Prøv vores nye app

EKSKLUSIVT INTERVIEW

Stortalent vil veksle stærkt forår til UCI-sejr i efteråret
28. juli 2021 16:00Foto: BHS-PL Beton Bornholm
af Andy Joachim Pedersen

BHS-PL Beton Bornholm-stortalentet Marcus Sander Hansen er midt i en sæson i den bedre ende, og den 20-årige dansker kan med stor tilfredshed se frem til anden halvdel af sæsonen, hvor han er inde i kampen om en plads til Tour de l’Avenir.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Hansen er netop hjemkommet fra Etoile d’Or, hvor han med U23-landsholdet var på jagt efter danske resultater. Den unge rytter viste sig frem med offensiv kørsel på flere etaper, og fik blandt andet en top-10-placering ud af de bestræbelser.

 

Selv er han godt tilfreds med takterne, for de kommer efter sommerperioden, hvor der nu skal bygges op.

 

Det fortæller han til Feltet.dk.

 

Læs også
Bora nærmer sig Visma-profil

 

”Det var et lidt spændende løb, for det var første gang tilbage efter DM til cykelløb. Efter DM havde jeg lige en lille uge uden cyklen for at få lidt ro på, og så var jeg i Sydfrankrig i et par uger for at træne en masse dernede,” siger Marcus Sander Hansen.

 

”Så havde jeg lige tilfældigvis et lille styrt i sidste træningspas inden Etoile d’Or, så jeg var lidt spændt på at se, om det havde en indvirkning på det, men det virkede til, at jeg bare havde fået nogle skræmmer, og så kunne jeg godt køre cykelløb,” siger han.

 

Løbet markerede starten på anden halvdel af sæsonen, og formen er bekræftet, det er den konklusion, han tager med sig fra det franske.

Annonce

 

”Det er selvfølgelig lidt en genopbygningsfase hen over sommeren, fordi man lige har holdt en pause, og derfor var det spændende. Det var fedt at få bekræftet, at der var godt niveau på, selvom man lige mangler spidsformen,” siger han.

 

”Det var generelt set fedt at køre med landsholdet der, hvor alle kørte stærkt. Der var bundniveau på hele holdet, man kører stærkt på enkeltstarten også, så det var fedt at køre det cykelløb der,” siger han.

 

Har kørt sig ind på U23-landsholdet
Inden sæsonstarten var Marcus Sander Hansen ikke en del af det U23-landshold, som han lige har været afsted med. Dengang drømte han om at køre sig til en plads blandt Anders Lunds unge udvalgte, og det er lykkes.

 

Etoile d’Or var det andet løb med landsholdet, eftersom han også har kørt med den danske trikot i Fredsløbet. Vejen dertil blev en række topresultater i danske A-løb, herunder en sejr i Lumsås foran Magnus Bak Klaris og Joshua Gudnitz, og Hansen er da også tilfreds med sin sæson indtil videre.

 

”Det er sådan set gået rigtig fint. Jeg vidste i hvert fald, at jeg havde lagt en rigtig god træningsmængde hen over vinteren, og jeg kunne også godt mærke, at der var sket en masse, og jeg var steppet et niveau op,” fortæller Hansen.

 

”Derfor havde jeg også forventninger om at kunne komme ind og lave resultater allerede fra starten af sæsonen, og det lykkedes sådan set også. Efter den første håndfuld løb, hvor jeg var i top-5 i en god række af dem, var det ligesom med et mål om at få sejren. Det lykkedes så, og så har det sådan set båret frugt,” siger han.

 

Læs også
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege

 

Det blev en naturlig effekt heraf, at han nu kan se frem til et løbsprogram med opgaver for både landsholdet og BHS-PL Beton Bornholm.

 

”Den dialog, jeg har haft med Anders Lund, har også båret frugt efterfølgende, så jeg nu står i truppen til U23-landsholdet. Vi har en god dialog om, hvilke cykelløb, jeg skal med til. Det er fedt at steppe op og blive en del af landsholdet, nu hvor jeg missede det sidste år,” fortæller han.

 

Marcus Sander Hansen øverst på podiet i Lumsås | Foto: BHS-PL Beton Bornholm.

 

Præstationerne i foråret har ligeledes givet yderligere ambitioner til den anden halvdel af sæsonen efter sommeren, hvor han nu håber, at det kan blive til en sejr i mere end et dansk A-løb.

Annonce

 

”Jeg har sgu egentlig været meget tilfreds med, hvad jeg har fået ud af det generelt set i sæsonen indtil videre. I forhold til de takter, jeg har vist, så håber jeg da, at jeg står på podiet eller måske endda øverst til UCI-løb i efteråret, for det føler jeg efterhånden, at niveauet er til,” siger han.

 

”Set i lyset af, hvordan forårssæsonen er gået, så tror jeg på, at det også kan blive en god efterårssæson.”

 

I spil til Tour de l’Avenir
Rundt om hjørnet venter et stort højdepunkt for det danske U23-landshold, når Tour de l’Avenir løber af stablen i august. Hvem Anders Lund tager med, er endnu uvist, men landstræneren arbejder naturligvis med en større gruppe af ryttere i bruttotruppen.

 

”Jeg har haft en dialog med Anders hen over sommeren om, at jeg måtte godt forberede mig til Tour de l’Avenir, uden at jeg er officielt udtaget, men at jeg godt måtte have det i tankerne,” fortæller Hansen om Lunds udmelding.

 

”Som det ser ud, så ligger jeg i en bruttotrup sammen med alle andre, der kan udtages. Det kommer til at ligge lige oveni både Danmark Rundt og Tour of Norway, så det vil sige, at hvis jeg skal med, så misser jeg de løb med BHS-PL Beton Bornholm,” siger han.

Annonce

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Skulle Lund få brug for Hansens kvaliteter i det franske etapeløb, har rytteren naturligvis opbakning fra sit bornholmske kontinentalhold, som vil skulle undgå en profil.

 

”Jeg har så haft en god dialog med holdet, som har forståelse for, at jeg godt må smutte til l’Avenir, hvis Anders beslutter sig for at tage mig med. Den periode med Danmark Rundt og Norge eller l’Avenir, den bliver den vigtige her i efteråret, som jeg kommer til at have meget fokus på,” siger han.

 

Kan det ende med en sejr i Frankrig, hvis han bliver udtaget? Det fik Marcus Sander Hansen ligeledes lov til at forholde sig til. Skulle han omvendt ende på BHS-PL Beton Bornholms startliste, så vil tilgangen skulle justeres en anelse.

 

”Jeg synes i hvert fald, at mit niveau i U23-løbene rækker til, at jeg godt kan tro på og gå efter en sejr på en etape i l’Avenir, hvis det er, at jeg skal med der. Det er svært at sige. Der er så mange muligheder, også i forhold til, hvordan det flasker sig,” siger han.

 

”Hvad jeg viste i Fredsløbet og i Etoile d’Or, så tror jeg på, at der godt kan komme nogle gode resultater, hvis jeg kommer med.”

Annonce

 

Marcus Sander Hansen blev ligeledes nummer to i licensløbet i Odsherred | Foto: BHS-PL Beton Bornholm.

 

U23-feltet er dog ikke det samme felt som det elitefelt, der starter i PostNord Danmark Rundt og Tour of Norway, og det skal respekteres.

 

Hvis det så omvendt er i Norge og Danmark, jeg skal gøre det godt i, så er det lidt et andet løb. Der kommer nogen af de helt store proffer hjem og sådan nogle ting, som jeg aldrig har prøvet at køre imod. Det bliver en anden målsætning, man kommer med der, hvis man skal køre det,” siger han.

 

Kan mærke en øget opmærksomhed
August er dog ikke den eneste måned, Marcus Sander Hansen kan se frem til. Mulighederne med landsholdet kan også byde sig i september, hvor pladser til EM og VM på U23-niveauet skal fordeles og tildeles. Om Hansen kan få en plads, afhænger af meget.

 

Læs også
Stjerner hylder danskere og nordmænd

 

”Det er et godt spørgsmål. Selvfølgelig er det en drøm at komme med til enten EM eller VM med U23-landsholdet, så det er helt sikkert noget, jeg kunne tænke mig at køre til en plads i ét af de løb. Det er svært at vurdere nu,” siger han.

Annonce

 

Det er dog endnu et mål, han kan notere sig på listen over ting, der kan opleves i de næste tre måneder, hvor mange løb ligger i en kompakt kalender.

 

”Det er selvfølgelig noget, jeg håber på, og jeg tror også på, at hvis det går godt i løbet af efteråret, at jeg godt kan køre mig til en plads. Intet er givet, så det er bare at give den fuld gas og se, om jeg kan komme med der til et mesterskab,” fortæller han.

 

Uafhængigt af, om det bliver til et EM, et VM eller ingen af delene, så er han sikker på løb allerede nu, ligesom et dansk mesterskab også lurer.

 

”I september er der også en række løb i både Norge og Danmark. Vi skulle gerne have en løbsweekend i Danmark med Bornholm, og der skulle også være et etapeløb udover Danmark Rundt og Norge, så det bliver tætpakket program.”

 

”Så er der helt op til oktober, hvor der forhåbentlig er U23-DM i starten af oktober,” siger han.

Annonce

 

Generelt er opmærksomheden på hans person øget. Det mærkes således, når han kører i feltet, hvor han ikke har samme frihed fra de andre holds øjne som før.

 

”Det synes jeg godt, at jeg kan mærke, at der er opstået interesse rundt omkring. Både fra de forskellige hold i Danmark, det virker til, at der er mange, der har lagt mærke til, at jeg kører stærkt. Der bliver snakket om, at jeg kører stærkt,” siger han.

 

”Det er noget, jeg har lagt mærke til i de sidste par løb op til DM, at jeg ikke bare kan køre. Folk kigger også på mig, når jeg rykker, og de vil gerne med. Der er nogle ting, jeg har lagt mærke til i forhold til, at jeg har kørt stærkt i starten af sæsonen,” fortæller han.

 

Det er dog ikke noget, der slår den 20-årige rytter ud, tværtimod. Muligheder findes, hvor der ledes efter dem, uanset hvilken situation man står i, og det vil Marcus Sander Hansen også kigge efter.

 

”Det må man tage med og prøve at lave noget andet i løbene, så man kan få noget ud af det,” siger han til slut.

Annonce

INFO
Marcus Sander Hansen
Nyheder Profil Resultater Statistik
BHS - PL Beton Bornholm
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Tour de l'Avenir
Nyheder Profil Resultater
PostNord Danmark Rundt
Nyheder Profil Resultater
Tour of Norway
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 18. april 2024

Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr
Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

Annonce

Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler
Landevej
Thomas er bedre inden Grand Tour-duel med Pogacar
Landevej
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling
Landevej
Skovbrand hærger kendt stigning
MTB
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
Bane
Danske top fem-placeringer afrunder OL-test

Søndag den 14. april 2024

Landevej
Airtox-sejr i Næstved
Landevej
Israelsk sejr og dansk top-10
Landevej
Hjemmebanesejr i Italien – dansker med fremme
Landevej
Wiebes reagerer på kæmpe bommert: Jeg kan sagtens være sur på mig selv
Landevej
Kamp skal køre sin anden Grand Tour
Landevej
ColoQuick tager stor triumf i Frankrig med kun to mand
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen af Amstel Gold Race 2024
Landevej
Van der Poel belyser ”vanskelig” situation
Landevej
Kæk Pidcock joker: Stort at vinde for anden gang
Landevej
Pidcock får sin Amstel-sejr i dramatisk finale
Landevej
Belgier sejrede foran Uttrups holdkammerat i Frankrig
Landevej
Video i artiklenMartinez fuldender flot FDJ-hattrick
VIS FLERE

Annonce