EKSKLUSIVT

Søren Kragh Andersen – Hvad kan vi forvente i 2021?
25. januar 2021 13:00Foto: Sirotti
af Frederik Holst Pedersen

2021-sæsonen starter lige om lidt, og det bliver med rekordmange danskere på WorldTouren. Feltet.dks ekspert Emil Axelgaard har vurderet alle danskerne én for én, og denne gang sættes der fokus på Søren Kragh Andersen.

Annonce

26-årige Søren Kragh Andersen fra Strib ved Lillebælt går i 2021 ind til sin sjette sæson som professionel og alle seks er blevet kørt på samme hold, nemlig Team DSM.

 

2020 blev året, hvor verden blev lagt ned af en pandemi, men også året, hvor Kragh Andersen for alvor bragede ind på cyklingens absolutte verdenstop. Det blev til to etapesejre i Touren, en tredjeplads i klassikeren Omloop Het Nieuwsblad og to sejre i kampen mod uret på WorldTouren.

 

Feltet.dks cykelekspert Emil Axelgaard tror dog på, at Kragh Andersen kan gøre det endnu bedre i 2021. 

Søren Kragh vinder 14. etape af Tour de France!

KØB ADGANG: SE ALLE DE STØRSTE CYKELLØB PÅ

 

”Hvis alt går vel, kunne 2021 blive året, hvor han tager sin første samlede etapeløbssejr i WorldTouren i det BinckBank Tour, der passer ham som fod i hose. Med fornyet selvtillid efter et forrygende 2020 taler meget for, at Kragh vil gøre det endnu bedre end i den allerede sublime forgangne sæson,” lyder de høje forventninger til Team DSM-rytteren.

 

Ifølge Axelgaard er det ingen nyhed, at Kragh Andersen er en klasserytter, eksempelvis overspurtede han allerede i sin anden sæson som professionel et hav af etablerede stjerner og vandt tredje etape af Tour of Oman. 

 

Søren Kragh Andersen vinder tredje etape af Tour of Oman i 2017. Foto: Muscat Municipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

Annonce

 

Særligt en faktor har dog været medvirkende til, at det helt store gennembrud først kom sidste år.

 

”Desværre har blandt andet helbredsproblemer betydet, at det kneb med det store gennembrud, men det kom endegyldigt i 2020, hvor hans 3. plads i Omloop Het Nieuwsblad, hans to etapesejre i Touren samt hans kørsel på kongeetapen i BinckBank Tour viste, at han nu har formatet til at blande sig i kampen om sejren i de største klassikere,” siger Axelgaard

 

Bør sigte efter succes i klassikerne 

At Kragh Andersen har talenterne til at begå sig i klassikerne, ses på danskerens generalieblad, hvor en sejr i Paris - Tours fra 2018 og en andenplads i samme løb i 2017 skiller sig ud. I sidste sæson kom der endeligt også et stort resultat i forårsklassikerne, da han sluttede som nummer tre i Omloop Het Nieuwsblad.

 

Video: Søren Kragh tog en flot sejr i Paris-Tours i 2018, efter at være blevet nummer to året før.

 

Feltet.dks cykelekspert tror derfor også, at det er meget sandsynligt, at vi kommer til at se Kragh Andersen helt fremme i klassikerne i år.

Annonce

 

”Det må være forventningen, at vi ser Kragh som en toneangivende figur i brostensløbene fra Omloop, hvor han altså sidste år var på podiet, til og med Paris-Roubaix. Det nordfranske monument passer ham måske ikke helt så godt, men særligt de hårdeste flamske løb, dvs. Omloop, E3 og Flandern Rundt, burde ligge til hans højreben,” lyder det.

 

Axelgaard har dog en enkelt betænkning ved Team DSM-rytterens kapacitet i brostensløbene.

 

”Han har stadig til gode at vise, at han kan begå sig over de længste distancer, men kan han det, taler alt for, at han vil spille en fremtrædende rolle,” indvender eksperten altså.

 

Axelgaard ser dog også muligheder for succes, hvis danskeren forlænger sin klassikersæson og tager Ardennerugen med.

 

”Også Amstel Gold Race er et løb, der burde ligge til hans højreben, men det er stadig usikkert, om han er frisk på at strække formen en uge ekstra,” vurderer Axelgaard. 

Annonce

 

Video: Se hvordan det gik til, da Kragh Andersen blev nummer tre i sidste års Omloop Het Nieuwsblad.

 

Frihed i rigelige mængder

Forud for denne sæson var der larm i kulissen på Team DSM. Det unge stjerneskud Marc Hirschi var fotograferet i det nye outfit sammen med nyerhvervelsen Romain Bardet, men året var ikke mange dage gammelt, før schweizeren stak af til de Forenede Arabiske Emirater og UAE Team Emirates. 

 

Også den hurtige australier Michael Matthews har forladt holdet forud for sæsonen og derfor forudser Axelgaard, at der bliver meget plads til Kragh Andersen.

 

”Frihed bør han få masser af. Team DSM siger farvel til Michael Matthews og Marc Hirschi, og det efterlader ham og Tiesj Benoot som ligestillede kaptajner i de store endagsløb. Det er en ganske kompetent duo, og selvom de naturligvis skal bruge noget held for at slå særligt de to crossfænomener, viste årets Gent-Wevelgem, at stærke ryttere sagtens kan slå forhåndsfavoritterne, hvis taktik kommer i spil,” lyder det fra eksperten.

 

Kragh Andersen viste ikke bare en, men to gange i sidste års Tour de France, at han besidder den snilde, som det kræver at kunne komme sejrrigt ud af taktiske løb.

Annonce

 

”Kragh viste i Touren, at han mestrer kunsten at udnytte netop en sådan situation,” udtaler Axelgaard. 

 

Video: Se Kragh Andersen bruge sin list og snige sig væk til at tage sin anden etapesejr i sidste års Tour.

 

Bør jagte gentagelsen af succesen 

Forud for sidste års udsatte Tour de France, var der nok ikke mange der havde spået, at Kragh Andersen i Paris stod med to etapesejre.

 

I år vil det uden tvivl være anderledes og ikke blot de danske øjne vil hvile på fynboen. Hele verden vil holde et vågent øje, hver gang Kragh Andersen rør på sig. Det skal dog ikke afskrække rytteren i at gå efter en gentagelse og måske en forbedring af sidste års flotte høst.

 

”En gentagelse af sidste års Tour-succes må være et mål, hvor der allerede burde være muligheder for et resultat på 1. etape og den tidlige enkeltstart,” lyder det og, hvis det ender med en sejr på første etape, ville Kragh Andersen køre sig i gult.

Annonce

 

”Netop enkeltstarterne bør også være et stort fokusområde for Kragh, der med to WorldTour-sejre i 2020 fik vist, at han nu skal regnes til den absolutte elite i den disciplin, hvor han også må være i spil til både OL og VM med drøm om top 10-placeringer,” lyder det om mulighederne i kampen mod uret.

 

Endelig er der også muligheder for, at Kragh Andersen kan lave et flot resultat ved VM, der skal køres i Flandern i Belgien til efteråret

 

”Årets VM burde være et mål med en rute, der kunne passe ham og flere af de andre danskere aldeles glimrende på et hold, der må have et af de bedste kollektiver til netop et løb som det i Flandern,” slutter Feltet.dks cykelekspert.

 

Kragh Andersen bør kunne se frem til flere enkeltstartssejre i 2021 mener ekspert Emil Axelgaard. Her er det fra sejren på fjerde etape af Paris-Nice sidste år. Foto: ASO / Fabien Boukla

 

Annonce

INFO
Søren Kragh Andersen
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenGrimt styrt med 38 km. til mål: Cort og Honoré nede

Video

Suveræn Cavendish: Det er ikke Cycling Manager

Landevej

Video i artiklenLIVE nu: Fortsætter Honoré og Cort den danske klassikersucces?

Landevej

Video i artiklenOptakt: Brabantse Pijl

Landevej

Video i artiklenSe højdepunkter fra 1. etape af Valencia Rundt

Video

Video i artiklenStyrt og solohug i regnen – se de sidste 5 km fra Valencia

Video

Styrtende australier begår regnvådt Valenciana-kup

Landevej

Annonce