Sam Bennett: Man tror ikke at drømme går i opfyldelse
03. december 2020 19:00Foto: A.S.O. / Pauline Ballet
af Frederik Holst Pedersen

Sam Bennett var den første irer siden legendariske Sean Kelly til at vinde den grønne pointtrøje i Tour de France. Hovedpersonen reflekterer i et længere interview på sit holds hjemmeside over, at drømme godt kan gå i opfyldelse.

Annonce

Det var nemt at se, hvor meget sejren betød for Sam Bennett, da han krydsede stregen som første mand i Paris i årets Tour de France.

 

Forud for dette øjeblik var der gået tre uger, hvor ireren havde holdt fokus hele vejen igennem og på den septemberdag kunne han endegyldigt lade sig krone som den første irske vinder af den grønne trøje siden Sean Kelly vandt den i 1989.

 

”Da jeg krydsede målstregen, kunne jeg ikke forstå, hvad der lige var sket. Jeg havde behov for lidt tid til at lade det synke ind. Man drømmer altid om sådan noget - at vinde i Tour de France i Paris, men man tror ikke, at det faktisk går i opfyldelse,” lyder det fra Bennett.

Euforisk Bennett: Jeg kan ikke beskrive, hvor glad jeg er!

KØB ADGANG: SE ALLE DE STØRSTE CYKELLØB PÅ

 

Da Bennett gik ind til Touren havde han ikke den grønne trøje i tankerne, da hans primære mål var at vinde sin første etapesejr i løbet. Gennem den første uge af løbet fik Bennett ingen etapesejr, men meget konsistente resultater resulterede i, at han på sjette og syvende etape kørte i grønt og det tændte en ild i ireren.

 

”Efter femte etape kørte jeg i den grønne trøje i to dage og efter det sagde jeg til mig selv, at jeg nu ville give alt for at tage den med hjem”, siger Bennett.

 

Og med hjem kom trøjen. Efter en hæsblæsende kamp gennem hele løbet med den syvdobbelte vinder af konkurrencen Peter Sagan kunne Bennett efter den indlagte spurt på 21. etape ikke længere matematisk hentes i konkurrencen. Først fra da af kunne Deceuninck - Quick-Step-rytteren nyde sejren.

Annonce

 

”Jeg kunne ikke nyde det [sejren] før den indlagte spurt. Det var først efter, at jeg matematisk havde vundet den, at jeg kunne nyde det,” siger ireren, der kom til Deceuninck - Quick-Step forud for sæsonen.

 

Sam Bennett finder også tid til at rose sit hold, hvor specielt Michael Mørkøv spillede en vigtig rolle i irerens sejr i pointkonkurrencen.

 

”Det at være på podiet i Paris med trofæet føltes som et øjeblik, der kun sker en gang i ens liv. Jeg var stolt af, at jeg kunne dele øjeblikket med mine holdkammerater og staben, der havde gjort livet nemmere gennem de tre uger for os,” slutter ireren.

 

Foruden sejren i pointkonkurrencen og etapesejren i Paris vandt Bennett også 10. etape til Île de Ré. 

 

Annonce

INFO
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 2. etape af Volta a la Comunitat Valenciana

Landevej

Video i artiklenOptakt: 5. etape af Tour of Turkey

Landevej

Video i artiklenFølg kongeetapen i Tyrkiet og sidevindsetapen i Spanien

Landevej

Jumbo-Visma-rytter diskvalificeret i Brabantse Pijl

Landevej

Sæt dit managerhold til Romandiet Rundt

Landevej

Nibali med brækket håndled: Tvivlsom til stort etapeløb

Landevej

Trentin efter tredjeplads: Stærkeste mand vandt

Landevej

Annonce