Annonce

EKSKLUSIVT

Skelde har stor tiltro til Lisson: Han er meget dedikeret
19. januar 2021 16:00Foto: Riwal Readynez
af Andy Joachim Pedersen

Riwal Cycling Teams sportslige ansvarlige Michael Skelde har stor tiltro til Christoffer Lisson, som netop har forlænget med mandskabet. I dette interview fortæller Skelde, hvad der står mellem Lisson og hans imponerende 2019-niveau.

Radio Tour, sæson 2, episode 36: Belgien-special med Tim Harris på telefonen

se mere cykling på

På mange måder var 2020 et antiklimaks i cykelsporten, og det var det også for Christoffer Lisson. Den 25-årige rytter manglede de sidste procenter, og har kæmpet med at finde årsagen.

 

Det arbejde er nu tættere på målstregen, og optimismen hos hans hold er stor.

 

En fed type at arbejde med
Optimismen for fremtiden er blot én af grundene til, at Lisson fortsætter hos Riwal Cycling Team i 2021, for han bidrager med flere ting til holdet, fortæller Michael Skelde.

 

”Han er en meget dedikeret, teknisk nørd,” siger Skelde med et smil.

 

”Han er god til enkeltstart, og han har også menneskeligt de ting, der skal til for at nørde i ting. Det har en stor værdi at nørde i enkeltstart, i excel-ark og optimeringer på alle mulige måder,” uddyber han.

 

Den passionerede enkeltstartsrytter-type er en fed personlighed at arbejde med, for det bidrager lige så meget til andre aspekter af holdet, som det bidrager til hans egen karriere, fortæller Skelde.

Annonce

 

”Det er fantastisk at have nogen på holdet, som er med til at spare omkring konstante optimering, hvordan man skal gøre tingene anderledes og komme med input til os,” siger han.

 

Christoffer Lisson i sit vante element på en enkeltstartscykel under Andalusien Rundt 2020 | Foto: Sirotti.

 

Derfor er det også naturligt, at Lisson er meget dedikeret til at komme tilbage til sit tidligere niveau. Det hænger ganske enkelt sammen med den personlighed, han ellers bærer rundt på.

 

”Han er 100 procent dedikeret til at komme igen. Der er slet ikke noget der. Han er hundrede procent eller ingenting i alt, hvad han gør,” siger han.

 

”På den måde er han en fed person at arbejde med, men også en hård person at arbejde med. For han kræver meget af sine omgivelser, fordi han kræver så meget af sig selv,” uddyber han.

Annonce

 

2020-dyk har klar årsag
Forlængelsen kommer dog i kølvandet på en frustrerende sæson for Lisson, som bøvlede med det, der tilsyneladende er blodtilførelsen til benet.

 

Der arbejdes fortsat på at undersøge det nærmere og finde en løsning, som dog er blevet forsinket af den nuværende situation i sundhedsvæsenet.

 

”Der er kommet lidt skred i det igen, så det ser ud som om, at der er lys forude,” fortæller Skelde.

 

”Vi havde håbet på, at Christoffer havde fået styr på det i off-season, og det er en stor del af forklaringen på, hvorfor det ikke lige er gået så let at komme ind og få succes i år ét,” siger Skelde.

 

Problemet for Lisson opstod allerede tidligt i sæsonen, som Skelde husker det, da Lisson i sæsonstarten manglede nogle procenter i præstationen uden helt at vide hvorfor.

Annonce

 

”Han bliver lige så stille opmærksom på, at det kommer, når han ikke kun er presset, men også sidder sammenkrøbet over cyklen. Det vil sige også, når han sidder over styret i enkeltstarten,” fortæller Skelde.

 

”Det udredningen går på lige nu er, at det måske er en blodåre, som lukker, når han er for sammenkrøbet. Det er vi lidt spændt på, og det er klart, at der i professionel cykling i dag ikke skal tab af ret mange procenter til, at man er rigtig udfordret,” fortæller han yderligere.

 

Christoffer Lisson her i fronten af feltet sammen med sin tidligere holdkammerat Sindre Lunke | Foto: Sirotti.

 

Han fortæller dog også, at det umiddelbart kan ordnes relativt simpelt, men at processen har været sat på pause. Nu håber han, at der over den næste måned eller to kan blive lagt en plan.

 

Dertil glæder Skelde sig til, at Lisson er tilbage på det niveau, han havde i 2019, da holdet hentede ham fra BHS-PL Beton Bornholm. Skelde ser sågar, at Lisson hurtigt kan fortsætte sin udvikling.

Annonce

 

”Han vil ganske hurtigt kunne ligge nogle procent på, da han er blevet ældre og har prøvet at køre nogle cykelløb, som er endnu større. Han har større holdbarhed generelt,” siger han.

 

Skal finde tilbage til succesen
Netop planen for 2021 skal indeholde mere af det, som Lisson tidligere har brillieret i, fortæller Skelde.

 

Det handler om at genfinde noget af den succes, der tidligere har bragt ham til top-10 i PostNord Danmark Rundt og desuden gjorde Lisson til én af de bedste enkeltstartsryttere i sine U23-år.

 

”Jeg er rimelig fortrøstningsfuld omkring, at det nok skal blive en rigtig god sæson, og at vi i løbet af en måned eller to har et lidt mere klart billede af, hvordan vi skal planlægge sæsonen og hvilke mål, vi skal stille op,” siger han.

 

Succesoplevelserne skal blandt andet findes på netop enkeltstarten. Det bliver en stor del af træningen også, hvor specialtræning med fokus på enkeltstarten vil blive et fokus. Når først han igen lykkes med det, tror Skelde, at han lykkes i mange andre sammenhæng lige så.

Annonce

 

”Specielt i cykelløb, hvor der vil være en enkeltstart, er han god. Sådan et mindre etapeløb med en enkeltstart ligger det hele nærmest for fødderne af ham,” siger han.

 

”Jeg er overbevist om, at han nok skal komme tilbage. Han har viljen til at komme tilbage, og nu krydser vi bare fingre for, at corona slipper, og at der bliver plads til at se på sådan nogle ting, som Christoffer døjer med,” siger han.

 

Skelde udtrykker forståelse for, at prioriteringerne i sundhedssystemet er, som de nu engang er i disse tider, man han understreger også, at det ikke er mindre frustrerende for hans rytter.

 

”Det er jo forståeligt nok, men det er bare ikke fedt for en ung knejt, som har viet sit liv til cykling, at der ikke sker noget,” siger han.

 

En afklaring rykker dog langsomt nærmere, foråret venter om hjørnet, 2021-sæsonen går snart i gang, og i den sammenhæng glæder Skelde sig blot til, at Lisson atter vender tilbage i fuld firspring.  

Annonce

 

”Vi er optimistiske, vi har ingen grund til andet,” siger han.

INFO
Christoffer Lisson
Nyheder Profil Resultater Statistik
Riwal Cycling Team
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 7. etape af UAE Tour

Landevej

Video i artiklenOptakt: Faun-Ardeche Classic

Landevej

Video i artiklenOptakt: Omloop Het Nieuwsblad

Landevej

Eksklusivt interviewAsgreen er klar til krig i Flandern

Landevej

Video i artiklenUAE Tour-analyse: Nogle ting forandrer sig aldrig

Landevej

Følg årets første brostensklassikere

Landevej

Følg den store finale i UAE Tour

Landevej

Annonce