Impey sydafrikansk mester for andet år i streg
10. februar 2019 18:56 af Michela LjungdahlFoto: Siirotti

For andet år i træk kan Daryl Impey kalde sig sydafrikansk mester. Selvom Dimension Data stillede til start med hele syv ryttere, kunne de stadig ikke få bugt med Impey.

Daryl Impey blev i dag sydafrikansk mester, og det er ikke første gang.

 

Impey vandt nemlig også løbet sidste år, og i fredags vandt den sydafrikanske mester også mesterskabet i enkeltstart, hvilket er ottende gang for den sydafrikanske rytter.

 

Han gennemførte i dag det 162 kilometer lange løb på tre timer, 54 minutter og 30 sekunder, mens Ryan Gibbons (Dimension Data) med 25 sekunder efter måtte nøjes med en andenplads.

 

Michelton-Scott rytteren brød igennem med et soloudbrud sidst i løbet, hvor han kørte fra Dimension Datas Ryan Gibbons.

 

Impey lå i den førende gruppe på sidste omgang, hvor han kørte solo resten af ruten, uden opbakning fra sit eget hold. Den forsvarende mester kørte solo fra toppen af Tom Jenkins bjerget, og tog nedkørslerne på egen hånd, og her kunne resten ikke følge med.

 

Selvom Dimension Datas ryttere ikke vandt, formåede de alligevel at få seks af deres ryttere i top 10, hvoraf Ryan Gibbons sluttede på en samlet anden plads.


Det har været en god sæsonstart for sydafrikanske Impey.

 

Tidligere på året vandt Michelton-Scott-rytteren den samlede stilling i det australske etapeløb, Tour Down Under.

 

Ashleigh Moolman vinder hos kvinderne

Hos kvinderne var det i går Ashleigh Moolman (CCC Liv) der løb med med sejren, og hun kan nu kalde sig for sydafrikansk mester for femte gang i karrieren. I 2017 vandt hun også mesterskabet for i enkeltstart.

 

 

DEL
DELTAG I DEBATTEN