EKSKLUSIVT

Stort interview: Tour-sejr med Pogacar, VM-skuffelse og nyt fokus
13. januar 2022 15:30Foto: UAE Team Emirates
af Christian Frese

Feltet.dk har talt med Mikkel Bjerg i forbindelse med UAE Team Emirates´ træningslejr i Spanien. I næste måned indleder den 23-årige dansker sin tredje sæson på et af WorldTourens absolutte storhold.

Annonce

Han kørte Giro d´Italia og opnåede to tredjepladser allerede i sin debutsæson på WorldTouren, og i 2021 tog Mikkel Bjerg så yderligere et skridt op ad karrierestigen.

 

På et stjernespækket UAE Team Emirates formåede den 23-årige dansker at køre sig til en startplads ved intet mindre end 11 WorldTour-løb, inklusive Flandern Rundt, Paris-Roubaix og Tour de France, hvor han var med til at hjælpe Tadej Pogacar frem til slovenerens anden sejr i træk.

 

”Det var en god sæson. Jeg synes, at jeg har forbedret mig på de parametre, jeg havde fokuseret på. Jeg synes, at jeg ramte den rigtig godt i Touren. Generelt ramte jeg formen på de tidspunkter, jeg skulle. Så det vil jeg tage med videre”, siger Bjerg til Feltet.dk og uddyber, hvorfor han er tilfreds med sit andet år på WorldTouren.

Mikkel Bjerg sætter bedste tid med 36:45

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

”Så længe holdet er glade, så er jeg glad. Vi vinder de løb, vi skal, primært på grund af Tadej, men jeg synes også, at jeg gør en god figur. Jeg gør mit job. Det er ikke, fordi det er mig, der er det svageste led. På de parametre, at vi vinder de løb, vi skal, så har hjælperytterne også gjort det rigtige stykke arbejde”.

 

Trods at have kørt adskillige af sportens største løb er Bjerg ikke meget i tvivl om, hvad han bedst husker sin cykelsæson 2021 for.

 

”Tour de France. For mig var det, det helt store. For det var det, som hele sæsonen var fokuseret op imod, for mig og for holdet. Så det var rigtig fedt at ramme formen der og føle, at man gjorde en forskel. Så det er helt sikkert også noget, jeg vil fokusere på i år”.

Annonce

 

Jagten på solosucces

Danskeren brugte langt hovedparten af 2021 i rollen som loyal hjælperytter. På enkeltstarterne fik den tidligere tredobbelte U23-verdensmester dog muligheden for at placere sit eget navn på toppen af resultatlisterne.

 

I sine ni opgør med uret sluttede Bjerg aldrig dårligere end nummer 25, men omvendt var danskeren heller aldrig hurtigste mand. Ved DM var Kasper Asgreen for stærk, mens det blev til en tredjeplads under UAE Tour, en fjerdeplads ved Tour de Pologne og en syvendeplads på 20. etape af Tour de France.

 

Resultater, som hverken får Bjerg til at juble eller bøje nakken.

 

”Mine personlige resultater har måske ikke være helt, som jeg drømmer om. Men jeg føler, at det er naturligt, at det ikke er blevet til det helt store endnu”.

 

”Hvorfor føler du det?”

Annonce

 

”Når man trækker feltet i halvdelen af Tour de France, så er det klart, at man ikke vinder den sidste enkeltstart. Så kan det godt være, at jeg gerne ville have kørt top tre i stedet for at blive nummer otte eller ni, eller hvad jeg endte med at blive. Men jeg synes egentlig, at resultaterne har afspejlet den indsats, jeg har lagt (som hjælperytter, red.). Det er ikke sådan, fordi jeg ikke kan forstå, hvorfor jeg ikke vinder, eller hvorfor den helt store sejr ikke er kommet endnu. Jeg tænker, at det nok skal komme”.

 


Mikkel Bjerg under den afsluttende enkeltstart af Tour de France 2021. Danskeren havde slidt og slæbt for Tadej Pogacar i de foregående tre uger, men formåede alligevel at blive nummer syv. Foto: Sirotti.

 

Efter sine stærke enkeltstarter i løbet af sommeren mødte Bjerg op til VM i Brügge med målsætningen om at køre top 10. Sådan skulle det ingenlunde gå.

 

”Den gik mig meget på, fordi jeg egentlig syntes, at jeg kørte et okay løb, men gik derfra med en lidt flad fornemmelse. At blive nummer 17 er sgu ikke så sjovt. Så ville jeg hellere have været hjemme og se det på TV for at være helt ærlig”, siger Bjerg med et grin.

 

”Problemet er også lidt, at man sætter sig op til VM og håber på, at man virkelig kan gøre en forskel og køre et godt resultat hjem. Så rammer det ekstra hårdt, når man så ikke leverer. Hvis du ikke præsterer på en etape i et etapeløb, så er der jo en dag efter. Nu havde jeg heldigvis team relay og linjeløbet at fokusere på efter enkeltstarten, så det var først, da jeg kom hjem, at det bundfældede sig. Så kom skuffelsen”.

Annonce

 

Søgen efter marginaler

På de 43,3 flade kilometer tabte Bjerg hele 2:16 til den guldvindende Filippo Ganna. En afstand, som danskeren dog ikke anser som det reelle styrkeforhold mellem ham og de bedste enkeltstartsryttere.

 

”Jeg tror bare, at sæsonen havde været lang for mig. Jeg havde ikke holdt de pauser, som jeg skulle i løbet af året. Så jeg tror, at jeg var lidt træt. Jeg kørte bare, med hvad jeg havde”.

 

I samme forbindelse erkender Bjerg, at han fortsat mangler lidt for at nå de bedste temporyttere i verden. Det ønsker han imidlertid at lave om på i 2022.

 

I år er enkeltstarten nemlig tilbage som hans primære udviklingsfokus.

 

”For mig personligt er det vigtigt, at jeg finder ud af, hvad jeg kan forbedre. Så det ikke rammer mig: ’Hov, hvad skete der, der?’. For det følte jeg lidt, at VM gjorde. Måske som det eneste løb i hele sæsonen”, forklarer Bjerg, der tror på sit potentiale til også at sejre på eliteniveau.

Annonce

 

”Der er selvfølgelig mange ting, man håber på vil være anderledes. Der er også stor forskel på at vinde og blive nummer to eller køre på podiet i UAE Tour-enkeltstarten og så vinde den. Så der er en masse små ting, som jeg føler, at hvis det hele går op i en højere enhed, så kommer jeg også ud på den anden side med flere sejre i bagagen”.

 

Og hvordan planlægger Bjerg så at bygge på sine enkeltstartsevner?

 

”Træningen skal ligge lidt op til noget af det, jeg var vant til førhen. Jeg vil prøve at holde mere styr på det, end jeg havde i år (2021, red.), hvor jeg fokuserede meget på at komme ned i vægt og være på højdetræningslejr. Der var ikke så meget tid til at komme ind og teste på banen eller køre en 20 kilometer enkeltstart til træning. Når jeg mødte op til løb, kørte jeg selvfølgelig, hvad jeg kunne, men det var ikke noget, jeg havde gjort så mange gange op til”.

 

”I de andre år var enkeltstart det eneste, jeg var god til. Jeg skal prøve at finde lidt tilbage til det”, slutter UAE-rytteren.

 

Du kan læse meget mere om Mikkel Bjerg i de kommende dage her på Feltet.dk, hvor danskeren blandt andet vil sætte ord på sine muligheder for genvalg til Tour de France.

Annonce

INFO
UAE Team Emirates
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: Trofeo Calvia

Landevej

Det helårlige managerspil åbnet - To forskellige spil i 2022

Landevej

Tv-oversigt for 2022 - Køb Discovery+

Landevej

Video i artiklenOpvarmning til 2022: Hvad kan vi forvente af INEOS Grenadiers?

Landevej

Bernals agent optimistisk trods voldsomt uheld: Han er mental stærk

Landevej

Video i artiklenGør dig klar til 2022 - kæmpe gennemgang af holdene

Landevej

Cort og Valgrens hold klar med ny og anderledes dragt

Landevej

Afstemning: Hvilken WorldTour-trikot er mest lirens?

Landevej

Nuyens modsiger Van Aerts-mobbeanklager: Forkerte oplysninger

Landevej

Eksklusivt interviewMagnus Cort - Hvad kan vi forvente i 2022?

Landevej

Flere danskere til start i spansk løbsserie

Landevej

Video i artiklenHvorfor er der så mange danske sportsdirektører i feltet? Thomas Bay kommer med sit bud her

Video

Afviser Alpecin-kontrakt: Zwift-fund vælger udviklingsholdet

Landevej

Efter bizart styrt: Italiensk profil ude i seks uger

Landevej

Feltet.dk styrker sine SOME-aktiviteter og investerer i fremtiden

Landevej

Qhubeka-boss: Vi vender tilbage

Landevej

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST
Medie: Bernal misser Tour de France efter voldsom ulykke

Landevej

Sygdommen rammer: Hollandske favoritter ude før VM

Cross

Spar 50% på vinter- og forårscykeltøj

Udstyr og test

(Opdateret) Bernal gennemgår succesfuld operation

Landevej

Wildcards uddelt: Flamsk klassiker offentliggør dette års holdliste

Landevej

To danskere på podiet i sydafrikansk triumf

E-cykling

Feltet Femme: Oversigt

Landevej

Feltet Femme: Liv Racing Xtra

Landevej

Sæsonstart udskudt: Profiler tester positiv

Landevej

Nibali debuterer i belgisk brostensløb - kører alle fem monumenter i 2022

Landevej

Endnu en stjerne ude: Belgisk VM-kandidat smittet

Cross

Den luxembourgske mester skriver lang kontrakt

Landevej

Eksklusivt interviewArrangør tordner mod DCU: Det er en katastrofe

Landevej

Test: Cannondale Scalpel HT Hi-MOD 1 2022

Udstyr og test

Publikumsfavorit klar igen efter skidt 2021: Var overtrænet

Landevej

Annonce

ANNONCE