Roglic: Vingegaard bliver afgørende for min Tour
24. juni 2021 17:20Foto: A.S.O. / Aurelien Vialatte
af Andy Joachim Pedersen

Jonas Vingegaard kan blive den faktor, der afgør, om Primoz Roglic kommer fra Tour de France med en samlet sejr. Så klar er meldingen fra Jumbo-Visma-profilen her kort før det store franske løb.

Annonce

Som en del af en stjernespækket trup, der skal forsøge at sikre Primoz Roglic sejren i dette års Tour de France er Jonas Vingegaard at finde, og det passer holdets kaptajn særdeles godt.

 

Det fortæller han på et pressemøde for en lang række internationale medier.

 

”Han [Vingegaard red.] viste, at han er både stærk og en talentfuld gut. Han er super vigtig for os, og han kan betyde en Tour for os,” fortæller Roglic om danskerens vigtighed.

Mikkel Bjerg ser frem til at debutere i Touren: Her fortæller han om sin rolle i løbet

SE OL UDEN AFBRYDELSER

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL TOUR DE FRANCE? SÆT DET HER

 

”Han har vist, at han er virkelig stærk og viste, at han kan køre med de bedste. Han frygter ingen. Jeg tror, at vi kan få det sjovt med at køre sammen i de her tre uger i Frankrig,” siger han ydermere.

 

Det er første gang, at Jonas Vingegaard skal køre den franske Grand Tour.

Annonce

 

Erkender anderledes tilgang
At Vingegaard er ved hans side, er dog ikke det eneste nye, Roglic oplever op til dette Tour de France. Sloveneren har ikke kørt løb siden slutningen af april, og den lange løbspause har vakt opsigt.

 

”Det er sandt, at det er en lidt anderledes tilgang, men jeg har allerede tidligere gjort noget lidt som det. Jeg kommer normalt altid fra højdetræning, og der er jeg klar,” fortæller han.

 

”Ser jeg tilbage på sidste år var der også en stor pause med alle de coronating, der foregik. Vi startede også stærkt. Jeg er selvsikker, og vi skal bare vente og se i et par dage, hvordan det ender med at gå,” fortæller han.

 

SE ALLE ETAPER AF ÅRETS TOUR DE FRANCE UDEN REKLAMER PÅ DISCOVERY+

 

Foruden en lang periode med højdetræning, har Roglic også arbejdet på at forbedre sig på enkeltstarten. Sidste års Tour de France sidder frisk i erindringen, og han ønsker ikke, at den situation skal gentage sig.

Annonce

 

”Vi har trænet begge enkeltstarter. Hvor afgørende de er, ved vi ved afslutningen af Touren, men vi så sidste år, at de kunne være rigtig afgørende,” fortæller han med let latter i stemmen.

 

Foto: BORA-hansgrohe / BettiniPhoto

 

”Der blev lavet mange store forskelle, og med det i tankerne, har vi også i denne sæson forsøgt at træne på TT-cyklen, og vi har lagt meget arbejde der. På de her to enkeltstarter vil vi se, hvordan det går,” siger han.

 

Nu er det en gylden mulighed for sloveneren at se, hvordan træningen alene afspejler sig, når konkurrenterne skal mødes.

 

”Jeg har prøvet at arbejde mere med det for at blive bedre. Følelsen er okay. Jeg har gjort det alene, så vi må se, hvordan stærk vi er i løbene,” siger han.

Annonce

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL TOUR DE FRANCE? SÆT DET HER

 

Klar til modstand
Roglic såvel som Jumbo-Visma har tidligere fortalt, at de regner årets modstand for at være endnu hårdere, end den de mødte sidste år.

 

Det betyder dog langt fra, at han har kapituleret på forhånd. Tværtimod føler han sig omgivet af et hold, der kan slå fra sig.

 

”Vi er her også med et super stærkt hold, så jeg synes også, at vi er klar til at kæmpe mod dem. Har vi benene, så er det ikke noget problem. Jeg er ikke alene her. Jeg er omgivet af stærke ryttere, og jeg tror meget på dem,” siger han.

 

Det stærke hold kan der blive brug for lige fra start. Starten i Bretagne og de hårde etaper, der her venter, kan allerede give forskelle, hvilket Roglic dog er forberedt på.

Annonce

 

”Det er en super hård start. Helt klart. Jeg er bare nødt til at være klar. Det er et stykke tid siden, at jeg kørte, men jeg har kørt et par gode træninger,” fortæller han.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL TOUR DE FRANCE? SÆT DET HER

INFO
Jonas Vingegaard Rasmussen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Team Jumbo-Visma
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Uno-X sender flere danskere til fransk etapeløb

Landevej

Coronaramt Kamp kæmper med formen

Landevej

Vingegaard forlænger sin kontrakt

Landevej

Eksklusivt: Se OL på Discovery+ uden afbrydelser

Landevej

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Tour de l’Ain

Landevej

Video i artiklenOptakt: Vuelta a Castilla y Leon

Landevej

Optakt: Tour de l’Ain

Landevej

Annonce

ANNONCE