Prøv vores nye app

EKSKLUSIVT INTERVIEW

Succesfuldt DCU-hold går efter at blive kontinentalhold i 2025
02. december 2023 19:40Foto: Team Give Elementer
af Rasmus Troldborg

Efter nogle stærke år som DCU-hold håber Team Give Elementer, at de inden for de næste par år kan tage skridtet op og blive et kontinentalhold. Det fortæller holdets sportsdirektør, Henrik Nielsen, til Feltet.dk.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det har været en sæson over det forventelige for det danske DCU-hold Team Give Elementer. Holdet, som blev dannet i 2020 med udgangspunkt i Give Cykelklub, har overgået de optimistiske forventninger, de selv satte inden sæsonen startede.

 

De gode resultater betyder, at holdet ser positivt frem mod deres langsigtede mål, som er snart at kunne rykke op og blive et kontinentalhold. Det fortæller sportsdirektør Henrik Nielsen i et interview med Feltet.dk

 

”Vi havde en teampræsentation i marts måned, hvor jeg kom til at fortælle forsamlingen, at vi skulle have ti podieplaceringer. Det var måske ikke alle som tænkte, at det var lige der, hvor vi var, men det har sæsonen vist, at det var vi. Vi har fået en masse podieplaceringer og top-10’ere.”

 

Læs også
Ni danskere til start i stjernespækket Paris-Nice

 

Team Give Elementer ramte de ti podieplaceringer og hentede sejre ved pinsecuppen i Randers og Vejle CK, som blev hentet hjem af henholdsvis Jacob Schebye og Mads Søgaard Mondrup. Førstnævnte kørte sig også til en fjerdeplads ved UCI-løbet Sundvolden GP i Norge, og han repræsenterede også holdet fra Give ved PostNord Danmark Rundt, hvor han kørte på landsholdet.

 

”Det har været en ovenud god sæson. Og det er jo kun vores fjerde sæson. Så vi synes, at vi trapper op hele tiden. Det er jo selvfølgelig ikke nemt at måle på. Men vi kan kigge på statistikkerne.  Og de taler jo i hvert fald et tydeligt sprog. Vi har som målsætning at være blandt de bedste DCU-hold og så måske drille nogle af kontiholdene, og det syntes vi, at vi har gjort i år,” fortæller Nielsen.

 

Kan snart blive et kontinentalhold

Med de forbedrede resultater kommer også større forventninger. Som et af de bedste DCU-hold er der kun en vej frem, hvis man vil blive større og mere succesfuldt, og den udfordring er Team Give Elementer klar til.

Annonce

 

”Man vil jo altid gerne vokse med opgaven. Og man vil altid gerne flytte sig i forhold til de mål, vi har. Det er en ongoing proces. Det er ingen hemmelighed, at vi på sigt godt kunne tænke os at være et kontinentalhold. Og det kommer måske også før mange regner med det,” siger Nielsen og fortsætter.

 

”Det er klart, at der er noget økonomi, som skal på plads. Vi har ikke en så bred organisation bag. Vi er nogle stykker, som bruger mange timer på det. Så det skal selvfølgelig bygges ud. Men vi går efter at være konti på sigt.”

 

Artiklen fortsætter under billedet.

Ved DM i linjeløb havde Team Give Elementer 11 ryttere til start. Et topresultat udeblev dog, da Jacob Schebye endte som bedst placerede Give-rytter. Han blev nummer 37. Foto: Dorte Adelfred

 

Forhåbningerne om at blive et kontinentalhold har hele tiden været noget, som har været i tankerne.

 

”Fra dag et, for fire år siden, lavede vi en fem-års plan. Og der hed det, at i 2024, 2025 eller måske endda i 2023 skulle vi arbejde seriøst på at finde sponsorer, som ville være med til at realisere det. Der er i hvert fald noget, der tyder på, at vi kan finde nogle samarbejdspartnere. Så er det så spørgsmålet, om det kan dække det, det koster at blive et kontihold.”

 

Siden 2020 har Give Elementer være navnesponsorer for det relativt unge danske hold, og det er derfor anden omgang af de to aftaler, som der blev taget hul på i ved starten af denne sæson.

 

Læs også
Asgreens ”bedste vinter i karrieren” giver tro: Har jo gjort det før

 

”Vi vil jo gerne finde nogle sponsorer, som hænger ved i længere tid, så vi slipper for at skulle rende efter penge hvert eneste år, det bliver for hårdt. Vi har været møghamrende heldige og har lavet to treårs-aftaler med Give Elementer. Det betyder, at vi har haft et fundament de første seks år. Så hvis det lykkes med økonomien, så tror jeg på, at vi meget snart vil være et kontihold.”

 

Kunne det være i 2025?

 

”Kunne det ske, så vil det være rigtig dejligt. Og jeg tror, at det er realistisk. Fra 2025 er drømmen i hvert fald, at vi er så tæt på, som vi overhovedet kan komme.”

 

Har I været ude og snakke med potentielle sponsorer?

Annonce

 

”Ja, det har vi. Vi har sat gang i den proces, og det har også været luftet lidt hist og her… Altså, det har ikke været noget hemmeligt, fordi det har været en del af vores langsigtede plan, at vi ville arbejde hen i den retning."

 

”Men fra at have det på en langsigtet plan, og så konkret gå ud og spørge nogen, om de vil smide X antal penge. Og så de siger, ja. Det er noget, vi skal ud at finde for, at det kan realiseres. Så kan det godt være, at første år bliver lidt på et lavt budget.”

 

Det lave budget er dog ikke et problem, som holdet fra Give ser opgivende på.

 

”Men altså, omvendt, så startede vi også sådan. Da vi startede som DCU-hold, havde vi formentlig også det laveste budget. Hvor vi er nu, der har vi jo mangedoblet vores budget. Og cykler har vi sådan set styr på. Så det vokser hele tiden. Men vi tager de skridt, der skal til for, at det bliver godt. Og så ser vi hellere, at det tager et halvt år længere end, at vi gør det for hurtigt. Det er jo en stor omvæltning for et lille hold, lige pludselig at skulle gå fra at være DCU-hold til et kontihold.”

 

Udskiftninger i truppen

De gode resultater, som gør holdet så fortrøstningsfulde for fremtiden, betyder dog også, at nogle af deres stærkeste ryttere, som har hentet flotte resultater, drager videre. Den føromtalte Schebye og Martin Szokody skifter begge til det nuværende kontinentalhold BHS - PL Beton Bornholm. Flere ryttere på holdet stopper også, men det betyder, at holdet har plads til at hente forstærkninger ind.

Annonce

 

Læs også
Stor dansk virksomhed går ind i cykelsporten - Ny sponsor i Giroen

 

”Kigger man på de to ryttere og kigger tilbage på året før, så har de bare udviklet sig. Martin (Szokody), som har været ved os i et par år, han er jo gået fra, at vi bare har haft ham på holdet, til at være en af de fem stærkeste i feltet herhjemme. Og Schebye. Altså, han kunne ikke komme på Bornholms hold sidste år. Så tager vi ham, og han får lov til at køre de cykelløb, han gerne vil. Så jeg tror på, at der skal nok være to nye, som gør det godt, eller tre på den sags skyld.”

 

Artiklen fortsætter under billedet.

Det er blevet til ti top 10-placeringer for Jacob Schebye i denne sæson. Foto: Dorte Adelfred

 

Fra næste sæson vil der være seks nye ryttere i truppen. Her er der især blevet satset på unge talenter, men en enkelt rutineret profil i Morten Gadgaard kommer også til holdet. De andre ryttere er er Asger Paaske Frederiksen, der kommer til fra Kolding BC, Oliver Mortensen, der har været et år i Italien og køre for Bialini Gomola CCN, og Lukas Østergaard, som er hentet op fra Gives ungdomshold. Daniel Brockhoff og Karl Lindegaard, som begge kommer til fra Team Vifra Kvickly Odder Junior, runder truppen af.

 

Hvor Team Give Elementer tidligere selv har været ude og skulle lede efter nye ryttere, har situationen i år været anderledes.

 

”Vi har jo haft mange ansøgninger om at komme på vores hold i år. Det har jo taget så lang tid at sortere, og der er nogle, der er blevet skuffede. Det har simpelthen været svært at vælge, og vi har faktisk ikke kontaktet nogen selv. Det er allesammen nogen, der har henvendt sig. Vi har sagt nej til rigtig mange. Ja. Jeg tror, vi snakker 20 ryttere eller sådan noget. Så det er uden at gøre noget som helst. Og det har vi det egentlig rigtig fint med.”

Annonce

 

Imponeret over rivaler

Selvom Henrik Nielsen er tilfreds med de ryttere, som er kommet ind, kigger han også misundeligt hen mod et andet DCU-hold, som er lykkedes med at hente større og mere rutinerede ryttere ind på holdet.

 

”Det kan godt være, hvis vi skal være konti, at vi måske skal opsøge lidt mere. Vi kan ikke være så heldige, som Team CO:PLAY Giant har været.”

 

Team CO:PLAY Giant kunne i sidste uge præsentere de to tidligere WorldTour-ryttere Frederik Rosenberg og Lasse Norman Leth. Og selvom Nielsen selvfølgelig er lidt misundelig på det københavnske hold, så er han også positiv over for udviklingen.

 

”Det har været et af de hold, som vi har konkurreret mod herhjemme, på den gode måde. Fordi vi er meget sammenlignelige med dem. Men jeg skal da lige love for... Det bliver sgu nok ikke hold-DM, vi kommer til at slå dem i,” siger Nielsen.

 

Læs også
Cavendish ser tilbage: Han var min største rival

 

”Men det kunne være fedt lige også at trække sådan en kanin op på et eller andet tidspunkt. Det må jeg sige, det kunne være rigtig fedt. Det under jeg dem sgu. De har gjort det kanongodt over CO:PLAY. Og kan de få to mand med til OL, det kunne være fuldstændig vanvittigt.”

Annonce

 

Rodenberg kørte på Giant-holdet tilbage i 2017, og Give-sportsdirektøren håber da også, at nogle af deres egne tidligere ryttere, måske vil kigge hjemad, når de kommer lidt op i årene.

 

”Jeg synes, det er rigtig godt, at de kommer til at køre på et DCU-hold. Ligesom for at sprede det lidt ud. Det synes jeg, det er rigtig fedt. Det må jeg sige, der er man misundelig. Det er jo ikke være nogen hemmelighed, men sådan er det. Det kan være det er os næste gang. Vi har et par Give-ryttere, som kører ude i det store udland. Og når de når en vis alder, kan det jo da være, at de kommer hjem igen på et eller andet niveau,” afslutter Nielsen.

INFO
Team Give Elementer
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Onsdag den 28. februar 2024

Landevej
Visma-rytter vinder kroatisk løb
Landevej
Cavendish ser tilbage: Han var min største rival
Landevej
Martinez reagerer på overlegen solo-sejr
Landevej
Tidligere toprytter om ung belgier: ”Weekendens mand”
Landevej
Thomas om Lefeveres udtalelser: Det var vanvittigt
Landevej
Franskmand fortsætter fornem form: Vinder solo i Laigueglia
Landevej
INEOS forlænger med guldfugl
Landevej
Stor dansk virksomhed går ind i cykelsporten - Ny sponsor i Giroen
Landevej
Minut for minut: Sådan vandt Frankrigs guldfugl solo
Landevej
Optakt: Trofeo Laigueglia
Landevej
Cecilie Uttrups hold kommer med nyt ovenpå Omloop-styrt
Landevej
Thomas, Tom og tidligere vinder: INEOS med spektakulært hold til Strade Bianche
Landevej
Ni danskere til start i stjernespækket Paris-Nice
Landevej
Fransk profil ude i flere uger
Landevej
Fransk legende hylder Visma: De laver et minimum af fejl
Landevej
Talentfuld UAE Tour-vinder vil være Grand Tour-kaptajn

Tirsdag den 27. februar 2024

Landevej
Skjelmose har Paris-Nice-planen klar: Her passer ruten mig godt
Landevej
Sarkastisk de Lie: Tak for det
Landevej
Lotto-boss melder klart ud om storfavorittens styrt: De begik en fejl
Landevej
Vinder første karrieresejr: Den var på ønskelisten
Landevej
Video i artiklenSe den dramatiske afslutning på det belgiske brostensløb

Annonce

Landevej
Stortalent blev toer: Jeg kan ikke lide den her type løb
Landevej
Belgisk klassikertalent vinder brostensløb - Storfavoritten udgik
Landevej
Tour de France-hold åbner op for konfliktramt Alaphilippe

Annonce

Landevej
Dansk Lotto-duo skal køre Strade Bianche
Udstyr og test
Test: POC Propel solbriller
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewOfficielt: Københavnsk cykelfusion ser dagens lys

Annonce

Landevej
Optakt: Le Samyn
Landevej
Tredje gang er lykkens gang: FDJ-rytter sejrer i Vallonien
Landevej
Cancellara analyserer: Visma kan ødelægge sig selv
Landevej
Kuss skal op mod Pogacar og andre stjerner i spansk etapeløb
Landevej
Italiensk etapeløb aflyst – Nye løb i støbeskeen
Cross
Disse crossryttere vandt flest præmiepenge: Se listen her
Landevej
Vingegaards åbningsløb vil have større status
Landevej
Søren Kragh springer belgierløb over
Landevej
Ny Quick Step-franskmand sammenlignes med stjerne
Landevej
Oversigt: Hele ni danskere kører løb i dag
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024

Mandag den 26. februar 2024

Landevej
Philipsen vil ikke kræve, at verdensmesteren skal levere ham i spurterne
Landevej
Nathan Van Hooydonck har fået særlig rolle hos Visma
Landevej
Oversigt: Se alle de nye trøjer til 2024
Landevej
Oversigt: Eksperten analyserer og vurderer
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansker drømmer stort på de belgiske brosten
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interview30-årig dansker er i sit livs form – nu står karrierens største løb for døren
Landevej
Pogacar får selskab af kæmpetalent i nyklassiker
Landevej
Vismas nyeste Grand Tour-håb: Vingegaard er den bedste læremester
Landevej
Tre danskere bekræftet til belgisk brostensløb
Landevej
Visma-sportsdirektør om supertalent: Sådan kommer han på Tour-holdet
Landevej
Kæmpetalent afslører: Kører kun to WorldTour-løb i år
Motion
Tour Transalp - Kør 15.000 højdemeter på 7 dage
Landevej
Pogacar klar til sæsonstart: Jeg kører efter sejren
Landevej
Visma-sportsdirektør storroser holdet efter succesweekend
Landevej
UCI tager bizar sag op: Mekaniker klædte sig ud som rytter
Landevej
Belgisk profil er blevet opereret i knæet for tredje gang
Landevej
UAE-chef reagerer på nedturen i hjemmebaneløbet
Landevej
Skjelmose skriver ny kontrakt
Landevej
Efter sejren i Kuurne: Her er van Aerts plan
Landevej
Deltag i Paris-Nice og Tirreno-Adriatico managerspillene
Motion
Få stor ruteinspiration i hele Danmark - og spar mange penge

Søndag den 25. februar 2024

Landevej
Voldsom vind kastede profil af cyklen – blev helt gennemblødt
Landevej
UAE overlistede Skjelmose og co.: Han var træt
Landevej
Philipsen forklarer, hvorfor han ikke spurtede om topplaceringer
Landevej
Fransk guldfugl forsikrer efter Vingegaard-duel: Ikke sidste gang
Landevej
Fænomen sad i ”usandsynlig” situation: Normalt ser man dem kun på tv
Landevej
Skjelmose påpeger mangel - dét er forklaringen
Landevej
Wellens så sandheden i øjnene: Få scenarier, hvor jeg kunne vinde
Landevej
Video i artiklenSe 22-årigt stjerneskud sætte konkurrenterne og sikre sejren
Landevej
Video i artiklenSe UAE-stjerner vinde foran Skjelmose
Landevej
Video i artiklenSe Van Aerts sikre Kuurne-triumf
Cross
Alpecin-rytter spurtbesejrer stjernerne i sæsonafslutningen
Landevej
Van Aert måtte angribe 21-årig: Han gjorde mig lidt nervøs
Landevej
Norsgaard kører top fem i klassiker
Landevej
Video i artiklenVanvittige Van Aert sikrer fejlfri Visma-weekend
Landevej
Video i artiklenSkjelmose i top fem i UAE-dobbeltsejr
Landevej
Èn ting ærgrer Vingegaard efter ny magtdemonstration: Det er en skam for løbet
Landevej
18-årig belgier sikrer sejren på hjemmebane
Landevej
Video i artiklenSe Vingegaards angreb i O Gran Camino
Landevej
Sådan sejrede Van Aert i Kuurne
VIS FLERE

Annonce