Test: Assos Dyora RS Summer Bibs og jersey
12. august 2020 06:30
af Ulrika Toft Lau

Dyora RS Summer-kollektionen til kvinder leverer på alle fronter med hensyn lethed, komfort, åndbarhed, kvalitet og ydeevne.

Introduktion:

Dyora Race Series er den helt nye kvindespecifikke kollektion fra Assos. Med nye teknologier og progressivt design henvender kollektionen sig til den erfarne kvindelige rytter, som kører stærkt og aggressivt.

 

De lette og lækre materialer og gode pasform sikrer optimale betingelser for høj ydevene på de varme sommerdage.

 

 

Det schweiziske mærke har gennem flere årtier forsynet cykelryttere med højkvalitets cykeltøj til såvel motionisten, langdistancerytteren og løbsrytteren samt specifikke kollektioner til både mænd og kvinder. På CV’et kan Assos skrive en lang række af professionelle cykelryttere og cykelhold, som har kørt i netop deres tøj og firmaet leverer stadig i dag tøj til nogle af de bedste cykelryttere.

 

Det nyeste skud på stammen er kollektionen Dyora RS Summer, og Feltet.dk har testet bib-shorts og jersey. Forventningerne er tårnhøje.

Dyora rs summer bib shorts S9

Feltet.dk's vurdering

Farver: Sort

Størrelser: XS-XLG

Pris: 1569.00,- kroner

 

Dyora rs summer bib shorts S9 er en kvindespecifik buks velegnet til en aerodynamisk og forover lænet kørestil med fokus optimal ydeevne.

 

Buksen kommer med række nye og velfungerende features – blandt andet bemærkes en anderledes og todelt sele, et atypisk cut af buksens øverste del samt et nyt design.

 

Det nye selesystem er todelte med én type af elastisk bånd foran og en anden type bagved.

 

Elastikbåndene foran er mere fleksible og strækbare og hæftet lidt yderligt på buksekanten i en pæn afslutning med et ekstra stykke stof, der sikrer øget styrke og holdbarbed.

 

At selerne er placeret mere yderligt, giver en god pasform samt en fornemmelse af, at buksen holdes godt på plads på hele fronten.

 

Det betyder samtidig at en del stof, er blevet sparet væk. Selerne bagtil er mere stive og fæstnet til buksens overkant, men fortsætter længere ned på buksen, hvor de igen er syet fast – et system, som Assos kalder for A-lock.

 

Den nederste del af selerne bagtil er fæstnet til den del af buksen, hvori puden er en integreret del.

 

Dette betyder at puden bliver holdt godt på plads i såvel stående position, i skarpe sving og når der virkelig bliver trådt mange watt på de stejle stigninger. Også på længere ture bliver puden holdt godt på plads. Både efter vask og længere ture virker til, at stropperne forbliver tilpas stramme for at yde deres funktion.

 

 

Den øvre del af buksen har fået sig et nyt look med en mere lige kant hele vejen rundt og en anelse lavere talje. Grundet A-lock systemet har Assos været i stand til at fjerne en del stof omkring siden og ryggen.

 

Det giver en lidt anderledes følelse, første gang buksen trækkes på, men det giver en buks, som sidder rigtig godt og med øget varmeafgivelse i ryg- og lændeområdet.

 

Buksedelen er lavet i et super lækkert og relativt fast materiale, som sidder tilpas tæt omkring benene. Det lidt fastere materiale giver en god kompressionseffekt, hvilket skulle være med til at mindske benenes udmattelse. Buksebenene har en rigtig god længde og bliver sluttet af med et panel, som sikrer, at buksen holdes godt på plads.

 

 

Det er ikke kun på det ydre, at Assos har lavet en del nytænkning. Inde i buksen finder vi grundet et nyt design færre syninger, som samtidig er blevet mindre.

 

Puden er nydesignet til at give endnu mere komfort, med en evne til hurtigere at udfylde tomrum og give støtte, når der bliver rykket rundt på sadlen – og det lever puden 100% op til. I en mere aerodynamisk og forover lænet position, som buksen er lavet til, er der ligeledes øget komfort – selv efter længere tid i denne position føles det komfortabelt.

 

Der er en virkelig god åndbarhed og på de lange ture formår puden at give støtte og god komfort.

 

Derfor er det også en cykelbuks, som henvender sig til de ryttere, der kører lange ture – og ikke blot til korte og hurtige ture.

Dyora rs summer ss jersey

Feltet.dk's vurdering

Farver: Kan fås i sort eller lilla

Størrelser: XS-XLG          

Pris: 1349,- kroner

 

Det første, der bemærkes, når trøjen kommer i hænderne, er trøjens lethed og nærmest silkebløde materialer. Fronten, som er lavet i en super fin og anderledes vævning, er yderst behagelig at have ind mod kroppen og tilpas strækbar i flere retninger.

 

Den smyger sig behageligt omkring barmen for et optimalt og tættere fit.

 

                     

Trøjens bagside er lavet i et stof, som er strækbart i en horisontal retning, som får den til at forme sig efter kroppen, mens trøjen i en vertikal retning er mindre fleksibel. Det betyder, at trøjen sidder godt og stabilt mens lommerne holdes oppe og er nemme at komme til.

 

Med mere stabile lommer vil du vil opleve, at det ”grej”, som du har med, holdes fast - det hopper altså ikke op og ned hverken i siddende eller stående position. Den midterste lomme er forsynet med en refleks, og der er god plads i lommerne til det nødvendige grej.

 

Der er indsat et panel med stof øverst i lommerne, der efter hensigt skulle fungere, som et slags låg. Det en fin feature, men om den er brugbar, er op til den enkelte. En feature som måske er mest anvendelig, når lommerne pakkes hjemmefra og mindre praktisk, når der køres hurtigt.

 

Der er flere detaljer i trøjen, som er med til at øge komfort og pasform. Omkring nakke og skuldre er der indsat et panel, som er mindre strækbar i en horisontal retning, hvilket får trøjen til at sidde godt og stabilt over skuldrene.

 

Kraven er minimal og sidder tilpas tæt omkring halsen, så der ikke er noget unødigt stof, som blafrer i vinden. Ærmerne er tilpas lange, tætsiddende og kravler ikke op under kørsel. Den nederste del af fronten er relativ fast, og sikrer god pasform omkring maven, mens et elastikbånd nederst på bagsiden får trøjen til at sidde tilpas stram så trøjen bliver hvor den skal.

 

 

Assos har med deres ”aero fit” lavet en jersey, som sidder tæt på hele overkroppen, men på en meget behagelig måde. Som Assos selv beskriver det, kan jerseyen føles stram i stående position, men vil sidde perfekt i en foroverbøjet position på cyklen.

 

En oplevelse, som tydeligt kan genkendes. Med aeroFit sidder tøjet tæt, men meget behageligt, når du er på cyklen og uden folder, der blafrer i vinden - hverken omkring bryst, talje eller omkring nakke og skuldre.

 

Trøjen har UV-beskyttelse til trods for, at den er super let og fin i materialet. Den er yderst åndbar, holder dig tør samt veltempereret og vil derfor blive din gode ven på de meget varme sommerdage.

 

Der er ikke megen isolation i trøjen, men til det formål, som jerseyen skal bruges til – nemlig at køre hurtigt og med godt tempo, hvor du arbejder dig til varmen – er trøjen helt perfekt. Til en mindre varm, men vindstille dag, kan en supplerende tynd undertrøje være den helt perfekte kombination.

 

Jerseyen er, som beskrevet, tætsiddende, som for nogle vil den kræve lidt tilvænning. Trøjen smyger sig lækkert omkring kroppen og sidder tæt, når du er på cyklen. Ligger du i den øvre del eller lige på grænsen mellem to størrelser, vil det anbefales at gå op i en større størrelse.

 

Designmæssigt er den sorte udgave mere diskret og med få detaljer i lilla, mens udgaven med lilla front og hvid ryg er mere synlig og med flere farvedetaljer.

 

Konklusion

Til de beskrevne bibs og jersy hører også matchende sokker (sorte og hvide med lilla detaljer) og en cap til, så hele sættet kan gennemføres fra top til tå.

 

Dyora RS Summer lever op til forventningerne om cykeltøj fra øverste hylde. Ved at gå på opdagelse i nye materialer, vævninger, designs og teknologier er Assos lykkes med at lave en kvinde specifik kollektion, som leverer på alle fronter med hensyn lethed, komfort, åndbarhed, kvalitet og ydeevne.

 

Bibs er robuste og slidstærke med mange kilometer i sig, mens trøjen – der grundet det lette og tynde stofvalg – selvfølgelig er en anelse mere sart. Prismæssigt ligger bibs og jersey i den høje ende af prisskalaen, men det er absolut berettiget.

 

Tøjet er tætsiddende og uden overflødigt stof der flagrer i vinden – det kan anbefales at prøve tøjet inden køb, da du måske skal en størrelse op i forhold til hvad, du normalt bruger i cykeltøj.

 

Stillet til rådighed af: Assos

 

Sådan har vi testet: Vi har testet tøjet i den danske sommer på landevejene.

 

TESTRAPPORT

Brand: Assos

Model: Dyora RS Summer bib-shorts og jersey

 

Hvad er produktet lavet til?

Cykeltøj fra race-kollektionen lavet med høj ydeevne og præstation for øje til de varme sommerdage.

 

Hvilke særlige tekniske features har produktet?

Bib shorts: A-lock system til at holde puden på plads under hård kørsel, nyt og lavtaljet design, samt en endnu bedre pude

 

Jersey: Specielt vævet front, der er super let og behagelig, samt mindre strækbar ryg, så lommer holdes på plads og ikke begynder at hænge.

 

Bedøm produktets konstruktion

Dyora RS-kollektionen lavet virkelig godt med flotte syninger og afslutninger samt stor robusthed, som giver tøjet ekstra holdbarhed. Mange fine og små detaljer.

 

Bedøm ydeevnen

Cykeltøjet lever fuldt ud op til formålet – let, komfortabelt, tætsiddende og effektivt

 

Bedøm kvalitet/holdbarhed

Bib-shorts: Lavet i slidstærke materialer, stærke syninger, ekstra holdbare elastik-bånd på ryg og en pude, som leverer på hver en tur.

 

Jersey: Fronten er grundet dens fine vævning og lethed mere sart, mens resten af materialevalget er mere robust.

 

Bedøm pasform

Tøjet sidder tæt, men behageligt, når der cykles i en foroverbøjet position og uden stof, der flagrer i vinden.

 

Bedøm størrelse

Til den lille side. Ligger du i den høje ende eller lige på grænsen mellem to størrelser, vil en større størrelse være anbefalelsesværdig.

 

Bedøm komfort

Dyora RS-kollektionen er super lækkert at have på. Man vænner sig hurtigt det nye low-waist design af buksen, og trøjen er en fornøjelse at trække på.

 

Bedøm ’Value-for-money’

Prismæssigt ligger Dyora RS-kollektionen i den høje ende, men grundet kvalitet, komfort og effektivitet er prisen berettiget.

 

Hvad kunne du især lide ved produktet?

Bib-shorts: A-lock systemets evne til at holde puden på plads samt pudens kvalitet.

 

Jersey: En lækker og behagelig front, samt lommer, som ikke hænger.

 

Var der noget, som du ikke kunne lide?

Bib-shorts: Designet med de to forlængede stropper bag på, krævede en lille tilvænning

 

Jersey: Det lille ekstra stykke stof øverst i lommerne, der skulle fungere som ”låg” er måske unødvendig. 

 

Hvordan er prisen sammenlignet med andre, tilsvarende produkter?

I forhold til andre tilsvarende produkter er prisen cirka det samme eller en anelse over.

 

KONKLUSION

Nød du at køre med tøjet?

 

Ja, tøjet har levet op til alle forventninger og mere til. Kvalitet, lethed, åndbarhed og effektivitet er helt i top og den nytænkning Assos har ført ud i livet fungerer super.

 

Om testeren:

Alder: 24 år
Højde: 168
Vægt: 57 kg

Jeg har cyklet i:  4 år
Så ofte cykler jeg: 2-3 ugentlig

Jeg kører disse discipliner: landevej

INFO
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
Materiale og udstyr
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Få Tour de France stemning hjemme i stuen med 20% rabat

Video i artiklenTour de France-analyse: Underdogs made in Denmark

Video i artiklenUlissi tager førertrøje og etapesejr i Luxembourg på dramatisk etape

Video i artiklenElisa Longo vinder i Giro Rosa

Video i artiklenSe alle højdepunkterne fra 19. etape, hvor Søren Kragh vandt endnu en tour-sejr!

Video i artiklenSøren Kragh Andersen efter anden etapesejr: Jeg kunne ikke tro det

Video i artiklenMatteo Trentin: Jeg ville gerne have gået efter etapesejren

Video i artiklenKragh efter historisk sejr: Jeg skreg efter tiden, for jeg troede ikke på det

Video i artiklenEndnu en etapesejr til Søren Kragh i Tour de France!

Video i artiklenEndnu en etapesejr til Søren Kragh i Tour de France

Video i artiklenStærkt! Kragh angriber og skaber hul

Ulissi efter sejr i Luxembourg: Vi kæmpede med sidevinden

Video i artiklenNej, nej, nej! Sivakov styrter igen, igen!

Annemiek van Vleuten efter bristede VM-drømme: Ruten passede mig godt

Elisa Longo vinder i Giro Rosa – Uttrup firer

Ulissi tager førertrøje og etapesejr i Luxembourg på dramatisk etape

Uno-X vil skabe WorldTour-kvindehold med danske og norske ryttere

LIVE nu: Lykkes Sagans grønne kup?

Produktnyt: Opgraderet overgangs- og vinterkollektion fra hollandske Futurum

Campenaerts ser van Aert som favorit til VM i enkeltstart

Medie: Giro Rosa-etapvinder på vej til CCC-Liv

Schleck: Pogacar minder mig om mig selv

Jumbo-Visma-sportsdirektør smidt ud af Tour de France

Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?

Mitchelton-Scott svækket yderligere - Spratt også ude af Giro Rosa

Video i artiklenBliv guidet med cykelsøgemaskinen - Få rabatkoder og gode tilbud

Efter 18. etape i Touren: Sådan er klassementet på point

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

Roglics taktik til tidskørsel endnu ikke fastlagt

Degenkolb: Betyder jeg var i god form til Touren

Video i artiklenOptakt: 19. etape af Tour de France

Van Vleuten ude af Giro Rosa og VM

Video i artiklenTour de France-analyse: Klasse fornægter sig ikke

Denz bedst på kongeetapen i Slovakiet

Hirschi: Kwiatkowski var virkelig stærk

Pogacar: Jeg ser frem til tidskørslen

Landa - Vi prøvede alt

Feltet.dk lancerer cykelduellen 2020

Prøv banecykling - slå til nu og spar 30%

Video i artiklenKwiatkowski: Jeg havde gåsehud de sidste kilometer

Video i artiklenEt kig frem mod ruten på 19. etape af Tour de France

Video i artiklenHøjdepunkter fra 18. etape af Tour de France

Video i artiklenKwiatkowski efter etapesejr: Jeg havde gåsehud de sidste mange kilometer

Video i artiklenKwiatkowski og Carapaz ruller over stregen side om side – Kwiatkowski vinder etapen

Video i artiklenDobbelt Ineos-triumf på 18. etape

Video i artiklenLotte Kopecky vinder 7. etape af Giro Rosa - van Vleuten fortsat i pink trods styrt

Verdensmesteren involveret i styrt - formodet brækket hånd

Video i artiklenUran i problemer! Bliver sat fra fontgruppen

Video i artiklenLanda angriber i bunden af dagens sidste stigning!

Video i artiklenFrontgruppen kører ind på dagens hårdeste stigning

Video i artiklenTo Ineos-ryttere i forreste gruppe over Col des Aravis

Video i artiklenDegenkolb vinder i Luxembourg

Video i artiklenHirschi styrter på nedkørsel!

Video i artiklenKopecky vinder syvende etape af Giro Rosa

Mads Würtz femmer i new zelandsk sejr i Coppa Sabatini

Bike Blowout 2020 og Copenhagen Bike Show 2021 aflyses

Video i artiklenDegenkolb vinder i Luxembourg – Hindsgaul i udbrud

Video i artiklenHirschi først over dagens første bjerg

Video i artiklenInterview med Pogacar før dagens etape

Video i artiklenInterview med Richie Porte før dagens etape

Video i artiklenSøren Kragh og Michael Valgren sammen i udbrud

Video i artiklenRolland og Alaphilippe angriber fra feltet

Video i artiklenSam Bennett hurtigst i pointspurten.

Groupama-FDJ forlænger med fem ryttere

Bora-Hansgrohe sikrer sig sprintertalent

Modkørende trafik endte i rytterstrejke

Bilbao: Vi vil prøve igen

Kruijswijk leder Jumbo-Visma an i Giro d’Italia

Danskerne gjorde rent bord - se samtlige resultater fra første e-løb

Efter 17. etape i Touren: Sådan er klassementet på point

ONSDAG

Video i artiklenOptakt: 18. etape af Tour de France

Video i artiklenTour de France-analyse: Højt at flyve, Superman!

Glad Roglic applauderer Lopez

Video i artiklenSepp Kuss angriber med under tre kilometer til mål

Pogacar giver ikke op: Alt kan ske

Feltet.dk og DCU lancerer spritnye e-cykelløb - vi livestreamer i aften

Video i artiklenKometen fra Colorado: Lopez var for stærk

Quick-Step-tysker vinder i Slovakiet - Price-Pejtersen i top-fem

Overvældet Lopez: Det er følelsesladet

Video i artiklenMarianne Vos vinder for anden dag i træk

Video i artiklenMiguel Angel Lopez vinder 17. etape