Bendixen henter UCI-sejr i Polen
18. juli 2021 16:41Foto: Team Coop
af Jesper Johannesen

26-årige Louis Bendixen sejrede i det polske endagsløb Puchar Mon. Det er den første UCI-sejr til danskeren, som kørte solo i mål, mens hans norske holdkammerat vandt spurten i feltet og dermed færdiggjorde en 1-2 til Team Coop.

Annonce

I dag blev det polske endagsløb, Puchar Mon, afviklet, og det blev til endnu den 25. danske UCI-sejr i år, da Louis Bendixen krydsede stregen som den bedste rytter. 

 

Løbet blev i starten kørt på fire større omgange, hvor der var mange angreb, blandt andet fra de lokale polske ryttere. Der blev dog kørt hurtigt til i feltet, og intet udbrud kom rigtigt afsted på de første to af fire indledende omgange. På anden omgang forsøgte Dawid Migas (Wielopolska) og Tobiasz Pawlak (HRE Mazowszw) at køre væk, men feltet ville ikke lade dem køre.

 

Også Erki Laanamae (AMPLER) troede på sine egne chancer, men ingen andre i feltet troede på ham. Han nød således lidt frisk luft ude foran feltet, hvorefter han blev hentet igen.

”Ej, hvor er han vild!” – Vingegaard sætter næstbedste anden mellemtid

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

På den fjerde omgang var der især gang i angrebene ude foran, men feltet, blandt andet med Bendixens norske Team Coop i front, holdt sammen på feltet, og det kostede i stedet rytterne placeringen nede bagved. 

 

Rene Smekal (TUFO) og Adrian Krawczyk (Lux) fik dog helt op to minutter på denne omgang, før de blev lukket ned, og den duo kan bedst betegnes som dagens største udbrud. 

 

En glad Louis Bendixen efter dagens løb | Foto: Team Coop

Annonce

 

Med et overlegent antal ryttere i front kørte Team Coop sig frem og lagde spurten an for Tord Gudmestad, der tidligere på ugen tog hele to sejre i Dookola Mazowsza, og det gik som smurt, indtil feltet gik i stå med seks kilometer til mål. 

 

Det var i dette moment, at Bendixen lettede fra feltet, skivede konkurrenterne og kørte alene til målstregen, hvor han altså kunne række hænderne i vejret og tage sin første UCI-sejr i en ellers flot sæson, hvor han har været med i meget af den succes, som Coop har fået rundt omkring i Europa. 

Team Coop har i denne uge haft en fantastisk uge, da de forud for dagens endagsløb også har kørt netop Dookola Mazowsza i Polen. Her vandt det norske hold hele tre ud af fire etapesejre samt løbet samlet. 

Bendixens sejr markerer en milepæl for Danmark i 2021-sæsonen, da det er den 25. UCI-sejr på landevejen til de danske ryttere. 

 

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Coronaramt Kamp kæmper med formen

Landevej

Vingegaard forlænger sin kontrakt

Landevej

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenOptakt: Vuelta a Castilla y Leon

Landevej

Optakt: Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenFølg Kron, Skjelmose og Eg i Jura-bjergene

Landevej

Annonce

ANNONCE