EKSKLUSIVT

Sne, kulde og sidevind: Mørkøv jagter hattrick ved sprinternes VM
07. april 2021 07:00Foto: Sirotti
af Christian Frese

Fem sejre i syv massespurter. Sam Bennett og Michael Mørkøv har fået en forrygende start på 2021, og den irsk-danske duo håber at forsætte storformen ved dagens Scheldeprijs. Her får de to holdkammerater selskab af Mark Cavendish på et Quick-Step-mandskab, der er beredt på et sidevindsdrama i det sydlige Holland og nordlige Belgien.

Annonce

Michael Mørkøv skal i dag forsøge at gentage succesen med Fabio Jakobsen i 2018 og 2019 og lede Sam Bennett frem til sejren i det belgiske endagsløb Scheldeprijs.

 

Ireren har aldrig tidligere vundet ’sprinternes VM’, som dog i år kan komme til at handle om meget mere end en spurt i Schoten efter 194 simple og flade kilometer.

 

Vejret tyder nemlig på at blive et særdeles barsk et af slagsen, hvilket Mørkøv fortæller meget mere om i vores interview med danskeren, som du kan læse herunder.

Sam Bennett vinder Classic Brugge-De Panne!

KØB ADGANG: SE ALLE DE STØRSTE CYKELLØB PÅ

 

Du kan se startlisten til Scheldeprijs nederst i artiklen samt følge løbet i vores liveopdatering fra klokken 15.00.

 

Inden da kan du læse vores optakt til Scheldeprijs 2021.

 

- Hvordan synes du, at din sæson er gået hidtil?

"Den har været noget nær perfekt. I de spurter, som vi har kørt, er jeg lykkes med mit leadout i samtlige spurter på nær en enkelt i Paris-Nice. Så det er en stor træfsikkerhed. Det er på nuværende tidspunkt helt sikkert noget, som jeg ser tilbage på med stolthed. For det første at ramme formen i UAE Tour og så følge op på det i de efterfølgende løb".

Annonce

 

- Hvordan ser du frem til Scheldeprijs?

"Vi har et stærkt hold med her. Scheldeprijs er et af de sværeste løb at vinde for en sprinter. Det er sprinternes VM, og det er udelukkende sprinterhold, der er med her. Når man kører et etapeløb, så er det ofte med et halvt hold af bjergryttere, men her er alle med for en massespurt.

 

Så det er et utroligt svært løb at lykkes med. Men vi håber selvfølgelig, at vi kan aflevere Sam (Bennett) i en position, hvorfra han kan vinde spurten".

 

- Kan du mærke, at positionskampen er hårdere i Scheldeprijs end eksempelvis til en spurt i Touren?

"Ja, det kan jeg absolut. Der er ikke nogen, der med ti kilometer til mål bare sidder og skal have samme tid som vinderen. Alle skal enten vinde løbet eller levere deres holdkammerat til sejren. Så derfor vil alle gerne sidde i top ti i sidste sving og forrest med 200 meter til mål. Det er et meget intenst løb i finalen.

 

Som vejret ser ud lige nu, så er det dog ikke sikkert, at vi skal regne med en klassisk massespurt. Tværtimod har det sneet det meste af dagen (tirsdag, red.), og det bliver kun et par grader og sne eller slud i morgen (onsdag, red.). Der bliver også rigtig meget vind. Så jeg vil tro, at det bliver et noget decimeret felt, som skal køre om sejren".

 

- Fortæl mig om dine erfaringer med løbet.

"Det er tiende gang, at jeg deltager i løbet. Ruten har selvfølgelig ændret sig lidt undervejs. I morgen kører vi det klassiske opløb, som jeg husker fra fem-seks år siden. Man kører igennem en chikane med 1200-1300 meter, og derfra er det lige ud op til målstregen.

Annonce

 

I starten kører vi fra Terneuzen og til Holland og ud på digerne på nogle smalle veje, som er eksponeret for vind. Det er et sidevindsræs, som vi skal køre i morgen (onsdag, red.). Tidligere var det sikkert, at vi kom samlet ind til omgangene ved Schoten. Der er det altså noget mere udfordrende i dag".

 

- Hvordan ser du frem til at køre et sidevindsræs fremfor en let massespurt?

"Jeg ser frem til det. Jeg er motiveret og føler mig godt kørende. Det er klart, at desto hårdere løbet er, desto større er chancen for at blive sat af, men omvendt kan vi også få ryddet lidt ud i feltet. Det vil gøre det nemmere i en eventuel spurt.

 

At komme et fuldt og frisk felt ind at køre massespurt. Det er for mange ryttere til den samme kamp i løb som Scheldeprijs. Så det vil være godt at få skilt lidt ud".

 

- Sam Bennett er verdens hurtigste sprinter i disse dage, men han har også vist sig stærk i de mere selektive løb. Hvad er jeres tilgang til sidevinden?

"Vores tilgang er som til alle de øvrige belgiske løb. Det er en klassiker, og man skal være med fremme. Man skal op at sidde på første vifte, uanset om man er leadout-man eller sprinter. Så må vi se, hvem der er med fremme. Det er klart, at Sam til en spurt er plan A. Men som vejr- og vindforhold er lige nu, så kan der ske mange ting".

 

- Kunne du forestille dig, at I som en del af frontgruppen kører væk uden Sam Bennett?

"Det kunne godt ske, at nogle kommer afsted, hvor Sam ikke er med. Men vi kommer ikke til at føre for, at han ikke kommer op. Men vi stopper heller ikke og venter på ham.

Annonce

 

Det er den taktik, der har været opskriften på succes mange gange på holdet. Vi spiller med åbne kort og ser, hvem der sidder bedst. Men Sam er selvfølgelig vores bedste kort".

 

- Scheldeprijs er kendt som sprinternes VM. Sam Bennett har ikke vundet det endnu. Hvad betyder løbet for ham?

"Det betyder det samme som alt andet i cykling. Det er i bund og grund et spørgsmål om prestige. Selvom han har vundet meget, vil han gerne vinde mere og gerne nogle af de løb, som han ikke har vundet før.

 

At kunne skrive sig ind på den sejrsliste med nogle af tidens bedste sprintere er selvfølgelig et mål for en sprinter som Sam. Det ville være fantastisk at lukke det forår, som vi har haft, af med en sejr i morgen (onsdag, red.)".

 

- Hvilken rolle får Mark Cavendish på jeres hold?

"Det er svært at sige. Det kommer an på, hvordan løbet udspiller sig. I Mark har vi et andet godt sprinterkort. Han har vundet løbet tre gange, og han har vist sig rigtig godt kørende fra sæsonstarten. Det er en lukrativ situation for os".

 

- Kan han blive en del af leadoutet i løbet?

"Det kan han komme til afhængigt af feltets størrelse. Man må jo køre spurten, med hvad man har tilbage.

Annonce

 

Men jeg ser ikke Cavendish som en del af et klassisk leadout, men han er godt kørende, så han kan gøre en forskel i finalen. Men vi andre skulle gerne være der til at køre leadoutet".

INFO
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Scheldeprijs Vlaanderen
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenUAE Team Emirates ude af Fléche Wallonne

Landevej

Eksklusivt interviewRiwal-hollænder med store GP Herning-ambitioner

Landevej

Norsk succeshold trækker sig fra Alpe-løb

Landevej

Video i artiklenPogacar inden åbent Fléche Wallone: Mur de Huy er unik

Landevej

Optakt: 3. etape af Tour of the Alps

Landevej

Video i artiklenOptakt: Fleche Wallonne

Landevej

Video i artiklenFølg en travl onsdag med bjerge og ardennerklassiker

Landevej

Annonce