Annonce

Sagan: Kaotisk spurt
10. oktober 2020 09:45Foto: Sirotti
af Andreas Würtz Adamsen

Peter Sagan måtte endnu engang tage til takke med en sekundær placering på podiet, da han blev nummer to på Giro d’Italias syvende etape. Slovakken var dog godt tilfreds med holdets præstation og fremhæver spurtens kaotiske karakter.

Demare tager endnu en etapesejr i Giroen!

se mere cykling på

For tredje gang i årets Giro d’Italia måtte Bora-Hansgrohes slovakiske superstjerne Peter Sagan se sig henvist til andenpladsen, da han på syvende etape blev slået af Groupama-FDJ’s Arnaud Démare i spurten i Brindisi.

 

”Drengene leverede endnu engang et super stykke arbejde, og vi sad godt forud for spurten, der var en kaotisk en af slagsen. Jeg var tæt på sejren, men i dag var bare ikke dagen,” fortalte Sagan efterfølgende til holdets egen hjemmeside.

 

Andenpladsen var slovakkens syvende podieplacering på WorldTour-niveau i 2020, men den tredobbelte verdensmester, der har 113 professionelle sejre i løbet af karrieren, har utroligt nok endnu ikke vundet en sejr i løbet af sæsonen.

 

Hurtig og svær etape
Fredagens etape blev kørt med hæsblæsende høje hastigheder. Den gennemsnitlige fart på etapens vinder, Arnaud Démare, endte med at være over 51 kilometer i timen, og etapen var dermed den hurtigste i Giro d’Italias historie:

 

”I dag var en vigtig etape. Der var stærke vinde fra starten, og alle hold var ekstremt fokuserede, fordi de var klar over, at der kunne ske ting og sager i klassementet, hvis de blev fanget på bagkanten i sidevinden,” sagde holdets sportsdirektør, Jan Valach, umiddelbart efter etapen.

 

Netop Peter Sagan sørgede for at holde sig godt til, da Deceuninck-Quick Step tidligt på etapen satte pres på anført af Álvaro José Hodeg. Her viste Sagan sin sædvanlige flair for positionering, og slovakken sad således med i forreste gruppe, da feltet blev splittet.

Annonce

 

Sagan har lørdag endnu en chance for endelig at tage sæsonens første sejr, når rytterne tackler 200 kilometer, hvor særligt den sidste halvdel af etapen er kuperet. Skulle det lykkes for slovakken, vil det være første etapesejr i Giro d’Italia, som Sagan kører for første gang i karrieren. Du kan læse Feltet.dk’s udførlige optakt til ottende etape lige her.

 

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Armstrong kunne også vinde Touren uden doping ifølge kommentator

Landevej

LIVESTREAM: Postnord Danmark Rundt ruten præsenteres

Landevej

Video i artiklenOptakt: Trofeo Laigueglia

Landevej

Video i artiklenFølg Strade Bianche-opvarmningen i Laigueglia

Landevej

Video i artiklenSe højdepunkterne fra Le Samyn

Video

Norsgaard havde studeret ruten inden podieplads

Landevej

Video i artiklenMerlier om kaotisk spurtsejr: Det gik ikke som planlagt, efter Mathieu havde problemer med sin cykel

Video

Annonce