Annonce

EKSKLUSIVT

Simon Andreassen om Cape Epic-udskydelse: Det giver god mening
19. januar 2021 15:40Foto: Bartek Wolinski
af William Qvick-Godthaab

Cape Epic, som er verdens suverænt største mountainbike-etapeløb, er blevet udskudt til efteråret. Dette skyldes, at arrangørende mener, at det passer bedst ind, da flere ryttere helst vil fokusere på OL i Tokyo.

Sjas Patat med Simon Andreassen og Sebastian Fini: Mountainbike og cykelcross special

se mere cykling på

Normalt køres Cape Epic i det tidlige forår, men sådan bliver det ikke år, da løbet er lagt efter, hvornår det passer bedst ind i forhold til OL, som køres i juli.

 

Cape Epic er verdens største mountainbike-etapeløb og plejer at tiltrække de bedste mountainbikeryttere. Etapeløbet er normalt mellem 700 og 800 kilometer, fordelt over en prolog og syv etaper.

 

”Jeg var lidt ærgerlig, da nyheden kom, men det giver god mening at kunne fokusere på OL - som jeg forhåbentlig skal køre - og så afslutte med Cape Epic i efteråret. Og holdet har store ambitioner for netop det løb,” siger den danske mountainbike-stjerne, Simon Andreassen, til Feltet.dk.

 

Simon Andreassen fik i 2020 sit endegyldige gennembrud som en af verdens bedste mountainbikeryttere, da han vandt World Cuppen i Tjekkiet. Her kørte han først over stregen iført dannebrogstrikoten foran verdensklasseryttere som Nino Schurter og Henrique Avancini.

 

”Mine holdkammerater har skabt gode resultater de seneste fem år, men det er ikke blevet til en sejr endnu, så den skal meget gerne komme i år. Min holdkammerat Manuel Fumic er 39 år. Og egentlig var det hans plan at slutte sin karriere efter sidste sæson, men han vil så gerne have en Cape Epic-sejr, at han blev nødt til at tage et år til,” siger en optimistisk Andreassen.

 

Man har tidligere oplevet dansk succes i sydafrikanske mountainbikeløb på både herre- og damesiden. Anikka Langvad har fem sejre på seks år, mens man i 2010 så den danske duo, Kristine Nørgaard og Anna-Sofie Nørgaard, vinde løbet.

Annonce

 

Sidst en dansk herre vandt løbet var i 2009, hvor Jakob Fuglsang vandt med makkeren, Roel Paulissen.

 

Annonce

INFO
Cape Epic
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 7. etape af UAE Tour

Landevej

Video i artiklenOptakt: Faun-Ardeche Classic

Landevej

Video i artiklenOptakt: Omloop Het Nieuwsblad

Landevej

Eksklusivt interviewAsgreen er klar til krig i Flandern

Landevej

Video i artiklenUAE Tour-analyse: Nogle ting forandrer sig aldrig

Landevej

Følg årets første brostensklassikere

Landevej

Følg den store finale i UAE Tour

Landevej

Annonce