EKSKLUSIVT

Skjelmose klarede frisag på hård dag: Ligesom en dansk sommerdag
02. maj 2021 10:32Foto: Sirotti
af Andy Joachim Pedersen

Fjerde etape i Romandiet Rundt til Thyon 2000 var en hård dag på kontoret for Mattias Skjelmose og resten af feltet, men fratrukket tågen var vejret ikke noget, man ikke kunne have mødt i Danmark.

Annonce

Thyon 2000 og resten af stigningerne på fjerde etape satte rammen for en spændende klassementsduel, hvor danskeren kunne notere sig for en 15. plads og en dag med udfordrende vejr.

 

Det fortæller Mattias Skjelmose til Feltet.dk.

 

”Vejret var jo bare ligesom en dansk sommerdag, skulle jeg næsten til at sige,” siger han med et smil i stemmen og fortæller så yderligere om vejret:

Thomas styrter i opløbet og Woods vinder 4. etape af Romandiet Rundt – se afslutningen her

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

”Tågen gjorde det lidt uhyggeligt engang imellem. På den første nedkørsel kunne man ikke se meget mere end et par ryttere frem, og det var ikke sjovt. Selvom man sad langt fremme, så det har slet ikke været sjovt at sidde nede bag i feltet,” siger han desuden.

 

UDFORDR DINE VENNER I GIRO-MANAGERSPILLET - PRÆMIER FOR MERE END 40.000 KRONER

 

”Hvis etapen ikke var hård nok i forvejen, gjorde vejret den lige et par gange hårdere," konstaterer han om etapen, som krævede mange kræfter.

Annonce

 

Havde friske ben før finalen
Vejret var dog langt fra den eneste og afgørende faktor på dagen. Generelt beskriver han etapen som værende én af de hårdere.

 

”Den var fucking hård, ligesom for alle andre ryttere. Det var små fem timer på cyklen. Den første stigning blev ikke kørt så stærkt, men fra bunden af næstsidste stigning blev der bare åbnet op,” fortæller han.

 

”Derfra blev det bare om, hvem der kunne sidde med. Folk faldt fra bagfra, og så gjaldt det om at hænge med så længe, man kunne,” siger han.

 

Se afslutningen på den van(d)vittige etape i klippet her.

 

Han fortæller dog, at han havde ret gode ben hele dagen igennem. Resten af Trek-Segafredo-holdet beskyttede ham godt undervejs på etapen, og det kunne han høste frugterne af til slut.

Annonce

 

”Jeg kom ind på stigningen så frisk, som jeg nu kunne efter de her første stigninger. Første halvdel havde jeg det rigtig godt, og jeg følte ikke, at jeg havde nogen problemer,” fortæller han.

 

”Da jeg ramte de sidste ti til mål, begyndte den at skrabe lidt på. Jeg tror, at jeg slap med 7,5 kilometer til mål,” siger han og fortæller:

”Cattaneo bliver sat næsten lige efter, så jeg lige hevet den op til ham, og så fører han stort set til mål,” siger han.

 

Følelsen er tilbage
I et interview inden løbet beskrev Skjelmose målet for løbet som værende, at han gerne ville have den gode følelse tilbage i kroppen.

Præstationen på etapen gør ham derfor begejstret.

 

”Jeg har bøvlet lidt med det siden UAE Tour, og jeg har fået den her gode følelse tilbage. Det er jeg super glad for, at jeg viser, at jeg kan være med, ikke helt oppe på de øverste pladser, men lige efter. Det, synes jeg, er rart,” siger han.

 

Nu venter den afsluttende enkeltstart på 16 kilometer, som skal afgøre klassementet, og her er der udsigt til endnu mere læring for den unge dansker.

Annonce

 

”Jeg skal bare ind og køre fuld gas. Det handler også om at lære at køre en enkeltstart træt. Det er at gå ind og køre så stærkt, som jeg kan, og så se, hvad jeg ender med,” siger han.

 

De seneste to uger har Skjelmose nemlig været i aktion i rigelige mængder, og det er begyndt at plante sig i benene, beretter Trek-Segafredo-rytteren.

 

UDFORDR DINE VENNER I GIRO-MANAGERSPILLET - PRÆMIER FOR MERE END 40.000 KRONER

 

”Vi har haft en rimelig stor blok. I morgen bliver 11. cykeldag på 14 dage, og det kan man også godt mærke i kroppen,” siger han.

 

”Det er også meget rart, også i forhold til fremtiden, at lære, hvordan man kører en enkeltstart, selvom man har ømme stænger,” fortæller han.

Annonce

 

Etapen bliver den sidste inden en lille pause, hvorefter Skjelmose skal på højdetræningslejr for at holde formen ved lige.

INFO
Mattias Skjelmose Jensen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Tour de Romandie
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Anacona efter sejr: Jeg har arbejdet hårdt for denne succes

Landevej

Veteran tæt på sejr: Den slags muligheder kommer ikke ofte

Landevej

Se alle Giro-etaper uden reklamer

Landevej

Video i artiklenFavoritvurdering: Søndagens løb i Frankrig, Ungarn og Spanien

Landevej

Video i artiklenOptakt: 9. etape af Giro d’Italia

Landevej

Video i artiklenGiro d'Italia-analyse: Varsel om brud på 13 års tørke?

Landevej

Video i artiklenFølg søndagens store bjergetape i Appenninerne

Landevej

Annonce