Prøv vores nye app
Test: Assos Equipe R Habu S9 vinterjakke
24. marts 2023 16:00
af Morten Andersen

En virkelig lækker vinterjakke, med en lækker pasform og masser af teknisk formåen cementerer Assos som kongerne af vinterjakker.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Fakta
 

Producent: Assos
Produkt: Equipe R Habu Winter Jacket S9
Farve: Fluo Yellow (fås også I sort)

Størrelse: Medium (fås fra XS-TIR)

Pris: Kr. 2.809,-

 


HABU S9 er en virkelig teknisk jakke med masser af Assos' teknologier indbygget.
 

Introduktion

 

Habu-navnet er velkendt af Assos-kendere, da det tidligere har været brugt til populære jakker i vinterkollektionen.

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

Nu er Habu tilbage - denne gang med efternavnet S9, som dækker over det nyeste skud på stammen i Assos’ velrenommerede udvalg af vinterjakker. Den hører hjemme i Equipe-kollektionen, som er den mere race-orienterede del af den schweiziske familie, mens Mille-kollektionen er mere komfortorienteret.

 

Habu-jakken er således lavet til at være en lavvolumen vinterjakke til rytteren som prioriterer både funktionalitet og et udtryk samt pasform, som både føles og er hurtig.

 

Habu er lavet med en membran i tre lag og tekstiler som er både strækbare og med termoregulerende egenskaber. Jakken er naturligvis både vand- og vindtæt.

Fittet er tæt, men stadig med plads til at variere sit baselayer efter forholdene.

Annonce

 

Test
 

Materialer
Som altid har Assos kigget dybt i skattekisten med funktionelle og tekniske innovationer, da Habu-jakkens tekstiler skulle sættes sammen.

 

Jakken er re-designet med en ny membran kaldet 2L Silver Storm som dækker alle de dele, som bryder vinden samt den øvre ryg.

 

Materialet hvor membranen bruges er lavet til at være både reflekterende, vindtæt og vandskyende, men har også fået tilføjet mere strækbarhed og et tættere fit - det som Assos kalder ’Second-skin-fit’.


Jakkens øvrige paneler er lavet i Assos’ Yubari-materiale, som har en højere åndbarhed uden at gå på kompromis med beskyttelse overfor regn og vand, på de steder, som ikke har samme eksponering overfor kold vind.

 

Endeligt har schweizerne tilføjet deres ’Push Pull-tekstil’, som sørger for at øge aerodynamikken ved at bidrage til et tættere fit.

 

Når man pakker jakken ud, så er det helt tydeligt, at Assos igen har lagt sig i selen for at levere en teknisk jakke, som er meget gennemtænkt, men samtidig minimalistisk for at holde vægt og fylde nede.

 

Forsiden, med den opdaterede membran, er lavet i det såkaldte AIRBLOCK.888-materiale, som bedst kan betegnes som et tyndt, strækbart stof med en blank og robust overflade af den slags som vandet preller af på. Det er som oftest også en garanti for total vindtæthed.

 

Læs også
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb

 

Den midterste del af ryggen er lavet i et blødere materiale, som giver en lidt mere udpræget komfortfornemmelse og giver mere fleksibilitet i pasformen, da det strækker lidt mere.

 

Indersiden af jakken er forsynet med et blødt og ekstra isolerende lag - det såkaldte twinDeck - som isolerer hele rytterens overkrop på forsiden og langs sidepanelerne. Dermed opnår man mere beskyttelse i de mest udsatte områder.

 

Ærmerne har ikke dette ekstra lag for at holde jakkens volumen nede og det er også sjældent nødvendigt, da armene som bekendt ikke huser vitale organer, som skal beskyttes fra kulden.

Ryggen er åndbar, hvilket er med til at øge jakkens anvendelsesmuligheder.

 

Nyudviklet krave

Som en nyhed på Habu-jakken er den lavet med en ny krave, som Assos klader for struzzoKragen. Det er lavet af et let og blødt materiale, som minder lidt om en softshell på ydersiden, mens indersiden er lavet af blødt fleece.

Annonce

 

Det skal naturligvis sikre god komfort i et område, hvor jakken skal sidde tæt for at holde den kolde luft ude, men hvor der også kræves en høj grad af komfort omkring halsen.

 

Men kraven er mest interessant rent funktionelt, hvor det åndbare materiale er lavet til at aktivt justere på jakkens indeklima uden at man behøver at lyne op. Derfor går materialet også cirka tyve centimeter ned ad brystet, så åndbarheden er optimeret.

 

Pasform
Jakken er lavet i pasformen ’racingFIT’ som er et ’second-skin’-fit. Der er altså tale om en jakke, som sidder til og er lavet til rytteren, som gerne vil køre stærkt, selvom vinteren banker på og man har brug for det varmeste tøj i skabet.

 

Det kan man godt mærke, når man tager jakken på. Den sidder tæt og er helt tydeligt lavet til rytteren, som ikke gider tykke og klodsede vinterjakker og som stadig vil forblive ’aerodynamisk’ om vinteren. Mest udpræget så sidder jakken godt til hen over bryst og skuldre og man kan godt mærke, at de nye materialer tager godt ved.

 

Til gengæld skal Assos også have ros for, at så snart man sætter sig i sadlen i den foroverbøjede cykelposition, så kommer pasformen for alvor til sin ret. Så bliver materialet i ryggen - som er mere fleksibelt - strakt ud og så tages lidt af presset af fronten, så det hele får lidt mere komfort.

Annonce

 

Læs også
Italiensk stjerne annoncerer comeback og Grand Tour-double

 

Jeg er 183 centimeter høj og vejer 75 kilo og har testet en jakke i størrelse medium. Den sidder godt til, især med et kraftigt baselayer. Tænk på samme måde som en tæt sommer-jersey fitter, blot med kraftigere materiale.

 

Jeg kan personligt bedst lide et tæt fit, men kunne principielt nok godt have gået en størrelse op her, for at få en anelse mere afslappet pasform.

Det er en smagssag og kan naturligvis bedst besluttes hos en forhandler.

 

Jakken slutter godt til omkring livet og er en anelse løsere i sin nedre del. Ærmerne har relativt mere plads i underarmene i forhold til overarmene, hvilket er rigtig godt, når man skal have det hele til at fungere med et baselayer under.

Pasformen er virkelig god og optimeret til cykling: Jakken 'falder' på plads, når man sætter sig foroverbøjet.

 

Ude i kulden

På cyklen er Habu S9-jakken - ikke overraskende - virkelig god.

Jeg har testet et utal af vinterjakker og jeg hælder til at, at Assos laver markedets bedste vinterjakker, hvis jeg absolut skulle vælge. Habu S9 lever op til den konklusion.

 

Materialerne og pasformen er simpelthen så gennemført. Man får for alvor en idé om, hvor mange kræfter Assos har - og bruger - når det kommer til udvikling af materialer og teknologier.

Annonce

 

Jakken her er let og minimalistisk i sit udtryk, men der er masser af varme i den. Man kan justere isoleringen ved at skifte mellem varme og kraftige base layers og et lidt lettere, når temperaturen er højere.

 

Det tætte fit og den lave massefylde i materialerne gør desuden, at man snildt kan smide en vindvest over, hvis man vil have endnu mere beskyttelse og varme - eller hvis man skal bruge lidt ekstra imellem sine intervaller.

 

En ting, som for alvor skinner igennem erm at vandtætheden er i top. Det er faktisk en ting, som er rigtig vigtig på vores breddegrader.

 

Vi kører ofte i kulde, men vi er også tit udsat for kulde i kombination med vand. Selvfølgelig i form af regn, men det er næsten umuligt at køre en tur uden at man tager imod en masse vand fra vejene, som er kronisk fugtige hen over vinteren, medmindre frosten for alvor har fat.



Der er tre store lommer bagpå, så man kan få alle sine ting sikkert med.

 

Læs også
Skjelmose med stærk udmelding inden monument

 

Habu-jakken kan tåle rigtig meget vand - både fra oven og i form af sprøjt fra vejen - uden at dens tekniske egenskaber kompromitteres. Det gør, at man på kolde dage er godt beskyttet og ikke skal bekymre sig om at jakkens isolerende egenskaber går tabt, hvis jakken bliver gennemblødt. Det sker simpelthen ikke, medmindre du bevæger dig ud på træningsture i silende regn på over tre timer. Det er alligevel forhold, hvos langt de fleste af os springer udendørstræningen over.

Annonce

 

Den lave volumen og den åndbare ryg og krave giver fine, åndbare egenskaber, så Habu-jakken også kan bruges, når vintertemperaturerne stiger. Den dækker således hele vinterperioden på fin vis.


Det er også værd at nævne pasformen igen. Fittet er virkelig godt på cyklen - i modsætning til når man står op. Det er selvfølgelig helt bevidst.
Der er en lidt smallere pasform hen over brystet, som først falde rpå plads, når man sætter sig i cykelpositionen.

 

Man skal være klar på et tæt fit, men jakkens materialer gør, at den trods alt udvider og bevæger sig på et højt teknisk niveau.

 

Jakken har tre brugbare baglommer, så man kan have det nødvendige med og så er der en nydesignet lomme på brystet, som er lavet i et tyndt mesh-materiale uden lynlås. Den kan således tilgås med handsker og kan eventuelt bruges til gel-papir eller andet affald, som man vil fedte en baglomme til med. En fin tanke, men overflødig i min optik.

 

Jeg har testet jakken i den fluo-gule version, og jeg kan mærke en positiv forskel i forhold til, at jeg føler mig tryggere, da jakken er meget synlig. Den helt sorte version er måske mere elegant, men jeg vægter synligheden højere personligt.

 

Konklusion
Hvis man vil have en vinterjakke til seriøs vintertræning, så er Assos helt i toppen af hierarkiet. Her er Habu S9-jakken ingen undtagelse.

Annonce

 

Jakken har et fedt fit og en let fornemmelse, som giver rytteren plads og lyst til at give den gas om vinteren.

 

De tekniske kvaliteter er helt i top og den samlede pakke er overlegen lækker. Et rigtigt godt bud på noget nær den ultimative, allround vinterjakke.

 
Stillet til rådighed af: Assos

 

Feltet.dk's vurdering

(9/10)

Se mere om Feltet.dk's test kriterier

INFO
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
Materiale og udstyr
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 19. april 2024

Landevej
Overvældet Lopez: Vigtigste sejr i mit liv
Udstyr og test
Test: Specialized S-Works Evade 3
Landevej
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb
Landevej
Italiensk stjerne annoncerer comeback og Grand Tour-double
Landevej
Minut for minut: Sådan sikrede lille spanier sig sejren i Giro-generalprøven
Landevej
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Liege-Bastogne-Liege
Landevej
Mandskaberne til den danske UCI-weekend: Nyt danskerhold med
Landevej
Tour-chefen håber på Vingegaard - men helbredet er det vigtigste
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
Bora mangler stjerne i Liege-Bastogne-Liege
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Landevej
Ikonisk navnesponsor skriver langtidskontrakt
Landevej
WorldTour-hold henter cross-profil, og giver ham debut i monument
Landevej
Pogacar før monument: Det er et af mine yndlingsløb
Landevej
Journalist med godt nyt om Quintana

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom
Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas
Landevej
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv
Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege

Annonce

Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps

Annonce

Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr
Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
VIS FLERE

Annonce