EKSKLUSIVT

Stortalent forlænger med ColoQuick efter stærk debutsæson
26. november 2020 09:00Foto: Team coloQuick
af Interview: Christian Frese. Artikel: Frederik Holst Pedersen

I sin første sæson som senior formåede stortalentet William Blume Levy at sikre sig to sejre i A-løb og en 12. plads ved senior DM. De flotte resultater kaster nu endnu et år på ColoQuick af sig, og Feltet.dk har taget en snak med den 19-årige rytter om den forgangne sæson og om de store drømme.

Annonce

Forud for denne sæson tog 19-årige William Blume Levy skridtet fra juniorrækken til seniorrækken, da han skiftede til ColoQuick.

 

Sæsonen blev som bekendt ramt af den internationale Covid-19-pandemi, og Levy måtte derfor vente helt til juni med at køre sit første seniorløb.

Herfra gik det dog hurtigt, og da det sidste løb var kørt den fjerde oktober, stod førsteårs-senioren tilbage med to sejre (2. etape af Randers Bike Week og Fri Bike Shop-løbet i Sønderborg) samt en imponerende 12. plads ved DM.

Det er også blandt disse resultater, at rytteren selv peger på sæsonens højdepunkt. 

 

”Det var nok mine to A-sejre. Men jeg var også ret godt tilfreds med mit elite-DM, hvor jeg kørte et ret godt cykelløb, men ikke rigtig fik noget resultat i sidste ende. Det var ikke helt det, som jeg havde håbet på, men jeg følte, at det var fedt, at jeg kunne køre med i fuld finale og sidde i den gruppe, som Asgreen og Kron kørte væk fra. Det var med de helt store kanoner. Det var noget af det fedeste i år,” lyder det fra Levy.

Danskernes cykelfremtid på World Touren – vi ser frem mod 2021

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

Selvom resultatet ved DM ikke var, hvad den unge rytter havde håbet på, så er han alligevel meget tilfreds med at kunne sidde med i finalen. Det var Levys første senior DM, og efterfølgende følte han sig godt tilpas med distancen.

At resultatet ikke blev som håbet er blot noget, som den unge rytter føler, at han kan lære af, og generelt gav DM Levy et stort selvtillidsboost.

 

Det er super fedt. Det er et godt sted at vise sig frem. Der er mange af de større hold, der kører løbet. Det bliver vist på TV. Det var super fedt,” siger ColoQuick-rytteren om oplevelsen ved DM i Middelfart.

 

2020 markerede for Blume Levy skridtet fra juniorrækken til seniorrækken, men på grund af Covid-19 har han stadig sit første internationale seniorløb til gode, men pandemien har måske også haft en positiv indvirkning på skridtet fra junior til senior.

Annonce

 

Jeg synes faktisk, at overgangen er kommet meget naturligt. Jeg tror, at pausen i foråret hjalp med, at man kunne udvikle sig endnu mere i det halve år og så være klar til sæsonstart,” forklarer Levy, der dog ærgrer sig over én ting.

 

”Jeg føler helt klart, at jeg har rykket mig. Jeg er bare ærgerlig over, at vi ikke har fået lov til at køre i udlandet,” siger han. 

 

Fart på udviklingen i 2020

2020-sæsonen nåede aldrig at komme i gang for William Blume Levy og resten af ColoQuick, før Covid-19 gjorde sit indtog i verden. Derfor har det også været en rodet første seniorsæson for Levy, der dog har fået det maksimale ud af sine 17 løbsdage.

 

Udviklingen er kommet hurtigt, og i sin første sæson har han ikke bare kunnet følge med i løbene, men også formået at tage to sejre. 

 

Levy fik det maksimale ud af nedlukningen og havde sit fokus på at lukke hullet op til de rutinerede ryttere.  

Annonce

 

”Jeg gik ind til det med en tanke om, at det måske var en mulighed for at lukke hullet op til de mere rutinerede og trænede A-ryttere. Jeg kunne komme ud at køre nogle længere ture og få noget god grundtræning,” lyder det fra Levy, inden han fortsætter:

 

”Jeg tog en pause, lige da det lukkede ned, og så gik jeg tilbage til vintertræningen og fik kørt en masse timer. Det gav pote, da sæsonen så startede igen, hvor jeg følte mig godt kørende lige fra starten,” siger han. 

 

Og godt kørende var han fra start. På sin blot fjerde løbsdag som senior kunne han den syvende august fejre sejren på anden etape af Randers Bike Week. 

 

Motivationen til træningen i foråret havde Levy heller ikke noget problem med at finde. 

 

”Jeg var super motiveret hele tiden. Jeg var bare virkelig fokuseret på at få min seniordebut. Det havde jeg set frem til i lang tid. Så jeg var ret motiveret hele vejen igennem. Jeg fik lagt en god plan med min træner, så det fungerede ret godt,” lyder det. 

Annonce

 

2020 har, på trods af den verdensomspændende pandemi, været et godt år for Levy, der mener, at han er blevet stærkere på alle punkter og har forbedret sig som cykelrytter helt generelt. 

 

Drømmen om WorldTouren

Ovenpå en virkelig stærk debutsæson var der ingen tvivl om, at Blume Levy nok skulle få en kontrakt for næste sæson også. 

 

ColoQuick blev holdet, der også i næste sæson får glæde af den 19-årige rytter. Levy var heller ikke i tvivl om, at ColoQuick er det rette sted at forberede sig på det næste skridt i karrieren.  

 

”Jeg har været super godt tilfreds med at køre på ColoQuick i år. Jeg synes, at de har håndteret tingene godt. Også som jeg havde forventet, da jeg skrev med dem sidste år. Så det var meget naturligt at forlænge med dem,” lyder det, inden han fortsætter:

 

”Jeg synes, at setup´et fungerer godt. Så jeg synes, at det er det rigtige sted at udvikle mig, så jeg kan være klar til at tage det næste step,” siger han. 

Annonce

 

Det næste step kunne være WorldTouren for Levy, der føler sig tættere på den, end han gjorde på samme tid sidste år. Han vil dog ikke tage springet for tidligt. 

 

”Nu må vi se, hvordan det går næste år. Men ambitionen er helt sikkert at få en WorldTour-kontrakt på et tidspunkt. Men det skal også være på det rigtige tidspunkt. Det kommer an på, hvordan det går næste år, og om jeg vil føle mig klar til det,” fortæller Levy, der fortsætter:

 

”Men jeg føler også, at jeg i hvert fald har behov for et år mere på kontinentalniveau. Også taget i betragtning af, at vi ikke har kørt så mange løb i år. Jeg har kun kørt 15-20 seniorløb,” siger Levy. 

 

Den jævnaldrende holdkammerat Frederik Wandahl skifter fra næste sæson ColoQuick ud med WorldTouren og Bora-Hansgrohe. Et skifte, der er med til at motivere Levy, som dermed kan se, at der ikke er langt op til WorldTouren.

 

En anden mulig vej mod cykelsportens top går igennem et ProTeam - En vej som Levy ikke vil udelukke, men han tror, at det er muligt at efterligne Wandahl og tage det direkte skridt til WorldTouren.

Annonce

 

Jeg tror, at det kommer meget an på mulighederne. Jeg tror helt klart, at det er muligt at tage steppet direkte til WorldTouren, som vi også har set, at flere har gjort, hvis den rigtige plan er der. Det er ikke noget, som jeg ved nu. Det må være op til, hvad der kommer af tilbud - hvis der kommer nogen,” svarer Blume Levy beskedent.

 

Målene i 2021-sæsonen: Flandern Rundt, VM og DM

Alle, der følger cykelsporten krydser fingre for, at næste sæson kommer til at forløbe mere normalt end 2020-sæsonen.

 

Selvom Levy har lagt et ekstra lag på sit niveau i denne sæson, går han stadig ind til næste sæson med målet om at forbedre sig og blive konkurrencedygtig i de store løb. 

 

”Jeg håber bare at kunne rykke mit niveau endnu et step, så jeg kan være med til at køre om de store løb, UCI-løbene. Jeg tror helt klart, at det er muligt, hvis jeg bare kan udvikle mig en lille smule,” lyder det. 


Sidste års vinder af Juniorudgaven af Flandern Rundt har også udset sig en række løb, som han ønsker at køre. 

 

"Jeg har udset mig flere af løbene med U23-landsholdet. Blandt andet Gent-Wevelgem og Flandern Rundt, som er Nations Cup-løb i starten af sæsonen. Det er løb, som jeg synes er ret fede. Jeg synes også, at VM i Flandern er ret spændende. Det er en rute, som jeg tror vil passe mig godt,” siger den unge rytter. 

Annonce

 

Også på dansk jord er der mål, og særligt ønsker den 19-årige ColoQuick-rytter at forbedre årets 12. plads ved DM. 

 

Det er også ved endagsløbene, at Levy håber på at kunne gøre sig gældende i fremtiden, og skal han drømme om, hvilke løb han gerne vil vinde på WorldTouren, kommer de helt store monumenter frem på nethinden. 

 

”Det er helt klart klassikerne, som jeg foretrækker. Det er de løb, som motiverer mig, og som jeg drømmer om. Løb som Flandern Rundt og Paris-Roubaix er helt klart den vej, som jeg gerne vil udvikle mig. Det er de løb, som jeg synes er fede. Jeg tror, at løbene passer godt til min ryttertype,” slutter Levy.

INFO
William Blume Levy
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Ærgerlige sølvvindere: Mærkeligt at være skuffet over sølv

Bane

Video i artiklenDet perfekte holdløb udeblev: Holm & Bay analyserer dansk nederlag

Video

Video i artiklenHolm & Bay: Tape-snakken har skabt for meget støj om de danske ryttere

Video

Video i artiklenSportschef: Vi er skuffede i dag, men klar i morgen

Video

Video i artiklenDet føles mærkeligt at være skuffet over sølv: Interview med slukørede danske ryttere

Video

Video i artiklenNej, nej nej! Polak og malay ramler sammen på banen

Video

Video i artiklenSølv til Danmark: Se de danske baneryttere modtage medaljer

Video

Annonce

ANNONCE