Prøv vores nye app
Test: AGU sommerkit til kvinder
19. august 2019 06:00
af Ulrika Toft Lau

Hollandske AGU præsenterer med deres kollektion, TREND, smart og feminint cykeltøj til den kræsne cykelkvinde, hvor pasform, funktionalitet samt lækkert design går op i en højere enhed og til en pris, som samtidig er fornuftig.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Historie

Det hollandske mærke AGU blev tilbage i 1966 dannet efter en fusion mellem tre cykelgrossister i byen Alkmaar i det vestlige Holland. I den spæde start koncentrerede AGU sig om at lave reservedele og accessories til cykler og scootere, men efter ti år med tøjudvikling slog også AGU’s cykeltøj igennem.

 

I 1976 deltog AGU i en designkonkurrence om at lave det smarteste regntøj, og deres design tog førstepladsen og blev en stor succes på det hollandske marked. Og da først mærket havde bidt sig fast nationalt, begyndte man at udvikle cykeltøj til den internationale scene.

 

AGU lavede sin første sponsoraftale med den hollandske banerytter Cees Stam, som blandt andet vandt verdensmesterskabet i motor-pace (slipstream) i 1977, og siden har man forsynet andre store cykelryttere og hold med kvalitetscykeltøj - blandt andet Rabobank samt Team Jumbo-Visma, der deltager i alle store Grand Tours.  

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

Test

Feltet.dk har testet TILE JERSEY TREND og PRIME BIBSHORT TREND, som er et sæt cykeltøj, der henvender sig til kvinder, og som er mærkets mellemmodel. Yderligere er et par matchende strømer (SOLID SOCK TREND) blevet testet. Testeren af tøjet er 165 cm høj, slank af bygning, bruger størrelse 38 i sko og har testet en XS i bib-shorts og i jersey samt S/M i sokkestørrelse. 

Prime Bibshort Trend women

Feltet.dk's vurdering

Fakta:

Farve: kommer i blå, sort samt i grøn og blå med blomstermønster
Størrelser: XS-XXL
Vejledende udsalgspris: 670,- kroner

 

 

Prime bib-shorts Trend er AGU’s mellemklassemodel og for at gå direkte til konklusionen vil jeg mene, at man får rigtig meget cykelbuks for pengene.

 

Den mørkeblå bib-shorts skiller sig primært ud, ved at de klassiske seler er skiftet ud med noget, der fungerer som et slags indre lag under jerseyen. AGU kalder deres nytænkende design for et integreret base-layer, der i form minder om en tætsiddende tank-top lavet i et tyndt net-stof med en lynlås i midten.

 

Det er en super god løsning til kvinder, da dette lag betyder, at det ikke er en nødvendighed at have en svedundertrøje på. Man kan fint have en sports-BH under, men det er bestemt ikke et ”must”, da den integrerede inderdel holder brysterne godt på plads og uden at skrabe.

 

Dette gælder nok mest for kvinder med en mindre barm, og om det fungerer lige så godt for en kvinde med lidt større barm, er svært at vurdere – måske vil et par almindelige bib-shorts og en sports-BH her være at foretrække.

 

Det integrerede base-layer kan føles en anelse stram i stående og oprejst position, men når man kommer på cyklen og sidder i en foroverbøjet stilling, føles det meget behageligt, og lynlåsen bemærkes overhovedet ikke. På ryggen er der lavet et bart stykke, som sikrer en endnu bedre ventilation, end der i forvejen er i det integrerede inderlag.

 

 

Prime bib-shorts Trend sidder godt og kommer med passende kvindelig udformning i form af lidt bredere hofter og et godt forhold mellem længden af under- og overdelen i bib-shortsene.

 

Der er en god kompressions-funktion i buksen, som gør, at buksen sidder tæt uden at være for stram, og et 65 millimeters bundstykke i pæn orange med en lyserød twist med silikone sikrer, at buksen ikke kravler op. Buksen er lavet i lycra, og der er god åndbarhed, som gør det behageligt at køre i buksen over længere distancer.

 

Puden, som er anvendt i Prime Bib-shorts Trend, er AGU’s Red 120, som mærket selv beskriver som deres ekstra komfortable pude til længere ture. Red 120 kommer i en kvindespecifik udformning passende til den kvindelige anatomi og er derfor velsiddende og behagelig at køre med. 

 

Overdelen består af 80 % polyamid og 20 % elastan. Det giver en fleksibel, men samtidig stabil fornemmelse – også når det regner – mens underdelen er lavet i 78 % polyester og 22 % elastan, som giver en øget strækevne.

Tile Jersey Trend

Feltet.dk's vurdering

Fakta:

Farve: kommer i blå, sort og grøn
Størrelser: XS-XXL
Vejledende udsalgspris: 560,- kroner

 

                                                     

TILE JERSEY TREND er trøjen, som matcher bib-shortsene i kvalitet og design. Det er ligeledes AGU’s mellemklassemodel, og den kommer til en fornuftig pris.

 

Designmæssigt er TILE JERSEY TREND en anelse mørkere i den blå nuance end bukserne, men over- og underdel matcher godt sammen ved hjælp af mønstret og detaljerne i den orange farve med en twist af lyserød, som er på trøjen. Det er et feminint design, som henvender sig det yngre publikum, og hvor der er en god overensstemmelse mellem det at være ungdommelig og kvindelig.

 

Pasformen er god, og generelt sidder trøjen tilpas stram. Ærmerne sidder godt og går ca. 2/3 ned på overarmen, så trøjen får et moderne og smart look.

 

Nederste del af trøjen sidder, som den skal, når der køres i en foroverbøjet position på cyklen, og det er nemt at komme til de tre lommer, som trøjen er forsynet med. I den midterste lomme er der udgang til ledning, så denne kan løbe indvendig og ikke ødelægge det smarte look.

 

Der er yderligere en lille lomme med lynlås, som er perfekt til et kreditkort eller lidt kontanter. Lommerne er hverken for små eller for store og hænger ikke, når de bliver fyldt med grej, mens lynlåslommen er nem at bruge.

 

Jerseyen består af 100 % polyester, som gør den meget strækbar og behagelig at bære samt meget åndbar, men mindre isolerende.

Solid Sock Trend

Feltet.dk's vurdering

Fakta:

Farve: kommer i lys blå, dyb blå, navy blå og mørkeblå og sort
Størrelser: XS-XXL
Vejledende udsalgspris: 135,- kroner

 

 

Strømperne kommer i en matchende blå farve og passer derfor rigtig godt til resten af outfittet. De går relativt langt op på læggen (22cm), hvor de sidder godt og uden at stramme, og de glider ikke ned.

 

Om man er til højskaftede strømper eller ej er en smagssag, men det er en tendens, som vinder mere og mere ind og som følger den modemæssige strømning. Strømperne er er meget åndbare samt behagelige at have på.

Konklusion

AGU kommer her med et lækkert, feminint og smart sæt cykeltøj til kvinden, som ønsker at se godt ud på landevejen og til en yderst fornuftig pris.

 

Det er klart et sommersæt, som er super til varme omgivelser.

 

Sættet – her tænkes på trøjen sammen med buksens integrerede inderlag – er meget passende til sommerligt og varmt vejr, da der er god åndbarhed, og det bliver ikke klæbende. Er det mere køligt og blæsende, vil et ekstra inderlag måske være at foretrække.

 

Om man er til det integrerede inderlag i bib-shortsene er en smagssag, og om man kan se flest fordele eller ulemper ved designet, er nok en individuel vurdering. Mest optimalt er det integrerede base-layer nok for kvinder med en mindre eller almindelig barm. Størrelsesguiden har passet godt i testerens tilfælde, men hvordan det integrerede inderlag passer til kvinder med en større barm, kan være svært at afgøre.

 

Sættet henvender sig primært til det yngre kvindelige publikum. Bib-shorts og jersey sidder behageligt tæt, som det ofte ønskes af motionisten, men dog ikke så tæt, som det måske ønskes af konkurrencerytteren. Det er derfor et sæt, som vil passe perfekt til hverdagskørsel, hvor man sagtens kan slutte turen af på en café og vise sig lidt frem.

INFO
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
Materiale og udstyr
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 19. april 2024

Landevej
Lotto Dstny-rytter tilbage på cyklen for første gang efter lårbensbrud
Landevej
Søren Kragh udtaget til Liège-Bastogne-Liège
Landevej
Evenepoel giver opdatering på skader: Touren er ikke i fare
Landevej
Formand for DCU trækker sig
Landevej
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

Annonce

Landevej
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse
Cross
UCI annoncerer store ændringer i cyklecross-kalenderen
Landevej
Overvældet Lopez: Vigtigste sejr i mit liv
Udstyr og test
Test: Specialized S-Works Evade 3

Annonce

Landevej
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb
Landevej
Italiensk stjerne annoncerer comeback og Grand Tour-double
Landevej
Minut for minut: Sådan sikrede lille spanier sig sejren i Giro-generalprøven
Landevej
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps

Annonce

Landevej
Mandskaberne til den danske UCI-weekend: Nyt danskerhold med
Landevej
Tour-chefen håber på Vingegaard - men helbredet er det vigtigste
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
Bora mangler stjerne i Liege-Bastogne-Liege
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Landevej
Ikonisk navnesponsor skriver langtidskontrakt
Landevej
WorldTour-hold henter cross-profil, og giver ham debut i monument
Landevej
Pogacar før monument: Det er et af mine yndlingsløb

Annonce

Landevej
Journalist med godt nyt om Quintana

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom

Annonce

Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas
Landevej
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

Annonce

Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege
Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr
Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
VIS FLERE

Annonce