EKSKLUSIVT

Dansk komet: Gladere end efter sjetteplads i UAE
02. maj 2021 17:05Foto: Sirotti
af Christian Frese

Mattias Skjelmose er gladere for sin 15. plads i det netop overståede Tour de Romandie end sjettepladsen i UAE Tour. Det fortæller danskeren til Feltet.dk efter dagens afsluttende enkeltstart.

Annonce

Mattias Skjelmose sikrede sig i dag en samlet 15. plads i Tour de Romandie, da den unge dansker sluttede som nummer 35 på den afsluttende enkeltstart.

 

Sort på hvidt kunne Trek-rytteren dermed ikke helt matche den samlede sjetteplads fra UAE Tour i februar, men det betyder ingenlunde, at den 20-årige dansker forlader Romandiet som en skuffet mand.

 

”Når man ser på feltet i Romandiet, så føler jeg, at feltet er et step op. Der er en del, som skal køre som Tour-kaptajner eller i Giroen, så det her resultat er jeg egentlig gladere for (end sjettepladsen i UAE Tour, red.)”, fortæller Skjelmose til Feltet.dk.

Cavagna vinder sjette etape

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Tidligere på sæsonen blev danskeren nummer 43 og 41 på enkeltstarterne i henholdsvis Etoile de Besseges og UAE Tour, og hovedpersonen selv var da også glad for dagens præstation i kampen mod uret.

 

”Man vil altid gerne være bedre, men jeg synes egentlig, at det er meget godt at blive nummer 35 på sidstedagen af et pissehårdt etapeløb. Jeg skal stadig finde tilbage til rytmen, som jeg havde som junior. Men jeg synes, at det går i den rigtige retning hele tiden”, siger Skjelmose.

 

Den unge dansker rundede mellemtiden efter 8,6 kilometer i bare 45. bedste tid, men sluttede derefter fornemt af. Skjelmose bekræfter da også selv, at cyklen rullede bedst i de sidste kilometer mod mål.

Annonce

 

”Jeg havde det lidt svært på brostensstigningen. Jeg synes, at det var svært at finde ind i rytmen. Jeg kan også se, at jeg taber ret meget tid til nogle af de andre. På den sidste del fik jeg smidt den rimelig godt igennem svingene. Der fik jeg hentet en del”, fortæller Skjelmose og uddyber:

 

”Den TT i dag er den bedste, som jeg har kørt i år. Jeg er begyndt at føle mig mere og mere tilpas på TT-cyklen. Benene var det, som satte grænsen i dag. Med mere træning på TT-cyklen tror jeg helt sikkert, at det kan blive rigtig godt”.

 

Skjelmose har været Danmarks næstbedste etapeløbsrytter efter Jonas Vingegaard i 2021, men i kraft af sin endnu unge alder insisterer Trek-rytteren på, at fokus hos ham og holdet fortsat er på at udvikle hans egenskaber fremfor at jagte resultater i nuet.

 

”Det handler meget om udvikling. Trek er gode til at give mig chancen for at køre som kaptajn, selvom der ikke er det store håb for en samlet podieplads eller sejr. De håber på, at jeg lærer, så jeg kan køre om sejren om et par år. Om jeg bliver nummer 14 eller 15 betyder ikke så meget”, fortæller Skjelmose og fortsætter:

 

”Man vil selvfølgelig altid gerne vinde. Det sværeste kan være at fatte, at man kun er 20 år. Det tager tid at komme op, hvor det er rigtig sjovt. Men jeg føler, at både min træner og holdet er gode til at holde mig nede og fokusere på rejsen i stedet for resultatet”.

Annonce

 

Og rejsen i Romandiet bød da også på flere lærerige oplevelser for Skjelmose. Undervejs kæmpede danskeren både med konkurrenterne og det kolde schweiziske vejr.

 

”Jeg har udviklet mig i positionskampen. Jeg føler mig meget mere tryg og er ikke bleg for at give en skulder, hvis det er det, som skal til. Det er en del af min udvikling, og jeg tager det hele med”, siger Skjelmose og uddyber om gårsdagens regnprægede kongeetape:

 

”Jeg lærer hele tiden noget. I går fik jeg taget for lidt tøj på under nedkørslen. Der brugte jeg noget energi på at fryse. Den fejl laver man kun én gang. Jeg ved, at jeg udvikler mig gradvist hele tiden. Jeg har en masse år til at udvikle mig både fysisk og taktisk”.

 

På onsdag rejser Mattias Skjelmose på højdetræningslejr i Andorra som optakt til danskerens næste løb, Critérium du Dauphiné med start den 30. maj.

 

Annonce

INFO
Mattias Skjelmose Jensen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Tour de Romandie
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Anacona efter sejr: Jeg har arbejdet hårdt for denne succes

Landevej

Veteran tæt på sejr: Den slags muligheder kommer ikke ofte

Landevej

Se alle Giro-etaper uden reklamer

Landevej

Video i artiklenFavoritvurdering: Søndagens løb i Frankrig, Ungarn og Spanien

Landevej

Video i artiklenOptakt: 9. etape af Giro d’Italia

Landevej

Video i artiklenGiro d'Italia-analyse: Varsel om brud på 13 års tørke?

Landevej

Video i artiklenFølg søndagens store bjergetape i Appenninerne

Landevej

Annonce