Prøv vores nye app

EKSKLUSIVT INTERVIEW

Stort interview: 30-årig dansker styrer mod samlet sejr
14. juni 2020 09:00Privatfoto
af Christian Frese

Marie-Louise Hartz Krogager er med to afdelinger tilbage af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk godt på vej mod den samlede sejr. Vi har talt med den danske Team OCC-rytter om hendes forhold til cykling og kampen om topplaceringerne ved den store e-løbsserie.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Marie-Louise Hartz Krogager har med en sejr og i alt fire podieplaceringer været den dominerende skikkelse hos kvinderne ved Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk.

 

Vi har haft en længere snak med den 30-årige dansker, som først startede med at køre på racercykel i en alder af 26, men i de seneste to sæsoner har kørt for Ordrups elitehold Team OCC og nu har sat kursen mod den samlede sejr ved Uno-X Cuppen.

 

”Cykling betyder sindssygt meget. Jeg synes, at det er den fedeste sport. Man kan træne på så mange forskellige måder. Man kan både køre en social, hyggelig tur, træne hårdt med sine klubkammerater, køre kaffeture, træne indenfor og køre i skoven. Man kan også køre en tur alene og få renset tankerne. Jeg elsker cykling”, siger Hartz Krogager til Feltet.dk.

 

Læs også
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

 

Danskeren udnytter i høj grad sportens alsidighed, da hun nyder både at køre på landevej, cross, gravel og altså på Zwift. Alt sammen som led i en træningsplan, som hun forsøger at optimere.

 

”Jeg er ret seriøs. Jeg har en træner og prøver at følge hans programmer bedst muligt. Så træner jeg sammen med Ordrups licenshold, og så bruger jeg Zwift til at presse mig selv. Det har været rigtig godt henover vinteren. Jeg har kørt Zwift-træninger i de seneste to vintre”, forklarer Hartz Krogager.

 

OCC-rytteren blev introduceret til den virtuelle platform af nogle af Danmarks bedste kvindelige Zwiftere, Maria Høiriis og Louise Houbak, som Hartz Krogager begge har kørt med på Ordrups elitehold.

Annonce

 

Hartz Krogager valgte derfor at købe en hometrainer forud for forrige vinter og startede dernæst med at lave struktureret træning på Zwift. Det var dog ikke før 12 måneder senere, at danskeren kastede sig ud i de virtuelle cykelløb.

 

”Jeg synes, at det var så kedeligt at køre lange FTP-intervaller på 15 minutter. Så kunne man lige så godt finde et cykelløb, hvor man kunne få kørt de der FTP-intervaller og presse sig selv, samtidig med at det var lidt sjovere at jagte nogen i stedet for bare at køre alene”, siger hun og tilføjer:

 

”Det har bare været mega fedt, og så fandt jeg ud af, at I lavede den her serie, som var de første rigtige løb, som jeg kørte. Det har været super sjovt, og jeg kan mærke, at jeg er kommet i bedre form af at køre løbene”.

Artiklen fortsætter under billedet

Billede: Signe Koch
 

Beskeden fra mor og de fede cykelløb

Hartz Krogager havde forud for Uno-X Cuppens begyndelse kun kørt et par enkelte Zwift-løb, herunder to afdelinger af Feltet.dk Race Series i herrernes B-række, men dagen før 1. afdeling modtog hun en uventet besked fra et ellers personligt velkendt ansigt.  

 

”Min mor skrev til mig - jeg havde sagt, at jeg kedede mig lidt - at hun havde set jeres løbsserie, og om jeg ikke skulle køre den. Til det første løb havde jeg ikke helt sat mig ind i, hvordan det virkede med pointene. Det var ret nyt for mig med pointene undervejs. Jeg fik sat mig bedre ind i det efter det løb, så det har bare været super sjovt”, beskriver hun.

 

Den 30-årige danskers resultater afspejler da også fuld forståelse af løbets pointsystem, da hun efter en sjetteplads ved åbningsafdelingen har domineret de indlagte spurter og derved ikke er blevet dårligere end nummer tre (målt på point) ved et eneste af de følgende fem løb.

 

”Jeg har haft ret meget fokus på klassementet, men jeg vil jo gerne det hele. Det er svært bare at lade den være, når der kommer en spurt. Så bliver man lige nødt til at brænde et par tændstikker undervejs og gå efter en KOM hist og her også. Det giver jo point, og man har heller ikke lyst til bare at forære dem til nogen. Så selvom jeg også gerne vil vinde etapen til sidst, så tæller det hele. Det er jo det, som gør cykelløbene fede”.

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

Hartz Krogager fører dermed Uno-X Cuppens damerække suverænt, og hun understreger at have fundet løbenes natur særdeles underholdende.

 

”Det har været mega fedt, at det er forskellige ruter fra gang til gang. Flade løb, rullende bakker og det hårde bjergløb til sidst. Jeg synes, at de indlagte spurter undervejs gør, at løbet aldrig bliver kedeligt. Man sidder dybt koncentreret hele tiden for at se, hvad de andre laver”, siger hun og tilføjer:

 

”Man kan jo ikke læse folks ansigtsudtryk, som man kan på landevejen. Så man kan ikke se, om folk er pressede. Så man sidder bare og virkelig skal have is i maven, men samtidig hele tiden være klar til, at der sker et eller andet. Det er sindssygt sjovt, og det gør også, at løbet hele tiden udvikler sig, og at man skal koncentrere sig om at hænge på, fordi mister man det mindste, så er man jo bare sat. Så ved man godt, hvor hårdt det er at komme op igen”.

 

Den stærke dameklasse

I modsætningen til Feltet.dk Race Series har Uno-X Cup haft en reel kvinderække, hvor et par håndfulde af ryttere hver uge har udfordret hinanden, og Hartz Krogager fastslår, at de rene dameløb har været en sjovere oplevelse end at køre mod herrerne.

Annonce

 

”Det er virkelig godt, at der er indlagte point undervejs, fordi så sidder vi ikke 10-20 kvinder og bare venter på afgørelsen. Det gør, at det ikke betyder noget, hvor mange vi er, fordi det bliver spændende og sjovt, og der bliver kørt cykelløb hele vejen”, fortæller hun og uddyber:

 

”Så derfor synes jeg, at det er rigtig fedt at køre kvindeløbene, også selvom der måske har været lidt niveauforskel. Så har det været fedt, at der har været nogle stærke modstandere. Nu kom der nogle teams, og der bliver kørt taktisk. Det er super spændende”.

 

Tirsdagens 6. afdeling havde seriens hidtil stærkeste damefelt, da blandt andre Høiriis, den dobbelte svenske mester Cecilia Hansen og den tidligere Canyon SRAM-rytter Leah Thorvilson stillede til start.

 

Løbet blev da også et særdeles underholdende, hurtigt og selektivt et af slagsen, og Hartz Krogager håber på mere af det samme ved Uno-X Cuppens sidste to afdelinger.

 

”Jeg glæder mig helt vildt meget. Jeg synes, at det er super fedt, at der kommer nogle nye ryttere, også udenlandske ryttere. Også ryttere, som ikke rigtig kører efter klassementet, men kører efter det enkelte løb. Det giver en helt ny dynamik”, fortæller Hartz Krogager, som nyder den hårde konkurrence.

Annonce

 

Læs også
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg

 

”Det er fedt at køre mod nogle rigtig dygtige Zwift-kvinder. Det er jo det, som Zwift kan. Man kan samle forskellige, som man ikke lige ville køre mod på landevejen. Der kører man meget mod de samme. Her kommer der nogle nye at køre mod, så det er sjovt. Man kender heller ikke deres kørestil, så man ved ikke rigtig, hvordan det udvikler sig”.

 

Uno-X Cuppens sidste to løb udgøres af en flad rundstrækning i London og en bjergetape i Watopia. Der er i alt 105 point tilbage at køre om, men selvom hendes forspring til Fie Østerby på andenpladsen er på hele 84 point, så føler Hartz Krogager sig endnu ikke sikker på sejren.

 

”Jeg føler mig aldrig sikker på noget. Der kan ske alt muligt. Jeg har kørt et enkelt løb på bjergruten i lørdags, så jeg er ikke helt afskrækket af den. Men det bliver hårdt. Jeg tror, at det bliver to rigtig hårde løb. Det skal nok også blive hårdt på tirsdag, selvom det er et fladt løb”, siger hun og tilføjer:

 

”Jeg må bare gøre mit bedste og se, om det ikke er nok. Man ved jo heller ikke på forhånd, hvem der stiller op, så det kan blive mega spændende, hvis der kommer endnu flere stærke til start. Så kommer der en helt anden dynamik i løbet”.

 

Marie-Louise Hartz Krogager vandt i fjor sit første A-løb på landevejen og er blevet nummer 20 ved de seneste to danske mesterskaber, men i interviewet afviser danskeren, at hun går med drømme om at blive professionel.

Annonce

 

Kør eller se Uno-X Cup

Du kan køre mod eller se Marie-Louise Hartz Krogager, når det på tirsdag den 16. juni gælder 7. afdeling af Uno-X Cup. Du kan tilmelde dig løbet lige her.
 

Samtlige afdelinger af Uno-X Cuppen livestreames og kommenteres her på Feltet.dk, på vores Facebook-side samt på vores Youtube-kanal fra klokken 20.00.

 

Med fire styrkebaserede løbsklasser og en klasse forbeholdt kvinder appellerer Uno-X Cup til motionister på alle niveauer.

I livestreamet viser vi, foruden hele herrernes A-løb, afslutningerne fra samtlige løbsklasser. Desuden dækker vi alle seriens fem klasser med både løbsreferater og resultatartikler her på Feltet.dk. 

Du kan her læse alt om Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk.
 

Uno-X Cup er lavet i samarbejde med Feltet.dk og Danmarks Cykle Union samt sponsorerne EliteZakoboFusionSISTissotAmatonGarmin og P. O. Auto. 

Se den afsluttende kilometer af damernes 6. afdeling her

 

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Følg en onsdag med reducerede massespurter i Romandiet og Tyrkiet
Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie

Annonce

Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak

Annonce

Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt

Annonce

Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det

Annonce

Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt
Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
Landevej
Van der Poel fik "stof til eftertanke" i Liège
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars kraftfulde angreb på La Redoute
Landevej
Rørt Pogacar tog revanche med svigermor i tankerne
Landevej
Malmberg henter topresultat i Bosnien-Hercegovina
Landevej
Skjelmose: Dét kostede mig løbet
Landevej
Pogacar pulveriserer konkurrenterne med den perfekte opskrift
Landevej
Sådan var Pogacar atter suveræn
Landevej
Vidunderbarn fuldender UAE-dominans i tilbagevendt løb
Landevej
Jakobsen fremhæver dansk stortalent efter første dsm-triumf
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund hjælpe Jakobsen til sin første sejr i år
Landevej
Topplacering giver dansk avancement på sidstedagen
Landevej
Video i artiklenFabio Jakobsen overlegen i Tyrkiet
Landevej
Optakt: Liege-Bastogne-Liege
Landevej
Optakt: Giro della Romagna
Landevej
Fléche Wallonne-vinder håber at kunne holde fast i momentum i Liége
Landevej
Van der Poel skal køre Liége-Bastogne-Liége på ny cykel
Landevej
Optakt: 1. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Van Gils kom på podiet i Fléche Wallonne, og nu vil han gentage succesen i Liége
Landevej
Quick-Step-profil: Kan jeg redde vores forår?
Landevej
Her er startlisten til Liège-Bastogne-Liège 2024
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
EF-profil tror på podiet, men 'Pogacar er i en liga for sig'
Landevej
Pogacar er glad for, at han sprang stort forberedelsesløb over
Landevej
Alaphilippe: Min moral blev knust

Lørdag den 20. april 2024

Landevej
21-årig hollænder vinder i hjemmebaneløb
Landevej
Benoot: Vi var virkelig overraskede over det
Landevej
Bora-stjerne afslører stort mål: Det bliver episk
VIS FLERE

Annonce