Sunweb-sportsdirektør: Dumoulins ambitioner var årsagen til hans skifte
04. juli 2020 14:16Foto: Sirotti
af Nikolaj Corfitz Jensen

Tom Dumoulins store ambitioner passede ikke med Team Sunwebs stil, mener et af holdets sportsdirektører.

Annonce

Op til denne sæson forlod Tom Dumoulin Team Sunweb, hvor han ellers havde kørt siden starten af sin professionelle karriere, til fordel for Jumbo-Visma. Skilsmissen foregik ikke helt uden kontroverser, og nu lukker den tidligere Riis-rytter og nuværende Sunweb-sportsdirektør Luke Roberts op om de to parters forhold.

 

”Tom var ret ambitiøs. Og jo mere pres der kom på ham, og jo større ambitioner han fik, jo mere kontrol ville han gerne have over tingene,” forklarer australieren til VeloNews.

 

”Hvis man skal have et sammenhængende hold der kan finde ud af at samarbejde, er det vigtigt at rytterne er i stand til at arbejde sammen med både andre ryttere og stab.”

 

Sunweb er kendt for deres princip om topstyring, hvor rytterne har relativt lidt frihed til at improvisere og i stedet skal dedikere sig til holdets plan. Ifølge Roberts var det især dette princip, som Dumoulin havde svært ved at acceptere.

 

”Tom var nået til et punkt, hvor han havde svært ved at afgive kontrol, og hvor han ville træffe alle beslutninger selv. Han begyndte at blive ulykkelig og følte, at han havde brug for forandring for at få momentum igen,” siger han.

 

”Det gik op for os, at samarbejdet ikke kom til at forbedre sig igen. Vi var gået i stå, og vi har brug for ryttere, som er åbne over for at udvikle sig og bygge videre på samarbejdet med os.”

Annonce

 

Tom Dumoulin har endnu ikke kørt sit første løb for Jumbo-Visma, men han forventes at debutere i august i Tour de l’Ain. Derefter venter Critérium du Dauphiné og hans store sæsonmål, Tour de France.

 

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Evenepoel inden bjergslag: Stadig tidligt i Giroen

Landevej

Video i artiklen”Kommer de ikke op dér, får de en ørefine” – Brian Holm og co. vender Mollema/Bouchard-hul

Video

Video i artiklenBouchard og Mollema igangsætter jagten med 133 kilometer til mål

Video

Video i artiklenMäder og Ravanelli med i seksmandsudbrud – se frontgruppen i aktion her

Video

Ungt dansk hold med andenplads i Hong Kong

Bane

Eksklusivt interviewVejkaptajnen Kragh ser fremad: Vi skal have mere ud af det

Landevej

Video i artiklenLIVE nu: Hvem slår til på Giroens anden bjergetape?

Landevej

Annonce