EKSKLUSIVT

Søren Kragh genstarter sæsonen i Strade Bianche: Tror 100 procent på min plan
31. juli 2020 19:28Foto: ASO / Fabien Boukla
af Mathias Blohm

Team Sunwebs Søren Kragh Andersen var en af de blot 18 ryttere, der nåede at snuppe en WorldTour-sejr, inden 2020-sæsonen blev midlertidigt lagt ned af coronovirussen. Derfor holder han sig også til sin oprindelige plan, som han blot er blevet endnu mere bekræftet i.

Annonce

Han var umanerligt godt kørende, da han først tog en podieplads i Omloop Het Nieuwsblad og siden en etapesejr og en top-10-placering i Paris-Nice.

 

Danske Søren Kragh Andersen lignede et seriøst vinderbud på mange af forårets klassikere, inden coronakrisen gjorde sit indtog og lagde samtlige rytteres sæsonforberedelser i graven.

 

Den gode start på sæsonen er dog langt fra spildt for Søren Kragh, der tager hul på genstarten med en plan, der ligner den, han startede sæsonen med.

Schachmann holder fast i føringen trods styrt på 6. etape af Paris-Nice

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

”Jeg havde en plan i forhold til min træning i vinter, og den tror jeg selvfølgelig 100 procent på nu, efter jeg var så godt kørende i starten af sæsonen. Nu har jeg egentlig bare prøvet at gøre det samme som i vinter, og så håber jeg, at det virker igen,” fortæller Søren Kragh Andersen til Feltet.dk.

 

Når det i morgen går løs ved Strade Bianche er det nærmest præcis fire og en halv måned siden, at Søren Kragh Andersen sidst havde et løbsnummer på ryggen, og selvom han føler sig godt kørende, er han alligevel en smule i tvivl om, hvor han står.

 

”Vi har trænet længe uden at køre cykelløb, så det er svært at vide, hvor god man er. Jeg synes, jeg har gjort alt, hvad jeg kunne. Det er svært at svare på, om jeg sidder med i den dybe finale i morgen eller ej, men jeg er i god form, og min træning er gået godt,” lyder det fra den 25-årige fynbo.

Annonce

 

Offensiv tilgang

Team Sunweb stiller foruden Søren Kragh til start i Strade Bianche med Tiesj Benoot, Nikias Arndt, Marc Hirschi, Joris Nieuwenhuis, Nicholas Roche og Jasha Sütterlin, og planen er umiddelbart at køre offensivt.

 

”Hvis vi har benene til det, så vil vi køre offensivt. Tiejs [Benoot] er vores kaptajn, og så skal Marc Hirschi, Nicholas Roche og jeg selv prøve at sidde med ham i finalen så lang tid som muligt,” forklarer den tidligere Team Trefor-rytter.

 

Netop Tiesj Benoot vandt løbet for to år siden, da han med godt 12 kilometer igen satte sine med-udbrydere. Søren Kragh debuterede den selvsamme dag i løbet, hvor han længe sad med blandt de absolutte favoritter og slutteligt kørte over stregen som nummer 23.

 

Måske netop af den årsag peger flere også på Sunweb-duoen som potentielle vindere af morgendagens blot 14. udgave af den italienske nyklassiker.

 

”Der er mange favoritter, men vi kommer ikke udenom, at vi har en tidligere vinder af løbet, og han er godt kørende, så selvfølgelig er vi også blandt favoritterne, men der er mange, der kan vinde cykelløbet i morgen,” forudser etapevinderen fra Paris-Nice, der også har et godt øje til en af sine landsmænd.

Annonce

 

”Den største favorit er nok den forsvarende mester, Julian Alaphilippe, men jeg forventer mig også meget af sidste års nummer to - Jakob Fuglsang. Mathieu van der Poel er nok min ’dark horse’,” lyder vurderingen fra Kragh Andersen.

 

Team Sunweb vil uden tvivl håbe, at deres dansk-belgiske duo kan gentage deres flotte kørsel fra Paris-Nice’s sjette etape, hvor Søren Kragh på ganske imponerende vis hjalp sin belgiske holdkammerat til sejren, som du kan se i videoen over artiklen.

 

”Det bliver svært at gentage det med det felt og de veje, der er i morgen, men vi vil da selvfølgelig prøve,” lyder det afslutningsvis fra danskeren.

 

Du kan læse vores store optakt til morgendagens løb lige her.

 

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Vind en Merida cykel til værdi af 40.000 kroner

Landevej

Eksklusivt interviewEg kæmper for ny kontrakt: Jeg vil leve af min passion

Landevej

Video i artiklenSi o No: Sover man godt efter en Grand Tour-etape?

Video

Evenepoel inden bjergslag: Stadig tidligt i Giroen

Landevej

Video i artiklen”Kommer de ikke op dér, får de en ørefine” – Brian Holm og co. vender Mollema/Bouchard-hul

Video

Video i artiklenBouchard og Mollema igangsætter jagten med 133 kilometer til mål

Video

Video i artiklenMäder og Ravanelli med i seksmandsudbrud – se frontgruppen i aktion her

Video

Annonce