EKSKLUSIVT

Succesfuld U23-debut kom bag på Synch-Giant talent
16. september 2020 07:00Foto: Jesper Skovbølle
af Rasmus Brandt

Kasper Viberg Søgaard (Team Synch-Giant) kørte sig i weekenden til en flot niendeplads ved U23-DM. Det unge danske talent havde ellers ikke kørt i U23-klassen før, så succesen kom til stor overraskelse og glæde for ham selv og holdet.

Annonce

Kasper Viberg Søgaard (Team Synch-Giant) er ikke et navn mange kender, men måske kan han blive et fast bekendtskab i fremtiden.

 

Den unge teenage-rytter blev i weekenden nummer ni i sit første U23-Dm. Et resultat der var stort for danskeren og hans hold Team Synch-Giant.

 

Det fortæller han til Feltet.dk.

Radio Tour, sæson 2, afsnit 24: Tour-snak og Lance Armstrong og George Hincapie med på telefonen

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

”Jeg kom ind med feltet, og blev nummer seks i spurten. Det er helt vildt. Jeg er så glad! Det er mit første år som U23-rytter, for jeg fyldte 19 år i går, så at blive nummer ni er helt vildt!,” fortæller en glad Kasper Viberg Søgaard til Feltet.dk umiddelbart efter løbet.

 

Dermed slog den unge dansker, store talenter som Joshua Gudnitz (BHS-PL Beton Bornholm) og Jakob Egholm (Hagens Berman Axeon). Der i junior-årene var et niveau over Søgaard ifølge ham selv. Et niveau han matchede i weekenden.

 

Succesen kom i hus efter flot forarbejde fra holdet, inden Søgaard selv gjorde det færdigt i havnebyen Rødvig

Annonce

 

"Mine holdkammerater Magnus Henneberg og Andreas Lund Andresen fik mig placeret godt fremme på de små snørklede veje i finalen. Jeg skylder dem en stor tak," fortæller Søgaard om sine holdkammerater fra Synch-Giants indsats.

 

Ifølge den unge dansker var årets U23-Dm et rigtig hårdt væddeløb med fuld gas fra start og masser af vind, så resultatet kom på baggrund af hård kørsel og sidevinds-ræs.

 

”Der blev givet fuld skrald fra start, og så var det benhårdt udskilningsløb derfra. Vinden var hård, og feltet blev hele tiden strukket ud. Så det var ren overlevelse,” fortæller han, inden han konkluderer.

 

”Udover Elite-DM for et par uger siden er det her nok det hårdeste løb, jeg har kørt,” fortæller den Birkerød-baserede rytter, der blev en flot nummer 24 ved Elite-DM.

 

Udover de flotte præstationer ved DM vandt unge Søgaard også en etape i Randers Bike Week. Så alt i alt har det været en fantastisk genstart af sæsonen for ham.

Annonce

 

Nu er det dog uvist, hvordan sæsonen udvikler sig herfra, men den tidligere ABC-rytter er fortrøstningsfuld på egne vegne.

 

”Det er svært at vide, hvad der sker nu. Grundet Corona er der en del løb, der er aflyst, så lige nu ved jeg ikke, hvad jeg skal køre. Men jeg tror der kommer nogle løb i september-oktober,” slutter danskeren af, der endnu ikke ved, hvor han skal køre næste år.

 

En kontrakt for 2021-sæsonen burde de flotte resultater dog hjælpe en del på.

INFO
Team Synch - Giant
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenFavoritvurdering: Fredagens løb i Ungarn og Spanien

Landevej

Video i artiklenOptakt: 7. etape af Giro d’Italia

Landevej

Giro d'Italia-analyse: Fri for slovenske monstre

Landevej

Video i artiklenFølg fredagens tricky adriaterhavsetape i Giroen

Landevej

Video i artiklenPåkørt Giro-rytter: En lortefølelse

Landevej

Video i artiklenEfter rytterpåkørsel: Sportsdirektør smidt ud af Giroen

Landevej

Video i artiklenDansk Uno-X-rytter kolliderer med vagt

Landevej

Annonce