Sådan forbereder du dig til et Zwift-løb
03. marts 2021 08:00
af Christian Frese

Er du opsat på at præstere dit bedste, når CeramicSpeed Race Series tirsdag aften indledes på Zwift? Så giver vi dig her 15 praktiske råd, som sætter dig op til succes.

Annonce

TILMELD DIG CERAMICSPEED RACE SERIES PÅ ZWIFTS HJEMMESIDE.

Tirsdag aften den 16. marts skydes CeramicSpeed Race Series i gang med et brag, når vi livestreamer 1. afdeling med optakt fra klokken 19.15. 

Du har dermed stadig nogle dage til at forberede dig, men udover at have styr på de obligatoriske ting - at have sammenkoblet sine profiler på Zwift.com og Zwiftpower.com, husket et velfungerende pulsbælte samt indtastet sin korrekte højde og vægt - hvad kan du så gøre og vide for at få den bedste løbsoplevelse på Zwift?

Her er vores egne praktiske tips til, hvordan du får det absolut maksimale ud af dig selv og din virtuelle avatar på tirsdag klokken 19.30.

 

Start programmet tidligt
Altid start Zwift op fem minutter tidligere end senest nødvendigt. Der kan være en ny opdatering, som kræves downloadet, før du kan åbne spillet.

 

Varm op eller bliv sat af

Opvarmning er et nøgleaspekt i Zwift. De første kilometer af et Zwift-løb er hektiske, så at være varm fra start er et must.

Radio Tour, sæson 2, afsnit 11: Cykelsportens skandaler og usædvanlige Grand Tours

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Mød op i fornuftig tid

Vent ikke til sidste minut med at trykke ”Join Event”. Afhængigt af ens computer kan det nemlig godt tage lidt tid at skifte fra en verden til en anden.

 

Du risikerer således helt at misse starten på løbet. Desuden bliver du placeret bagerst i feltet ved start, hvis du først møder op i sidste sekund. Tiden brugt på startstregen giver dog hverken kilometer eller XP til din konto.

 

Udstyr gør en (lille) forskel

In-game rammer og hjul kan gøre en lille, men måske afgørende forskel. Vær her opmærksom på, at de hurtigste hjul på flad vej ikke nødvendigvis er de hurtigste på stigningerne, så tjek løbsruten på forhånd - enten i selve spillet eller på internettet.

Zwiftinsider.com har lavet adskillige hastighedstests af ingame-udstyret i Zwift.

Annonce

 

Tjek løbsruten

At tjekke løbsruten kan også være nyttigt til at forudsige løbet, og hvornår du skal trykke ekstra i pedalerne. Det kan ofte være svært at se på skærmen, hvornår vejer stiger eller falder lidt, og derfor kan et recon af løbsruten være smart.

 

Afkøling er vigtigt
Indendørscykling kan blive en varm affære, og derfor er en eller flere blæsere en rigtig god idé. Har du ikke en blæser, skal vinduet i hvert fald lukkes op godt før løbsstart. Du fryser måske, når du sætter dig på cyklen, men i løbet af få minutter kan det kolde rum virkelig betale sig.

 

Undgå dehydrering

Hav altid masser af vand og eventuelt lidt mad indenfor rækkevidde, når du kører. Et lille bord eller en stol ved siden af cyklen kan være nyttigt her.

 

Zwift-løb er intensive, og det er derved ikke let at drikke undervejs. Af denne grund bør du udnytte ethvert roligt øjeblik i løbet til at indtage væske.

 

Beskyt dit gulv

Med eller uden blæsere kan du komme til at svede en hel del. Håndklæder og en træningsmåtte kan spare dit gulv for dette.

Træningsmåtten dæmper desuden larmen fra hometraineren, hvilket kan være fordelagtigt, hvis du ikke vil genere din eventuelle underbo. Forhjulet kan med fordel placeres ovenpå håndklæderne, så de ikke flytter sig så nemt, når du skal træde på dem.

Annonce

 

Ekstra håndklæde

Et ekstra håndklæde til at tørre sved af panden kan være en fin ide, men pas på. Tørrer du sved af kroppen, overopheder kroppen nemmere. Håndklædet kan også bruges til at beskytte dit styr og styrbånd mod sved. Eventuelt kan der også købes et svednet, der beskytter din ramme mod sved.

 

Forsinkelse på linjen?

Oplever du en stor forsinkelse mellem ændringer i dit power-output og wattene på skærmen eller sågar dropouts, kan du erhverve dig en USB-forlængerledning, der kan bringe dit ANT+ dongle-stik tættere på traineren.

 

Indendørsdæk

Har du en wheel-on trainer, kan du købe et specifikt indendørsdæk og således spare dit udendørsdæk til dets egnede formål.

 

Vær kalibreret og pump dækket

Det er altid smart at kalibrere sin hometrainer, hvis nødvendigt. Hvis din hometrainer er en wheel-on trainer (med baghjulet mod en rulle), er det for kalibreringens præcision vigtigt at køre i mindst ti minutter, inden traineren kalibreres.

Trainerens modstand vil desuden føles mest stabil, hvis dækket er hårdt pumpet.

 

Trainer difficulty

Husk at sætte din trainer difficulty (TD) til det ønskede før løbsstart. TD beskriver størrelsen af den ændring i trainerens modstand, som du vil føle, når stigningsprocenten ændrer sig i Zwift.

Annonce

 

Denne påvirker ikke dit poweroutput, eller hvor hurtigt din avatar vil køre, men har stor betydning for, hvor realistisk oplevelsen vil føles, og hvor mange gearskift du vil blive nødt til at foretage undervejs.

 

Træt af at tælle kilometer?

Er du typen, der ofte kommer til at stirre konstant på tiden eller kilometerne tilbage, så kan du lægge et håndklæde over det øverste af din skærm og således skjule disse.

 

Du vil stadig kunne se antallet af kilometer kørt i højre side af skærmen (og dermed vide hvor langt der omtrent er til mål), men det tal fylder betydeligt mindre og er på den måde lettere ikke at stirre sig blind på.

 

Tidsangivelser
Vær opmærksom på, at Zwift beregner den øjeblikkelige tidsafstand mellem ryttere udelukkende baseret på afstand og den antagelse, at rytternes hastighed er 30 km/t.

 

Et in-game hul på 12 sekunder er i virkeligheden 36 sekunder, hvis rytterne kører med 10 km/t, men blot seks sekunder, hvis rytterne kører med 60 km/t. 12 sekunders forspring på en stigning er således reelt langt større end 12 sekunders forspring på en nedkørsel.

*De 15 tips er udarbejdet af Feltet.dk´s medredaktør Christian Frese og Zwift-ekspert Klaus Møller.

Annonce

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Efter ufrivillig løbspause: Riwal igen klar til den store scene

Landevej

Video i artiklenTre er blevet til to: Christopher Juul fortsat i front opad modbydelige Montemolino

Video

Video i artiklenLa Maglia Rosa fører an i jagten på udbruddet

Video

Video i artiklenChristopher Juul angriber og kommer fri

Video

Video i artiklenStudiet om Ineos’ strategi: Med den finale...

Video

Eksklusivt interviewArven efter Bennett: Holm spår Quick-Steps fremtid

Landevej

Video i artiklenJoao Almeida: Vi er spændte på etapen og vil give alt

Video

Annonce