Rolland venter stadig på Tour-invitation
08. februar 2019 09:15 af Andreas N. Weisberg Foto: Sirotti

Efter at være skiftet til Vital Concept-B&B Hotels venter Pierre Rolland stadig på svar om hvorvidt, han skal køre Tour de France eller ej.

Med to etapesejre i Touren og en del top 10-placeringer i sin karriere, er Tour de France et løb der fylder meget i hjertet for den 32-årige franskmand.  

 

Rolland der har kørt, og fuldendt, den franske Grand Tour de sidste ti år har som regel vidst om han skulle køre løbet eller ej, på dette tidspunkt af året. Denne sæson er de dog anderledes

 

”Det er en ny situation for mig, ikke at vide om jeg skal køre Tour de France i år,” udtaler han sig til L’Equipe ifølge cyclingnews.com.

 

”Jeg har kørt løbet de sidste ti år og har altid fuldendt det. Det er et meget vigtigt løb for mig.”

 

I år har løbsarrangørerne og Christian Prudhomme udtalt sig, at de venter med at uddele de sidste to Wildcards til senere på sæsonen. Uvisheden om hvorvidt Rolland skal køre Touren eller ej betyder, at franskmanden bliver nødt til at tage alle de chancer han får for at vise sig frem.

 

”Jeg bliver nødt til at gribe de chancer som jeg får. Jeg ved også godt, at min bedste del af karrieren er overstået nu og derfor bliver jeg nødt til at fokusere. Vi arbejder hårdt her på holdet, men der er altid plads til sjov også,” tilføjer han.

 

Paris-Nice, der begynder i marts, kan vise sig at være det løb som betyder hvorvidt Vita Concept kommer med til Touren eller ej. Der er pres på fra de to andre franske hold, Direct-Energie og Arkea-Samsic, der også kæmpe om den sidste plads på Tourens startliste. Derfor er Rolland godt klar over, at han bliver nødt til at præstere.

 

”Paris-Nice er et super vigtigt løb og før at man kan gøre det godt der, er det vigtigt at have kørt et par løb før, så ens form er hvor den skal være.”

 

 

 

 

 

DEL
DELTAG I DEBATTEN