Storebror Van der Poel: Ingen andre end Mathieu fortjente VM-trikoten
03. februar 2019 21:39 af Mathias Høj

Skuffelsen var tydelig hos David Van der Poel, der endte på en 20. plads ved søndagens VM i cyklecross, mens lillebror Mathieu som forventet tog VM-titlen for anden gang i karrieren. Storebror David var trods skuffelsen over sin egen præstation stolt af lillebror, som han mente var den eneste rytter, der fortjente at stå med regnbuestriberne i Bogense.

David Van der Poel kunne søndag se sin lillebror, Mathieu Van der Poel, blive kronet som verdensmester i danske Bogense. Storebror David kunne selvfølgelig glæde sig på lillebrors vegne, men den tre år ældre Van der Poel-udgave var ikke tilfreds med sin egen 20. plads.

 

”Jeg havde en mindre god dag, som jeg så ofte har haft i de sidste par uger og måneder. I øjeblikket er jeg selvfølgelig skuffet over min egen præstation, men hvis jeg stod her og Mathieu (Van der Poel, red.) ikke havde vundet, ville det have været dobbelt så skuffende,” forklarer David Van der Poel til det hollandske medie Wielerflits.

 

”Ingen andre end Mathieu fortjente VM-trikoten i år. At håndtere presset i løbet af de sidste måneder og så afslutte det på denne måde, er godt gået,” tilføjer storebror Van der Poel.

 

26-årige David Van der Poel har i år vist gode takter i den schweiziske løbserie EKZ CrossTour, som hollænderen vandt samlet efter at have vundet to af seriens i alt fire løb. Corendon Circus-rytteren kørte også flere top tre-placeringer hjem i løbet af sæsonen blandt andet i Gullegem samt ved GP Poprad.

DEL
DELTAG I DEBATTEN