Prøv vores nye app
Roglic vinder igen i Italien
08. oktober 2019 16:38Foto: Unipublic / PhotoGomezSport
af Lukas Bennike Lewerissa

Det slovenske fænomen vandt Tre Valli Varesine og forsætter derfor sin vanvittigt imponerende sejrsstime. 

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Primoz Roglic vandt endnu engang i Italien, da han kørte alene i mål i Tre Valli Varesine. Det kaotiske løb var præget af et langt soloridt af Luis Leon Sanchez, og af en misforståelse, hvor en større gruppe kørte forkert på et kritisk tidspunkt. Luis Leon Sanchez blev hentet af en firmandsgruppe på den sidste kilometer, hvor blandt andre Jakob Fuglsang sad, men her viste Roglic sig stærkest og kørte alene i mål.

 

Bag Roglic spurtede en større gruppe om de sekundære placeringer. Her kom Giovanni Visconti på en andenplads, foran sidste års vinder Tom Skujins.

 

Bedste dansker blev Jakob Fuglsang på en 19. plads. 

 

Læs også
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner

 

Løbsreferat

Det 153 mand store felt kørte aggressivt fra start. Det varede dog ikke mere end 5 km, inden en gruppe med Michael Gogl (Trek - Segafredo), Valerio Agnoli (Bahrain Merida), Davide Ballerini(Astana Pro Team), Mattia Frapporti(Androni Giocattoli - Sidermec), Umberto Marengo (Neri Sottoli-Selle Italia-KTM) og Jose Herrada (Cofidis, Solutions Crédits) kom væk, og mens Alejandro Osorio (Nippo Vini Fantini Faizanè) satte efter, fik de opbygget et forspring på 20 sekunder.

 

Colombianeren blev hurtigt hentet, mens de seks forreste kæmpede en hård kamp for at holde sig fri, indtil feltet efter 10 km endelig gav op og lod afstanden vokse til 2 minutter.

 

Det nåede dog kun bare 2.20, inden Primoz Roglic (Team Jumbo-visma) sendte Jumbo frem for at føre, og de fik hjælp fra Bardiani, der havde sovet i timen og misset udbruddet.

Annonce

 

Der blev ikke taget mange chancer, og efter at forspringet kortvarigt havde været oppe på tre minutter, fik en hårdt arbejdende Koen Bouwman (Team Jumbo-Visma) kørt det ned til to minutter og treidve sekunder efter en første time, hvor hele 45,1 kilometer var blevet tilbagelagt, af det 197,8 kilometer lange løb.

 

Jumbo var nu alene om arbejdet, og da de rundede toppen af Motta Rossa, var udbruddet bare et minut og 50 sekunder foran feltet. Ved første passage af målstregen var afstanden bare et minut og 42.

 

På første omgang forcerede Lotto Soudal voldsomt, og det fik forspringet til at falde til mindre end et minut. Som konsekvens reagerede udbruddet med at øge farten, og det kostede for Frapporti og Agnoli, der begge blev sat af.

 

Mens Tao Geoghegan Hart (Team Ineos) forsøgte sig med et angreb i feltet, måtte Marengo også slippe, hvorfor Ballerini, Gogl og Herrada nu var alene i front. Kort efter forlod den sygdomssvækkede Mads Pedersen ikke helt overraskende løbet.

 

Feltet fladt lidt til ro igen og lod afstanden vokse til et minut og 50 sekunder igen, inden farten igen blev øget. Ved afslutningen på tredje omgang havde fronttrioen således bare halvandet minut, og ved starten på sidste omgang på den lille rundstrækning var afstanden den samme. Med 43 kilometer tilbage angreb Geoghegan Hart igen, men kom ikke fri. Jose Herrada slap oppe foran, men de øvrige udbrydere havde nu blot 30 sekunder til feltet.

 

Angreb fra feltet

Med 38 kilometer skulle feltet ind på den første passage af dobbeltstigninger. Her var der en voldsom positionskamp, hvor der blev angrebet på kryds og tværs.

 

Læs også
Optakt: Fleche Wallonne

 

Flere grupper fik samlet sig foran, og blev hentet af feltet, inden det lykkedes David Gaudu (Grouparma - FDJ) at slå et hul sammen med Bennett (Team Jumbo-Visma), der blev jagtet af en femmandsgruppe, anført af selveste Vincenzo Nibali (Bahrain Merida), denne gruppe blev dog hurtigt spist af feltet.

 

Adskillige angreb fra feltet førte til der blev samlet en gruppe foran bestående af blandt andre: Wilco Kelderman (Team Sunweb), Eddie Dunbar (Team Ineos), Alejandro Valverde (Team Movistar), Daniel Martin (UAE team-emirates), Diego Ulissi (UAE Team-Emirates) David Gaudu, George Bennett, David Formolo (BORA - hansgrohe), Dylan Teuns(Bahrain Merida), Pierre Latour (AG2R), Rudy Molard (Groupama - FDJ), Luis Leon Sanchez (Astana Pro Team) og Michael Woods(EF Education-First).

 

Ulissi var dog ikke tilfreds med at sidde i denne gruppe, og forsøgte med 31 kilometer tilbage at køre væk sammen med Gaudue, dette blev dog lukket. Både Sanchez og Formolo førsøgte sig med forceringer, men uden held.

 

Med 28 kilometer igen havde denne gruppe 20 sekunder, ned til et felt med flere af løbets favorriter.

Annonce

 

Et par ryttere var faldet fra, og frontgruppen bestod nu af: Eddie Dunbar (Team Ineos), Valverde, Bennett, Formolo, Teuns, Sanchez, Ulissi, Martin (UAE Team-Emirates),Mathias Frank (AG2R), Wilco Kelderman (Team Sunweb), Molard, Gaudu, Woods. Der samarbejde godt. I feltet forsøgte Trek og Neri at hente de forreste, da ingen af deres kaptajner var i frontgruppen.

 

Med 24 kilometer igen begyndte Tom Skujins (Trek - Segafredo) at føre i feltet. Skujins var forsvarende vinder af løbet, men måtte ofre sig for holdets to kaptajner Bauke Mollema og Gianluca Brambilla (Trek - Segafredo).

 

Skuijns barberede lynhurtigt forspringet ned på ti sekunder, hvorefter Brambilla forsøgte at lukke holdet til frontgruppen alene. Oppe foran førsøgte Gaudu at køre væk, men blev hentet igen. Herefter kørte Sanchez kontra og fik slået et hul alene.

 

Med 18 kilometer i angreb Mollema og Alex Aranburu (Astana Pro Team) som slog et lille hul til feltet, der var 25 sekunder efter Sanchez. Resten af gruppen var på mellemhånd. Nibali kørte sig op til Molleme og Artanburu, som samtidig fik kontakt med gruppen på mellemhånd, feltet var dog lige i hælene på dem.

 

Kæmpe bommert, gruppe kører forkert

Med 13 kilometer igen havde feltet 40 sekunder til Sanchez og 20 sekunder til gruppen på mellemhånd, men så stoppede gruppen pludselig op og slog ud med armene. Motorcyklen foran dem havde taget et forkert sving, og gruppen var fulgt efter, og de var derfor nødt til at vende om.

Annonce

 

Læs også
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave

 

På grund af denne bommert blev feltet samlet bag Sanchez, der stadig havde 40 sekunders forspring.

 

I feltet tog Jumbo-Visma ansvar for jagten på Sanchez, hvilket havde skåret forspringet ned på 30 sekunder, med ti kilometer igen. Fuglsang gjorde et glimrende arbejde med at bakke an i fronten af feltet.

 

Med otte kilometer igen sendte Valverde, Prades (Team Movistar) frem for at føre. Dette var med til at barbere Sanchez’s forspring ned på 15 sekunder, men splittede samtidig feltet til atomer. I forreste gruppe sad Jakob Fuglsang(Astana Pro Team), som ikke skulle tage nogle føringer. Puccio (Team Ineos) og Geoghegan Hart stod derimod for føringsarbejdet.

 

Med tre kilometer tilbage var der samlet en større gruppe bag Sanchez, der stadig havde ti sekunder.

 

Det lignede flere gange at den store gruppe ville hente Sanchez, hvis forspring var nede på fem sekunder med to kilometer igen. Men på den sidste kilometer lykkedes det ham faktisk at øge forspringet, hvorefter han rundede den sidste stigning alene, og det lignede han måske kunne vinde.  

Annonce

 

Afsluningen

Latour angreb henover toppen fra forfølgergruppen bag Sanchez. Derefter kom Moscon (Team Ineos) kom med en vild forcering, som kun Fuglsang, Latour og Roglic kunne besvare, hvilket hentede Sanchez.

 

Nu var det kun Moscon, Latour, Fuglsang og Roglic alene foran. Her viste Roglic sig igen surveræn ved at køre væk med det samme, og komme alene i mål.

 

De resterne ryttere ude foran blev hentet af den større gruppe, hvor Giovanni Visconti (Neri Sottoli - Selle Italia - KTM) spurtede sig til en andenplads foran sidste års vinder Skujins.

INFO
Team Visma | Lease a Bike
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Tre Valli Varesine 
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
Vingegaard udskrevet fra spansk hospital
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Følg endnu et slag på en stejl mur i Giro-generalprøven
Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar

Annonce

Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold

Annonce

Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler
Landevej
Thomas er bedre inden Grand Tour-duel med Pogacar
Landevej
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling

Annonce

Landevej
Skovbrand hærger kendt stigning
MTB
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
Bane
Danske top fem-placeringer afrunder OL-test

Annonce

Søndag den 14. april 2024

Landevej
Airtox-sejr i Næstved
Landevej
Israelsk sejr og dansk top-10
Landevej
Hjemmebanesejr i Italien – dansker med fremme
Landevej
Wiebes reagerer på kæmpe bommert: Jeg kan sagtens være sur på mig selv
Landevej
Kamp skal køre sin anden Grand Tour
Landevej
ColoQuick tager stor triumf i Frankrig med kun to mand
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen af Amstel Gold Race 2024
Landevej
Van der Poel belyser ”vanskelig” situation
Landevej
Kæk Pidcock joker: Stort at vinde for anden gang
Landevej
Pidcock får sin Amstel-sejr i dramatisk finale
Landevej
Belgier sejrede foran Uttrups holdkammerat i Frankrig
Landevej
Video i artiklenMartinez fuldender flot FDJ-hattrick
Landevej
Sådan blev Amstel igen afgjort med hektisk afslutning
Landevej
Video i artiklenAmstel-fadæse: Se supersprinter juble for tidligt
Landevej
Vos: I sådanne tilfælde er der vigtigere ting end cykling
Motion
Første cykelmagasin på gaden
Landevej
Anerkendt journalist: Asgreen rygtes væk fra Quick-Step
Landevej
Optakt: Amstel Gold Race
Landevej
Supersprinters kæmpe brøler sikrer sejren til 36-årige Vos
Landevej
Optakt: Tour du Doubs
Landevej
Følg Amstel Gold Race på Feltet.dk's app
Landevej
Kvindernes Amstel neutraliseret efter uheld - løbet forkortes
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewUng WorldTour-dansker til trods for vanskelig sæsonstart: Dét giver motivation
Landevej
Pidcock mangler kun øverste trin på Amstel-podiet: Måske er Van der Poel faldet lidt ned
Landevej
Skjelmose: Sådan skal jeg vinde Amstel
Landevej
Matthews drømmer om Amstel-sejr
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interview"Det er helt vildt," siger Søren Kragh om Alpecins historiske sæson
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFuglsang affinder sig med rolle: Det er logisk
Landevej
Her er startlisten til Amstel Gold Race
Bane
Beskeden dansk placering i Leths comeback
Landevej
Oversigt: 13 Amstel-danskere på spændende søndag

Lørdag den 13. april 2024

Landevej
Startlisten og overblik over kvindernes Amstel Gold Race
Landevej
Dansk topplacering i hollandsk endagsløb
Landevej
Dansker greb ud efter sejren i Frankrig
Landevej
Visma-leder raser: Det gør mig trist og virkelig vred
Landevej
Give- og Aalborg-sejr i Skive
Landevej
Norsgaard udtaget til italiensk bjergløb
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFuglsang giver afkald på drøm: Bliver nok svært
Landevej
Dobbelt dansk misser akkurat top-10 - Israel-stortalent fortsætter sejrsstimen
Landevej
Toudal mister en placering, men forbliver i top-5
Landevej
Opdateret: Endagsløb med mange danskere forkortet efter store styrt
Landevej
Lykkelig Gaudu tilbage som sejrherre: Skæbnen spillede mig et puds
Landevej
Gaudu åbner sejrskontoen efter spektakulær finale
Landevej
Banestjerne føjer ny titel til CV’et
Landevej
Optakt: Tour du Jura
Landevej
Sensation vender tilbage til Giroen
Landevej
Lefevere betvivler metode brugt af Casper P. og andre på holdet: Skal de det?
Landevej
Uttrup med positiv opdatering efter længere tids skade
Landevej
Fuglsang klar til Amstel
Bane
Danmarks overmænd viser storform inden OL
Landevej
Van der Poel mindes episk sejr: Vil aldrig glemme den
Landevej
Oversigt: 34 danskere i aktion denne lørdag
VIS FLERE

Annonce