Prøv vores nye app

EKSKLUSIVT INTERVIEW

Søren Kragh melder klar til Sanremo: Sådan skal tredje gang blive lykkens gang
18. marts 2023 05:55Foto: Facepeeters
af Gustav Volstrup Sønderlund

Søren Kragh Andersen har i de seneste to udgaver af Milano-Sanremo kørt med om sejren. Feltet.dk har snakket med den danske stjerne om, hvordan tredje gang skal blive lykkens gang.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

I 2021 var Søren Kragh Andersen kun en enkelt føring fra Jasper Stuyven på Via Roma fra at løbe med den helt store triumf i Milano-Sanremo.

 

Året efter var han også få momenter fra at knække selveste Tadej Pogacar på Poggio, inden han måtte nøjes med syvendepladsen på stregen, hvilket kun var to placeringer bedre end året før.

 

Nu er det så den tid på året igen, hvor den nytilkomne Alpecin Deceuninck-rytter skal jagte sejren i ’La Classicissima’, men denne gang som en del af et trehovedet monster på det belgiske mandskab og to væsentlige erfaringer med årets mest uforudsigelige finale rigere.

 

Læs også
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet

 

Over for Feltet.dk vurderer og analyserer den danske klassikerprofil sine chancer for succes, hvordan han skal gribe finalen an, og hvad der ville være hans ideelle scenarie, når det næsten 300 kilometer lange løb kulminerer til syvende og sidst.

 

”Jeg kunne egentlig meget godt lide sidste år med det pres, UAE lagde på Cipressa. Det passede mig egentlig fint. Så hvis de gør det igen, så passer det mig fint igen,” tænker Kragh med henblik på den tidlige offensiv, Pogacar lancerede på næstsidste stigning i fjor.

 

Denne offensiv kostede et hav af særligt feltets tunge ryttere deltagelsen forrest i løbet, hvilket specielt er det, Alpecin-danskeren ser en fordel i.

Annonce

 

”Hvorfor ikke bare komme afsted? Også fordi positionskampen ind til Poggio er lidt nemmere, hvis gruppen er halveret. Det kunne jeg egentlig meget godt lide,” vurderer han.

 

Selvom Kragh håber på overvejende det samme scenarie som i fjor, er der et punkt, hvor han forventer, at hans situation bliver anderledes.

 

”I år går jeg ud fra, at jeg ikke sidder alene efter Cipressa. Der kommer jeg til at sidde med nogle holdkammerater og andre også. Derfra skal vi snakke med holdet, og vi skal snakke sammen om, hvad vi gør. Så det bliver lidt et nyt cykelløb for mig derfra,” forklarer han med tanke på, at ingen af hans holdkammerater på DSM var i stand til at overlevede UAE’s pres på Cipressa i 2022.

 

”Jeg kunne egentlig godt tænke mig, at UAE bare fyrede den af igen. Det synes jeg egentlig var meget sjovt,” tilføjer han med fryd i stemmen og håb om et hårdt cykelløb.

 

Samtidig stemmer hans håb også overens med, hvad han forventer, der kommer til at ske.

 

Og han forudser, at det nok engang kommer til at være den slovenske superstjerne, der svinger taktstokken, hvilket efterhånden er tilfældet i samtlige løb, han kører.

 

Læs også
Dansk sprintertalent tager stor sejr

 

”Det afhænger også meget af vejrudsigten, og hvordan vejret bliver, men jeg tror, at UAE har samme taktik som sidste år. At prøve at gøre det så hårdt som overhovedet muligt inden Poggio. Og så skal Mr. Pogacar jo skyde den af op ad Poggio,” er danskerens forventning.

 

Artiklen fortsætter under videoen:

Søren Kragh var umådeligt tæt på at kunne køre fra Tadej Pogacar på Poggio i fjor.
 

Alpecins stjernetrio skal levere sejren

Som Kragh pointerer, regner han med, at han, modsat sidste år, har flere holdkammerater ved sin side efter Cipressa er overstået.

 

Mathieu van der Poel og Jasper Philipsen deler kaptajnrollen med danskeren, der håber, at de to store stjerner kan spille en lige så stor rolle i finalen som ham selv.

 

Den lynhurtige belgier har vist sublim form med to etapesejre i Tirreno-Adriatico, imens multitalentet Van der Poel modsat ikke har vist sin vanlige blændende styrke indtil nu i sæsonen.

Annonce

 

Fynboen har dog ikke de store bekymringer på hollænderens vegne.

 

”Jeg tror, at han er et rigtig godt sted. Jeg tror, at han er mega sulten. Jeg kender ham ikke så godt, så det er også lidt svært for mig at sige i forhold til de andre. Men hvad jeg kan se og føle på ham, så tror jeg på, at han er et rigtig godt sted. Jeg tror også rigtig meget på ham,” tænker den 28-årige.

 

Van der Poels mest imponerende fremstød på landevejen hidtil i 2023 har været de to mesterlige leadouts for netop Philipsen i Tirreno, som begge kastede sejre af sig.

 

Samtidig taler hans historie i ’La Classicissima’ for, at han skal levere et stort resultat heri, idet han i sine tre deltagelser i løbet er blevet bedre for hver gang.

 

Senest i 2022 blev hollænderen nummer tre, hvilket endda var hans sæsondebut, efter han havde været ude med en skade indtil da.

Annonce

 

Læs også
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads

 

Samarbejdet med ham og Philipsen håber Kragh bærer frugt, og målsætningen er ganske klar.

 

”Vi har jo et superstærkt hold, så jeg ser meget frem til at køre sammen med et hold, der går 100 procent efter at vinde cykelløbet. Jeg ser meget frem til på lørdag. Jeg tror, at det bliver et fedt cykelløb for os,” lyder det opløftende fra den ene af Alpecins tre frontmænd i årets første monument.

 

”Det er jo mit første løb med Van der Poel. Philipsen er flyvende lige for nu, så vi har et supergodt hold. Jeg tror på, at vi har det, der skal til på lørdag. Vi skal egentlig bare ud på cyklerne og give vores bedste, og så må vi se, hvad det kan blive til.  Med lidt held oven i hatten, så tror jeg på, at vi kan vinde.”

 

Til trods for at den danske stjerne i fjor var lige ved at stikke af på Poggio, har han den bagdel i forhold til sine to holdkammerater, at han ud af de tre sandsynligvis er den langsomste i en spurt.

 

Men hvis scenariet skulle opstå, at han, Philipsen og Van der Poel skulle komme over Poggio  i forreste gruppe sammen, betyder det nødvendigvis ikke, at han så skal dedikeres til at holde tingene samlet til stregen.

Annonce

 

”Jeg tror stadigvæk, at jeg ville have en chance for at køre efter det. Vi er her for at vinde som hold, så det afhænger også af, hvordan de andre har det. Det kan vi ikke vurdere. Vi kan snakke om de næste fem dage, hvad der skulle ske og hvilke scenarier. Det er meget nemmere at tage den beslutning, når vi er i situationen, og folk ved, hvordan de har det.”

 

Dog erkender han, at han ikke selv kan bestemme det.

 

”Det ved jeg ikke. Det er ikke min beslutning. Det ville også være en svær beslutning, at tage, hvis vi alle tre er med over Poggio. Jeg tror, at sportsdirektøren har et koldt hoved nede i bilen,” forklarer Kragh.

 

Artiklen fortsætter under billedet.

Jasper Philipsen til højre er en af Alpecins tre ledende ryttere sammen med Kragh og Mathieu van der Poel. Foto: Facepeeters.

 

Læs også
Tobias Lund reagerer på første professionelle sejr

 

Vanvidsangreb på nedkørslen eller tidlig Pogacar-offensiv?

Som nævnt har fynboen to gange tidligere kørt om sejren i årets længste løb, og begge gange har han gjort det på forskellige måder uden held.

Annonce

 

Men det betyder også, at han er blevet de to erfaringer rigere, hvilket han selv har stor tro til skal hjælpe ham, når løbet virkelig spidser til.

 

”Jeg tror, det kan hjælpe mig meget, hvis jeg sidder i finalen igen. Det der med, at man skal være ret cool. Du skal også være villig til at tabe for at kunne vinde det, hvis man kan sige det sådan.  Det har jeg lært en del af,” tænker den danske altmuligmand.

 

Dertil er der også noget andet ganske væsentligt, som kan sikre ham den helt store triumf på Via Roma.

 

”Og så selvfølgelig også have tiltro til mit instinkt. Det tæller ofte, så er det en god vej at følge, når instinktet siger noget, så lyt til mig selv,” pointerer han også.

 

Det er nemlig det instinkt, der har ført Kragh frem til to Tour de France-etapesejre i 2020 efter to perfekt timede angreb på 14. og 19. etape, samtidig med at det instinkt førte til angrebet, der var ved at sætte Pogacar på Poggio i fjor.

Annonce

 

Hvad instinktet så skal bruges til i år, er svært at spå om, men den 28-årige har gjort sig nogle tanker om mulige scenarier, der kunne spille sig ud til hans fordel, når de knap 300 kilometer er tilbagelagt.

 

Et af disse scenarier kan være en kopi af Matej Mohorics vindende vanvidsangreb på nedkørslen fra Poggio, som han ikke helt udelukker.

 

”Det kunne det godt. Det har jeg ikke lige tænkt så meget over. Men som sagt, så har jeg en god nedkørsel i ærmet, og hvis jeg skal bruge den, så har jeg den. Og så kan det godt være, at jeg også tager den i brug,” vurderer Kragh, der også mener, at han kan følge de bedste på nedkørslerne.

 

Læs også
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere

 

Om han så også kan følge den bedste, når det går opad, nemlig Pogacar, er lidt en anden sag.


Og hvad den uforudsigelige slovener finder på, mener Kragh bliver en afgørende faktor i løbet.

 

Men hvor tidligt angriber Pogacar i år? Kan angrebet eventuelt falde på Cipressa? Det forholder danskeren sig til og har en klar taktik, hvis det er tilfældet.

Annonce

 

”Det ved jeg ikke. Det kunne jeg ikke forestille mig, men det afhænger igen meget af vejret og hvordan hans hold er sammensat.  Men ja, han er meget uforudsigelig. Det kan jeg godt være, at han finder på et eller andet nyt,” tænker han og fortsætter:

 

”Hvis en af os tre vil kunne følge med ham, hvis han kører, så tror jeg også, at man skulle prøve at følge med. Så jeg ville da prøve det, tror jeg. Hvis det er okay for holdet, men det tror jeg er smart. Hvis man kan følge med ham, så tror jeg, at man skal køre med,” svarer han klart.

 

Artiklen fortsætter under videoen.


Søren Kragh og Jasper Stuyven lå allerforrest, da der manglede få hundrede meter af Milano-Sanremo i 2021. Belgieren vandt løbet.

 

Status efter Paris-Nice

Som forberedelse til årets første monument har Alpecin-profilen traditionen tro brugt Paris-Nice til at køre sig i form.


Dog har han de to forgange år leveret lidt større resultater i det franske løb før Sanremo, end han har gjort i år.

 

I 2021 blev han nemlig nummer fem på enkeltstarten, inden han udgik dagen efter, og næste år blev han nummer fem på den meget hårde bjergetape til Nice på sidstedagen.


Denne etape var også her, han gjorde bedst figur i år, da han blev nummer 13 og viste stabil kørsel.

Annonce

 

På trods af at resultaterne i løbet mod solen de seneste to udgaver har været større, forsikrer Kragh om, at han er, hvor han skal være, om end følelsen før ’La Classicissima’ er anderledes end tidligere.

 

”Jeg synes egentlig, at det gik godt (i Paris-Nice). Nu efterfølgende er jeg blevet bedre og bedre. Og det var egentlig også målet, at formen skulle være opadgående, og følelsen skulle blive bedre og bedre. Så ja, jeg synes egentlig, det var ret positivt,” fortæller danskeren om det netop overståede etapeløb.

 

Læs også
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024

 

”Jeg kan se på mine watt-filer og på min generelle sundhedsstatus. Jeg kan se, at kroppen begynder at respondere godt på min højdetræningslejr og så videre. Ja, der begynder at komme hul igennem, som man siger på cykelsprog,” lyder det opløftende.

 

”Jeg har haft en tendens til at være på peak tidligt førhen. Jeg synes, at jeg har en fornemmelse af nu, at jeg stadigvæk er på vej opadgående. Det synes jeg er ret interessant. Jeg har ikke vundet nogen stor klassiker før i hele min karriere, så hvis jeg bare ville blive ved med at gøre præcis det samme, så ville jeg nok heller aldrig vinde nogen klassikere,” tilføjer han.

 

Netop det at følelsen er en ny før det italienske monument, håber den 28-årige kan være en fordel.

 

”Jeg har ikke vundet Sanremo før, så det er også godt, at man måske står lidt med en ny følelse, og en følelse, man ikke har stået med før i Sanremo. Jeg håber bare på, at det er det, der skal til på lørdag,” runder fynboen af.

 

Med sig til løbet i Italien har Søren Kragh som nævnt Van der Poel og Philipsen samt Gianni Vermeersch, Quinten Hermans, Silvan Dillier og Kristian Sbaragli.

 

Derudover er fem yderligere danskere til start i form af Magnus Cort, Mikkel Honoré, Mads Würtz, Kasper Asgreen og Mads Pedersen.

 

Milano-Sanremo køres i morgen lørdag med start klokken 10:10.

 

Hele løbet kan følges fra start til slut på Discovery+ og på Feltet.dk’s liveopdatering.

INFO
Søren Kragh Andersen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Alpecin-Deceuninck
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Milano - Sanremo
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Onsdag den 24. april 2024

Landevej
Skuffet dansker reagerer på fjerdeplads
Bane
Ny arrangør af VM i banecykling fundet i 2025
Landevej
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere
Landevej
Fra arbejdsløs til guldfugl: Giro-aktuel stortalent har målsætningen klar
Landevej
LIVE nu: Kron angriber i finalen
Landevej
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag
Landevej
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads
Landevej
Mørkøv får afgørende rolle i rekordforsøg
Landevej
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024
Landevej
Soudal-QuickStep skriver med ny rytter
Landevej
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Landevej
Emma Norsgaard udtaget til Grand Tour
Landevej
Quintana kører Giroen i en ny rolle
Landevej
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe
Landevej
Reserve leverede kæmpe overraskelse
Landevej
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak
Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt
Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det
Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt
Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
Landevej
Van der Poel fik "stof til eftertanke" i Liège
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars kraftfulde angreb på La Redoute
Landevej
Rørt Pogacar tog revanche med svigermor i tankerne
Landevej
Malmberg henter topresultat i Bosnien-Hercegovina
Landevej
Skjelmose: Dét kostede mig løbet
Landevej
Pogacar pulveriserer konkurrenterne med den perfekte opskrift
Landevej
Sådan var Pogacar atter suveræn
Landevej
Vidunderbarn fuldender UAE-dominans i tilbagevendt løb
Landevej
Jakobsen fremhæver dansk stortalent efter første dsm-triumf
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund hjælpe Jakobsen til sin første sejr i år
Landevej
Topplacering giver dansk avancement på sidstedagen
VIS FLERE

Annonce