Prøv vores nye app
Test: Assos Dyora RS Summer Bibs og jersey
12. august 2020 06:30
af Ulrika Toft Lau

Dyora RS Summer-kollektionen til kvinder leverer på alle fronter med hensyn lethed, komfort, åndbarhed, kvalitet og ydeevne.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Introduktion:

Dyora Race Series er den helt nye kvindespecifikke kollektion fra Assos. Med nye teknologier og progressivt design henvender kollektionen sig til den erfarne kvindelige rytter, som kører stærkt og aggressivt.

 

De lette og lækre materialer og gode pasform sikrer optimale betingelser for høj ydevene på de varme sommerdage.

 

 

Læs også
To danskere indgår: Se Uno-X’s Tour de France-bruttotrup

 

Det schweiziske mærke har gennem flere årtier forsynet cykelryttere med højkvalitets cykeltøj til såvel motionisten, langdistancerytteren og løbsrytteren samt specifikke kollektioner til både mænd og kvinder. På CV’et kan Assos skrive en lang række af professionelle cykelryttere og cykelhold, som har kørt i netop deres tøj og firmaet leverer stadig i dag tøj til nogle af de bedste cykelryttere.

 

Det nyeste skud på stammen er kollektionen Dyora RS Summer, og Feltet.dk har testet bib-shorts og jersey. Forventningerne er tårnhøje.

Dyora rs summer bib shorts S9

Feltet.dk's vurdering

Farver: Sort

Størrelser: XS-XLG

Pris: 1569.00,- kroner

 

Dyora rs summer bib shorts S9 er en kvindespecifik buks velegnet til en aerodynamisk og forover lænet kørestil med fokus optimal ydeevne.

 

Buksen kommer med række nye og velfungerende features – blandt andet bemærkes en anderledes og todelt sele, et atypisk cut af buksens øverste del samt et nyt design.

 

Det nye selesystem er todelte med én type af elastisk bånd foran og en anden type bagved.

 

Elastikbåndene foran er mere fleksible og strækbare og hæftet lidt yderligt på buksekanten i en pæn afslutning med et ekstra stykke stof, der sikrer øget styrke og holdbarbed.

 

At selerne er placeret mere yderligt, giver en god pasform samt en fornemmelse af, at buksen holdes godt på plads på hele fronten.

 

Det betyder samtidig at en del stof, er blevet sparet væk. Selerne bagtil er mere stive og fæstnet til buksens overkant, men fortsætter længere ned på buksen, hvor de igen er syet fast – et system, som Assos kalder for A-lock.

 

Den nederste del af selerne bagtil er fæstnet til den del af buksen, hvori puden er en integreret del.

 

Dette betyder at puden bliver holdt godt på plads i såvel stående position, i skarpe sving og når der virkelig bliver trådt mange watt på de stejle stigninger. Også på længere ture bliver puden holdt godt på plads. Både efter vask og længere ture virker til, at stropperne forbliver tilpas stramme for at yde deres funktion.

 

 

Den øvre del af buksen har fået sig et nyt look med en mere lige kant hele vejen rundt og en anelse lavere talje. Grundet A-lock systemet har Assos været i stand til at fjerne en del stof omkring siden og ryggen.

 

Det giver en lidt anderledes følelse, første gang buksen trækkes på, men det giver en buks, som sidder rigtig godt og med øget varmeafgivelse i ryg- og lændeområdet.

 

Buksedelen er lavet i et super lækkert og relativt fast materiale, som sidder tilpas tæt omkring benene. Det lidt fastere materiale giver en god kompressionseffekt, hvilket skulle være med til at mindske benenes udmattelse. Buksebenene har en rigtig god længde og bliver sluttet af med et panel, som sikrer, at buksen holdes godt på plads.

 

 

Det er ikke kun på det ydre, at Assos har lavet en del nytænkning. Inde i buksen finder vi grundet et nyt design færre syninger, som samtidig er blevet mindre.

 

Puden er nydesignet til at give endnu mere komfort, med en evne til hurtigere at udfylde tomrum og give støtte, når der bliver rykket rundt på sadlen – og det lever puden 100% op til. I en mere aerodynamisk og forover lænet position, som buksen er lavet til, er der ligeledes øget komfort – selv efter længere tid i denne position føles det komfortabelt.

 

Der er en virkelig god åndbarhed og på de lange ture formår puden at give støtte og god komfort.

 

Derfor er det også en cykelbuks, som henvender sig til de ryttere, der kører lange ture – og ikke blot til korte og hurtige ture.

Dyora rs summer ss jersey

Feltet.dk's vurdering

Farver: Kan fås i sort eller lilla

Størrelser: XS-XLG          

Pris: 1349,- kroner

 

Det første, der bemærkes, når trøjen kommer i hænderne, er trøjens lethed og nærmest silkebløde materialer. Fronten, som er lavet i en super fin og anderledes vævning, er yderst behagelig at have ind mod kroppen og tilpas strækbar i flere retninger.

 

Den smyger sig behageligt omkring barmen for et optimalt og tættere fit.

 

                     

Trøjens bagside er lavet i et stof, som er strækbart i en horisontal retning, som får den til at forme sig efter kroppen, mens trøjen i en vertikal retning er mindre fleksibel. Det betyder, at trøjen sidder godt og stabilt mens lommerne holdes oppe og er nemme at komme til.

 

Med mere stabile lommer vil du vil opleve, at det ”grej”, som du har med, holdes fast - det hopper altså ikke op og ned hverken i siddende eller stående position. Den midterste lomme er forsynet med en refleks, og der er god plads i lommerne til det nødvendige grej.

 

Der er indsat et panel med stof øverst i lommerne, der efter hensigt skulle fungere, som et slags låg. Det en fin feature, men om den er brugbar, er op til den enkelte. En feature som måske er mest anvendelig, når lommerne pakkes hjemmefra og mindre praktisk, når der køres hurtigt.

 

Der er flere detaljer i trøjen, som er med til at øge komfort og pasform. Omkring nakke og skuldre er der indsat et panel, som er mindre strækbar i en horisontal retning, hvilket får trøjen til at sidde godt og stabilt over skuldrene.

 

Kraven er minimal og sidder tilpas tæt omkring halsen, så der ikke er noget unødigt stof, som blafrer i vinden. Ærmerne er tilpas lange, tætsiddende og kravler ikke op under kørsel. Den nederste del af fronten er relativ fast, og sikrer god pasform omkring maven, mens et elastikbånd nederst på bagsiden får trøjen til at sidde tilpas stram så trøjen bliver hvor den skal.

 

 

Assos har med deres ”aero fit” lavet en jersey, som sidder tæt på hele overkroppen, men på en meget behagelig måde. Som Assos selv beskriver det, kan jerseyen føles stram i stående position, men vil sidde perfekt i en foroverbøjet position på cyklen.

 

En oplevelse, som tydeligt kan genkendes. Med aeroFit sidder tøjet tæt, men meget behageligt, når du er på cyklen og uden folder, der blafrer i vinden - hverken omkring bryst, talje eller omkring nakke og skuldre.

 

Trøjen har UV-beskyttelse til trods for, at den er super let og fin i materialet. Den er yderst åndbar, holder dig tør samt veltempereret og vil derfor blive din gode ven på de meget varme sommerdage.

 

Der er ikke megen isolation i trøjen, men til det formål, som jerseyen skal bruges til – nemlig at køre hurtigt og med godt tempo, hvor du arbejder dig til varmen – er trøjen helt perfekt. Til en mindre varm, men vindstille dag, kan en supplerende tynd undertrøje være den helt perfekte kombination.

 

Jerseyen er, som beskrevet, tætsiddende, som for nogle vil den kræve lidt tilvænning. Trøjen smyger sig lækkert omkring kroppen og sidder tæt, når du er på cyklen. Ligger du i den øvre del eller lige på grænsen mellem to størrelser, vil det anbefales at gå op i en større størrelse.

 

Designmæssigt er den sorte udgave mere diskret og med få detaljer i lilla, mens udgaven med lilla front og hvid ryg er mere synlig og med flere farvedetaljer.

 

Konklusion

Til de beskrevne bibs og jersy hører også matchende sokker (sorte og hvide med lilla detaljer) og en cap til, så hele sættet kan gennemføres fra top til tå.

 

Dyora RS Summer lever op til forventningerne om cykeltøj fra øverste hylde. Ved at gå på opdagelse i nye materialer, vævninger, designs og teknologier er Assos lykkes med at lave en kvinde specifik kollektion, som leverer på alle fronter med hensyn lethed, komfort, åndbarhed, kvalitet og ydeevne.

 

Bibs er robuste og slidstærke med mange kilometer i sig, mens trøjen – der grundet det lette og tynde stofvalg – selvfølgelig er en anelse mere sart. Prismæssigt ligger bibs og jersey i den høje ende af prisskalaen, men det er absolut berettiget.

 

Tøjet er tætsiddende og uden overflødigt stof der flagrer i vinden – det kan anbefales at prøve tøjet inden køb, da du måske skal en størrelse op i forhold til hvad, du normalt bruger i cykeltøj.

 

Stillet til rådighed af: Assos

 

Sådan har vi testet: Vi har testet tøjet i den danske sommer på landevejene.

 

TESTRAPPORT

Brand: Assos

Model: Dyora RS Summer bib-shorts og jersey

 

Hvad er produktet lavet til?

Cykeltøj fra race-kollektionen lavet med høj ydeevne og præstation for øje til de varme sommerdage.

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Bib shorts: A-lock system til at holde puden på plads under hård kørsel, nyt og lavtaljet design, samt en endnu bedre pude

 

Jersey: Specielt vævet front, der er super let og behagelig, samt mindre strækbar ryg, så lommer holdes på plads og ikke begynder at hænge.

 

Bedøm produktets konstruktion

Dyora RS-kollektionen lavet virkelig godt med flotte syninger og afslutninger samt stor robusthed, som giver tøjet ekstra holdbarhed. Mange fine og små detaljer.

 

Bedøm ydeevnen

Cykeltøjet lever fuldt ud op til formålet – let, komfortabelt, tætsiddende og effektivt

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Bib-shorts: Lavet i slidstærke materialer, stærke syninger, ekstra holdbare elastik-bånd på ryg og en pude, som leverer på hver en tur.

 

Jersey: Fronten er grundet dens fine vævning og lethed mere sart, mens resten af materialevalget er mere robust.

 

Bedøm pasform

Tøjet sidder tæt, men behageligt, når der cykles i en foroverbøjet position og uden stof, der flagrer i vinden.

 

Bedøm størrelse

Til den lille side. Ligger du i den høje ende eller lige på grænsen mellem to størrelser, vil en større størrelse være anbefalelsesværdig.

 

Bedøm komfort

Dyora RS-kollektionen er super lækkert at have på. Man vænner sig hurtigt det nye low-waist design af buksen, og trøjen er en fornøjelse at trække på.

 

Bedøm ’Value-for-money’

Prismæssigt ligger Dyora RS-kollektionen i den høje ende, men grundet kvalitet, komfort og effektivitet er prisen berettiget.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Bib-shorts: A-lock systemets evne til at holde puden på plads samt pudens kvalitet.

 

Jersey: En lækker og behagelig front, samt lommer, som ikke hænger.

 

Var der noget, som du ikke kunne lide?

Bib-shorts: Designet med de to forlængede stropper bag på, krævede en lille tilvænning

 

Jersey: Det lille ekstra stykke stof øverst i lommerne, der skulle fungere som ”låg” er måske unødvendig. 

 

Hvordan er prisen sammenlignet med andre, tilsvarende produkter?

I forhold til andre tilsvarende produkter er prisen cirka det samme eller en anelse over.

 

KONKLUSION

Nød du at køre med tøjet?

 

Ja, tøjet har levet op til alle forventninger og mere til. Kvalitet, lethed, åndbarhed og effektivitet er helt i top og den nytænkning Assos har ført ud i livet fungerer super.

 

Om testeren:

Alder: 24 år
Højde: 168
Vægt: 57 kg

Jeg har cyklet i:  4 år
Så ofte cykler jeg: 2-3 ugentlig

Jeg kører disse discipliner: landevej

INFO
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
Materiale og udstyr
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Følg en spændende tirsdag med løb i Romandiet og Tyrkiet
Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt
Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste

Annonce

Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det
Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag

Annonce

Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye

Annonce

Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock

Annonce

Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb

Annonce

Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt

Annonce

Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
Landevej
Van der Poel fik "stof til eftertanke" i Liège
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars kraftfulde angreb på La Redoute
Landevej
Rørt Pogacar tog revanche med svigermor i tankerne
Landevej
Malmberg henter topresultat i Bosnien-Hercegovina
Landevej
Skjelmose: Dét kostede mig løbet
Landevej
Pogacar pulveriserer konkurrenterne med den perfekte opskrift
Landevej
Sådan var Pogacar atter suveræn
Landevej
Vidunderbarn fuldender UAE-dominans i tilbagevendt løb
Landevej
Jakobsen fremhæver dansk stortalent efter første dsm-triumf
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund hjælpe Jakobsen til sin første sejr i år
Landevej
Topplacering giver dansk avancement på sidstedagen
Landevej
Video i artiklenFabio Jakobsen overlegen i Tyrkiet
Landevej
Optakt: Liege-Bastogne-Liege
Landevej
Optakt: Giro della Romagna
Landevej
Fléche Wallonne-vinder håber at kunne holde fast i momentum i Liége
Landevej
Van der Poel skal køre Liége-Bastogne-Liége på ny cykel
Landevej
Optakt: 1. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Van Gils kom på podiet i Fléche Wallonne, og nu vil han gentage succesen i Liége
Landevej
Quick-Step-profil: Kan jeg redde vores forår?
Landevej
Her er startlisten til Liège-Bastogne-Liège 2024
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
EF-profil tror på podiet, men 'Pogacar er i en liga for sig'
Landevej
Pogacar er glad for, at han sprang stort forberedelsesløb over
Landevej
Alaphilippe: Min moral blev knust

Lørdag den 20. april 2024

Landevej
21-årig hollænder vinder i hjemmebaneløb
Landevej
Benoot: Vi var virkelig overraskede over det
Landevej
Bora-stjerne afslører stort mål: Det bliver episk
Landevej
Van der Poel vurderer sine chancer mod Pogacar
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFuglsang: Dét kan få mig til at stoppe karrieren
Landevej
Danskerduo skal op imod Cavendish og andre stjerner
Landevej
Dumoulin har klar holdning til Van der Poel vs. Pogacar
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
To danskere slutter langt fremme i Holland
Landevej
Cavendish tilbage efter sygdom, men uden Mørkøv
Gravel
Valverde vinder igen
Landevej
Medie: Alaphilippe i forhandlinger med nyt hold
Landevej
Jakobsen må sætte større lid til dansker - vigtig hjælper misser Giroen
Landevej
Kron mindes uheldig episode før Liège: Før eller siden må heldet vende
Landevej
Norsgaard på vej til storhold?
Landevej
Kæmpetalents skadespause forlænges
Landevej
Agent sammenligner Philipsens tilbud: Så stor er chancen for et skifte

Fredag den 19. april 2024

Landevej
Lotto Dstny-rytter tilbage på cyklen for første gang efter lårbensbrud
Landevej
Søren Kragh udtaget til Liège-Bastogne-Liège
Landevej
Evenepoel giver opdatering på skader: Touren er ikke i fare
Landevej
Formand for DCU trækker sig
VIS FLERE

Annonce