EKSKLUSIVT

Team RYTGER p/b Cykeltøj-online.dk lancerer velgørenhedsprojekt
25. maj 2020 06:32Foto: Team Rytger Pink
af Andy Joachim Pedersen

Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk lancerer en ny tøjkollektion: #ProjectOneCollection Pink Edition. Det nye design skal bortauktioneres og pengene gå til gode formål i rytternes hjemlande.

Mens vi venter på cykelsporten: Froomes fremtid, flotte frisurer og Corts triumf

se mere cykling på

Coronakrisen har på mange måder sat cykelsporten i stå. Rytterne træner dog videre, og sådan gør det sig også gældende hos Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk, hvor man snart håber at kunne komme til at køre cykelløb igen.

 

Mandskabet har dog også fået tiden til at gå med et andet projekt, som har en lidt anden rækkevidde end blot den på cyklen. Gennem længere tid har holdet forberedt en tøjkollektion med det formål at samle penge inde til velgørende formål.

 

En helt ny tøjkollektion er blevet designet, og trøjerne fra denne kollektion skal bortauktioneres gennem budrunder. Pengene fra auktionerne skal gå til velgørende formål.

 

Foto: Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk

 

Trøjerne adskiller sig fra de vanlige Team RYTGER-trøjer ved at have et gennemgående pink farvetema frem for de vanlige sorte, hvide og blå farver.

 

”Jeg er blevet ret glad for designet. Tøjet er designet af Cykeltøj-Online.dk i samarbejde med Campione og VERGE Danmark, og vi har gjort det så gennemført som muligt,” siger Morten Ravnkilde i et interview til Feltet.dk.

 

Var planlagt til Tour de Himmelfart
Det var oprindeligt meningen, at holdet skulle bære det nye og iøjnefaldende tøj under Tour de Himmelfart, som var planlagt til at blive kørt i Kristi Himmelfartsferien.

 

”Vi har forberedt under hele opstarten, at vi ville vælge Tour de Himmelfart ud og vise det her cykeltøjssæt frem for at lave noget velgørenhed. Det vil vi for at give noget tilbage som hold i forhold til, at mange kigger på, hvad vi laver. Vi vil gerne sende goodwill den anden vej,” siger Morten Ravnkilde til Feltet.dk.

 

Foto: Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk

 

Juniorholdet deltager traditionelt set i løbet, men som bekendt blev også dette løb aflyst grundet corona. Selvom trøjerne ikke vises frem på landevejen, blev projektet ikke lagt i graven.

 

”Vi skulle have kørt i denne kollektion til løb, og hver pige skulle efterfølgende ud og sælge deres trøje og BIB-shorts. Det starter fra i dag og kører frem til 8. juni," siger han.

 

Skal støtte velgørende formål
Ravnkilde og mandskabet har i stedet valgt, at indsamlingen skulle gå til velgørende formål. Derfor har holdets ryttere, som stammer fra seks forskellige lande, skulle vælge en organisation i deres hjemland.

 

”Vi har valgt, at pigerne fra hvert land skal støtte en organisation, som de vælger, som støtter en sag, som de har på hjertet alt efter, om man bor i Norge, Sverige, Finland, Estland, Storbritannien eller Danmark,” siger han.

 

Foruden at samle penge ind til et godt formål, tjener kollektionen også et symbolsk træk i coronatiderne. En kriseramt sport har brug for noget godt at snakke om og fokusere på, og for Team RYTGER har det positive været at give noget til andre, som er hårdt stillede under alle omstændigheder.

 

Foto: Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk

 

”Vi vil bruge denne tid på at få noget mere positivt ud af samtalen fremfor at snakke om manglende cykelløb, coronavirus og andre elendigheder. Vi vil prøve at lade denne snak forstumme et stykke tid og i stedet gøre noget for nogen, som har det ekstra hårdt i hverdagen,” siger han.

 

Projektet i sig selv har været undervejs længe, dog tidligere overvejet i andre former. Oprindeligt var det planen, at holdet skulle køre løbspenge hjem til gode formål. I juniorsporten er det dog ikke givet, at man nødvendigvis ser de løbspenge umiddelbart efter løbets afslutning, fortæller Ravnkilde.

 

”Det er første gang, vi gør det. Vi har haft snakket om en del gange, at vi vil køre løbspenge hjem til donation gennem organisationer, men i mange af de cykelløb vi kører, får man først løbspengene op til et år efter,” siger han.

 

Derfor blev idéen nytænkt. Fremfor at vente på løbspenge, der er længe undervejs, flyttede de initiativet over på egne hænder i stedet.

 

”Vi sprang fra idéen og har arbejdet videre i kulisserne med, hvordan det så kunne gøres. Jeg er vant til at tegne vores tøj, så det var nærliggende at tegne en kollektion, hvor hver pige har indflydelse på, hvad de vil støtte,” siger han.

 

Målet er en gentaget succes
Budrunderne starter i dag, og kører to uger frem. Ravnkilde lægger ikke skjul på, at han håber, det bliver en stor succes for holdet. Skulle det vise sig at blive en succes, vælger de at gentage den i de kommende år.

 

”Hvis det bliver en succes, er det selvfølgelig noget, vi vil gøre fremover. Vi synes, at det havde været nærliggende at køre med under Tour de Himmelfart, da løbet fortjener en positiv omtale i forhold til sidste års historie,” siger han.

 

At trøjen skulle vises frem i et dansk løb fremfor i udlandet, var ligeledes også en velvalgt overvejelse. Der er større chance for opmærksomhed omkring de gode formål ved at vise den frem på hjemmebanen.

 

”Man gør det for at vise, at vi er mere end et hold, der bare cykler uden at tænke på andre. Vi vil gøre det i et dansk løb fremfor i Belgien eller Holland, hvor den ikke vil få samme opmærksomhed, som den kan få herhjemme,” siger han.

 

Indsamlingen rammer bredt
De gode formål er allerede udvalgt på forhånd, hvilket naturligvis er med til at motivere både mandskab og ryttere til at skrabe mest muligt sammen.

 

Hver rytter på holdet har fået deres eget personlige sæt, akkurat som det almindelige løbskit, de normalt bliver udstyret med. Derfor står rytternes navne også angivet på det unikke cykeltøj.

 

”Der bliver lavet budrunder på de sociale medier hos pigerne hver især. Det skal de selv stå for. Det er personlige trøjer med rytternavne på og et originalt kit, man kan byde på,” forklarer han og håber, at budrunderne kan samle mange penge ind.

 

Foto: Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk

 

Slutteligt fremhæver Ravnkilde også, at man godt kunne have samlet penge ind til holdet, som andre sportsmandskaber i andre sportsgrene, har valgt at gøre i coronatiden. Det er dog vigtigt for holdet, at pengene går til nogen, som også har det hårdt efter coronakrisen.

 

”Vi kunne have valgt at samle penge ind til teamet i disse tider, men vi har valgt med mere hjerte at give til nogle mennesker, som det mere svært, end vi har. Mange har spurgt: ’Hvorfor samler I ikke ind til holdet, når det står skidt til i sporten?’, men det har vi ikke valgt at gøre,” siger han og understreger, at de her folk jo ikke automatisk får det bedre, når coronakrisen er ovre.

 

Indsamlingen foregår på rytternes egne sociale medier, mens man også kan følge med i auktionerne på Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dks sociale medier. 

 

Indsamlingen samler blandt andet ind til:

Støt Brysterne (Danmark)
Kreftforeningen (Norge)
Barnens Rätt i Samhället (Sverige)
Barn Cancer Fonden (Sverige)
Cardiac Risk in the Young (Storbritannien)

INFO
Team RYTGER powered by Cykeltøj-online.dk
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Covid-19
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

FREDAG

Optakt: Dwars door Het Hageland

Optakt: Il Lombardia

Video i artiklenOptakt: 4. etape af Criterium du Dauphiné

Niki Terpstra gør comeback blot to måneder efter voldsomt styrt

Stor succes for UAE-Team Emirates

Sæt dit managerhold til Tour de France 2020

Pinot ærgrer sig over VM-aflysning

Følg Fuglsang i Lombardiet og kongeetapen i Dauphiné

Feltet.dk lancerer cykelduellen 2020

Reaktioner fra 3. etape i Dauphiné

Rygte: Haig til Bahrain-McLaren

Formolo: Angrebet var planlagt

Video i artiklenFormolo snupper smuk sejr efter langt udbrud

CCC med Trentin og Van Avermaet til Tour de Wallonie

Mollema og Nibali fører Trek-Segafredo an i Lombardiet

Video i artiklenOptakt: 3. etape af Criterium du Dauphiné

Video i artiklenSmuk sejr til Formolo i Dauphine

Mads P dropper Hageland – skadet i Polen

Video i artiklenEksklusivt interviewNyt fra Polen: Etapen forkortes og bliver delvist neutraliseret

Eksklusivt interviewTeam Give Elementer optimistiske efter debut i Randers

Sunweb skriver med ung amerikaner

Eksklusivt interviewBlaudzun før belgierløb: Vi er stærkere i år

Dan Martin ude af Dauphiné efter brud på korsbenet

Selvsikker Evenepoel før Lombardiet: Har aldrig været så godt forberedt før

15 hold raser i Polen: Få styr på ruten ellers kører vi ikke

Video i artiklenFlyvende Roglic inden 3. etape: Jeg er altid sulten efter flere sejre

Juul-Jensen: Haglvejret var virkelig voldsomt

DCU-hold i polsk grushelvede: Man kan da ikke køre her

Stærkt felt kører DM i Omnium i dag

Juniorlandsholdet udtaget til Frankrig

Kombinér cykeldrømme med skoleophold

IT-system hjælper over 100 cykelklubber

Video i artiklenGuide til cykeludstyr -Få 20% rabat på Feltet.dks webshop

Test: AMP MTB Bremseklodser

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

Bernal vil have Froome med til Touren

Eksklusivt interviewRahbek: Styret gik løs og sadlen pegede nedad

Dobbeltsejr til Lotto-talenter i Polen

Vind lækre Garmin produkter

Roglic: Vi afsluttede det perfekt

Se billeder fra dagens vilde haglvejr i Dauphiné

Reaktioner fra 2. etape i Dauphiné

Transferlisten 2020-2021 - WorldTour

Transferlisten 2020-2021 - Dansk

Transferlisten 2020-2021 – ProTour

Video i artiklenRoglic suveræn på Col de Porte

Video i artiklenModbydelige Roglic satte al modstand til vægs i Dauphine

Video i artiklenOptakt: 2. etape af Criterium du Dauphiné

Video i artiklenRadio Tour: Jakobsen står til et stort nul

Video i artiklenStyrt i Dauphine! Higuita, Martin m.fl. i asfalten

Campenaerts med fraktur i ryggen

Video i artiklenBrian Holm: Så længe Ineos ikke vinder

Eksklusivt interviewJesper Hansen kører Giro d’Italia: Glad for mit program

Video i artiklenRoglic affærdiger mediernes 'favoritpostulat' frem mod Touren: Jeg forsøger ikke at læse med i medierne

Video i artiklenPorte inden 2. etape: Visma og Ineos er stærke, men...

Hollandsk EM-trup spækket med stjerner

Van der Poel efter hård finale: Ville hellere have vundet

Test: Scott Addict RC Premium 2020

Video i artiklenTæt på kometen Evenepoel: Fortsætter han ufortrødent eller eksploderer han?

Video i artiklenStatus på Fabio Jakobsen: Hvem har egentlig skylden?

Video i artiklenCriterium du Dauphine: Se van Aerts sejr i video og billeder

Officielt: Fuglsang leder stærkt Astana-hold i Lombardiet

Video i artiklenGran Piemonte: Se Bennetts sejr i video og billeder

Kvindernes EM-trup er klar: En virkelig stærk rytterkombination

Stor transferrokade rygtes: Trentin til UAE og Philipsen til Quick-Step

Ulissi snydt for anden gang på fem dage: Efterladt med fortrydelse

Jakobsen gik fra ambulance til fly: Et mirakel

Impey efter andenplads: At tabe til Wout er ok

Wattene bag Verdensklassen - Vilde Vlasov vinder på Ventoux

ONSDAG

Eksklusivt interviewHonoré efter udbrud: Jeg kunne måske have kørt en super finale

Bennett efter sejr: Jeg får kun frihed to gange i år, i dag var en af dem

Egan Bernal efter tredjeplads: Det er ikke kun Ineos vs. Jumbo-Visma

Irgens: Prologen var lidt en sjov størrelse

Dumoulin efter leadout: Wout fuldendte arbejdet glimrende

Sjælden sejr til Bennett i tæt Gran Piemonte-afslutning

Video i artiklenSjælden sejr til Bennett i tæt Gran Piemonte-afslutning

Ung polak stryger til tops i Warszawa

Van Aert: Det gule tog motiverede mig til sejren

Van der Poel overrasket over Van Aert

Video i artiklenUrørlige van Aert tager første etape i Criterium du Dauphine

Tilbageholdende Bardet: Der skal ske noget nyt