Sunweb-rytter afvist i speget VM-sag
28. januar 2021 17:30Foto: SWpix.com
af Mathias Høj

Der bliver ikke nogen U23 VM-guldmedalje til Sunweb-rytteren Nils Eekhoff, som blev centrum for en bizar situation ved VM i landevejscykling i Yorkshire i 2019.

Annonce

Hollandske Nils Eekhoff taber sagen om guldmedaljen ved U23 VM i Yorkshire i 2019.

Det fortæller han til den hollandske avis AD.

Sunweb-rytteren krydsede målstregen først i U23-linjeløbet ved VM i Yorkshire og lignede dermed en ny U23-verdensmester. Sådan skulle det dog ikke gå, da han undervejs i løbet blev taget i at sidde i læ bag sin holdbil i jagten på at komme tilbage til feltet efter et styrt.

Episoden fik løbskommisærerne til at diskvalificere Eekhoff og tage VM-guldet fra ham tre timer efter løbets afslutning, hvorfor hollænderen nåede at stå på podieskamlen og fejre sin triumf.

Eekhoff valgte at apellere sagen til Sportens Voldgiftsret, CAS, og nu over et år senere er der faldet en afgørelse. CAS har besluttet, at de ikke vil tage sagen op og har dermed afvist Eekhoffs appel.

"For mig har det aldrig handlet om sagen i sig selv. Ikke om bilen på ruten, som jeg kørte ind i. Ikke om man som rytter kan få lægehjælp først, hvis man er styrtet. Ikke om hvor længe man må sidde i læ bag en holdbil. Ikke om hvorfor juryen ikke gav en advarsel først. Ikke om hvorfor de først tog beslutningen flere timer efter løbets afslutning. Jeg var hverken skyldig eller uskyldig," opremser Eekhoff.

"Jeg synes især, det var vigtigt at udtrykke min uenighed i, at de valgte en U23-rytter, som skulle fungere som et eksempel. Hvis man kigger i reglerne, så er det ikke tilladt at lægge i læ bag en holdbil, men alle ryttere tager det for givet, fordi det er tolereret i alle cykelløb. Hvis ikke holdbilerne er der, når du styrter, så er du færdig. Alle ryttere i feltet ved, hvordan det foregår.

Eekhoff kører sin anden sæson hos Team DSM i år. Fra 2017 til 2019 kørte han på udviklingsholdet Development Team Sunweb, men i sidste sæson fik han en kontrakt med WorldTour-holdet.

Hollænderen viste sig flot frem i 2020. Her kørte han sig blandt på podiet i det belgiske løb Dwars door het Hageland, ligesom han også fik en sølvmedalje ved de hollandske mesterskaber - kun slået af Mathieu van der Poel.

INFO
Nils Eekhoff
Nyheder
Team DSM
Nyheder
VM - Herrer
Nyheder
UCI
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Eksklusivt interviewTopresultat til RYTGER-rytter i Frankrig: Det føles som en sejr

Landevej

WorldTour- og podiedominans: Så gode har danskerne været i 2021

Landevej

Eksklusivt interviewContador peger på Giro-favoritter: Han er i god form

Landevej

Eksklusivt interviewHonoré roser kaptajnerne: Vi er klar til den lyserøde kamp

Landevej

Marcus Sander hentede første sejr

Landevej

Rekordsættende Asgreen: Holdet er altid med fremme

Landevej

Hollandsk vidunder vinder endnu en gang: DSM med 1-2 i Belgien

Landevej

Annonce