag mærket står Henrik Dahl Rubak, som har lang erfaring med udvikling af cykeltøj og så ingen ringere end Jakob Fuglsang, som tidligere i år blev medejer af isolés.

 

Her bidrager Danmarks bedste cykelrytter med uvurderlig feedback og idéer til fremtidige kollektioner og nye produkter. Fuglsang er i øvrigt kendt som en detaljens mand, når det kommer til grej, hvor han stiller høje krav til sit udstyr og sit tøj.

 

Isolés er grundlagt ud fra princippet, at intet er vigtigere end den enkelte rytters oplevelse.


En central del af oplevelsen er godt udstyr og her har brandet ganske enkelt et erklæret mål om at skabe tøj, som giver bedre ture for de ryttere, som bruger det.

 

I denne sæson har isolés også lanceret en meget klar og miljøbevidst holdning, hvor ambitionen er, at produkterne skal produceres så bæredygtigt som muligt ved at udforske nye veje, som blandt andet benytter sig af genanvendelige materialetyper. Miljømæssige egenskaber som isolés har fortsatte ambitioner om at udvikle og forfine over tid.

 

Vi har haft fingrene i den nyeste sommerkollektion, som indeholder både opdaterede bibshorts samt nye trøjer med både korte og lange ærmer.

 

Charles jersey

Feltet.dk's vurdering

Fakta:

Farve: Desert Green / hvid
Størrelser: XS – 3XL
Vejl. pris: Kr. 789.95,-

Test

At isolés vil noget med sit design, kræver blot et enkelt blik på den nye kollektion af sommertrøjer til denne sæson.

 

Her i brandets anden sommersæson forbliver isolés tro mod den hidtidige skandinaviske elegance og præsenterer med Charles-trøjen fire farvevarianter, som alle taler direkte til fans af den underspillede minimalisme, som har gjort, at mange hurtigt har fået øjnene op for denne forholdsvis nye spiller på markedet.

 

Jeg har tidligere talt med isolés’ Henrik Dahl Rubak om netop farver og designs og han har et klart ønske om at udvikle kollektionerne designmæssigt hen over sæsonerne, mens den tydelige identitet bibeholdes, så man kan opbygge sin garderobe løbende og at produkterne stadig spiller effektivt sammen på tværs af kollektioner.

 

Det synes jeg, at de lykkes rigtig fint med her: Farverne er afdæmpede og giver et eksklusivt look, som er ret tidløst.

 

Isolés’ signatur – en bred perforeret stribe i mørk grå – er implementeret både på ryggen og skulderen og gør Isolés-identiteten tydelig.

 

Teknisk opbygning

At isolés også vil noget med sin tekniske formåen er også forholdsvis let at afkode.

 

For trøjen er nidkært opbygget med varierende brug af materialer for at optimere diverse egenskaber.

 

Selve hoveddelen, som udgør trøjen fra underkanten og op til brystet er lavet i den kraftigste lycra-kvalitet, som er brugt i denne trøje. Det er denne del, som er farvet.

 

Det giver en stofkvalitet som danner en solid base for trøjen – ja, nærmest fundamentet om man vil.


Der er masser af stræk i stoffet, så det sætter sig helt tæt om kroppen, men kvaliteten er høj, så stoffet strækkes på ingen måde tyndt eller sårbart. Det gør desuden, at farven ikke kompromiteres, når man tager trøjen på og den strækkes ud over overkroppen.

 

Den øverste hvide del er fremstillet i en lettere, perforeret lycra, som skal give lidt mere afkøling og ’udluftning’. Den dækker både skuldre og ærmer med undtagelse af armhulerne, hvor et stykke ren mesh er indsat for at sikre optimal ventilation der hvor der ophober sig allermest varme.

 

 

Sublim pasform

Materialevalgene er fremragende for en sommertrøje, som er skabt til at excellere i høj varme. Hoveddelen giver masser af struktur i trøjen, mens den mere luftige overdel og ærmer, giver fornemmelsen af luftighed og god ventilation.

 

Isolés kunne godt have gået hele vejen og lavet hele trøjen i det allerletteste materiale for på den måde at lave en ultra-sommertrøje. Dog synes jeg, at den lidt mere faste struktur i hoveddelen er rigtig god og egner sig rigtig god til den danske sommer, hvor det nok kan blive varmt, men dog sjældent decideret hedt.

 

Fra et pasformmæssigt synspunkt er det også et godt valg, for hoveddelen giver fasthed med masser af strækbarhed, så man kan få den gode balance, hvor trøjen sidder tæt, men stadig behageligt. Det lidt kraftigere materiale lægger sig blødt om kroppen og den gode lycra-kvalitet kommer virkelig til sin ret.

 

Dernæst er der ærmerne, som designmæssigt følger tidens trend og har lidt mere længde end mere klassiske trøjesnit. Det forstærker det tætsiddende udtryk med klare race-orienterede – ja, nærmest aerodynamiske – referencer.

 

Det er for så vidt let nok at lave ærmerne længere, men isolés lykkes også rent funktionelt. Det skyldes især afslutningerne, som er en bred, laserskåret elastikkant, som er med til at holde ærmerne på plads under bevægelse.

 

Ærmerne sidder til og bliver på plads og har man lidt større arme en den gængse cykelrytter, så kræver det blot et par ture at køre elastikken til.

 

Herefter har man til gengæld et ærme som sidder til og er med til at forstærke den fine pasform ved at være tætsiddende hen over skulderpartiet og hele vejen ned til albuen.

 

Rent æstetisk er ærmerne som sagt ret lange – de går helt ned til albuen. Personligt synes jeg, at det giver en pæn silhuet og komplimenterer det strømlinede look, men er man meget klassisk anlagt, så vil man måske finde dem for lange.

 

Ude på cyklen

I sadlen får man fornemmelsen af en vellykket trøje også. Pasformen bibeholdes og elastikken i livet sørger for, at trøjen bliver på plads i samarbejde med det indvendige silikonebånd.

 

Jeg er især imponeret over, hvordan trøjen sidder tæt, behagelig og fladt hen over hele skulderpartiet, hvor stoffet lægger sig blødt mod huden helt uden folder og samtidig giver masser af bevægelsesfrihed.

 

Bagpå har isolés arbejdet med en ny lommekonstruktion efter feedback fra Jakob Fuglsang, hvor lommerne er gjort en centimeter dybere for at kunne rumme endnu mere på den lange sommerture eller turene sydpå.

 

Meningen er, at lommerne skal sidde helt tæt til kroppen, når de er tomme, men udvide sig, når de bliver fyldt op.

 

Jeg har haft lejlighed til at køre et par lange ture med godt med proviant i lommerne, som ganske rigtigt opfylder de ovenstående krav.

 

Lommerne udvider sig velvilligt og selv med en del oppakning holder pasformen sig upåvirket. Om det er den ekstra dybde eller den rigtig velvalgte lycra-kvalitet, som strækker så godt og stadig beholder sin struktur, er svært at sige, men faktum er, at det virker ret godt!

Paul Bib Shorts Eco

Feltet.dk's vurdering

Fakta:

Farve: Steel Grey
Størrelser: S – 3XL
Vejl. pris: Kr. 999.95,-

Test

Tilbringer man mange timer i sadlen hen over sæsonen, så starter en god sommer ofte med et par bibs i god kvalitet.

 

Isolés har i denne kollektion opdateret deres platform væsentligt og udviklet på deres bibshorts for give en endnu bedre oplevelse.

 

Først og fremmest så er bukserne fremstillet med en klar holdning til miljøet og hovedmaterialet er således fremstillet i 65 % genbrugsmaterialer.

 

Det betyder dog på ingen måde, at der er gået på kompromis med kvaliteten eller ambitionerne.

 

For lycra-blandingen i shortsene er vildt lækker og det allerførste som man lægger mærke til med produktet i hånden.

 

Den fornemmelse forstærkes med bukserne på, hvor man får et tætsiddende materiale, som er kraftigt og blødt mod huden.

 

Shortsene fås i tre farver, hvor sort og navy er mere traditionelle, mens den testede grå er lidt mere vovet. Jeg kunne på forhånd have min skepsis overfor, om shortsene ville blive gennemsigtige, når de kom på, men heldigvis er både kvalitet, tykkelse og indfarvning så god, at det på ingen måde er tilfældet.

 

I stedet synes jeg, at man får et lidt anderledes, men dog underspillet look, som adskiller sig fra de helt traditionelle mørke farver.

 

I det hele taget er kvaliteten ikke til at sætte en finger på. Materialer er dejligt kraftigt og det fortjener ros for sin fine strækbarhed og gode fornemmelse mod huden.

 

Disse egenskaber spiller også en væsentlig rolle i pasformen, som er behagelig og tæt. Et kvadratisk panel i lænden sørger for god støtte, som fortsætter hele vejen ned over lårene og hele buksebenet.

 

Jeg bider især mærke i netop den støtte, som det kraftige materiale giver hele vejen rundt. Kvaliteten er virkelig i top og er blød mod huden, sidder godt og giver i det hele taget en lækker fornemmelse.

 

 

Pasform

Denne støtte kommer primært fra en god materialekvalitet samt en god dosering af stretch. Ikke underligt er det også disse egenskaber som forstærker en god pasform, hvor shortsene sidder behageligt, men fast og tæt.

 

Samtidig bliver de effektivt holdt på plads og når jeg har testet på lange ture, så har der ikke været nogen irriterende forskydelser at bemærke.

 

Det er også fint hjulpet på vej af en bred, laserskåret kant i buksebenenes afslutninger som med indvendige silikoneprikker er med til at holde alt effektivt på plads. Den brede elastik er i min optik som oftest den bedste løsning, da den effektivt kan sprede trykket over et større område og derved give plads til flere størrelser af lår uden afklemning.

 

Indlægget er isolés også sluppet fint afsted med. Det er en teknisk størrelse med varierende skumtætheder, men for det blotte øje er det et minimalistisk indlæg, som falder godt sammen med resten af pakken. Puden fylder ikke meget, men giver fint med støtte til al brug og sidder tæt og godt.

 

I øvrigt har isolés dækket indlægget med et genanvendt mikrofibermateriale i tråd med den bæredygtige filosofi.

 

Opdateret selesystem

Slutteligt er det også værd at bemærke, at de nye Paul-shorts kommer med et nyt selesystem, som er en velfortjent opgradering. Foran er selerne blevet laserskårede, så syningerne er taget væk.

 

Det giver en helt flad sele, som lægger sig helt tæt til huden og derved ikke kan ses igennem trøjen. Bagpå går selen over i en bokserryg af mesh, som let og effektivt kan absorbere og fjerne overskydende fugt.

 

Hele systemet har masser af gods, så det kan være med til at holde underdelen på plads.

 

Konklusion

Efter sin vellykkede debut sidste sæson har isolés allerede opdateret flere væsentligt punkter i sine produkter. Især shortsene har fået endnu et nøk opad og den suveræne stofkvalitet er en sikker vinder. Og så er den tilmed bæredygtig!

 

Shortsene kan let måle sig med produkter, som er dobbelt så dyre for både kvalitet, pasform og komfort er i top. Ofte er det de små detaljer, som giver prikken over i’et, og de nye seler og den brede afslutning i bukserne løfter for mig produkter helt op på øverste hylde.

 

Trøjen holder samme høje kadence og udmærker sig især ved klog brug af varierende materialetyper, som både øger komfortegenskaber og pasform.

 

Ærmernes længde – og derved trøjens silhuet – vil måske være for moderne til nogle, men er man fan af tidens trend, så er de lange ærmer både behagelige og veludførte.

 

Stillet til rådighed af: isolés

INFO
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
Materiale og udstyr
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

FREDAG

Stort udsalg på Feltet.dks webshop

Vingegaard på fornem liste over bedste WorldTour-debutanter i 2019

Stil spørgsmål til Feltet.dks ekspert

Sagans træner forlader Bora-hansgrohe

Coquard om mål i 2020: Etapesejr i Touren og OL-guld

Brändle overvejer et forsøg på timerekorden

Paternoster påkørt på træningstur

Brian Holm: Essensen i at være cykelrytter ændrer sig ikke

Ugens tilbud - de fem skarpe fra cykelsøgemaskinen

Danskere fint fra land i Schweiz

Nordmand stopper ufrivilligt karrieren – Vendte hver en sten

Tidligere Giro-arrangør: UCI og ASO spiser hele kagen

Voldsom udskiftning: 12 ansatte forlader Lotto-Soudal

Kombinér cykeldrømme med skoleophold

Share The Road: Vis særligt hensyn til hinanden i det glatte vintervejr

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

Hagens Berman Axeon henter australsk U23-mester i kriterium

Det danske banelandshold er klar til World Cup i Hong Kong

De Gendt og Wellens må udskyde off-season eventyr

Mads P. og 4000 meter-holdet er nomineret til Årets Sportsnavn 2019

Burgos-BH henter to forstærkninger til 2020-holdet

Viviani: Milano-Sanremo er mit første store sæsonmål

Talentfuld belgier skifter til Hagens Berman Axeon

Ineos skriver med panamerikansk mester

Oplev den belgiske cykelmagi på egen krop

Van der Poel og van Vleuten er årets ryttere i Holland

Brian Holm: Cyklister er også nogle idioter

Valverde: OL-guldmedaljen vil være en god afslutning på karrieren

Van der Poel overvejer Tour-debut i Danmark

U19 og U23: Danske bruttotrupper til landsholdet er bekræftet

Yorkshire-etapevinder må tage skridtet ned

DBC afholder tredagesløb med Michael Mørkøv på startlisten

Martin om Touren: Top ti er muligt

Den olympiske mester tog seks ugers ferie: Jeg havde brug for det

Transferlisten 2019-2020 - WorldTour

Transferlisten 2019-2020 - ProTeams

Transferlisten 2019-2020 - DANSK

Test: Giant Defy Advanced Pro O Disc

ONSDAG

GOOD VIBES ONLY - DCU-kvindecamp - cykelglæde, netværk og nye udfordringer

Theuns om regnbuetrøjen: Giver os alle et ansvar

Tour de Hongrie håber på at tiltrække WorldTour-stjerner med ny placering

Slut med Vuelta Aragón - igen

2019-sæsonen: 10 mindeværdige øjeblikke

Van Dijk efter forfærdeligt styrt: Hvert lille skridt føles som en sejr

Mads P. og Mørkøv danner par nummer syv ved to danske banestævner

Produktnyt: Specialized Turbo Creo SL Comp Carbon

LeMond: Bernal skal ikke hjælpe Froome i Touren

61 ryttere pensioneres efter 2019 – Her er listen

Spanier bliver Ineos’ anden nye rytter i 2020

Deutschland Tour til Bayern i 2020 – fans bestemmer hvor

Sacha Modolo rygtes til Corendon-Circus

DCU bruger e-cykling til at støtte kampen mod rygning

Motion: Niner’en - den endelige dom

Cummings indstiller modvilligt karrieren

TIRSDAG

Degenkolb: Målet er at nå et nyt niveau med Lotto Soudal

Harry Tanfield kritiserer kommunikationen fra Katusha-Alpecin

Bettiol: Forskel på mænd og kvinders præmiepenge er en skændsel

Van der Poel forkorter sin cross-sæson yderligere

Bjergrig Tour of the Alps-rute præsenteret

Norsk sprinter får Grand Tour-debut i 2020

Enrico Gasparotto skifter nationalitet

Danish Bike Award lukker: ”Opbakningen mangler”

Burgos BH forlænger med fire ryttere

Mads Pedersen sæsondebuterer i Australien

Bennati stopper karrieren

Produktnyt: Assos udvider Equipe kollektionen til de kølige måneder

MANDAG

Fuglsang bekræfter: Går efter Giroen

Team O.B Wiik forlænger med uheldig dansker

Mads Würtz får tidligere Contador-løjtnant og belgier som holdkammerater

Lappartient uddyber idé om kæmpe VM-projekt

Bror-Bonifazio og Bouhannis lead-out-mand tager til Total Direct Energie

Bonifazio forlænger med Direct Energie

Dobbelt op på danske OL-billetter

Indurain: Forundret over Movistars holdstruktur

Brian Holm: Garrison kan blive lige så god som Alaphilippe og Kwiatkowski

De Marchi raser over manglende hensyntagen fra bilist

Kittel: Forstår godt Dumoulins farvel til Sunweb

Majerus sætter konkurrenterne til vægs i EKZ CrossTour Hittnau

Meisen tager suveræn sejr i EKZ CrossTour Hittnau

Unzué: Valverde kører Touren inden OL

Ghys og De Ketele vinder seksdagesløbet i Gent