Stærkt hold skal hjælpe Landa til forløsende Giro-sejr
03. maj 2021 20:00Foto: Sirotti
af Joachim Alexander Farshøj

Mikel Landa vender på ny tilbage til Giro d’Italia - denne gang i spidsen for et ganske stærkt Bahrain-Victorious-mandskab, der skal hjælpe baskeren til den samlede sejr.

Annonce

Mikel Landa står i spidsen for Bahrain-Victorious, når Giro d’Italia på lørdag skydes i gang med en kort enkeltstart i Torinos gader.

 

Den elegante klatrer er tidligere blevet nummer tre og fire i den italienske Grand Tour, hvori han også har vundet tre bjergetaper og en bjergtrøje, så i år må målet naturligvis være endelig at indfri drømmen om en Grand Tour-sejr på en rute, der med den store mængde klatring bør passe Landa som klampe i pedal.

 

Baskeren er dog langt fra det eneste interessante kort, Bahrain-Victorious tager med til det italienske, da også sidste års femmer fra La Corsa Rosa, Landas landsmand Pello Bilbao vil være at finde på startstregen i Torino.

Giro-klassiker! Mikel Lander kører fra Contador og tager sejren på 15. etape

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Bilbao kommer med en frisk etapesejr og samlet andenplads fra Tour of the Alps, tidligere Giro del Trentino, i lommen, og med den samlede sjetteplads, han kørte sig til i det vilde Baskerlandet Rundt, er der ingen tvivl om, at Bilbao er i form til årets første Grand Tour.

 

SÆT DIT GIRO D’ITALIA MANAGERHOLD HER

 

Foruden de to baskere er der i truppen blevet plads til Gino Mäder, etapevinderen fra i fjor, Jan Tratnik, Matej Mohoric, Damiano Caruso, Yukiya Arashiro og Rafal Valls.

Annonce

 

Om løbet udtaler Mikel Landa i en pressemeddelelse:

 

”Jeg er glad for min form. Jeg havde et par hviledage efter Baskerlandet Rundt, og nu har jeg brugt nogle uger på højdetræningslejr på Teide før mit sjette Giro d’Italia. Jeg er i god form og har arbejdet meget hårdt. Jeg har det rigtig godt, og jeg mener, jeg er i perfekt form til mit store mål i 2021.”

 

”Jeg har altid præsteret godt i Giroen. Mine bedste resultater var en tredjeplads i 2015 og en fjerdeplads i 2019. Jeg har også vundet tre etaper. Giroen er et løb, jeg kender ganske godt, og jeg stoler meget på mine holdkammerater. Jeg synes, jeg har et enestående hold omkring mig, så jeg tror på, det bliver en rigtig, rigtig god måned.”

 

LIVESTREAM ALLE GIRO-ETAPER FRA START TIL SLUT - UDEN REKLAMER

 

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Veteran tæt på sejr: Den slags muligheder kommer ikke ofte

Landevej

Se alle Giro-etaper uden reklamer

Landevej

Video i artiklenFavoritvurdering: Søndagens løb i Frankrig, Ungarn og Spanien

Landevej

Video i artiklenOptakt: 9. etape af Giro d’Italia

Landevej

Video i artiklenGiro d'Italia-analyse: Varsel om brud på 13 års tørke?

Landevej

Video i artiklenFølg søndagens store bjergetape i Appenninerne

Landevej

Usårlig canadier vandt igen - Heuer bedste dansker

MTB

Annonce