Annonce

Stor WorldTour-deltagelse til årets Tour of the Alps
23. januar 2021 10:40Foto: Unipublic / Photogomez Sport
af Andreas Würtz Adamsen

Når årets udgave af Tour of the Alps køres, bliver det med hele 12 WorldTour hold til start. Dermed er der lagt op til en dyst blandt stjerner, hvor den forsvarende Giro d’Italia vinder sågar forventes at være iblandt. 

Masnada tager endnu en sejr, mens Sivakov vinder Tour of the Alps samlet

se mere cykling på

I 2020 led Tour of the Alps samme skæbne som så mange andre cykelløb. Det ellers efterhånden populære løb i det nordlige Italien måtte således aflyse på grund af COVID-19 pandemien. I år ser løbet dog ud til at tage revanche, da hele 12 WorldTour mandskaber vil være at finde til starten i Brixen - eller Bressanone som byen hedder på italiensk - den 19. april.

 

Blandt de 12 WorldTour mandskaber er Team INEOS Grenadiers, der dominerede løbet forrige år med tre etapesejre ud af fem mulige samt en første- og andenplads i det samlede klassement. Tao Geoghegan Hart stod for to af etapesejrene, og sidste år fulgte briten op på sin italienske succes ved at vinde Giro d’Italia:

 

”Jeg er spændt på at komme tilbage til Tour of the Alps på et tidspunkt i min karriere. Jeg vil gerne vinde det og slutte den cirkel,” udtaler Geoghegan Hart ifølge Cyclingnews.com.

 

Stjernespækket felt
Mens Geoghegan Hart muligvis er til start og vil være blandt favoritterne, kan han dog se frem til at skulle dyste med en række af cykelsportens helt store navne. Team BikeExchange forventes at have Simon Yates med, Trek-Segafredo vil antageligvis komme med Vincenzo Nibali, Thibaut Pinot må forventes at stå i spidsen for Groupama-FDJ, og både Astana og Bora-Hansgrohe må også forventes at komme med henholdsvis Aleksandr Vlasov og Emanuel Buchmann.

 

Foruden de seks ovennævnte WorldTour hold stiller også Israel-Start Up Nation, Qhubeka-Assos, Bahrain Victorious, UAE-Team Emirates, EF Education-Nippo, og Movistar til start. Det betyder også, at Chris Froome muligvis vil være blandt de startende ryttere.

 

De 716 bjergrige kilometer, fordelt på fem etaper, skal ligeledes også tilbagelægges af en række pro kontinental, der blandt andet inkluderer Eolo-Kometa, som de legendariske ryttere Ivan Basso og Alberto Contador står bag.

Annonce

 

Annonce

INFO
Tour of the Alps
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenInterview med Ballerini efter sejr

Video

Honoré med fjerdeplads i flot sejr til Gaudu

Landevej

Video i artiklenBallerini vinder suverænt Omloop Het Nieuwsblad

Video

Ballerini uslåelig i spurten efter skuffende dansk Omloop

Landevej

Video i artiklenMoscon kører den hårdt fra front på Kappelmuur

Video

Video i artiklenStort styrt i Belgien

Video

Historisk: Skjelmose smadrer dansk WorldTour-rekord

Landevej

Annonce