Prøv vores nye app
Test: isolés Charles Shelter ECO Jersey og vest
16. september 2019 13:00
af Morten Andersen

En veludført løsning til de danske ydersæsoner, som kan klare både vind og vand uden at rytteren koger over. Kvaliteten er vanlig, overlegen isolés standard.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Introduktion

isolés er et nyskabt dansk brand, som hurtigt har skabt en masse opmærksomhed omkring sig selv med underspillede, moderne designs holdt i noget man bedst kan betegne som skandinavisk minimalisme.

 

Bag mærket står Henrik Dahl Rubak, som har lang erfaring med udvikling af cykeltøj og så ingen ringere end Jakob Fuglsang, som tidligere i år blev medejer af isolés.

 

Her bidrager Danmarks bedste cykelrytter med uvurderlig feedback og idéer til fremtidige kollektioner og nye produkter. Fuglsang er i øvrigt kendt som en detaljens mand, når det kommer til grej, hvor han stiller høje krav til sit udstyr og sit tøj.

 

Læs også
Valverde vinder igen

 

isolés er grundlagt ud fra princippet, at intet er vigtigere end den enkelte rytters oplevelse.


En central del af oplevelsen er godt udstyr og her har brandet ganske enkelt et erklæret mål om at skabe tøj, som giver bedre ture for de ryttere, som bruger det.

 

I denne sæson har isolés også lanceret en meget klar og miljøbevidst holdning, hvor ambitionen er, at produkterne skal produceres så bæredygtigt som muligt ved at udforske nye veje, som blandt andet benytter sig af genanvendelige materialetyper. Miljømæssige egenskaber som isolés har fortsatte ambitioner om at udvikle og forfine over tid.

 

Nu har isolés smidt en ny kollektion på gaden kaldet Shelter. Det er en jersey og en vest, som er lavet i materialer, som både kan modstå vind og vejr samtidig med at rytteren kan ånde.

Annonce

 

 

Charles Shelter ECO
Farve: Navy
Størrelser: XS - 4XL
Vejledende udsalgspris:

Jersey: 1299,95,- kroner

Vest: 1149,95,- kroner

 

 

Test

Der er træning på programmet. Eller rulletur med vennerne. Du glæder dig. Men udenfor kan vejret tilsyneladende ikke rigtig bestemme sig: Skal det være tørt eller vådt? Skal det være smålunt eller skal vinden bide?

 

Hvis du cykler på danske landeveje, så kender du ovenstående. Og så kommer problemet: Hvad skal du tage på? En tynd jersey bliver for kold. En jakke får dig til at koge over, når en af dine venner vrider watt ud af køllerne imod det nærmeste byskilt. Og det er endda uden at tage forbehold for regn, som er en helt anden udfordring.

 

Isolés byder nu ind med et svar og deres version på et produkt, som dækker yderkanterne af de danske sæsoner. Det tidlige forår og det sene efterår som de åbenlyse kandidater.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Shelter hedder kollektionen, som består af en kortærmet jersey samt en vest.

 

Underspillet design

Shelter-produkterne holder isolés’ underspillede udtryk i hævd og er strippet for alt designmæssig larm. Begge produkter er mørke med isolés’ karakteristiske grå stribe på skulder og ryg. Praktisk og klogt, når man tænker på, hvad de skal udsættes for.

 

Men godt design handler ofte om de små detaljer, og hvor jeg først troede, at både jersey og vest var sorte, så er nuancen alligevel anderledes, da jeg trækker i det oven på et par sorte shorts.


Faktisk er begge produkter navyblå, men i en nuance som læner sig helt op mod det sorte. Det giver et interessant spil - og lidt mere kant end hvis den blot havde været sort. Jeg synes, at det er en fin lille detalje, som gør, at produktet skiller sig lidt ud.

 

Annonce

 

Teknisk konstruktion

Da Shelter-produkterne er lavet til at virke i barske miljøer, så er de naturligt nok kraftigere end en traditionel jersey og vindvest. Der er brugt to primære tekstiler i konstruktionen. Brystdelen, maven, kraven samt ærmerne er lavet i et kraftigt materiale, som er tæt nok til at modatå både vind og en del vand.

 

Som Henrik fra isolés skrev til mig inden test, så er trøjen ikke 100 % vandtæt, men lavet så den giver ekstra beskyttelse samtidig med, at den ånder godt.

 

Rygstykket er tyndere, så kroppen kan komme af med varme ad den vej. Samtidig er det mere elastisk, hvilket bidrager til at opnå en helt tæt pasform.

 

Isolés har en klar ambition om at være så bæredygtig i sin produktion, så al den lycra, der er brugt på rygstykket er genbrug.

 

Pasform

Men først lidt om pasformen, for den er værd at bemærke. Fittet er tæt - som en almindelig trøje. Det kan jeg personligt rigtigt godt lide, for det eliminerer nogle af de kompromiser, der ofte følger med tøj til især regnvejr. Den tætte pasform er dog ikke overdrevet for der er fint med plads som følge af den udmærkede strækbarhed. Der kan sagtens passes et baselayer inden under også.

Annonce

 

Læs også
Medie: Alaphilippe i forhandlinger med nyt hold

 

Der er desuden et par detaljer, som springer i mine øjne. På jersey’en er ærmerne laserskårede, hvilket giver en helt flad og helt tæt afslutning. Det er vigtigt, da man på den måde kan bruge et par løse ærmer under uden at noget buler. Parrer man jersey’en med de rette ærmer får man således nærmest et langærmet, jakkelignende produkt.

 

De samme afslutninger er brugt på vesten, så den slutter til i armhulerne og ikke lukker kold luft eller vand ind.

 

 

Eksamen i Dolomitterne

De føromtalte, meteorologiske udfordringer gør sig ganske vist gældende i Danmark, men endnu mere udtalte er de ofte, hvis man kører i bjergene udenfor sommersæsonen. Og det er netop hvad jeg netop har gjort - og dermed haft en perfekt legeplads til at teste Shelter-produkter fra isolés.

 

For bjergene viste sig endnu engang fra sin lunefulde side og bød på masser af ustadigt vejr. Kort sagt, så har jeg haft lejlighed til at teste Shelter-produkterne i regn, blæst, kulde og på stigninger med masser af intensitet.

Annonce

 

Det første man bemærker, er de fine egenskaber i forhold til afvisning af vind og vand. Selvom isolés selv siger, at trøjen ikke er 100 % vandtæt, så afviser den vandet fint. Stoffet får vandet til at lægge sig udenpå og løbe af, så det ikke trænger igennem. Trøjen er brugt under flere lange byger uden at en dråbe er trængt igennem. Det samme gælder vinden. Der er sat en effektiv stopper for at kold vind slipper igennem den tætte vævning.

 

De beskyttende egenskaber er med andre ord fremragende i temperaturer mellem 5 og 16 grader.

 

Den store eksamen for mig var derfor hvordan trøjen ville arte sig under intensitet. Det blev testet til fulde på en 9 kilometers stigning, hvor der blev lukket op for gassen.

 

Trøjen ånder selvsagt ikke ligeså godt som en sommer-jersey - og det er naturligt nok. Men der er ingen problemer med at slippe af med en god del af varmen, så man ikke koger helt over. Det tynde rygstykke fungerer godt og lukker man lidt op for lynlåsen foran, så kan man klare det meste. Tager man graden af beskyttelse i betragtning, så er åndbarheden fremragende.

 

Læs også
Her er startlisten til Liège-Bastogne-Liège 2024

 

Desuden har lommerne været flittigt brugt, da man jo har en del mere med, når man er ude på daglange ture i bjergene. Selv med masser af gods, så holder pasformen på trøjen fint.

Annonce

 

 

Konklusion

Den mest præcise oversættelse af Shelter er noget med at ’give ly’ og det er præcist hvad de nye produkter fra isolés gør.

 

Materialerne fungerer præcist efter hensigten og give ly imod vind og vand, mens man godt kan slippe af med overskudsvarmen. Kvaliteten af båd ematerialer og håndværk er helt klart i top.

 

Jersey’en er fin i sig selv på en kold dag, men når den skal i spil, så vil det ofte være oplagt at køre med ærmer også. Gør man det, får man masser af beskyttelse og nærmest en tynd performance-jakke ud af det. Med den fordel at man kan smide ærmerne, når det er allermest intenst.

 

Vesten har de samme egenskaber, men vil for alvor virke på dage hvor man starter i kulde eller som et ekstra lag ovenpå et i forvejen varmt produkt.

Annonce

 

Så kan man til gengæld modstå det meste!

 

Stillet til rådighed af: isolés

Feltet.dk's vurdering

(8/10)

Se mere om Feltet.dk's test kriterier

INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Lørdag den 20. april 2024

Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
To danskere slutter langt fremme i Holland
Landevej
Cavendish tilbage efter sygdom, men uden Mørkøv
Gravel
Valverde vinder igen
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
Medie: Alaphilippe i forhandlinger med nyt hold
Landevej
Jakobsen må sætte større lid til dansker - vigtig hjælper misser Giroen
Landevej
Kron mindes uheldig episode før Liège: Før eller siden må heldet vende
Landevej
Norsgaard på vej til storhold?
Landevej
Kæmpetalents skadespause forlænges
Landevej
Agent sammenligner Philipsens tilbud: Så stor er chancen for et skifte

Fredag den 19. april 2024

Landevej
Optakt: Liege-Bastogne-Liege
Landevej
Optakt: Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Følg søndagens store monument i Liege samt sprinterbraget i Tyrkiet
Landevej
Lotto Dstny-rytter tilbage på cyklen for første gang efter lårbensbrud
Landevej
Søren Kragh udtaget til Liège-Bastogne-Liège
Landevej
Evenepoel giver opdatering på skader: Touren er ikke i fare
Landevej
Formand for DCU trækker sig
Landevej
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet
Landevej
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse
Cross
UCI annoncerer store ændringer i cyklecross-kalenderen
Landevej
Overvældet Lopez: Vigtigste sejr i mit liv
Udstyr og test
Test: Specialized S-Works Evade 3
Landevej
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb

Annonce

Landevej
Italiensk stjerne annoncerer comeback og Grand Tour-double
Landevej
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps
Landevej
Mandskaberne til den danske UCI-weekend: Nyt danskerhold med

Annonce

Landevej
Tour-chefen håber på Vingegaard - men helbredet er det vigtigste
Landevej
Bora mangler stjerne i Liege-Bastogne-Liege
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Landevej
Ikonisk navnesponsor skriver langtidskontrakt
Landevej
WorldTour-hold henter cross-profil, og giver ham debut i monument
Landevej
Pogacar før monument: Det er et af mine yndlingsløb
Landevej
Journalist med godt nyt om Quintana

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom
Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas
Landevej
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv
Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege
Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr
Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
VIS FLERE

Annonce