Skuffende dansk sæsonstart
11. oktober 2021 21:30Foto: Privatfoto
af Christian Frese

POAuto - CeramicSpeed blev nummer fire i tredje sæson af Zwifts største liga, men danskerholdet måtte nøjes med en niendeplads, da fjerde sæson mandag aften tog sin begyndelse. I holdets debut i det fine selskab formåede Fusion ECT heller ikke at blande sig med de bedste.

Annonce

Det nye NeXT p/b Enshored fik en drømmestart, da det nyligt oprettede mandskab vandt 1. afdeling af Zwift Racing League Premier Division på Zwift.

 

Holdet blev skabt tidligere på året, da NeXT eSport Team fusionerede med Enshored p/b PedalPower Cycling Team, og det har vist sig at være en rigtig god idé.

 

En førsteplads over målstregen til James Barnes bidrog med 50 point, hvilket var nok til at bringe holdet syv point foran de tredobbelte forsvarende mestre Canyon eSports på andenpladsen.

Taget på sengen - se afgørelsen mellem Trentin og Lutsenko

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Team Saris blev treer, mens danskerholdet POAuto - CeramicSpeed skuffede med en niendeplads. Det debuterende Fusion ECT sluttede udenfor top 10.

 

Michael Knudsen blev bedst placerede dansker i mål som nummer 12. Oskar Hvid (22.), Aleksej Calmann (27.) og Oscar Feldfos (32.) var de øvrige danskere til at komme med frontgruppen hjem.

 

Senere på aften stordominerede Aeonian Race Team kvindernes ræs. Hollandske Loes Adegeest og amerikaneren Arielle Verhaaren sikrede holdet en dobbeltsejr på målstregen, og i det samlede regnskab hentede mandskabet suveræne 193 point, 83 flere end de forsvarende mestre fra Heino Racing Team på andenpladsen. Canyon eSports sluttede som nummer tre.

Annonce

 

Louise Gamst (Toyota CRYO RDT) var første dansker over stregen som nummer 27, mens holdkammeraten Maja Heisel blev nummer 48.

 

Resultaterne skal valideres og er dermed uofficielle.

 

Ligaen fortsætter med 2. afdeling på mandag.

 

Etapereferat

Mandag aften blev den fjerde sæson af Zwifts største liga, Zwift Racing League Premier Division, skudt i gang.

 

1. afdeling bød tre på omgange af en godt 13 kilometer lang rundstrækning med 99 højdemeter per omgang. Hver omgang inkluderede to indlagte spurter, en placeret på rundstrækningens flade halvdel og en placeret på toppen af rundstrækningens enlige bakke.

Annonce

 

Ikke overraskende var feltet fortsat samlet, da det efter bare fem kilometer var blevet tid til sæsonens første spurt.

 

Kjell Power (NeXT) åbnede en lang spurt, men blev akkurat passeret af svenskeren Jon Werme (SZ), som snuppede de 10 point. Daniel Stampe sikrede POAuto - CeramicSpeed to point med en syvendeplads.  

 

De spurtende ryttere slog et lille hul, som resten af feltet dog hurtigt lukkede. I stedet var det Lennert Teugels (BZR), som efter otte kilometer blev den første til at angribe.

 

Op mod den anden spurt opslugtes belgieren imidlertid af en flyvende walisisk duo bestående af Hywell Davies og Ed Laverick (begge Wahoo). Også waliserne havde dog åbnet for tidligt.

 

Ikeda (ZWC) skød frem og henviste den forsvarende VM-sølvvinder Anders Foldager (POAuto - CeramicSpeed) til andenpladsen i spurten. Oscar Feldfos sikrede Fusion ECT sine første Premier Division-point med en femteplads.

Annonce

 

Bagved var en større gruppe blevet sat på bakken, og således var det et reduceret frontfelt på 38 ryttere, som passerede målstregen som konklusion på første omgang. I forfølgergruppen sad flere danskere, inklusive Simon Nielsen (Fusion ECT), Daniel Guld (Movistar) og Stampe.

 

Canyon tager kontrol - og dog

Mens afstanden mellem de to grupper voksede til otte sekunder, vandt den belgiske profil Lionel Vujasin (Canyon) løbets tredje spurt foran Stefan Kirchmair (Kirchmair e-Cycling) og Vidar Mehl (Movistar).

 

Umiddelbart før bakken gik tempoet en smule ud af frontgruppen, hvilket Daniel Jamrozik (+Restart) udnyttede til at køre væk solo. Bagved forsøgte Davies og Christopher McGlinchey (Finesse eSports) at få tilslutning til amerikaneren, men de blev begge hentet.

 

Hentet måtte Jamrozik dog også se sig, da feltet først lukkede op for gassen i jagten på spurtpoint. Ollie Jones og Vujasin sikrede de forsvarende mestre fra Canyon eSport en dobbeltsejr i spurten. På dette tidspunkt havde favoritterne opbygget en klar pointføring til rivalerne.

 

Feltet fortsatte ud på sidste omgang i samlet flok. Aleksej Calmann, Oskar Hvid (begge Fusion ECT), Feldfos og Michael Knudsen (POAuto - CeramicSpeed) kippede fortsat med det danske flag i front. Forfølgergruppen var ude af både syne og kampen om størstedelen af de resterende point.

Annonce

 

Efter Jones havde udbygget Canyons føring med en spurtsejr i den næstsidste spurt, ramte frontgruppen bakken for sidste gang.

 

På toppen sejrede Ikeda i en tæt indlagt spurt, men japaneren fik ikke meget mere end et minut til at restituere, før den faldende spurt mod målstregen ventede.

 

Her var det Mehl og Matthias Deroose (BZR), som åbnede spurten. Ingen af de to kunne dog hamle op med James Barnes (NeXT). Med flere virtuelle cykellængder til konkurrenter sikrede australieren NeXT 50 point og var dermed stærkt medvirkende til mandskabets sejr.

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tempomaskine forlænger med WorldTour-hold

Landevej

Dansker forventer hård Tour: Ingen offdays

Landevej

Overblik: Sådan sluttede de danske herrer på verdensranglisten

Landevej

Tour-exit efter styrt: Nu forlader han WorldTour-hold

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Video i artiklenTour-arrangører pressede på for teknisk enkeltstart i København

Landevej

Ikke udgået siden 2018: Jeg er lidt af en løbsnarkoman

Landevej

Annonce

ANNONCE