Blev smidt ud af Flandern for at kaste flaske til børn: Han er blevet et offer
05. april 2021 11:46Foto: Vincent Curutchet
af Emil Ipsen

Den mangeårige WorldTour-rytter Michael Schär og den kvindelige rytter Letizia Borghezi blev begge smidt ud af Flandern Rundt for at kaste en flaske udenfor løbets affaldszoner, men efter løbet er der ikke meget forståelse for den beslutning.

Annonce

Michael Schär og Letizia Borghezi blev begge smidt ud af Flandern Rundt efter at have kastet sin vandflaske til nogle fans, der stod ved vejen.

 

Den nye regel om ikke at kaste med vandflasker uden for affaldszonerne er en del af en ny pakke med sikkerhedsforanstaltninger, der blev rullet ud af UCI i foråret, og som også inkluderer et forbud mod "super-tuck."

 

Michael Schär var den første til at blive smidt ud af et løb efter denne regelændring, da han kastede sin flaske til en lille gruppe mennesker ved vejen. 
 

"Det er ren refleks, at han gør det. Han ser børnene og tænker: Jeg vil kaste den til dem. Så skifter han mening, men det er allerede forsent," udtaler den belgisk cykelekspert Michel Wuyts om episoden til Sporza. 

Michael Schär bliver smidt ud for flaskekast

KØB ADGANG: SE ALLE DE STØRSTE CYKELLØB PÅ

 

Den tidligere hollandske cykelrytter Bram Tankink, har svært ved at forstå udelukkelsen. 

"Han er blevet et offer for UCI, som ønsker at sætte et godt eksempel," udtaler den tidligere temporytter. 

 

"De vandflasker, som løbsvagterne samler op lægges i en skraldespand, men hvis de går til en fan, vil de nyde det i lang tid, især børn. De bliver fans for livet," supplerer han. 

 

Michel Wuyts synes især, at indkøringsperioden har manglet, det er en hård straf, som kunne været blevet håndteret anderledes af UCI, men han mener også, at rytterne samtidig har et ansvar for at følge de gældende regler, da det var meldt ud inden løbet, at en overtrædelse kunne resultere i en diskvalifikation.


"Arbejd først med gule kort og giv dem et par måneder til at lære det. Derefter skal det så være helt ude. På den anden side: Rytterne blev jo underrettet," udtaler Michel Wuyts.  

Annonce

 

Frygt for udelukkelse af kvindernes vinder

Vinderen af kvindernes version af Flandern Rundt - Annemiek van Vleuten, frygtede flere også var i risiko for at blive smidt ud efter at have kastet en flaske med 43 kilometer til mål. 

 

"Så vidt jeg ved, har jeg smidt min vandflaske til en holdmedarbejder hver gang (hvilket er tilladt)," udtaler den europæiske mester til Sporza.  

 

"Jeg så nogen i en blå jakke, men tilsyneladende havde jeg set det forkert, og det var ikke en fra vores hold. Det hele skete med lynets hastighed," supplerer hun om episoden. 

I dette tilfælde var UCI dog hurtigt ude at lukke sagen, da det pågældende kast stadig var i en godkendt distance til et løbets affaldszoner, hvilket de to ryttere Michael Schär og Letizia Borghezi ikke var lige så heldige med. De måtte derfor acceptere deres udelukkelse fra løbet.

 

Annonce

INFO
UCI
Nyheder
Annemiek van Vleuten
Nyheder Profil Resultater Statistik
Ronde van Vlaanderen
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Eksklusivt interviewRiwal-hollænder med store GP Herning-ambitioner

Landevej

Norsk succeshold trækker sig fra Alpe-løb

Landevej

Video i artiklenPogacar inden åbent Fléche Wallone: Mur de Huy er unik

Landevej

Optakt: 3. etape af Tour of the Alps

Landevej

Video i artiklenOptakt: Fleche Wallonne

Landevej

Video i artiklenFølg en travl onsdag med bjerge og ardennerklassiker

Landevej

Eksklusivt interviewDansk stortalent tæt på tyrkisk sejr: Jeg bliver måske lidt ivrig

Landevej

Annonce