EKSKLUSIVT

Team RYTGER p/b Cykeltøj-online.dk lancerer velgørenhedsprojekt
25. maj 2020 06:32Foto: Team Rytger Pink
af Andy Joachim Pedersen

Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk lancerer en ny tøjkollektion: #ProjectOneCollection Pink Edition. Det nye design skal bortauktioneres og pengene gå til gode formål i rytternes hjemlande.

Mens vi venter på cykelsporten: Froomes fremtid, flotte frisurer og Corts triumf

se mere cykling på

Coronakrisen har på mange måder sat cykelsporten i stå. Rytterne træner dog videre, og sådan gør det sig også gældende hos Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk, hvor man snart håber at kunne komme til at køre cykelløb igen.

 

Mandskabet har dog også fået tiden til at gå med et andet projekt, som har en lidt anden rækkevidde end blot den på cyklen. Gennem længere tid har holdet forberedt en tøjkollektion med det formål at samle penge inde til velgørende formål.

 

En helt ny tøjkollektion er blevet designet, og trøjerne fra denne kollektion skal bortauktioneres gennem budrunder. Pengene fra auktionerne skal gå til velgørende formål.

 

Foto: Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk

 

Trøjerne adskiller sig fra de vanlige Team RYTGER-trøjer ved at have et gennemgående pink farvetema frem for de vanlige sorte, hvide og blå farver.

 

”Jeg er blevet ret glad for designet. Tøjet er designet af Cykeltøj-Online.dk i samarbejde med Campione og VERGE Danmark, og vi har gjort det så gennemført som muligt,” siger Morten Ravnkilde i et interview til Feltet.dk.

 

Var planlagt til Tour de Himmelfart
Det var oprindeligt meningen, at holdet skulle bære det nye og iøjnefaldende tøj under Tour de Himmelfart, som var planlagt til at blive kørt i Kristi Himmelfartsferien.

 

”Vi har forberedt under hele opstarten, at vi ville vælge Tour de Himmelfart ud og vise det her cykeltøjssæt frem for at lave noget velgørenhed. Det vil vi for at give noget tilbage som hold i forhold til, at mange kigger på, hvad vi laver. Vi vil gerne sende goodwill den anden vej,” siger Morten Ravnkilde til Feltet.dk.

 

Foto: Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk

 

Juniorholdet deltager traditionelt set i løbet, men som bekendt blev også dette løb aflyst grundet corona. Selvom trøjerne ikke vises frem på landevejen, blev projektet ikke lagt i graven.

 

”Vi skulle have kørt i denne kollektion til løb, og hver pige skulle efterfølgende ud og sælge deres trøje og BIB-shorts. Det starter fra i dag og kører frem til 8. juni," siger han.

 

Skal støtte velgørende formål
Ravnkilde og mandskabet har i stedet valgt, at indsamlingen skulle gå til velgørende formål. Derfor har holdets ryttere, som stammer fra seks forskellige lande, skulle vælge en organisation i deres hjemland.

 

”Vi har valgt, at pigerne fra hvert land skal støtte en organisation, som de vælger, som støtter en sag, som de har på hjertet alt efter, om man bor i Norge, Sverige, Finland, Estland, Storbritannien eller Danmark,” siger han.

 

Foruden at samle penge ind til et godt formål, tjener kollektionen også et symbolsk træk i coronatiderne. En kriseramt sport har brug for noget godt at snakke om og fokusere på, og for Team RYTGER har det positive været at give noget til andre, som er hårdt stillede under alle omstændigheder.

 

Foto: Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk

 

”Vi vil bruge denne tid på at få noget mere positivt ud af samtalen fremfor at snakke om manglende cykelløb, coronavirus og andre elendigheder. Vi vil prøve at lade denne snak forstumme et stykke tid og i stedet gøre noget for nogen, som har det ekstra hårdt i hverdagen,” siger han.

 

Projektet i sig selv har været undervejs længe, dog tidligere overvejet i andre former. Oprindeligt var det planen, at holdet skulle køre løbspenge hjem til gode formål. I juniorsporten er det dog ikke givet, at man nødvendigvis ser de løbspenge umiddelbart efter løbets afslutning, fortæller Ravnkilde.

 

”Det er første gang, vi gør det. Vi har haft snakket om en del gange, at vi vil køre løbspenge hjem til donation gennem organisationer, men i mange af de cykelløb vi kører, får man først løbspengene op til et år efter,” siger han.

 

Derfor blev idéen nytænkt. Fremfor at vente på løbspenge, der er længe undervejs, flyttede de initiativet over på egne hænder i stedet.

 

”Vi sprang fra idéen og har arbejdet videre i kulisserne med, hvordan det så kunne gøres. Jeg er vant til at tegne vores tøj, så det var nærliggende at tegne en kollektion, hvor hver pige har indflydelse på, hvad de vil støtte,” siger han.

 

Målet er en gentaget succes
Budrunderne starter i dag, og kører to uger frem. Ravnkilde lægger ikke skjul på, at han håber, det bliver en stor succes for holdet. Skulle det vise sig at blive en succes, vælger de at gentage den i de kommende år.

 

”Hvis det bliver en succes, er det selvfølgelig noget, vi vil gøre fremover. Vi synes, at det havde været nærliggende at køre med under Tour de Himmelfart, da løbet fortjener en positiv omtale i forhold til sidste års historie,” siger han.

 

At trøjen skulle vises frem i et dansk løb fremfor i udlandet, var ligeledes også en velvalgt overvejelse. Der er større chance for opmærksomhed omkring de gode formål ved at vise den frem på hjemmebanen.

 

”Man gør det for at vise, at vi er mere end et hold, der bare cykler uden at tænke på andre. Vi vil gøre det i et dansk løb fremfor i Belgien eller Holland, hvor den ikke vil få samme opmærksomhed, som den kan få herhjemme,” siger han.

 

Indsamlingen rammer bredt
De gode formål er allerede udvalgt på forhånd, hvilket naturligvis er med til at motivere både mandskab og ryttere til at skrabe mest muligt sammen.

 

Hver rytter på holdet har fået deres eget personlige sæt, akkurat som det almindelige løbskit, de normalt bliver udstyret med. Derfor står rytternes navne også angivet på det unikke cykeltøj.

 

”Der bliver lavet budrunder på de sociale medier hos pigerne hver især. Det skal de selv stå for. Det er personlige trøjer med rytternavne på og et originalt kit, man kan byde på,” forklarer han og håber, at budrunderne kan samle mange penge ind.

 

Foto: Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dk

 

Slutteligt fremhæver Ravnkilde også, at man godt kunne have samlet penge ind til holdet, som andre sportsmandskaber i andre sportsgrene, har valgt at gøre i coronatiden. Det er dog vigtigt for holdet, at pengene går til nogen, som også har det hårdt efter coronakrisen.

 

”Vi kunne have valgt at samle penge ind til teamet i disse tider, men vi har valgt med mere hjerte at give til nogle mennesker, som det mere svært, end vi har. Mange har spurgt: ’Hvorfor samler I ikke ind til holdet, når det står skidt til i sporten?’, men det har vi ikke valgt at gøre,” siger han og understreger, at de her folk jo ikke automatisk får det bedre, når coronakrisen er ovre.

 

Indsamlingen foregår på rytternes egne sociale medier, mens man også kan følge med i auktionerne på Team RYTGER powered by Cykeltøj-Online.dks sociale medier. 

 

Indsamlingen samler blandt andet ind til:

Støt Brysterne (Danmark)
Kreftforeningen (Norge)
Barnens Rätt i Samhället (Sverige)
Barn Cancer Fonden (Sverige)
Cardiac Risk in the Young (Storbritannien)

INFO
Team RYTGER powered by Cykeltøj-online.dk
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Covid-19
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Van der Poel og Alpecin-Fenix trækker sig fra løb

Vind et par fede cykelsko - værdi 1.599 kroner

Quick-Step-sprinter bekræfter Giro-debut

Pro Cycling Manager 2020 anmeldelse

Officielt: Bjergrigt etapeløb vender tilbage i 2021

Kaos i belgisk etapeløb: Endnu en by trækker sig

Stuyven forlænger hos Trek

Træner bekræfter: Alaphilippe kører ikke klassement i Touren

Alvorlig motorcykel-ulykke afblæser første UCI-løb

Matthews´ afløser vil vinde Tour-etape

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

10 skarpe tilbud på cykelprodukter

Boganmeldelse: Iltgæld

Riis og Michaelsen sender Kreuziger til store italienske endagsløb

Thomas og Bernal vil teste Tour-formen i fællesskab

Test: Specialized Torch 3.0 cykelsko

Roglic om Touren: Quintana bliver svær at stoppe

Greipel vil være pro i sine 40´ere: Folk har sagt at jeg er dum

Alle fly var aflyst - nu flyves colombianerne endelig til Europa

Kruijswijk: Froome kan blive en bombe for Ineos

Coronafrygt: Borgmester trækker sin by ud af belgisk etapeløb

Quintana: Jeg er ikke en af de største favoritter

CCC offentliggør Van Avermaets løbsprogram

Juul-Jensen i bruttotruppen til både Tour og Giro

Tour-firer kører Vuelta a Espana

Medie: Ineos og Israel kæmper om stærk belgier

IT-system hjælper over 100 cykelklubber

Video i artiklenGuide til cykeludstyr -Få 20% rabat på Feltet.dks webshop

Eksklusivt interviewTræningslejr tændte gnisten hos Team RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk

TIRSDAG

Video i artiklenFra Froome-skeptiker til fan: Hvilken positiv udvikling har Froome gennemgået?

Vanvittig august venter Alaphilippe

Zakarin kører Tour de France og Vueltaen

Video i artiklenRadio Tour, sæson 2, afsnit 15: Gravel-cykling-snak med mekaniker Jack Petersen og Jesper Mørkøv

Analyse: Den uundgåelige skilsmisse

Jakob Fuglsang klar med første del af program

Mathieu van der Poel usikker på sæsonstart

Israel Start-Up Nation interesseret i Van Avermaet

Sportsdirektør modsiger leder: Pogacar er kaptajn i Touren

MANDAG

Gesink vil fortsætte adskillige år endnu

Stefan Küng nyder at have løbsnummer på ryggen igen

Zabel forlænger med Israel Start-Up Nation

Küng TT-mester for fjerde gang i træk

Sunweb-rytter sendt hjem fra træningslejr

Sunweb-sportsdirektør: Karantænen kan betyde et hårdere Tour de France

Erfaren franskmand stopper karrieren

NPV-Carl Ras Roskilde drager til Norge

ASO har udtaget holdene til La Course

Trods coronaproblemer beroliger rumænsk arrangør om afvikling

Fabian Cancellara tilbage som træner

Bob Jungels eftertragtet hos flere hold

'Hellerup' optimistisk efter bornholmsk åbningsløb

SØNDAG

Kruijswijk: Jumbo-Visma-kaptajner skal være friske i tredje uge

Froome-skifte kræver ændringer på Israel Start-Up Nation

Dårligt internet sender Astana til tælling

Dumoulin afviser hollandsk mesterskab i Schweiz

Valgren tæt på etapesejr i virtuelt Tour de France

Tacey snupper anden Tour-sejr efter perfekt Drops-dag

UAE: Aru er vores Tour-kaptajn - ikke Pogacar

Video i artiklenOvett tager fjerde etape i det virtuelle Tour de France!

ISN-rigmand: At jagte Froome var opportunistisk

Hayman: Froomes skifte kan ændre dynamikken i Touren

Israel Start-Up forlænger med hjælperytter

Vingegaard får spansk Grand Tour-debut

Kuss forbereder sig på Tour-debut

LØRDAG

Tom Boonen roser Froomes skifte

Video i artiklenHar du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!

Officielt: Evenepoel skal køre sit første monument

Canadier snyder WorldTour-rytterne ved virtuelt Tour de France

Tysker vinder 3. etape af virtuelt Tour de France

Pogačar drømmer om podiet i Tour de France

INEOS-sportsdirektør: Froomes afgang uden betydning

Ben King: Mærkeligt ikke at have mødt Bjarne Riis endnu

Contador sætter ny vanvittig rekord i bjergene

FREDAG

Eksklusivt interviewAndreasen: Dejligt at vende tilbage til løb igen

Eksklusivt interviewGlad Gudnitz: Der var rigtig stærke drenge med i dag

Eksklusivt interviewHindsgaul efter styrt: Ambitionen var podiet

Eksklusivt interviewCharmig: Det er svært ikke at være tilfreds

Eksklusivt interviewHulgaard efter sejr: Har eksperimenteret med diætplan

Hulgaard render med sejren i 'Danmarks Vildeste Enkeltstart'

Prudhomme: Froome-skifte giver ekstra element til Touren

Nordmand vender tilbage til ColoQuick med øjeblikkelig virkning