Prøv vores nye app
Stor dansk pointhøst ved UCI-aften i Ballerup
01. december 2023 11:00Foto: Feltet.dk
af Philip Jensen

Landsholdsrytterne Theodor Storm, Niklas Larsen, Frederik Rodenberg, Tobias Aagaard Hansen og Carl-Frederik Bévort var alle klar til at kæmpe om vigtige UCI-point, da Ole Ritters Æresløb blev kørt torsdag aften i Ballerup Super Arena.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Løbet, arrangeret af DBC og navngivet til ære for en af dansk cyklings pionerer Ole Ritter, havde tiltrukket en stor del af den danske elite til de skrå brædder i Ballerup Super Arena.

 

Der var også UCI-point på spil, som skal bruges for at sikre kvalifikation til det VM, der venter på hjemmebane i 2024.

 

Landsholdsrytterne leverede varen, under nøje iagttagelse af banelandstræner Casper Jørgensen, da Niklas Larsen indledte aftenen med at vinde scratch-løbet, der bød på en tæt duel mellem Larsen og Tobias Aagaard Hansen.

 

Læs også
Derfor skal Vingegaard ikke køre stort endagsløb

 

Aagaard tog imidlertid revanche i aftenens næste disciplin, da han vandt udskilningsløbet, som er samme disciplin, han i 2020 blev junioreuropamester i.

 

Aftenens hovedattraktion var dog det afsluttende parløb over 160 omgange, her vandt par nummer syv (Niklas Larsen og Tobias Aagaard) suverænt, og de kronede dermed en flot aften med at tilføje en fælles sejr til de individuelle sejre, de havde hentet tidligere på aftenen.

 

Du kan i det følgende læse et udførligt referat af aftenens tre løb.

Annonce

 

Løbsreferat

Landsholdsrytterne Theodor Storm, Niklas Larsen, Frederik Rodenberg, Tobias Aagaard Hansen og Carl-Frederik Bévort var alle klar til at kæmpe om vigtige UCI-point i alle aftenens tre discipliner. UCI-point er kvalificerende til VM på hjemmebane til næste år i netop Ballerup Super Arena.

 

Derudover dryssede Julius Johansen WorldTour-stjernestøv over feltet, der også havde den kommende professionelle på Uno-X Rasmus Bøgh Wallin til start.

 

Ole Ritters Æresløb blev indledt med et scratch-løb, hvor første rytter over målstregen, efter de 60 omgange, sejrer. Løbet begyndte afventende, men med 43 omgange igen satte Niklas Larsen farten op i fronten af feltet. Det var Julius Johansen nødt til at reagere på, og han indledte derfor forfølgelsen.

 

Da afstanden op til frontgruppen var blevet så lille, at det var muligt at springe op, udnyttede Theodor Storm muligheden til at angribe, og han fik Tobias Aagaard med på hjul. Den unge duo fik hul til feltet og lagde sig derfor i front af scratch-løbet. 

 

Med 24 omgange igen var duoen hentet, men Tobias Aagaard insisterede og med cirka 20 omgange resterende, havde han et forspring til feltet svarende til en langside.

 

Med 14 omgange tilbage opgav Aagaard dog foretagendet, og han blev derfor hentet af feltet. Med 10 omgange til sidste passage af målstregen var feltet reduceret til 8 mand, der skulle kæmpe om sejren.

 

Læs også
Optakt: Omloop Het Nieuwsblad

 

Julius Johansen ønskede at komme spurten i forkøbet og med seks omgange tilbage, angreb han. Carl-Frederik Bévort vidste dog, at han ikke skulle give den stærke Intermarche-Circus-Wanty-rytter fem meter, og hentede ham derfor ind.

 

Da Johansen var hentet, kørte Niklas Larsen kontra, og han gik ind på sidste omgang alene i front, men Tobias Aagaard viste sig imponerende stærk, da han formåede at presse Larsen så meget, at det var få centimeter, der adskilte de to landsholdsryttere på målstregen. 

 

Larsen formåede dog at holde Aagaard bag sig, og indledte derfor aftenen med en sejr i scratch-løbet foran Tobias Aagaard. Tredjepladsen tog tyske Max-David Briese sig af.

 

Tæt duel afgjorde udskilningsløbet

Herefter bød aftenen på et udskilningsløb med udskilning hver anden omgang. Det var tydeligt, at der var meget på spil, da koncentrationen og alvoren stod manet i rytternes ansigter, da de linede op til start langs banden.

Annonce

 

De danske mestre i parløb, Tobias Kongstd og Rasmus Bøgh Wallin var blandt de tre først udskilte ryttere, og dermed kunne de gemme kræfterne til aftenens dessert, det 160 omgange lange parløb.

 

Niklas Larsen, Frederik Rodenberg og Carl-Frederik Bévort tog ingen chancer i første del af løbet, da de holdt sig i fronten af feltet lige indtil, der var 10 ryttere tilbage på banen. Her måtte Niklas Larsen se sig udskilt, da han ikke formåede at komme forbi på de sidste meter. Fire omgange senere blev også Bévort udskilt.

 

Med tre ryttere tilbage på banen skulle løbet afgøres mellem Julius Johansen, Tobias Aagaard og norske Karsten Feldmann. 

 

Først blev Johansen udskilt, og dermed blev det til en norsk-dansk sprinterduel, hvor den tidligere junioreuropamester i disciplinen Tobias Aagaard holdte Feldmann oppe i banen, men den gæve nordmand angreb kort før, de kørte ud på sidste omgang.

 

Nordmanden fik et pænt hul, men Aagaard fremviste sin hurtighed, da han formåede at gøre, hvad han ikke kunne i scratch-løbet, nemlig gå forbi sin modstander på de sidste meter.

Annonce

 

Læs også
Ny mand i førertrøjen roser Mikkel Bjerg

 

Tobias Aaggard kunne derfor lade sig hylde af de fremmødte i Ballerup Super Arena som vinder af udskilningsløbet foran Karsten Feldmann på andenpladsen og Julius Johansen på tredjepladsen.

 

Aagaard tankede med sin sejr vigtige UCI-point, da han med garanti har ambitioner om at revanchere sin 23. plads ved dette års VM, når Ballerup Super Arena danner ramme om VM til oktober 2024.

 

Spurtpræget parløb, der blev domineret af par nummer syv

Det afsluttende 160 omgange lange parløb skulle naturligvis skydes i gang af manden, som løbet er opkaldt efter, den tredobbelte Giro d’Italia etapevinder, tidligere timeverdensrekordholder og stor legende i dansk cykelsport: Ole Ritter. Vinderen af det københavnske seksdagesløb anno 1977 underholdte også publikum med et par gode historier fra sine velmagtsdage på de europæiske velodromer. 

 

Nutidens ryttere formåede i den grad at gøre Ole Ritter ære, da løbet blev indledt i en rasende fart. Frederik Rodenberg (par nummer seks) vandt første spurt med 150 omgange tilbage af løbet.

 

Niklas Larsen og Tobias Aagaard udgjorde par nummer syv, da Theodor Storm ikke var i stand til at køre parløbet. Syverne viste dannebrog flot frem, da Niklas Larsen vandt spurten med 140 omgange resterende. I det hele taget ønskede par nummer syv at mørne konkurrenterne, da de satte et højt tempo i fronten af feltet.

Annonce

 

Julius Johansen (par nummer ni) viste sig også godt kørende, da han tog sejren i spurt nummer tre, herefter lagde par nummer seks (Bévort og Rodenberg) sig front, da de vandt den fjerde spurt. 

 

Med 110 omgange resterende vandt par nummer syv spurten og bragte sig op på siden af par nummer seks. Det tydede derfor på, at løbet ville blive en duel mellem de fire landsholdsryttere.

 

Tobias Aagaard tog sejren i spurten med 80 omgange tilbage, og halvvejs i løbet bragte par nummer syv sig dermed i front med tre point ned til par nummer seks. Herfra blev løbet en ensidig affære.

 

Par nummer syv begyndte at trække fra, da de med 60 omgange igen havde udbygget forspringet til andenpladsen, så det var på hele 11 point. 

 

Læs også
Storfavorit udgår i australsk triumf - Bjerg viste storform

 

Med 45 omgange resterende angreb Julius Johansen (par nummer ni), og han fik hul til feltet. Tobias Aagaard satte dog efter, og Frederik Rodenberg fik meget travlt med at komme ind på hjul af landsholdskammeraten.

Annonce

 

Larsen kørte forbi Johansen, og han holdt kæden stram, og derfor havde par nummer syv nu hul til feltet. Heldigvis for syverne, kunne de holde momentummet, eftersom de kunne få friske kræfter ind, da Larsen skiftede med Aagaard, som med 33 omgange igen havde over en halv bane ned til feltet.

 

Publikumsfavoritterne ville gerne hente pointene i spurten med 30 omgange tilbage, og de ventede derfor med at lukke den sidste del af hullet op til feltet. Kort efter spurten fik Aagaard kontakt med bagenden af feltet, og dermed kunne par nummer syv indkassere fem point for sejren i spurten og 20 point for den vundne omgang.

 

Med 20 omgange igen var der fortsat ikke den store spænding om sejren, da syverne havde en føring på 28 point. Med fire omgange tilbage åbnede Julius Johansen for sluserne frem mod sidste spurt, hvor der var 10 point på spil til vinderen.

 

Niklas Larsen fik dog brændt hele tændstikæsken af, da han åbnede for sluserne, farede forbi par nummer ni og tog andenpladsen i den sidste spurt efter par nummer otte (Anders Fynbo og Oscar Winkler), der var foran feltet. 

 

Par nummer syv (Niklas Larsen og Tobias Aagaard) vandt derfor parløbet foran par nummer seks (Carl-Frederik Bévort). Tredjepladsen tog par nummer tre (Gustav Wang og Rasmus Bøgh Wallin) sig af.

Annonce

INFO
DBC
Nyheder
DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Onsdag den 21. februar 2024

Landevej
Følg Vingegaards sæsondebut og det arabiske sprinterbrag
Landevej
Derfor skal Vingegaard ikke køre stort endagsløb
Landevej
Lidl-Trek sender stærkt hold til åbningsweekenden
Landevej
Pello Bilbao glæder sig til kongeetape: Passer mig bedre
Landevej
Ny mand i førertrøjen roser Mikkel Bjerg
Landevej
Flere danskere bekræftet til åbningsweekend
Landevej
Lørdag starter årets store cykeldyst! Er du klar!?
Landevej
Verdensmesteren forlænger med verdens bedste hold
Landevej
Endnu et WorldTour-hold udtager to danskere til åbningsweekend
Landevej
Holdlæge: Derfor udgik storfavoritten
Landevej
Vingegaard får hård modstand fra stjernespækket Ineos-hold
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewMangel på WorldTour-hold i årets Danmark Rundt, men arrangør er ”slet ikke nervøs for fremtiden”
Landevej
Video i artiklenSe O'Connor tage sejren i UAE Tour
Landevej
Alaphilippes kone reagerer efter Lefevere-angreb: Det er uacceptabelt
Landevej
21-årigt Soudal-talent sprinter sig til sejr
Landevej
O’Connor reagerer efter sejrsangreb: Var ved at blive sat af holdkammerat
Landevej
Storfavorit udgår i australsk triumf - Bjerg viste storform
Landevej
Video i artiklenStorfavorit udgår på bjergetape
Landevej
Bahrain Victorious med store ambitioner i åbningsweekend
Landevej
Optakt: 3. etape af UAE Tour
Landevej
Mads P. kopierer denne stjernes opskrift for klassikersucces
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk talent med klar ambition fik kontrakten i hus i 11. time
Landevej
UAE lovpriser amerikansk profil
Landevej
Lefevere pointerer trist Alaphilippe-deroute

Annonce

Landevej
Oversigt: Disse trupper er udtaget til Omloop Het Nieuwsblad
Motion
Få stor ruteinspiration i hele Danmark - og spar mange penge

Tirsdag den 20. februar 2024

Landevej
Eksplosiv franskmand misser ”uerstattelige løb” grundet manglende invitation

Annonce

Landevej
Se holdet her - Begge danskere er med, når EF stiller op til åbningsweekenden
Landevej
Tidligere verdensmester melder klar til vild sæsondebut
Landevej
Uttrup, Philipsen og Pedersen løber med fornem hæder
Landevej
Officielt: Disse klassikere skal FDJ-kaptajner køre
Landevej
Video i artiklenHer er ruten til PostNord Danmark Rundt med spektakulær start
Landevej
Se holdene til PostNord Danmark Rundt – to WorldTour-hold deltager
Landevej
Bora-stjerne tilbage i storform: Her er næste mål
Udstyr og test
Test: EKOI E-Lens
Landevej
Quick Step-boss: Alaphilippe og Asgreen får fuld frihed
Landevej
Norsk stjerne går efter klassementet
Landevej
Formstærk colombianer vinder i Rwanda
Landevej
Video i artiklenSe Mikkel Bjerg sætte toptid i UAE
Landevej
Sejrherre om UAE’s taktik: Det betalte sig vist
Landevej
UAE-fest på hjemmebanen - to danskere i top-10
Landevej
Blev båret i mål af holdkammerat: Vil stadig køre klassement
Landevej
Optakt: 2. etape af UAE Tour
Landevej
Roglic forklarer afsked: Visma var oversvømmet
Landevej
Kan man vinde et etapeløb på én dag? Nu kommer UCI med afgørelse
Landevej
Cecilie Uttrup har tre store mål for 2024 efter ”anderledes” sæsonstart
Landevej
Manager: The Hæmo-riders Ride Again

Mandag den 19. februar 2024

Landevej
Tolv danskere til start i juniorernes sæsonåbner
Cross
Belgier brækker kravebenet og får kontraktforlængelse
Landevej
Starttiderne til enkeltstarten i UAE Tour (2. etape)
Landevej
Ambitiøs Valgren inden forårs-comeback: Jeg kan køre med i finalen
Landevej
Vingegaard sætter ord på årets første løb
Landevej
Snu Visma-rytter lister sig til ungdomstrøje
Landevej
Casper Sørensen - Manageren med det magiske touch!
Landevej
Lidl-Trek belønner italiensk stortalent med ny kontrakt
Landevej
Asgreen og Casper P. udtaget til belgisk åbningsweekend
Landevej
Israelsk sprinter slår talenter i Rwanda
Landevej
Flere positive meldinger efter stort styrt
Landevej
Video i artiklenSe den hektiske finale på 1. etape af UAE Tour
Landevej
Mikel Landa: Det er ikke noget nyt for mig
Landevej
Merlier reagerer på kaotisk finale
Landevej
Tim Merlier tager sejren i kaotisk afslutning
Cross
Hollandsk mester: Vil blive endnu bedre
Landevej
Optakt: 1. etape af UAE Tour
Landevej
Optakt: UAE Tour
Landevej
Australsk stjerne dropper Touren: På tide at ændre Grand Tour-planer
Landevej
Oversigt: Vingegaard og flere andre danske stjerner tager hul på 2024
Landevej
Kuss roser Vingegaards lederevner
Landevej
Amerikaner med dobbelt mission: Vil hjælpe Yates og køre på podiet
Landevej
Seks danskere til start i UAE Tour
Landevej
Norsk profil brækker kravebenet efter uheldig weekend
Landevej
Kan styrketræning gøre dig til en bedre cykelrytter?

Søndag den 18. februar 2024

Landevej
Van Aert var på krigsstien: Gjorde det for træningens skyld
MTB
Albert Phillipsen vinder spansk løb
Landevej
Evenepoel forklarer årsagen til dagens spurtnederlag: Det er virkelig en skam
Landevej
Video i artiklenSe spurten mellem Martinez og Evenepoel i Algarve
VIS FLERE

Annonce