Test: Geosmina-tasker til bikepacking
18. september 2023 17:15
af Kent Løngaa

Hvis man godt kan lide eventyr og at bevæge sig langsomt, er bikepacking en virkelig god måde at komme lidt væk fra hverdagen på. Men det gælder om at have sit udstyr i orden.
 

Annonce

Bikepacking, siger du; “Er det ikke bare et smart ord for cykelferie?”


Jo, det er det, men det ændrer ikke, at det er en virkelig god måde at komme ud og opleve sit land på, hvis man ikke har noget imod at vejret og terrænet har en stor indflydelse på oplevelsen.

 

I denne artikel vil jeg fortælle lidt om, hvorfor jeg synes at bikepacking er en fed måde at tage på ferie på, og så vil jeg anmelde et sæt Geosmina tasker, som vi har lånt af importøren HF. Christiansen.

 

Til forskel fra en charterrejse, hvor transporten er et element, der bare skal overstås, så vi kan komme i gang med vores ferie, er selve transporten, tiden på cyklen, et meget centralt element, når man tager på en bikepacking-tur. De mange timer i sadlen, og den langsomme fremdrift, har den positive effekt, at du ser det danske (eller udenlandske) landskab glide forbi på en langt mere nærværende måde, end du oplever i bil, og skulle du få behov for en pause, sætter du dig bare i grøftekanten og nyder stilheden, insekternes summen og fuglesangen. Du behøver ikke en rasteplads, fyldt med biler, burgerbarer og benzinstandere.

 

Man oplever generelt en mere udtalt følelse af frihed, da du har alt hvad du skal bruge på cyklen og finder du ud af, du hellere vil overnatte i et shelter end den campingplads, du havde planlagt, er der ikke langt fra beslutning til handling.

 

 

Overnatning på bikepacking

Apropos overnatning, er der flere muligheder: Telt, shelter, vandrehjem, bed and breakfast - alt efter temperament. Jeg foretrækker at overnatte i shelter, da man ligger hævet over jorden, og er sikker på at ligge i tørvejr.

Til gengæld er du ikke altid så godt beskyttet mod vinden, som du er er i et telt, og derfor stiller det lidt større krav til din sovepose. Men jeg medbringer altid et 1-mandstelt, i tilfælde af at shelter’et er optaget, selv om man i dag kan reservere mange af de offentlige tilgængelige shelters.

Annonce

 

Min datter, som også testede Geosmina-taskerne på en tredages rundtur på Fyn, overnattede på campingpladser med et 1-mandstelt, da det for hende gav den tryghed, at der var noget personale til stede, frem for at ligge alene i en skov. Og så har man også adgang til et varmt bad og et tørt opholdsrum, hvilket hun satte stor pris på, når dag 2 bestod af 90 kilometer landeveje i heldagsregn.

 

Skal man være i god form?

Det afhænger meget af dit ambitionsniveau. Har du tænkt dig at køre dagsetaper +200 kilometer, kræver det at du har en solid grundform, da det er meget anderledes at køre med oppakning på cyklen. Den er minimum 10 kilo tungere, og reagerer meget langsommere end en cykel uden oppakning. Men når man har hele dagen til at tilbagelægge dagsetaper på eksempelvis 90-120 kilometer, så kan de fleste være med.

 

Og det gode ved at være på bikepacking er, at man forbrænder en pokkers masse kalorier og derfor kan man holde alle de bagerstop, man har lyst til.

Som eksempel kan jeg nævne, at jeg for et par år siden, kørte Danmark Rundt, 1100 kilometer fordelt på 10 etaper samt en hviledag, og da jeg kom hjem, havde jeg tabt mig 5 kilo til trods for at jeg havde besøgt en masse bagere på min tur rundt i Danmark.

 

Test af tasker

Vi har som beskrevet ovenfor haft et sæt tasker fra Geosmina’s road/gravel serie til test.
Sættet bestod af en rammetaske, styrtaske, top tube-taske og en sadeltaske. Fælles for alle taskerne er, at de er fremstillet af en kraftig nylon belagt med polyuretan på indersiden for af sikre, at de er vandtætte.

Derudover er der forstærkninger de steder, hvor der er en større belastning på materialet, så som der hvor spænderne sidder fastgjort og hvor materialet slider op af cyklen og alle samlinger er ultralydssvejsede for at sikre helt vandtætte samlinger. Lynlåsene er et kritisk punkt på bikepacking-tasker, og på Geosmina taskerne er der benyttet 100 % vandtætte lynlåse.

 

Læs også
Pogacar indrømmer: Det var en forkert beslutning

 

Til at fastgøre taskerne benytter Geosmina velcrostropper, som fungere rigtigt godt, og for at imødekomme de forskellige rørtykkelser på forskellige cykler, får man ekstra stropper med i en kort og lang udgave. Det er godt tænkt, da det giver god mulighed for at tilpasse bespændingen til netop dit behov.

 

Geosmina Medium Frame Bag 3L
Vejl. pris: 519,-
Link: https://www.geosminacomponents.com/en/product/medium-frame-bag-gravel/
 

Framebag’en var i størrelse medium, og den passede perfekt til den Principia Gravel (Størrelse 52) jeg har til test, og som jeg benyttede til min bikepacking-tur. På min datters cykel (Størrelse Small) var den lige på grænsen til at være for stor, men det kunne godt lade sig gøre at montere den, så den sad stabilt.

 

Medium-størrelsen har et rumfang på 3 liter, hvilket ikke lyder af meget, med den kunne indeholde teltstænger, ekstra slanger, værktøj, håndsprit, lille lommelygte og så videre.

Den har lynlås i begge sider, hvor den højre side er et stort rum, hvor ovennævnte lå i.
Skillevæggen mellem højre og venstre side har nogle flade lommer, hvor den lomme, der er i højre side, var udstyret med lynlås, så man kan opbevare dankort og lignende på en sikker måde. Det venstre rum, er et stort fladt rum, hvor der i skillevæggen var flere lommer til småting. I dette rum kan man opbevare diverse “flade” ting; Jeg havde nogle ekstra spændremme med, hvis det skulle blive nødvendigt at spænde noget fast.

 

 

Som beskrevet i starten er taskerne udstyret med vandtætte lynlåse, hvilket blev grundigt testet på både min datters og min egen tur. Min datter kørte på andendagen igennem 4-5 timer konstant regn, og jeg måtte igennem en heftig tordenbyge på min tur. Jeg kunne konstatere, at lynlåsene kunne holde tæt igennem en kraftig tordenbyge, mens min datter oplevede, at der gennem flere timers konstant regn, havde trængt regn ind i tasken. Jeg kunne godt have den mistanke, at hun ikke havde lukket lynlåsen helt til, da tasken ikke har anden sikring mod regn end selve lynlåsen, og derfor er det supervigtigt, at man lukker lynlåsen helt i.

 

Geosmina Handlebar Bag 10L
Vejl. pris: 449,-
Link: https://www.geosminacomponents.com/en/product/bikepacking-handlebar-bag-2/

Annonce

 

Geosmina har tre forskellige styrtasker, en på 15 liter, som er mest beregnet til MTB, en lille en på 3,5 liter samt en mellemstørrelse på 10 liter, som passer til racer- og gravel cykler.

 

Jeg havde mellemstørrelsen til test, og det er en simpel, men velfungerende taske. Det er principielt en drybag, åben i begge ender, med et par kraftige velcroremme til at spænde den på styret, en rem til at spænde rundt om kronrøret, samt et elastiknet, til at fastholde diverse ting.

 

Når man spænder de to remme ind til styret, ligger tasken helt ind til styret, og derved kan den måske komme i karambolage med computerholder, kabler og lignende.

 

Læs også
Roglic forklarer sin afsked med Jumbo

 Andre tasker har nogle spacere, der skaber afstand mellem styr og taske, men dette kan resultere i, at tasken ikke sidder så stabilt, da den ikke er støttet i samme grad af selve styret. I dette tilfælde sad tasken godt og stabilt uden at være et problem for kablerne.

Jeg havde pakket mit tøj i styrtasken og på trods af en solid tordenbyge, var mit tøj helt tørt, da jeg kom frem til min destination.

 

Så alt i alt en velfungerende styrtaske der opfylder sin funktion udmærket.

Annonce

 

Geosmina Small Top Tube Bag 0,5L
Vejl. pris: 329,-
Link: https://www.geosminacomponents.com/en/product/small-top-tube-bag-2022/

 

En top tube-taske er næsten uundværlig, når man sidder på cyklen i mange timer. Her kan du have dine snacks, som du skal indtage, mens du kører. Og top tube-tasken fra Geosmina er bestemt en udmærket en af slagsen. Jeg havde valgt den i størrelse small, da jeg tror den opfylder de flestes behov på kortere ture.

Tasken kommer med en indsats i, som kan tages ud, som deler den op i to rum, men den fjernede jeg, da jeg synes indsatsen begrænsede pladsen i tasken. Efter min opfattelse får du en bedre udnyttelse af pladsen, ved at tage indsatsen ud, og den giver måske mere mening i den større model.

 

Tasken har også et lille afskærmet hul i fronten så du kan have en powerbank i tasken og oplade din cykelcomputer eller forlygte mens du kører.

 

Geosmina Large Seat Bag 15L
Vejl. Pris: 869,-
Link: https://www.geosminacomponents.com/en/product/large-seat-bag/

 

Geosmina’s sadeltaske er samme konstruktion som mange andre sadeltasker, et par kraftige velcrostropper om sadelpinden og en strop i hver side, der spænder den op under sadlen. For at lukke den, ruller du åbningen stramt sammen og spænder den til med de tilhørende remme.
Så på den måde skiller Geosmina’s sadeltaske sig ikke ud.

Men jeg synes den gør sig bemærket ved en høj kvalitet på materialer og detaljer. Tasken har fået et ekstra forstærket ydre lag, der hvor man spænder tasken ind mod sadelpinden, samt undersiden der er udsat for sprøjt fra vejen. Den har et refleks-logo på hver side af tasken, samt mulighed for at montere en spænderem til ekstra bagage (jeg brugte det til den cykellås), Der er tre steder, du kan placere denne spænderem, alt afhængig af hvor meget du ruller tasken sammen.

Annonce

 

 

Materialet tasken er fremstillet af, er forholdsvis kraftigt og ikke så smidigt, men dette viste sig at være en fordel. I sadeltasken havde jeg pakket telt, sovepose og liggeunderlag og en ekstra trøje. Min erfaring er, at når du pakker din sadeltaske, skal du stoppe din sovepose og telt godt og grundigt ned i bunden for at komprimere det så meget som muligt. Dette giver, i kombination med det kraftige materiale en “stiv” taske, der gør at den sidder stabilt, når den et spændt godt fast, og den sidder uden at svinge fra side til side og uden at komme til at hænge.

 

Læs også
Roglic reagerer på sejr over Pogacar

 

 

Konklusion

Jeg sidder tilbage med et rigtigt godt indtryk af bikepacking-taskerne fra Geosmina.

 

De byder ikke på nyskabende løsninger, de hører ikke til de letteste tasker og der er billigere alternativer på markedet (og bestemt også dyrere), men de byder på en rigtig god brugsværdi. Og umiddelbart er materialekvaliteten høj, selv om det kan være svært at vurdere på kun to ture, men når man står med taskerne i hånden, virker kvaliteten overbevisende.

Annonce

 

Med en samlet pris på godt 2.100, - kr. for et komplet sæt, hører de ikke til de billigste, men jeg synes stadig at de giver fin værdi for pengene.

 

 

Feltet.dk's vurdering

(7/10)

Se mere om Feltet.dk's test kriterier

INFO
Arkiv: Andet udstyr
Nyheder
Materiale og udstyr
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Lørdag den 30. september 2023

Følg en travl søndag med løb i Kroatien, Belgien og Frankrig samt Demin Cup
Landevej
Roglic forklarer sin afsked med Jumbo
Landevej
Pogacar indrømmer: Det var en forkert beslutning
Landevej
Intet dansk i toppen, da udbrudskonge vandt traditionsrigt endagsløb
Landevej
Særlig omstændighed blev afgørende for Lunds spurt
Landevej
Roglic reagerer på sejr over Pogacar
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på Giro dell Emilia
Video
Roglic overrumpler Pogacar i Lombardiet-test
Landevej
Video i artiklenOversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2023
Landevej
Video i artiklenRoglic afslører afsked med Jumbo
Video
Wang taber tid, men forsvarer førertrøjen i Tyrkiet
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 8. etape af Tour de Langkawi
Video
Video i artiklenSe afslutningen på 5. etape af CRO Race
Video
Venezuelansk sprinter tager etapesejren og førertrøjen - Lund med endnu en topplacering
Landevej
Uttrup med suveræn solo-sejr i italiensk klassiker
Landevej
Optakt: 5. etape af CRO Race
Landevej
Lotto-manager fortryder: Skulle have behandlet Ewan bedre
Landevej
Optakt: Giro dell’Emilia
Landevej
Video i artiklenRoglic bekræfter: Forlader Jumbo-Visma
Landevej
Jumbo-stjerne: Jeg ser frem til at køre i mesterskabstrøjen
Landevej
Lefevere: Mandag skal det stå klart, om fusionen med Jumbo-Visma bliver til noget
Landevej

Annonce

Astana-rytter sejrer i kaosspurt – Valgrens holdkammerat vinder samlet
Landevej
Transferlisten 2023-2024 - WorldTour
Landevej
Oversigt: Lørdagens 22 danskere
Landevej

Annonce

Campenaerts blev grint ad på Jumbo: Kan sige dig det var hårdt
Landevej
Blandet dansk World Cup-start
MTB

Fredag den 29. september 2023

Optakt: Tour de Langkawi
Landevej

Annonce

Nyt timerekord-forsøg annonceret
Bane
Klatrer afslører: Færdig på WorldTour-hold
Landevej
Legendens 18-årige søn skriver WorldTour-kontrakt
Landevej
Velkendt puncheur stopper karrieren
Landevej
Video i artiklenBay med hård kritik: Det er fuldstændig idiotisk
Video
Multitalent testet positiv for COVID-19
Gravel
Video i artiklenSe afslutningen på 4. etape af CRO Race
Video
Mohorič triumferer på kongeetapen - Lund taber førertrøjen
Landevej
WorldTour-licens til Tudor? – ”Vi holder fast i vores langsigtede plan”
Landevej
Optakt: 4. etape af CRO Race
Landevej
Bahrain giver opdatering på Price-Pejtersen efter styrt
Landevej
To danskere og flere profiler til start i første EM
Gravel
Video i artiklenRadio Tour vender ny tendens: Det er fascinerende
Video
Suri vinder igen: Dansker tager sin første UCI-sejr
Landevej
Roglic leder stærk Jumbo-trup i Emilia
Landevej
Van Avermaet offentliggør afskedsløb
Landevej
Video i artiklenSagan sætter fokus på nyt mål før karrierestop: En dag, en chance og fuld gas
Video
De Gendt tager pis på Ineos: Ingen garanti for succes og nul refundering
Landevej
Danskers stagiaire-makker forfremmet til WorldTouren
Landevej
Ny kovending ifølge medie: Jumbo-profil har underskrevet med Ineos
Landevej
Fuglsang måtte udgå med maveproblemer – nu er han tilbage
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 7. etape af Tour de Langkawi
Video
Medie: Jumbo-Visma sikrer sig kæmpe virksomhed som sponsor
Landevej
Video i artiklenBelgier tager forløsende sejr
Landevej
Video i artiklenEksperterne vender van Aerts andenplads: Det gjorde ondt at se
Video

Torsdag den 28. september 2023

Lunds overmand holdt sig i stjernes hjul og tog karrierens første sejr
Landevej
Hollandsk medie: Roglic-afgang er så godt som sikker
Landevej
Video i artiklenEM er stadig udfordret ifølge eksperterne
Video
Kæmpetalent storroser holdet efter endnu en sejr: Beviser at mit valg var det bedste
Landevej
Italiensk profil sikrede dobbelttriumf til UAE – men det var ikke planen
Landevej
Lund missede sejren og tog førertrøjen efter ”perfekt dag": Spurten var ikke optimal
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på Circuit Franco-Belge
Video
De Lie gør det igen - Uno-X og Charmig med flot kørsel
Landevej
Video i artiklenLunds overmand reagerer på første professionelle sejr
Video
Video i artiklenSe den vilde afslutning på 3. etape af Cro Race
Video
Video i artiklenSe afslutningen på Coppa Agostoni
Video
Lund tager førertrøjen med topresultat i absurd finale
Landevej
Dobbeltsejr i overlegen UAE-dominans - Foldager i top 20
Landevej
Dansk SuRi-talent snupper sjaskvåd solosejr i Tyrkiet
Landevej
Optakt: Coppa Agostoni
Landevej
Optakt: Circuit Franco-Belge
Landevej
Optakt: 3. etape af CRO Race
Landevej
23-årig Uno-X-dansker stopper karrieren
Landevej
Argentiner testet positiv for EPO under VM
Landevej
Ny udvikling: UCI er blevet informeret om Visma-Soudal-fusionen
Landevej
Målsætningen i fare? – Philipsen melder afbud til semiklassiker
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 6. etape af Tour de Langkawi
Video
Medie: Roglic overvejer Jumbo-exit
Landevej
Skør forespørgsel: Pogacars agent bekræfter interesse fra Ineos
Landevej
VIS FLERE

Annonce