Stortalent træner bedre end forventet efter mareridtsstyrt
25. november 2020 15:00Foto: Sirotti
af Mathias Høj

Det så grimt ud, da Remco Evenepoel styrtede under årets Lombardiet Rundt. Nu er han ved at genfinde formen, og det går absolut i den rigtige retning.

Annonce

Remco Evenepoel er overrasket over, hvor godt han er kommet tilbage fra sit mareridtsstyrt under Lombardiet Rundt i august.

 

Det fortæller han i et Zoom-interview fra sit hotelværelse i Spanien ifølge Wielerflits.

 

I øjeblikket er det belgiske stortalent i gang med genoptræningen efter sit forfærdelige styrt i årets Lombardiet Rundt, hvor han på en nedkørsel røg ud over en bro og faldt flere meter ned. Han pådrog sig blandt andet et bækkenbrud og en lungekontusion, ligesom han også var få millimeter fra et liv i kørestol.

Remco Evenepoel styrter ud over bro i Lombardiet Rundt

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Heldigvis blev kørestolen ikke en realitet, hvorfor han nu er tilbage på cyklen i en tilstand, han ikke havde regnet med.

 

”Det går bedre, end jeg havde forventet. De første forventninger var, at jeg først nu var i stand til at træne på min cykel igen, men det skete allerede for en måned siden,” siger Evenepoel.

 

Trods de gode takter kan 20-årige Evenepoel stadig mærke nogle af konsekvenserne fra det voldsomme styrt, som ødelagde hele hans efterår.

Annonce

 

”Jeg har stadig lidt smerte i en muskel på indersiden af mit højre ben, der er forbundet med mit skamben. Heldigvis er det en muskel, som jeg ikke rigtig bruger, når jeg cykler. Til tider har jeg også smerter i min højre læg, som stadig føles en anelse stiv efter en hård træningstur.”

 

Styrtet tilbage i august betød naturligvis også en tur forbi hospitalet. Her var det belgiske stortalent sengeliggende i lang tid, og det medførte også et tab i muskelmasse og dermed også i vægt.

 

Efter de seneste ugers intensive genoptræning er Evenepoel så småt ved at få musklerne tilbage igen, og det sker samtidig med, at han er gået ned i vægt.

 

”Min vægt svinger i øjeblikket mellem 59 og 60 kilogram. Det er fire kilogram mindre end sidste år, hvorfor mit babyfedt er væk.”

 

I den kommende sæson trøner Evenepoel igen ud for Deceuninck-Quick Step, som han har kontraktudløb med i 2023. Det er endnu uvist, i hvilket løb han gør sæsondebut i 2021, men han nævner Valencia Rundt i februar som et godt bud.

Annonce

INFO
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Il Lombardia
Nyheder Profil Resultater
Volta a la Comunitat Valenciana
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Eksklusivt interviewOvervældet verdensmester: Det er ikke til at tro

Landevej

Eksklusivt interviewBlume om VM-oplevelse: Det er i en klasse for sig

Landevej

Eksklusivt interviewLarsen efter VM: En dag som jeg aldrig vil glemme

Landevej

Eksklusivt interviewVM-dansker: Træt af ikke at få mere ud af det

Landevej

Italiensk triumf: Sølvinderen fra EM erobrer VM-guldet

Landevej

Riwal tager ansvar i Bretagne - Dansker i udbrud

Landevej

Holdkammerat før VM: Pidcock trives under pres

Landevej

Annonce

ANNONCE