EKSKLUSIVT

Saabye tilbage på dansk jord: Skal starte på en frisk
05. marts 2021 11:00Foto: Campione Danmark
af Andy Joachim Pedersen

Mie Saabye er tilbage på et dansk hold efter en svær periode for danskeren. En dyb overvejelse har dog bekræftet hendes kærlighed til sporten, så nu starter hun på en frisk.

Annonce

Et udenlandseventyr og for store forventninger var ikke sagen for Mie Saabye, der forlangte for meget af sig selv, og nu skal finde en ny vej ind til cykelsporten med RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk.

 

Det fortæller hun til Feltet.dk.

 

”Jeg var nok typen, der hellere trænede fem timer for meget end fem timer for lidt. Det var ikke klogt i sidste ende,” fortæller Saabye til Feltet.dk.

Holm & Bay: Sådan kører du brosten

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

”Jeg glæder mig til at starte på en frisk, men alligevel ikke helt. Det bliver rigtig dejligt,” siger hun med henvisning til, at hun vender tilbage til sit tidligere hold.

 

De trygge rammer er afgørende
Det er ikke helt tilfældigt, at det er hos RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk, at Saabye huserer i denne sæson. Det handler om trygge rammer, og dem kan holdet levere, fortæller hun.

 

”Jeg er typen, der godt kan lide trygge rammer. Det ved jeg, at jeg har med Morten [Ravnkilde red.] og især nu, hvor jeg også kommer på hold med Lønne,” siger hun om sin anden nye holdkammerat, Rikke Lønne.

Annonce

 

”Vi har arbejdet godt sammen. Hun har været med til at give mig en DM-titel tidligere, så det er bare dejligt at komme tilbage på dansk jord og være sikker,” siger Saabye.

 

At Ravnkilde og Saabye kender til hinandens arbejdsmetoder, og at de danske rammer igen er grundlaget for Saabyes karriere kommer efter en periode, der ikke gik som håbet.

 

Saabye skulle have kørt for Belori Women’s Team i Spanien i 2020, men en kombination af en hård periode og corona førte til et tiltrængt åndehul.

 

”Jeg har haft en sværere periode, hvor jeg havde svært ved at finde mig selv og finde ud af, hvor jeg står, og hvor jeg gerne vil være,” siger Saabye.

 

”Jeg glippede VM i 2019, hvor jeg meldte fra i ugen op til. Det var det rigtige for mig, og så var det egentlig dejligt, at corona kom, så jeg kunne få ro og styr på mig selv,” siger hun om pausen, der fulgte med.

Annonce

 

Mie Saabye | Foto: Campione Danmark.

 

Den blev brugt til at undersøge sindet og finde ud af, om hun skulle være cykelrytter eller ej, og her konstaterer hun, at ’cykling bare er mit’.

 

”Nu prøver vi at finde tilbage til en rutine, og jeg synes, at det går godt. Morten respekterer det hele, så det er super dejligt,” siger hun.

 

Vejen til sporten skal være en anden
Selvom hun vender tilbage til RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk, bliver det ikke helt på samme måde som sidst. Rutinerne skal være anderledes denne gang.

 

For vejen ind til sporten gjorde det ikke nemt for Saabye, som indtil VM 2019 præsterede store resultater, og dermed også fik lagt store forventninger til sit navn.

Annonce

 

”Jeg skal finde en anden vej, end jeg gik sidst. Det er der mulighed for med den måde, som Morten har lagt rammerne for Rikke og mig. Det, tror jeg, er en god mulighed for at finde en bedre vej,” siger hun.

 

I 2021 kommer hun til at køre Uno-X Ladies Cup, som DCU arrangerer, og det bliver en sand fornøjelse at vende hjem til de ryttere, hun kender fra tidligere.

 

”Det bliver sjovt at se nogle af de gamle, som man ikke har set i lang tid, fordi man er lidt lukket inde,” siger hun.

 

Og hvordan formen er, er ikke helt til at vide. En del af at finde tilbage til sporten har været, at det hele ikke skulle gå op i tal og tider.

 

”Min taktik har været at køre uden Garmin for at få helt styr på hovedet og sig selv, og så bare køre så lang tid, som hovedet vil. Det har jeg gjort det seneste år,” siger hun.

Annonce

 

”Det har hjulpet mig til at få min motivation tilbage, da jeg fokuserede alt for meget på tal og tider,” uddyber hun.

 

Hun tror dog, at formen er nogenlunde, og om ikke andet får hun nu lejlighed til at køre lidt træning og løb, inden sæsonen for hende går i gang senere på året.

INFO
Team RYTGER powered by Cykeltøj-online.dk
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Eksklusivt interviewArven efter Bennett: Holm spår Quick-Steps fremtid

Landevej

Video i artiklenJoao Almeida: Vi er spændte på etapen og vil give alt

Video

Video i artiklenFeltet passerer første spurt på de sjaskvåde veje

Video

Video i artiklenDagens si o no: Tv-tid, angrebsstrategi og restitution

Video

Video i artiklenLars Van Den Berg: Teamet fortalte mig, at jeg skulle forsøge med et udbrud

Video

Video i artiklenKobe Goosens tror, at favoritterne kommer til at duellere om sejren

Video

Video i artiklenEksklusivt interviewJulius Johansen med store landevejsdrømme i 2021

Landevej

Annonce