EKSKLUSIVT

Sejrsdebutanten Bendixen stolt: Kronen på værket
18. juli 2021 17:51Foto: Team Coop
af Andy Joachim Pedersen

Louis Bendixen har været en bærende del af Team Coops succes i denne sæson, og i dag kronede han værket med sin første UCI-sejr i karrieren, og det betyder alverden for danskeren i det norske.

Annonce

En solotur i de sidste seks kilometer og alene over målstregen med holdkammeraten Tord Gudmestad på andenpladsen tilbage i feltet.

 

Sejren og ikke mindst den måde, den er kommet i hus på, betyder meget for Bendixen.

 

Det fortæller han i et sejrsinterview med Feltet.dk.

Paradekørslen er begyndt: UAE med samlet holdbillede

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

”Det føles rigtig godt. Det er kronen på værket for mig selv,” siger han.

 

”Det er vigtigt for min karriere fremadrettet nu at have den her UCI-sejr og vise, at jeg kan vinde. Det betyder nok rigtig meget for min fremtid, så hvis jeg skal se på mig selv, betyder det meget,” siger han.

 

STREAM HELE TOUREN UDEN AFBRYDELSER OG BINDING - KOM FORREST MED DISCOVERY+

Annonce

 

Bendixen og co. kommer netop fra et andet polsk løb, Dookola Mazowsza, hvor holdet hev tre etapesejre ud af fire mulige hjem, hvilket var nok til at sikre den samlede sejr, og her igen med Bendixen i en central rolle.

 

’Vi kører som et professionelt hold’
På baggrund af den seneste uges kørsel er det da også svært for danskeren at får armene ned. Den kørsel fortsatte nemlig i dag, hvor Coop ifølge danskeren udmærkede sig ved at køre som én enhed og i en stil, der var markant.

 

”Der er et sindssygt godt samarbejde på holdet. Vi kører virkelig for hinanden som om, at vi er et stort professionelt hold, hvor man ofrer sig, så det gav pote i dag.,” fortæller han.

 

”Vi samler holdet inde på de her finaleomgange og kører det meget hjem til en spurt for vores unge supersprinter Tord Gudmestad, og jeg sidder på hjul af ham,” fortæller ham om sprinteren, der allerede har to sejre i denne uge.

 

Det er efter denne opsætning, at der opstår et øjebliks tvivl nede i feltet om, hvad der skal ske, og hvem der skal gøre hvad, og med resolut handling og hurtigt overblik, greb Bendixen sin chance på den helt rigtige timing.  

Annonce

 

”Der opstår et moment, hvor der er lidt uvished i feltet med seks kilometer igen cirka, hvor jeg kørt på et par kontra. Jeg får drengene til at lukke af, og så fokuserer jeg på det, jeg er bedst til, nemlig at køre et par kilometer med alt det, jeg kan. Det er fucking fedt,” fortæller han.

 

”Det er min første UCI-sejr, og jeg er bare mega stolt af den måde, som drengene hjælper mig på. Vi er toneangivende, og det er bare en fed måde at vinde på. Jeg ved, at jeg er hurtig i en spurt, men ligefrem at kunne vinde på den måde, det er en drøm at køre udefra,” siger han.

 

Drømmen resulterer i den 25. danske UCI-sejr i denne sæson, og at Team Coops succes endnu engang kan fortsætte er noget, der gør danskeren stolt.

 

”Min spurt er god, men den er ikke lige så god som nogen af mine holdkammerater. Den måde at køre afsted på her, det betyder meget at vinde sådan. Det er jeg stolt af,” siger han.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL DET NYE OG ANDERLEDES HALVÅRSMANAGERSPIL?

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Coronaramt Kamp kæmper med formen

Landevej

Vingegaard forlænger sin kontrakt

Landevej

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenOptakt: Vuelta a Castilla y Leon

Landevej

Optakt: Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenFølg Kron, Skjelmose og Eg i Jura-bjergene

Landevej

Annonce

ANNONCE