Stuyven trods nederlag: Glad for at afslutte sæsonen med finalekørsel
10. oktober 2021 20:15Foto: A.S.O./Gautier Demouveaux
af Marcus Bjelskou

Årets vinder af Milano-Sanemo fik sluttet sæsonen af på fornuftig vis med en hårdt tilkæmpet tredjeplads i Paris-Tours. 

Annonce

En enkelt sejr er nogle gange også nok.  

 

Det kunne tænkes, at belgiske Jasper Stuyven må konkludere i forhold til 2021-sæsonen. I hvert fald lykkedes det ikke for den 29-årige belgier at tilføje endnu en triumf til årets samling, udover sejren i den italienske forårsbebuder Milano-Sanremo.   

  

Sammen med sin franske angrebsmakker Arnaud Demare nåede han akkurat at hente udbruddet i da gens Paris-Tours kort før målstregen, hvor den hårdføre Demare viste sig hurtigst i spurten. 

 

Jasper Stuyven blev henvist til tredjepladsen i spurten, hvormed belgieren må indstille sig på slutte 2021 med en sidste podieplads. 

Stuyven vinder Milano-Sanremo – se afslutningen her

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

”I sidste ende er jeg glad for at afslutte sæsonen sådan her, med gode ben og en god finale. Selvfølgelig ville jeg elske at vende tilbage og ændre alle de nærmeste misser til sejre, men det er hvad det er” forklarede Jasper Stuyven til holdets hjemmeside.

 

”Jeg tror med Milano-Sanremo i lommen, og jeg var der altid hele sæsonen, for mig giver det en vis tilfredshed. Selvfølgelig vil jeg gerne vinde mere, men det er ikke så let, men det er rart i det mindste at få chancen for at kæmpe for det,” 

 

Trek-kaptajnen havde undervejs hjælp af blandt andre Jakob Egholm, Alexander Kamp og Alex Kirsch, men ifølge Stuyven missede holdet akkurat den store split halvejs i løbet.  

Annonce

 

”Gutterne missede den første split, hvor 34 ryttere slap fri, det var ikke en god situation for os, og det var lidt højt spil ikke at have flere der, da vi ramte de første grussektorer. Men det var rart at se, at de blev ved med at kæmpe og senere gjorde noget arbejde for at få mig i god stand til at gå igen. Vi klarede os godt til sidst; de gjorde tingene rigtigt og gjorde deres bedste for mig,”

 

I løbet af året blev Trek-rytteren også nummer fire i Flandern Rundt og samme placering fik han ved det nyligt afholdte verdensmesterskab i Belgien, der havde mål i hans hjemby Leuven. Desuden blev han nummer to på syvende etape af årets Tour de France, kun slået af slovenske Matej Mohorič. 

 

"Jeg ser frem til vinterpausen og holde fri fra cyklen," sluttede han.

 

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tempomaskine forlænger med WorldTour-hold

Landevej

Dansker forventer hård Tour: Ingen offdays

Landevej

Overblik: Sådan sluttede de danske herrer på verdensranglisten

Landevej

Tour-exit efter styrt: Nu forlader han WorldTour-hold

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Video i artiklenTour-arrangører pressede på for teknisk enkeltstart i København

Landevej

Ikke udgået siden 2018: Jeg er lidt af en løbsnarkoman

Landevej

Annonce

ANNONCE