Sådan valideres resultaterne i Uno-X Cup
03. maj 2020 17:00
af Christian Frese

Uno-X Cup powered by Danmarks Cykle Union og Feltet.dk indledes på tirsdag, og i nedenstående artikel vil det beskrives, hvordan DCU og Feltet.dk som løbsarrangører vil håndtere problemstillingen om resultatvalidering under løbsserien.

Annonce

Som opfølgning på data- og resultatvalidering til Uno-X Cup kommer hermed en uddybende forklaring på den, i løbsbeskrivelsen anførte formulering, om opfølgning på ekstraordinære resultater eller præstationer. 

Nedenstående beskrivelse vil være frit tilgængelig på Feltet.dk samt på Danmarks Cykle Unions hjemmeside og tjener som overordnet regelsæt for opfølgningsprocessen efter et løb.

DCU og Feltet.dk ønsker sammen at søge de mest optimale betingelser for afvikling af fair konkurrence på tværs af klasser og køn, og vi ønsker at tilsidesætte tvivl om, hvorvidt resultater er fremkommet på uærlig vis, eller om udstyr bevidst eller ubevidst er fejlkalibreret.

I opfølgningen på løbsresultater følges denne kortfattede proces i overskrifter og overskrifterne uddybes længere nede:
- Gennemgang af resultatliste fra Zwiftpower, hvor ”spikes” (defineret som unaturligt høje præstationer som eks. 8 watt per kilogram (w/kg) over 5 min., 7 w/kg over 10 min og lignende) spottes.
- Kontakt til ryttere, som er trukket ud ved gennemgang, med henblik på gennemførsel af live-test.
- Gennemførsel af livetest og efterfølgende diskvalifikation (DQ), såfremt live-testen ikke matcher resultatet, som den pågældende rytter har præsteret under selve løbet.

I ovenstående proces læner vi os op ad det senest oprettede regelsæt for afvikling af konkurrencer på Zwift, fra den 28. april 2020:
https://bit.ly/2YsjAuF

Løbsarrangørernes vurdering er, at dual recording er et godt, men ikke tilstrækkeligt værktøj til at afklare eventuelt tvivlsomt udstyr. Vi forbeholder os derfor retten til at bede en given deltager om en live-test af rytterens udstyr og præstationsformåen.

Testen skal finde sted senest fem dage efter arrangørernes henvendelse. Den vil i alt vare omkring 25-30 minutter og foregå live under overværelse af løbsarrangørerne via videoopkald.

Testen består simpelt i, at rytteren varmer op i ti minutter, dernæst kalibrerer udstyret og derefter kører en makstest af ti minutters varighed. Det kan forekomme, at løbsarrangørerne også vil bede om en 15 sekunders all-out spurt.

Testen kan kun udføres via en hjemmetræners wattmåler, og ikke med eksempelvis wattpedaler.

Besidder rytteren ikke selv en hjemmetræner, der tillader at udføre testen, vil rytteren blive bedt om at låne det tilstrækkelige udstyr.

På baggrund af testens data vil løbsarrangørerne beslutte, om den pågældende rytters præstation fra selve løbet kan godkendes eller ej.

Såfremt live-testen viser en klar afvigelse fra rytterens præstation under løbet, vil rytteren modtage en DQ. En klar afvigelse er blandt andet, men ikke udelukkende, såfremt der er en signifikant afvigelse mellem resultatet i live-testen og resultatet fra løbet.

Et eksempel:
- Rytter A har trådt 6,5 w/kg i 5 min under løbet, men til live-test trædes 4,5 w/kg i 5 min. Afvigelsen er her på 30% og vil resultere i en DQ.

DCU og Feltet.dk afgør i fællesskab, i hvor høj grad en eventuel afvigelse er signifikant eller ej. I vurderingen indgår også analyse af rytteres øvrige præstationer online såvel som på landevejen.

Udføres testen ikke indenfor de fem dage, vil rytteren blive fjernet fra resultaterne. Rytteren kan derefter heller ikke indgå i resultatlisterne af seriens fremtidige løb, før testen er udført.

Med ovenstående er der helt klare og ens retningslinjer for alle deltagende ryttere. Live-testen er desuden nem og enkel for rytteren at gennemføre.

Har man som rytter indsigelser overfor en eventuel afgørelse efter live-test, kan man rette henvendelse til e-cykling@cyklingdanmark.dk.

Du kan læse alt om Uno-X Cuppen lige her. Du kan tilmelde dig tirsdagens 1. afdeling via følgende link.

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Demare stortrives med sit tog: Vi har haft det sjovt

Landevej

Leadout-rytter griber chancen i Valencia

Landevej

Eksklusivt interviewAlpe-aktuelle Hulgaard: Vil gerne være mere komplet

Landevej

Overbevisende Vos: Amstel betyder noget

Landevej

Eksklusivt interviewTopplacering til Gudnitz giver bornholmske muligheder

Landevej

Motorcykler ramt af søm i Amstel Gold Race

Landevej

Eksklusivt interviewDansk teenager hjalp Sagan til sejr: Bare en fed dag

Landevej

Annonce