Op til et vigtigt m\u00f8de er det godt at have en elevatortale klar - alts\u00e5 en tale, der indeholder de allervigtigste salgsargumenter, og som kan fyres af p\u00e5 de 30-60 sekunder, det tager for en elevator at bev\u00e6ge sig et par etager op.<\/p>\r\n\r\n","\r\n\r\n
Det kan v\u00e6re lidt af en udfordring at lave en elevatortale omkring de nye cykelbriller fra ATTAAC, for gode salgsargumenter er der rigtig mange af. Men skal man v\u00e6lge to overordnede begreber, m\u00e5 det v\u00e6re \u201dh\u00f8j performance\u201d samt \u201db\u00e6redygtig tilgang\u201d. Det vender vi tilbage til.<\/p>\r\n\r\n
\n\t \t\t\t\t
Annonce<\/p>\n\t \t\t\t\t\n\t\t\t\t\t\t
<\/div>\n\t\t\t\t\t\t
Ikke bare brillen, men også al tilbehøret er fremstillet på bæredygtig vis.
Kvalitetsprodukt
Element-brillen fra ATTAAC kan det, en high performance-brille skal kunne. Glasset, som beskrives separat, er fra øverste hylde, den aerodynamiske wrap-form er skræddersyet til cykling, og de sidder rigtig godt. Ikke mindst på grund af brillens forskellige justeringsmuligheder hen over næseryggen. Vægten er blot 30 gram, hvilket er i den lette ende. Vægten er i hvert fald så lav, at brillen næppe vil føles tung og generende henover næsen, heller ikke efter flere timers kørsel.
Rammen går hele vejen rundt om glasset. Det giver både et æstetisk udtryk, hvor brillen fremtræder mere markant, og det giver en større robusthed, da glasset er beskyttet i kanten hele vejen rundt. Til gengæld kan nogen opleve, at rammen giver en lille begrænsning af udsynet, men det skal understreges, at vi er ude i marginaler. I øvrigt har både rammen og brillestængerne et let nopret mønster, hvilket - modsat en helt glat og strømlinet overflade - er en reference til den grønne og naturlige tilgang.
Som bekendt kan smag ikke diskuteres, men personligt finder jeg brillerne flotte og tjekkede - både i farve, materiale og form - og laver man caféstop under cykelturen, kan man sagtens beholde brillen på.
Brillen kan også bruges til caféstop.
Bæredygtigheden i højsædet
Særlig på ét område skiller brillen fra ATTAAC sig ud. Bæredygtigheden er medtænkt, og det gælder selv i de mindste detaljer. Først og fremmest er rammen lavet 100 % af råstof fra olieplanter, og i produktionen af glasset er der anvendt overskudsprodukter fra landbruget. Der indgår 70 % genanvendte plastikflasker i produktionen af pose og mikrofiber klud, og endelig er rammen 3D-printet. I forhold til produktion i støbeform er 3D-print en grønnere produktionsmetode, da især spildet er reduceret.
Al produktion foregår i EU, hvilket igen reducerer transporten og hermed miljøbelastningen, og som en ekstra bonus planter ATTAAC ét træ for hver brille, der bliver solgt.
Glas fra ZEISS
Enkelte brands har så godt et ry, at navnet i sig selv er et kvalitetsstempel. Og netop tysk-italienske ZEISS, der har stået for det optiske, hører til på øverste hylde hvad angår brilleglas.
Glasset betegnes som sfærisk 6.0 base glas, og det betyder, at det både buer horisontalt og vertikalt, men uden at forvrænge synet. Man kan altså ikke bare se klart i ligeud-retningen, men også i toppen, bunden og periferien. Endvidere har glasset fået såkaldte hydrofobiske og oleofobiske behandlinger, og for en ikke-optiker betyder det, at glasset er afvisende over for vand, mudder, sved og fedt.
Brillen kommer med to glas - et farvet og et klart. Det farvet glas holder generende lys ude, så man stadig ser skarpt, når solen skinner, og til gråvejrsdage, hvor lysmængden er mere begrænset, kan man skifte til klart glas. Underforstået betyder det også, at brillen ikke har fotokromiske egenskaber.
Pasform
Brillens lethed gør, at den sidder godt uden at trykbelaste næseroden. Og som en særlig feature kommer brillen med tre forskellige næsepuder. Alle er lavet i silikone, men der er forskel på størrelsen, så man - uanset om man her en bred eller smal næse - kan justere for optimal pasform. Næseklemmen er nem at skifte ud, men har man begrænsede tekniske evner, har ATTAAC lavet en instruktionsvideo, som viser, hvordan man skifter.
Som man kender det fra en bildør, der kan åbnes i to-tre tempi, åbnes også brillestængerne i små intervaller. Herved øges pasformen, da brillens første interval passer til en smal hovedform, mens stængerne kan få et nøk udad, hvis brugeren har et bredere hoved.
ATTAAC kommer med både mørkt og klart glas.
Konklusion
Jeg testede brillen i forskelligt slags vejr. Det farvet glas performede upåklageligt, når solen skinnede, og jeg fornemmede et skarpt udsyn uden forvrængning. En enkelt dag, hvor det var gråvejr, skiftede jeg til det klare glas, og det fungerede ligeledes fint.
Brillen sad stabilt og skulle ikke lirkes på plads under kørslen, heller ikke når jeg kørte i ujævnt terræn, og det tilskriver jeg dels brillens lave vægt, dels den gode pasform. Da brillen slutter tæt til hovedet, gav rammen heller ingen begrænsning i udsynet, og brillen fungerede generelt så fint, at jeg sagtens kunne finde på at anvende den til vandring og løb også.
Den endelige konklusion ender ofte ved ét enkelt spørgsmål: er der sammenhæng mellem pris og kvalitet? På plussiden skal det nævnes, at man får en brille, der sidder godt, har en høj ydeevne og som er fremstillet på en bæredygtig måde. Og samtidigt trækker firmaets nytænkning, entusiasme og ansvarlighed også i positiv retning.
Men når prisen sniger sig op på knap 1.400 kroner, er man i den høje ende, og her skal det med i ligningen, at man fra omkring 500 kroner kan købe cykelbriller med fotokromisk glas hos flere konkurrerende brillemærker. ATTAAC har selv planer om at lancere en brille med fotokromiske egenskaber, og det vil være endnu et step op på kvalitetsskalaen, men det vil næppe gøre brillen billigere.
Men der skal ikke herske tvivl om, at ATTAAC har fat i den lange ende - både hvad angår kvalitet og hvad angår fremtidens øgede krav til bæredygtighed.