EKSKLUSIVT

Stortalent forlænger med ColoQuick efter stærk debutsæson
26. november 2020 09:00Foto: Team coloQuick
af Interview: Christian Frese. Artikel: Frederik Holst Pedersen

I sin første sæson som senior formåede stortalentet William Blume Levy at sikre sig to sejre i A-løb og en 12. plads ved senior DM. De flotte resultater kaster nu endnu et år på ColoQuick af sig, og Feltet.dk har taget en snak med den 19-årige rytter om den forgangne sæson og om de store drømme.

Danskernes cykelfremtid på World Touren – vi ser frem mod 2021

se mere cykling på

Forud for denne sæson tog 19-årige William Blume Levy skridtet fra juniorrækken til seniorrækken, da han skiftede til ColoQuick.

 

Sæsonen blev som bekendt ramt af den internationale Covid-19-pandemi, og Levy måtte derfor vente helt til juni med at køre sit første seniorløb.

Herfra gik det dog hurtigt, og da det sidste løb var kørt den fjerde oktober, stod førsteårs-senioren tilbage med to sejre (2. etape af Randers Bike Week og Fri Bike Shop-løbet i Sønderborg) samt en imponerende 12. plads ved DM.

Det er også blandt disse resultater, at rytteren selv peger på sæsonens højdepunkt. 

 

”Det var nok mine to A-sejre. Men jeg var også ret godt tilfreds med mit elite-DM, hvor jeg kørte et ret godt cykelløb, men ikke rigtig fik noget resultat i sidste ende. Det var ikke helt det, som jeg havde håbet på, men jeg følte, at det var fedt, at jeg kunne køre med i fuld finale og sidde i den gruppe, som Asgreen og Kron kørte væk fra. Det var med de helt store kanoner. Det var noget af det fedeste i år,” lyder det fra Levy.

 

Selvom resultatet ved DM ikke var, hvad den unge rytter havde håbet på, så er han alligevel meget tilfreds med at kunne sidde med i finalen. Det var Levys første senior DM, og efterfølgende følte han sig godt tilpas med distancen.

At resultatet ikke blev som håbet er blot noget, som den unge rytter føler, at han kan lære af, og generelt gav DM Levy et stort selvtillidsboost.

 

Det er super fedt. Det er et godt sted at vise sig frem. Der er mange af de større hold, der kører løbet. Det bliver vist på TV. Det var super fedt,” siger ColoQuick-rytteren om oplevelsen ved DM i Middelfart.

 

2020 markerede for Blume Levy skridtet fra juniorrækken til seniorrækken, men på grund af Covid-19 har han stadig sit første internationale seniorløb til gode, men pandemien har måske også haft en positiv indvirkning på skridtet fra junior til senior.

 

Jeg synes faktisk, at overgangen er kommet meget naturligt. Jeg tror, at pausen i foråret hjalp med, at man kunne udvikle sig endnu mere i det halve år og så være klar til sæsonstart,” forklarer Levy, der dog ærgrer sig over én ting.

 

”Jeg føler helt klart, at jeg har rykket mig. Jeg er bare ærgerlig over, at vi ikke har fået lov til at køre i udlandet,” siger han. 

 

Fart på udviklingen i 2020

2020-sæsonen nåede aldrig at komme i gang for William Blume Levy og resten af ColoQuick, før Covid-19 gjorde sit indtog i verden. Derfor har det også været en rodet første seniorsæson for Levy, der dog har fået det maksimale ud af sine 17 løbsdage.

 

Udviklingen er kommet hurtigt, og i sin første sæson har han ikke bare kunnet følge med i løbene, men også formået at tage to sejre. 

 

Levy fik det maksimale ud af nedlukningen og havde sit fokus på at lukke hullet op til de rutinerede ryttere.  

 

”Jeg gik ind til det med en tanke om, at det måske var en mulighed for at lukke hullet op til de mere rutinerede og trænede A-ryttere. Jeg kunne komme ud at køre nogle længere ture og få noget god grundtræning,” lyder det fra Levy, inden han fortsætter:

 

”Jeg tog en pause, lige da det lukkede ned, og så gik jeg tilbage til vintertræningen og fik kørt en masse timer. Det gav pote, da sæsonen så startede igen, hvor jeg følte mig godt kørende lige fra starten,” siger han. 

 

Og godt kørende var han fra start. På sin blot fjerde løbsdag som senior kunne han den syvende august fejre sejren på anden etape af Randers Bike Week. 

 

Motivationen til træningen i foråret havde Levy heller ikke noget problem med at finde. 

 

”Jeg var super motiveret hele tiden. Jeg var bare virkelig fokuseret på at få min seniordebut. Det havde jeg set frem til i lang tid. Så jeg var ret motiveret hele vejen igennem. Jeg fik lagt en god plan med min træner, så det fungerede ret godt,” lyder det. 

 

2020 har, på trods af den verdensomspændende pandemi, været et godt år for Levy, der mener, at han er blevet stærkere på alle punkter og har forbedret sig som cykelrytter helt generelt. 

 

Drømmen om WorldTouren

Ovenpå en virkelig stærk debutsæson var der ingen tvivl om, at Blume Levy nok skulle få en kontrakt for næste sæson også. 

 

ColoQuick blev holdet, der også i næste sæson får glæde af den 19-årige rytter. Levy var heller ikke i tvivl om, at ColoQuick er det rette sted at forberede sig på det næste skridt i karrieren.  

 

”Jeg har været super godt tilfreds med at køre på ColoQuick i år. Jeg synes, at de har håndteret tingene godt. Også som jeg havde forventet, da jeg skrev med dem sidste år. Så det var meget naturligt at forlænge med dem,” lyder det, inden han fortsætter:

 

”Jeg synes, at setup´et fungerer godt. Så jeg synes, at det er det rigtige sted at udvikle mig, så jeg kan være klar til at tage det næste step,” siger han. 

 

Det næste step kunne være WorldTouren for Levy, der føler sig tættere på den, end han gjorde på samme tid sidste år. Han vil dog ikke tage springet for tidligt. 

 

”Nu må vi se, hvordan det går næste år. Men ambitionen er helt sikkert at få en WorldTour-kontrakt på et tidspunkt. Men det skal også være på det rigtige tidspunkt. Det kommer an på, hvordan det går næste år, og om jeg vil føle mig klar til det,” fortæller Levy, der fortsætter:

 

”Men jeg føler også, at jeg i hvert fald har behov for et år mere på kontinentalniveau. Også taget i betragtning af, at vi ikke har kørt så mange løb i år. Jeg har kun kørt 15-20 seniorløb,” siger Levy. 

 

Den jævnaldrende holdkammerat Frederik Wandahl skifter fra næste sæson ColoQuick ud med WorldTouren og Bora-Hansgrohe. Et skifte, der er med til at motivere Levy, som dermed kan se, at der ikke er langt op til WorldTouren.

 

En anden mulig vej mod cykelsportens top går igennem et ProTeam - En vej som Levy ikke vil udelukke, men han tror, at det er muligt at efterligne Wandahl og tage det direkte skridt til WorldTouren.

 

Jeg tror, at det kommer meget an på mulighederne. Jeg tror helt klart, at det er muligt at tage steppet direkte til WorldTouren, som vi også har set, at flere har gjort, hvis den rigtige plan er der. Det er ikke noget, som jeg ved nu. Det må være op til, hvad der kommer af tilbud - hvis der kommer nogen,” svarer Blume Levy beskedent.

 

Målene i 2021-sæsonen: Flandern Rundt, VM og DM

Alle, der følger cykelsporten krydser fingre for, at næste sæson kommer til at forløbe mere normalt end 2020-sæsonen.

 

Selvom Levy har lagt et ekstra lag på sit niveau i denne sæson, går han stadig ind til næste sæson med målet om at forbedre sig og blive konkurrencedygtig i de store løb. 

 

”Jeg håber bare at kunne rykke mit niveau endnu et step, så jeg kan være med til at køre om de store løb, UCI-løbene. Jeg tror helt klart, at det er muligt, hvis jeg bare kan udvikle mig en lille smule,” lyder det. 


Sidste års vinder af Juniorudgaven af Flandern Rundt har også udset sig en række løb, som han ønsker at køre. 

 

"Jeg har udset mig flere af løbene med U23-landsholdet. Blandt andet Gent-Wevelgem og Flandern Rundt, som er Nations Cup-løb i starten af sæsonen. Det er løb, som jeg synes er ret fede. Jeg synes også, at VM i Flandern er ret spændende. Det er en rute, som jeg tror vil passe mig godt,” siger den unge rytter. 

 

Også på dansk jord er der mål, og særligt ønsker den 19-årige ColoQuick-rytter at forbedre årets 12. plads ved DM. 

 

Det er også ved endagsløbene, at Levy håber på at kunne gøre sig gældende i fremtiden, og skal han drømme om, hvilke løb han gerne vil vinde på WorldTouren, kommer de helt store monumenter frem på nethinden. 

 

”Det er helt klart klassikerne, som jeg foretrækker. Det er de løb, som motiverer mig, og som jeg drømmer om. Løb som Flandern Rundt og Paris-Roubaix er helt klart den vej, som jeg gerne vil udvikle mig. Det er de løb, som jeg synes er fede. Jeg tror, at løbene passer godt til min ryttertype,” slutter Levy.

INFO
William Blume Levy
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Norsgaard: Det er et kæmpe vendepunkt

Landevej

WorldTour-hold skriver under med ekspert fra Twitter

Landevej

Officielt: Dopinglæge ryger flere år i fængsel

Landevej

Video i artiklenJumbo-talent går i gult på kongeetape i New Zealand

Landevej

Video i artiklenGør dig klar til 2021 - kæmpe gennemgang af holdene

Landevej

Video i artiklenOpvarmning til 2021: Hvad kan vi forvente af EF Education-Nippo?

Landevej

Lampaert håber på klassiker-sejr i 2021

Landevej

Bernal: Giro d’Italia er førstevalget

Landevej

Simon Yates skal køre to Grand Tours

Landevej

Konkurrence: Vind klinger og smøremiddel fra CSN

Motion

Video i artiklenOpvarmning til 2021: Hvad kan vi forvente af Team BikeExchange?

Landevej

Vermote tager alene på træningslejr i jagten på en kontrakt

Landevej

Almeidas fokus er rettet mod Vueltaen

Landevej

Alaphilippe opsat på at køre Flandern Rundt

Landevej

Eksklusivt interviewNiklas Eg om unge danske løver: De skal nok kunne være med fra start

Landevej

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST
Test: Vintertøj fra Futurum

Udstyr og test

Eksklusivt interviewSelvsikker Skjelmose løfter sløret for 2021-programmet

Landevej

Feltet Femme: Oversigt

Landevej

Feltet Femme: Profiler uden for WorldTouren

Landevej

Eksklusivt interviewNyslået WorldTour-rytter var tæt på at stoppe

Landevej

Eksklusivt interviewMads P skal spurte i Touren ifølge Kim Andersen

Landevej

Video i artiklenStil spørgsmål til Feltet.dks ekspert

Landevej

Video i artiklenOpvarmning til 2021: Hvad kan vi forvente af Bahrain-Victorious?

Landevej

Oversigt: Resultater af 1. afdeling af Uno-X Cup

E-cykling

Pidcock drømmer om Roubaix og Vuelta-debut

Landevej

Eksklusivt interviewTobias Aagaard: Set-uppet er bare mega stort på Uno-X

Landevej

Italiensk ProTeam udtager holdet til sæsonens første løb

Landevej

Evenepoel kan ikke sætte dato på comeback

Landevej

Eksklusivt interviewOverbevisende Foldager efter sejr: Sad med en god følelse

E-cykling

Ung italiensk rytter kørt ned under træning

Landevej

Video i artiklenHolm sagde nej til 200.000 dollars og en kontrakt: Turde ikke tage afsted

Video

Jakobsen: Holdet er som en familie

Landevej

Androni Giocattoli-rytter tester positiv for Covid-19

Landevej

Cavendish: Jeg kan tilføre noget til holdet

Landevej

New Zealandsk banetalent sejrer efter udbrud i New Zealand Cycle Classic

Landevej

Video i artiklenVM-sølvvinderen viste klassen i vild PO-dominans

E-cykling

Video i artiklenOpvarmning til 2021: Hvad kan vi forvente af AG2R Citroën Team?

Landevej

Gense 1. afdeling af Uno-X Cup

E-cykling

Nibali skræddersyer 2021 efter OL

Landevej

Alaphilippe starter sæsonen i Frankrig

Landevej

Contador: Jeg er en født leder

Landevej

Lopéz misser Movistars første træningslejr

Landevej

Eksklusivt interviewStortalent og kulturbærer forlænger med Riwal Cycling Team

Landevej

Fugle på hjul - Nyt dansk gravel- og turcykel brand spreder vingerne

Motion

Spansk etapeløb overvejer udsættelse

Landevej

Søren Kragh: Kan stadig blive bedre

Landevej

Sagan forlanger undskyldning efter Tour-episode

Landevej

Video i artiklenHoldtidskørsel åbner årets første cykelløb

Landevej

Feltet Femme: Movistar Team

Landevej

Eksklusivt interviewMads P: Touren var ikke et must for mig

Landevej

Optakt: 1. afdeling af Uno-X Cup

E-cykling

Pirazzi vender tilbage til feltet efter fire års karantæne

Landevej

Trek-Segafredo-italiener går efter top fem i Vueltaen

Landevej

Video i artiklenOpvarmning til 2021: Hvad kan vi forvente af Lotto Soudal?

Landevej

Van der Poel træner i Spanien frem mod VM

Cross

Stuyven håber på klassikersejr til Mads P og sig selv

Landevej

Officielt: Riwal Cycling Team får hollandsk trio i 2021

Landevej

Gesink nyder at være i hjælperens rolle

Landevej

Medie: Vuelta a Murcia udsættes til maj

Landevej

Østrigsk dopingsynder idømt to års fængsel

Landevej

Uheldige Uran skaber ulykker i soveværelset

Landevej

USA udtager truppen til VM

Cross

Madiot: Vi skal ikke have fodboldagenter i cykling

Landevej

Video i artiklenRadio Tour, sæson 2, episode 35: Amerikansk cykelhistorie med René Wenzel

Video

Buchmann satser på Giro - Kelderman på Touren

Landevej

Endnu en sæsonåbner aflyst

Landevej

Video i artiklenOpvarmning til 2021: Hvad kan vi forvente af Movistar Team?

Landevej

Cykelløb og træningslejr i Spanien bliver Van Aerts VM-opskrift

Cross

Se Astanas nye, ternede trøje

Landevej

Ni-dobbelt verdensmester trækker stikket før OL

Bane

Job: Cykelsøgemaskinen Velomio.com søger sælger

Bane

Sagan er ikke sikker på Tour-deltagelse

Landevej

Froome vil stadig kæmpe med om sejren i GrandTours

Landevej

Van Aert efter sejr: Jeg har ikke sovet i seks nætter

Cross

Norman Hansen: Har aldrig kunnet forestille mig at sidde på et kontor

Landevej

Eksklusivt interviewAsgreen gennemgår sæsonmålene - Øjner VM

Landevej

Mads P skal køre Touren - Trek-Segafredo løfter sløret for sæsonen

Landevej

Overblik: Nationale mestre i cyklecross 2021

Cross

Feltet Femme: FDJ Nouvelle - Aquitaine Futuroscope

Landevej

Van Aert tager sit fjerde belgiske cross-mesterskab

Cross