Annonce

Simon Yates skal køre to Grand Tours
16. januar 2021 10:00Foto: A.S.O. / Alex Broadway / Pauline Ballet / Thomas Maheux
af Oliver Monø

Britiske Simon Yates skal højst sandsynligt køre både Giro d’Italia og Tour de France. De Olympiske Lege i Tokyo er også et stort mål for Yates.

Radio Tour, sæson 2, episode 35: Amerikansk cykelhistorie med René Wenzel

se mere cykling på

28-årige Simon Yates fra Team BikeExchange skal med høj sandsynlighed stille til start i både Giro d’Italia og Tour de France.

 

Ifølge sportsdirektør på Team BikeExchange, Matt White, er ruten til Giro d’Italia den sidste faktor for, om Simon Yates deltager i løbet.

 

"Vi ved, hvad han (Simon Yates, red.) skal køre i den næste måned. Han kører Valencia og Tirreno, og når vi først ser ruten til Giro, træffer vi en beslutning. Det er meget sandsynligt, at han kører både Giro og Tour, men i hvilken rolle? Det valg foretager vi senere," sagde White til cyclingnews.com.

 

Yates har tidligere vist, at han skal regnes med i ligningen også i de tre uger lange Grand Tours. I 2018 gik han hele vejen og vandt Vuelta a Espana. Derudover har Yates syv etapesejre sammenlagt i de tre Grand Tours.

 

"Et stort mål for Simon er de Olympiske Lege, og jeg tror ikke, vi ser nogen, der kører efter klassementet i både Giro og Tour, og derefter går til OL for at køre efter en god placering. Når vi ser banedetaljerne for Giro, målretter man sig mod en af de to. Nogle kan målrette sig mod Giro og så bare se, hvad der sker i Touren. Hvis de er godt kørende, kan de muligvis spille en rolle i Touren.”

 

Simon Yates skal i 2021-sæsonen vænne sig til ikke længere at køre med sin bror Adam Yates. De to brødre har begge kørt på samme hold hele deres karriere, men med Adams skifte til INEOS er det nu slut. 

Annonce

 

Team BikeExchange har kontrakt med Simon Yates til og med 2022.

 

Annonce

INFO
Giro d'Italia
Nyheder Profil Resultater
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenInterview med Ballerini efter sejr

Video

Honoré med fjerdeplads i flot sejr til Gaudu

Landevej

Video i artiklenBallerini vinder suverænt Omloop Het Nieuwsblad

Video

Ballerini uslåelig i spurten efter skuffende dansk Omloop

Landevej

Video i artiklenMoscon kører den hårdt fra front på Kappelmuur

Video

Video i artiklenStort styrt i Belgien

Video

Historisk: Skjelmose smadrer dansk WorldTour-rekord

Landevej

Annonce