Test: Giordana G-Shield cykeltøj
30. november 2022 17:00
af Morten Andersen

G-Shield-serien er en kraftfuld, men yderst komfortabel kollektion af funktionelt cykeltøj, som er suverænt til danske forhold - til en pris, som er mere end konkurrencedygtig. 

Annonce

Introduktion
Giordana er en af de ældste og mest traditionsrige produktionshuse af italiensk cykeltøj og en af de spillere, som har været med til at opbygge støvlelandets ry for at være de nogle af de bedste i branchen, når det kommer til funktionelt cykeltøj.

 

G-Shield-kollektionen er rettet mod ydersæsonerne i foråret og efteråret, mens enkelte produkter er lavet til decideret vinterbrug. Fælles for alle produkterne er, at de er designet med den beskyttende ’Acqua Zero Eco’-nanoteknologi, som giver stoffet en barriere mod både vind og vand.

 

Dermed er G-Shield-produkterne gearet til at bære rytteren igennem den kolde sæson, uanset om der er regn eller kulde på menuen. Egenskaberne gør, at man kan føle sig tryg, selvom vejrudsigten er uforudseelig

 

Sættet er primært målrettet forår/efteråret, hvor tøjet for alvor kommer til sin ret i de uforudsigelige og ustabile vejrbetingelser, som kendetegner denne periode. Bibtightsene er den ene undtagelse, som læner sig op af at være et vinterhalvårsprodukt.


Test
 

Fakta
Producent: Giordana
Produkt: G-shield Jersey Langærmet

Farve: Orange (Siena) (fås også i sort)
Størrelse: Medium

Pris: Kr. 1.249,-

 

G-Shield-produktet her er svært at definere præcist, for det er i virkeligheden en hybrid mellem en jakke og en tyk trøje. Giordana anbefaler selv trøjen til brug ved temperaturer mellem 5 og 15 grader, hvilket gør den til oplagt valg i ydersæsonerne i foråret og efteråret.

 

Jeg synes, at Girodana er lykkes virkelig godt, med at skabe netop en mellemting imellem en trøje og en jakke. Det skyldes især, at materialet har flere rigtig gode egenskaber.

Trøjen er lavet i et materiale kaldet ’Blizzard’. Det er ultrablødt og har fleece på indersiden. Blødheden gør, at det fitter og føles som en trøje, men en lille smule mere lethed end en decideret jakke. Den bløde inderside giver en lækker og lun fornemmelse, samtidig med, at giver følelsen af en lækker trøje, snarere end en lidt tungere jakke.

Annonce

 

Samtidig er materialet nanobehandlet med en vind- og vandafvisende teknologi, som giver noget robusthed og lidt mere modstandsdygtighed, som man typisk får i en jakke. 

 

Det er altid et sats, når man laver et hybridprodukt, for man kan nemt komme til at sætte sig mellem to stole, men jeg synes, at Giordana her er lykkes fuldt ud med missionen.

 

For det første er materialekvaliteten og konstruktionen virkelig god. Materialet er kraftigt og lækkert med sin bløde fremtoning og lækre inderside. Der er masser af elasticitet i materialet, som i kombination med kvaliteten giver en tæt, cykelspecifik pasform, men uden at være anstrengende eller for tæt.

Det synes jeg personligt, er ekstremt vigtigt til ydersæsonerne, da man har behov for at kunne regulere sine inderste lag efter temperaturen uden at det går ud og pasformen. Det kan man her.

 

Derved får man et let og ubesværet fit, som sidder på en måde, hvor der også er en anelse plads til, at den luft, som varmes op af kroppen, kan blive liggende imellem trøje og krop og give den varmebarriere, som er så vigtig.

 

Detaljerne er der også styr på. Kraven er semihøj med en blød, fleeceinderside mens ærmernes afslutning er laserskåret, så de kan gå ind i en handske og slutte helt tæt. Små detaljer, men vigtige, når temperaturen falder.

 

Ude på cyklen får man så en fin fornemmelse af beskyttelsen fra en jakke. Den afvisende behandling fungerer helt sikkert, for man er komplet beskyttet fra kold vind.
Overfladen skyr effektivt vandet, som preller effektivt af. Jeg har ikke haft lejlighed til at teste trøjen i langvarig regn, men den kan helt sikkert godt klare en byge eller to.

 

Med et langærmet baselayer kan man snildt køre lange træningsture i ned til 5 grader i trøjen her og den ånder også godt nok til, at man ikke koger over, hvis man sniger sig op over 12 grader.

 

En anden afledt effekt af den lette konstruktion er, at trøjen egner sig rigtig godt til at bruge med andre lag. I forår og efterår er den rigelig som yderste lag, men vil man have noget ekstra gradering, så kan man sagtens tage en vindvest over for lidt ekstra beskyttelse, og man kan også sagtens smide en regnjakke over, hvis man skal ud i længerevarende regnvejr.

 

Om vinteren kan den bruges som mellemlag, om end et meget varmt et af slagsen.
Men hovedsagen er, at man her faktisk får et produkt, som kan stå alene i de fleste tilfælde, men hvis funktion kan udvides med flere lag både under og over.

 

Dermed får man et virkelig lækkert og fleksibelt produkt, som i mine øjne er helt essentielt med de sæsoner vi har i Danmark. Giordana imponerer med den lækre og bløde materialekvalitet uden kompromis i egenskaberne.

Annonce

 

Fakta
Producent: Giordana
Produkt: G-Shield Bibtights
Farver: Sort
Størrelse: Medium
Pris: Kr. 1.399,-

 

Bibtights’ene i G-Shield-kollektionen er produceret til tre sæsoner, så man kan holde sig kørende fra eftråret, gennem vinteren og til foråret. Her er altså lidt flere features målrettet til vinterhalvåret - de helt kolde måneder, hvor temperaturen er nede under 10 grader og sniger sig helt ned til frysepunktet.

Bukserne er lavet i det samme Blizzard-materiale som trøjen og derved kommer de med samme Acqua Zero Eco-nanoteknologi og er derfor også vind- og vandafvisende.

Det betyder også, at bukserne altså er lavet i samme bløde materiale, som er virkelig lækkert at iføre sig og som giver både en lun og blød fornemmelse mod huden.

 

Bukserne sidder helt sublimt. Det bløde materiale har den helt rette elasticitet og stofkvaliteten er så tyk, at det sætter sig tæt og fast om benene og hen over hofterne og bagdelen uden at stoffet behøver at strække sig alt for voldsomt. Det giver en fornemmelse af, at bukserne sidder sikkert og fast og ikke flytter sig, selvom man står op og bevæger sig i sadlen.

 

Desuden gør den kraftige kvalitet, at bukserne ikke på nogen måde strækkes tynde og bibeholder alle sine egenskaber.

 

Konstruktionen er også værd at nævne, for Giordana har lavet bukserne, så der kun er én syning, som løber ned langs bagsiden af benene. Dermed er der ingen svage punkter på forsiden, hvor vinden skal brydes og potentielt kan finde bedre vej igennem en syning.

For komforten er denne opskrift god: Jo færre syninger, jo mindre risiko for ubehag.

Annonce

 

Området under knæene er ofte udfordrende for lange tights, da man skal ramme den rette tæthed og desuden slutte helt til i bunden. Her må jeg bare sige, at stoffet igen kommer til sin ret og fungerer perfekt, mens afslutningerne er holdt helt simple med en laserskåret kant.
Det slutter fint til, og så har den fordelen af at være helt flad og fri for lynlåse, så bukserne smertefrit og elegant passer under er skoovertræk, som man jo oftest kører med, når man har de lange tights fremme. Nogle foretrækker en lynlås, men som jeg ser det, så er den kun relevant, når man skal have bukserne af og på. Og da bukserne her strækker let og problemfrit, så er det et kæmpe plus i min bog, at der ikke er en lynlås, som aldrig helt kommer til at fungere optimalt sammen med skoovertræk.

 

Giordana slipper også godt afsted med selesystemet, som er velkonstrueret og spiller godt sammen med resten af pakken. Selve selerne er helt flade elastikker, som er med til at give rigtig meget hold, mens ryggen er lavet i tyndt mesh.

Selernes kraftige kvalitet giver et godt hold og er med til at sikre en pasform, hvor bukserne sidder sikkert og godt omkring hofter og bagdel, hvilket er vigtigt for sadelkomforten, da det også er med til at holde puden på plads.
 

Stoffet omkring hofter, lænd og mave går ret højt op, hvilket giver lidt ekstra beskyttelse og varme.

 

Bukserne er forsynet med Giordana’s toppude - Cirro S, som er lidt specielt:
Trådene i indlægget fyldes med Aloe Vera, før puden samles. Det skulle ifølge Giordana sikre, at der forbliver en smule Aloe Vera i puden, som giver en antibakteriel effekt, der hjælper med at holde siddeområdet sundt.

 

Det øverste lag materiale er lavet i nylon-mikrofiber, som har en masse små luftkanaler, som skal forhindre udtørring af puden. Derfor anbefaler Giordana heller ikke, at man bruger chamois-creme, da det kan stoppe disse kanaler til.

 

Jeg synes rigtig godt om overfladematerialet i indlægget her, da det er blødt og lækkert, men samtidig ikke er for svampet, som typisk gør det sværere at holde rent og pænt.
 

Indlægget føles ikke så kraftigt ved inspektion - det er faktisk kun 14 millimeter på det tykkeste sted, hvilket er ret minimalistisk. Det skal bemærkes, at tykkelsen ingenlunde er et kvalitetsmål i de moderne indlæg og at mere materiale er ikke længere lig med mere komfort, da den moderne teknologi gør, at man kan stoppe rigtig meget densitet ind i materialet, som derfor ikke længere nødvendigvis behøver at fylde en masse.

Annonce

 

Når indlægget ikke fylder alverden, så forbedrer det rytterens bevægelsesfrihed og netop bevægelsesfriheden er den store styrke her. Puden sætter sig tæt og behageligt og selv om man bevæger sig meget i sadlen og vender og drejer sig, så har jeg ikke oplevet nogen irritation.

 

Fakta
Producent: Giordana
Produkt: Giordana G-Shield Thermal Gloves
Farve: Orange (Siena) (fås også i sort)
Størrelse: Medium

Pris: Kr. 549,-

 

Handskerne fuldender sættet i G-Shield-kollektionen.

Ikke overraskende er de forsynet med samme nanoteknologi, som får vandet til at prelle af og yder dermed rigtig god beskyttelse.

 

Handskerne er en ret minimalistisk størrelse i sit udtryk med et tynd og strækbart stof på håndryggen og fingrene, men håndfladerne er forstærket med et materiale med greb i overfladen.

 

Ved håndroden og på knoerne på indersiden af hånden er handsken forstærket yderligere med lidt padding. Det er disse to steder som har den mest direkte kontakt med styret og der, hvor man ofte hviler med sin vægt, så det giver god mening.

Jeg er egentligt ikke så stor fan af puder og andre bløde elementer i min handsker, da jeg føler at jeg mister lidt fornemmelse af styret, men her er det lavet så tyndt og diskret, at det fungerer. Man får lige en anelse beskyttelse uden at det generer fornemmelsen.

Annonce

 

Den ekstra blødhed gør i øvrigt handsken til et oplagt valg til efterårets gravel-ture, hvor man har brug for lidt mere beskyttelse imod det ujævne underlag for at opnå fuld komfort.

 

Handskerne er lette at få af og på og der er ikke noget indvendig materiale, som flytter på sig eller kommer til at sidde dårligt, hvis man hiver dem af og på mange gange. Håndleddet har en fin længde, så handsken let slutter til under en jakke eller trøje.

 

Giordana anbefaler brug ved temperaturer mellem 5 og 15 grader og det er min oplevelse, at det holder stik. Man vil kunne bruge handskerne langt ind i ydersæsonen og også på de vinterdage, hvor solen er fremme og man ikke vil koge over i sine termohandsker.

 

Den generelle oplevelse af handskerne er, at de performer lige så godt som resten af sættet og er et nærmest essentielt produkt i de danske ydersæsoner før og efter sommeren.

 

Konklusion
G-Shield-serien er en kraftfuld, men yderst komfortabel kollektion af funktionelt cykeltøj.
Først og fremmest, så er tøjet suverænt til danske forhold og varme og beskyttelse mod vind og vejr lader intet tilbage at ønske. Tøjet kan holde til det meste og man kan let regulere mod faldende temperaturer med et ekstra lag under trøjen.

Annonce

 

Dernæst er der komforten, som er helt oppe på øverste hylde. Materialerne er virkelig lækre og bløde og en fornøjelse at iføre sig.
Pasformen vil jeg beskrive som ’semi-performance-orienteret’, da det hele sidder tæt, men også har en afslappet fornemmelse grundet den gode materialekvalitet. Jeg mener, at sætter appellerer til alle ryttere - både dem som vil køre stærkt og dem som skal ud og have frisk efterårsluft i lungerne.

 

Slutteligt synes jeg, at prisen er værd at nævne. Sættet kan erhverves til noget mindre, end man sædvanligvis skal betale for et sæt tøj med samme egenskaber og kvalitet.

 

Samlet set gør det G-Shield-sættet til et must-have i de danske ydersæsoner.   


Sådan har vi testet: Vi har testet sættet i det danske efterår med klassiske vejrudfordringer som let regn, vandsprøjt fra vejene og kold vind.


Stillet til rådighed af: C. Reinhardt
 

Feltet.dk's vurdering

(9/10)

Se mere om Feltet.dk's test kriterier

INFO
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
Materiale og udstyr
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Lørdag den 28. januar 2023

Hollandsk legende forlænger kontrakten med Jumbo
Landevej
Forbund: Quintana stiller alligevel op til mesterskab
Landevej
Veteran narret af uerfaren hollænder: Hvad skal jeg gøre?
Landevej
Ny profil brugte Zwift-erfaring til at vinde stort landevejsløb
Landevej
Lotto-juvel frøs sig vej til topresultat: Et spørgsmål om at overleve
Landevej
Stortalent hylder Mørkøv og Cavendish: Aldrig set det før
Landevej
Lopez: Det er ikke revanche
Landevej
Optakt: Trofeo Serra de Tramuntana (opdateret med ruteændring)
Landevej
Optakt: 6. etape af Vuelta a San Juan
Landevej
Bernal motiveret af bedste præstation siden bus-kollisionen
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på Cadel Evans Great Ocean Road Race
Video
Video i artiklenSe afslutningen på 5. etape af Vuelta a San Juan
Video
Bjergtrøjen kylet ud af San Juan
Landevej
Evenepoel reagerer på klart nederlag
Landevej
Sensationel sejrherre: Mine ben var fuldstændig tomme
Landevej
Den store tv-oversigt 2023 - Køb Discovery+
Landevej
Zwift-verdensmester vinder WorldTour-løb
Landevej
Evenepoel i kæmpe nedtur på vild kongeetape
Landevej
Følg lørdagens snevejrsramte løb på Mallorca
Landevej
Klæd dig på til 2023-sæsonen med vores store sæsonguide
Landevej

Fredag den 27. januar 2023

Optakt: Cadel Evans Great Ocean Road Race
Landevej
Optakt: GP Cycliste de Marseille La Marseillaise
Landevej
Optakt: Saudi Tour
Landevej
Optakt: 5. etape af Vuelta a San Juan
Landevej

Annonce

Stortalent træder et skridt op
Landevej
Alpecin-Deceuninck tager nye metoder i brug
Landevej
Bjerg: Mit knæ er hævet
Landevej

Annonce

Evenepoel om klassiker-rute: Der inviteres til angreb
Landevej
Holdet bekræfter: Dansker får comeback efter lang skadespause
Landevej
Overblik: WorldTour-holdenes trøjer i 2023
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på Trofeo Andratx
Video
Vild præstation sænker storhold
Landevej
Mindst fire danskere til Saudi Tour
Landevej
Nyt ProTeam udtager første trup nogensinde
Landevej
Optakt: Trofeo Andratx-Mirador d’Es Colomer
Landevej
Dansker-optakter 2023: Prædikatet er væk - men ét aspekt bekymrer
Landevej
Superstjerne forlænger med Jumbo-Visma
Landevej
Rekord blev smadret da spanier sejrede
Landevej
Eksklusivt interviewKragh udpeger sit hovedfokus i foråret
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewChris Juul om hjælperrollen: Jeg nyder at have mestret rollen
INTERVIEW Landevej
Sæsonmanagerspillene er åbnet - 40.000 kroner i startpuljen
Landevej
Colombiansk mester om generationsskifte: Bevar roen
Landevej
Hurtig franskmand ude med slem skulderskade
Landevej
Tidligere Trek-rytter forsvarer Quintana og López: UCI er en mafia
Landevej
Video i artiklenEfter hård tid: Gregaard har genopfundet sig selv
Video
Eksklusivt interviewDansk sportsdirektør har ét mål: Vil skabe en kultur
INTERVIEW Landevej
Peter Sagan stopper karrieren efter OL - færdig på WorldTouren efter 2023
Landevej

Torsdag den 26. januar 2023

Video i artiklenDansker drømmer om Tour de France - men nedtoner fordel
Video
Endelig: I dette løb gør Asgreen comeback
Landevej
Evenepoel undrer sig over Bernal: Det var selvmord
Landevej
Eksklusivt interviewHvor sikker er Krons Tour-plads egentlig? Her er hans vurdering
INTERVIEW Landevej
Sprintertalent kritiserer afslutning: Det er farligt
Landevej
Verdensmesteren melder fra til VM
Cross
Eksklusivt interviewAsgreen gør status inden comeback og kommenterer Lefevere-udtalelser
INTERVIEW Landevej
Girmay utilfreds med ruten: Det var ikke en rigtig spurt
Landevej
Store sprintere starter sæsonen i Saudi-Arabien
Landevej
Dagens sejrherre konkluderer: Det er der, min styrke ligger
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på Trofeo Alcudia
Video
EF-rytter tager overraskende første sejr på Mallorca
Landevej
Styrt og udbrud dikterede slaget i Lambaréné
Landevej
Norsgaards sæsondebut er offentliggjort
Landevej
Uno-X med ny kæmpe løbsinvitation
Landevej
Manager om franske stjerners konflikt: Jeg beder ikke mine ryttere om at være venner
Landevej
Lækket gruppesamtale: Fransk stjerne sviner holdkammerat
Landevej
Belgisk stjernefrø slipper med skrækken
Landevej
Uheldig italiener sætter dato på comeback
Landevej
Eksklusivt interviewStor analyse: De unge stjerner, det grå guld og dem, der brændte ud
INTERVIEW Landevej
Optakt: Trofeo Ses Salines-Alcudia
Landevej
Verdensmesteren afslører: Forsøgte sent angreb
Landevej
WorldTour-løb er aflyst
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 4. etape af Vuelta a San Juan
Video
Dansk komet roses efter udbrud og leadout
Landevej
Gaviria griner: Fredag taber jeg en halv time
Landevej
Stjerne runder milepæl og overtager førertrøjen
Landevej

Onsdag den 25. januar 2023

Asgreen udskyder comeback for anden gang
Landevej
Status på Bjerg efter styrt
Landevej
Ikonisk Vingegaard-billede vinder pris
Landevej
Alaphilippe: Vægten fra regnbuetrøjen er forsvundet
Landevej
Storebror van der Poel ærgrer sig
Cross
Holdkammerat til Pedersen afslører særlig taktik
Landevej
VIS FLERE

Annonce