Succesfuldt talenthold lukker
21. juli 2021 18:15Foto: Jan Brychta / Czech Tour
af Christian Frese

SEG Racing Academy kører sin sidste sæson som kontinentalmandskab i 2021. Det hollandske talenthold er blevet marginaliseret af de mange udviklingshold hos WorldTour-mandskaberne.

Annonce

Team DSM, Jumbo-Visma, Groupama-FDJ, Lotto Soudal og AG2R har i de seneste år alle fået U23-mandskaber, og de mange interne WorldTour-rugekasser får nu et talenthold til at dreje nøglen.

 

Det hollandske kontinentalmandskab SEG Racing Academy, som tidligere har haft navne som Fabio Jakobsen, Cees Bol, Koen Bouwman, Ide Schelling og mange flere nuværende WorldTour-ryttere på lønningslisten, lukker nemlig efter sæsonen.

 

Det offentliggør mandskabet i en pressemeddelelse.

Rørt Pogacar fra podiet i Paris:

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

”De nuværende ungdomshold for WorldTour-mandskaberne matcher vores standarder, når det handler om udvikling. Vi er stolte over at se den udvikling, og det giver os mulighed for at tænke over vores næste skridt med Racing Academy”, fortæller ejerne Martijn og Eelco Berkhout.

 

”Vi føler, at vores eksistens er mindre nødvendig end i 2015 (da holdet blev oprettet, red.). Derfor føler vi behovet for at bidrage til andre områder af vores elskede sport”.

 

Ejerne afslører, at de vil fortsætte med at involvere SEG Racing Academy i talentudvikling, men at de endnu ikke ved indenfor hvilket område af sporten. I pressemeddelelsen nævnes junior- og kvindecykling på landevejen samt en helt anden cykeldisciplin end landevej som muligheder.

Annonce

 

Siden stiftelsen i 2015 har SEG Racing Academy produceret 26 professionelle ryttere. Af holdets nuværende ryttere skifter den 22-årige Daan Hoole til Trek-Segafredo ved årsskiftet.
 

SE MASSER AF OL-CYKLING PÅ DISCOVERY+ UDEN BINDING OG TIL TILBUDSPRIS

 

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Uno-X sender flere danskere til fransk etapeløb

Landevej

Coronaramt Kamp kæmper med formen

Landevej

Vingegaard forlænger sin kontrakt

Landevej

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenOptakt: Vuelta a Castilla y Leon

Landevej

Optakt: Tour de l’Ain

Landevej

Annonce

ANNONCE